Ferrari FF rijdt tegen vrachtwagen… op het fietspad

Auteur: , 16 Reacties

"Is dit de rijbaan voor rijke mensen?"

Al mag je nog in zo’n mooie dure auto rijden, opletten is wel zo handig. Er staat niet voor niets een fiets op de grond geschilderd, en een grote blauwe vrachtwagen moet toch ook niet zo makkelijk over het hoofd te zien zijn.

Deze vreemde crash gebeurde in Sjanghai, waarbij een Ferrari FF — op het fietspad — achterop een vrachtwagen klapte. Een tweede FF staat er onbeschadigd naast, maar is vermoedelijk wel betrokken bij het ongeval. Het lijkt erop dat een stel buitenlanders de twee auto’s gehuurd hebben om samen een ritje te maken. Als je niet dagelijks achter het stuur van zo’n snelle auto zit, is de verleiding groot om elkaar op te jutten en misschien wel een kleine race te houden. Als je meer oog voor elkaar hebt dan het verkeer, kan een inhaalactie wel eens verkeerd aflopen.

Gelukkig lijkt de schade mee te vallen, want de bestuurder zal hoogstwaarschijnlijk zelf voor de kosten op moeten draaien. Omdat het ongeluk op een fietspad plaatsvond, waar die auto dus helemaal niet thuis hoort, zal de verzekering geen cent betalen. Ook de politie zal niet erg blij zijn met de buitenlanders. Je wilt geen ruzie met deze juten!16 reacties

In China mag je als buitenlander niet zelf rijden, als ik me niet vergis
@shrike: Je mag inderdaad geen auto rijden met een nl of internationaal rijbewijs, dat klopt, je moet in China opnieuw examen doen. Wel leuk om dat in je vakantie te doen toch?
@pomoek: je kunt in China ook een tijdelijk rijbewijs aanvragen. Deze is dan net zolang geldig als je visum. Enige vereiste is dat je een rijbewijs kunt overhandigen en je moet een oogtest doorstaan. Dit kan je gewoon op de meeste grote vliegvelden aanvragen.
@shrike: In China krijgt men het rijbewijs bij een portie gemalen [insert huisdier] .. Ik zie liever dat ze naar Nederland verscheept worden om hier het ”lijbewijs” te halen… Leren die ook eens wat.
Doorlopen mensen, niets aan de hand.
@norge: doorfietsen wordt het in ieder geval niet!
Het is wel raak met de Ferrari’s vandaag. De ene stoot zijn kontje, de ander zijn neus…
@larsyboy1997: wel groot nieuws ook allemaal…
Die wilden natuurlijk zo snel mogelijk naar de introductie van de nieuwe Citroën DS.
Is het daar niet gewoon andersom dan in Nederland. Hier heb je van die wegen waar je als auto te gast bent op een fietsweg. Echter staat er niet zo’n fiets op geschilderd.
Is het daar tussen al die biljoene fietsen/scooters ed niet gewoon toegestaan om daarover heen te rijden….. Zo probleem opgelost. #sarcasme modus uit.
@Maru.
Wow spectaculair. En vooral de insinuatie dat het wel eens om een race zou kunnen gaan. Er is amper schade, een race lijkt me overdreven. Dan heb je blijkbaar ook nog kennis van Chineese verzekeringstechnische zaken, want de verzekering zal wel niks uitbetalen. Want men rijdt op het fietspad. Écht ? Omdat er een fiets op het wegdek geschilderd is. Zou het kunnen (want daar lijkt het volgens mij meer op) dat er een rijbaan naar rechts gaar voor rechtsafslaand verkeer en dat het ‘fietspad’ bedoeld is voor rechtdoorgaande fietsers/scooters.

Al met al een uiterst twijfelachtig verhaal om een botsinkje van niks, alles onder het motto als er niks fatsoenlijks te melden is, dan maar dit soort non-nieuws.
@tweetyv6: Mijn bron heeft gelukkig wel verstand van Chinese verzekeringen.
Schade valt nog al mee , gelukkig voor die man :p
Wat heeft die zwarte FF in z’n luchthapper in de voorbumper (onder), een grill ?
@reggie-boy_rood: ja, lekker barbecuen wanneer hij in de fik vliegt…
Lekkere velgen. Staan m goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).