Ferrari ‘SP America’, een F12berlinetta Targa?

Auteur: , 13 Reacties

Volgens de fotograaf van dit half bedekte raspaardje wel...

Ferrari SP America

De individuele auto’s uit Ferrari’s ‘special projects’-programma lijken elkaar plots in rap tempo op te volgen. Na de SP FFX is het nu de beurt aan de SP America, als de geruchten kloppen althans, want van Ferrari horen we logischerwijs niets officieels.

Als we naar het front van de auto kijken, dan dringt een vergelijking met de FF zich op, maar de man die deze foto aan de collega’s van Carscoops tipte houdt het op een F12berlinetta met targadak. We sluiten niet uit dat deze tipper van Ferrari zelf was, want dit ziet er wel heel erg georkestreerd (is dat Nederlands?) uit.

Ferrari SP America

Niet dat dit verder uitmaakt, want een nieuwe Ferrari is nieuws. Aan de gaten in de motorkap en de andere grille zien we in ieder geval dat dit model afwijkt van de rest van het gamma, de rest zal later wellicht duidelijk worden. Of niet.. Het zou eventueel ook nog een nieuwe/defintive versie van de SP Arya kunnen zijn, maar dan is er wel het een en ander verschoven in het design.

Groot formaat foto HIER.13 reacties

Die 3 sleuven in de motorkap zijn anders wel een leuke verwijzing naar de GTO.
Van voren ziet hij er goed uit, maar daar zit het probleem bij de huidige Ferrari’s ook niet, ik vraag mij vooral af wat ze van de kont gebakken hebben.
Dat neusje ziet er smakelijk uit in ieder geval!
Ja nieuwe ferrari’s zijn natuurlijk leuk maar wat je echt wilt is toch 10% korting op onderdelen en je leven lang gratis APK?
@Donstil: 10% korting op Ferrari onderdelen telt toch lekker aan :D
@Vincegail:
Precies.

Een APK-tje kost maar 2 tientjes.
Die zul je best wel gratis kunnen krijgen.
Mooi en nette verwijzing naar de 250 GTO,(wie ziet het?) hopelijk hebben ze de achterkant nu een degelijk uiterlijk meegeven
Als ik naar de voorkant kijk zie ik eerder een F12 GTO….
De voorkant doet mij denken aan de f-type, maar de f-type vind ik mooi,en dit toch eigenlijk niet. De standaard F12berlinetta heeft imo een aggresievere en betere neus.
Ik vind het niet erg overtuigend de voorkant zo, maar misschien dat het totaal plaatje een beter geheel oplevert. Maar goed dit is niet de eerste SP waar ik twijfels over heb, die van Eric Clapton vind ik waanzinnig maar misschien moet ik mij voor de andere rijken gaan opwerpen als SP consultant, mooie ferrari’s en ik een leuke job als resultaat.
Tot nu toe vind ik van dit programma (voor zover de modellen bekend zijn) alleen de P540 Superfast Aperta wel goed gelukt.
Gadver. Lijkt me weer een niet-pininfarina Ferrari. Als dat zo doorgaat zal het idd wel lukken minder te verkopen.
Heeft wel iets al die luchthappers. Doet me een beetje aan deze denken:

http://www.ultimatecarpage.com/cg/2991/Bizzarrini-P538-Barchetta.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).