Ferrari SP America duikt op in New York

Auteur: , 17 Reacties

Na de eerste half bedekte fabriekskiekjes druppelde af en toe een fotootje van de SP America het web op. Inmiddels heeft de verbouwde F12 de oversteek naar de States gemaakt, en zijn er heldere foto's uit alle hoeken.

De SP America (onbevestigde naam) is het op-een-na recentste model van Ferrari Special Projects, alleen de F12 TRS is nieuwer. Deze one-off heeft aan de achterzijde veel meer horizontale lijnen dan de F12berlinetta waar hij op gebaseerd is. Laatstgenoemde werkt in het midden naar beneden, bij de SP is de aanblik breed gehouden. De heupen en algehele bodykit zijn een stuk breder en geprononceerder, en de vele gaten in het koetswerk geven de auto een agressieve, racy look.

Bijna het complete achterste zijruitje werd opgeofferd voor de C-stijl, die een stuk dikker voor de dag komt en richting de vaste achterspoiler naar binnen knijpt waardoor de heupen nog meer uit lijken te dijen naarmate je verder naar achter loopt. Op de rechterheup prijkt bovendien een knoeperd van een tankdop.

Ferrari SP America vs F12b

Van binnen lijkt het alsof de Tailor Made-divisie toereikend was: carbon en stiksels ogen als dingen die ook een andere koper in zijn F12 zou kunnen bestellen. Vooralsnog is er weinig bekend over wie deze auto besteld heeft, maar hij zal wel in de VS woonachtig zijn. Wat zou de auto anders bij deze dealer in de staat New York doen?

Foto’s via The Supercar Kids17 reacties

Wat een trollekind
Ik zie veel 250 GTO hierin terugkomen, heel gaaf!
Ik kan er niks aan doen, wat een dik ding!
“Ferrari Special Projects” de afdeling voor de klanten die het gore lef hebben om tegen Ferrari te zeggen “you can do better”. En op de reactie van Ferrari “put your money where your mouth is” gewoon met flappen beginnen te zwaaien. Soms heeft zo’n klant ook gewoon gelijk, zoals in dit geval.
@mashell:

“Ferrari Special Projects” de afdeling voor de klanten die het gore lef hebben om tegen Ferrari te zeggen “you can do better”. En op de reactie van Ferrari “put your money where your mouth is” gewoon met flappen beginnen te zwaaien. Als passief agressieve wraak bouwt Ferrari vervolgens doorgaans een lelijk hok en brengt daar een paar miljoen voor in rekening, zoals ook in dit geval.

/fixed it for you.
@jaapiyo: “Ferrari Special Projects” de afdeling voor de klanten die het gore lef hebben om tegen Ferrari te zeggen “you can do better”. En op de reactie van Ferrari “put your money where your mouth is” gewoon met flappen beginnen te zwaaien. Soms heeft zo’n klant ook gewoon gelijk, zoals in dit geval.

/recorrected it for you.
@jaapiyo: eens, alleen die van Clapton is aardig gelukt, dat was een lokkertje en daarna hebben ze die klanten in de maling genomen
Niet verkeerd, maar een gewone F12 is mooier
Doet me denken aan een Italiaanse Corvette, met een Maserati zijraampje. Het geheel lijkt wel lekker gedrongen en dik.
@fokke1982: precies wat ik dacht
@fokke1982: Inderdaad. Iets teveel rondingen achter maar aardig geheel, niet beter dan het origineel.
Iets teveel sleuven, luchtgaten/happes als je het mij vraagt. Het design had wel cleaner gemogen. Als ik het geld had, liet ik de string van een f12 afhalen en dan had je een perfecte auto.
Doe voor mij de ‘standaard’ f12
@amglover: doe mij maar de F12 TRS.
Ziet er tof uit, Al stoor ik me wel aan de 2 zwarte roosters achterin. Die vallen me te veel op, als ze een stukje dieper hadden gelegen en niet zo hadden opgevallen, had het er in mijn ogen beter uitgezien.
Net zoiets als de belastingdienst : mooier kunnen we het niet maken, veel lelijker wel…..
@roppp: ja want dat doet de belastingdienst ook echt , wat een k&tgrap

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).