Flame battle: McLaren 12C vs Lambo Aventador [video]

Auteur: , 16 Reacties

Komt die epische steekvlam. Maar wie heeft de grootste?

Vuurspuwen met die supercars!

Gisteren vond op Airport Weeze, vlak over de grens bij Venray, het Sping Event plaats. In het kort: Belgische, Duitse en Nederlandse supercareigenaren die hun machines even onvervalst op de staart trappen.

In dragraces en circuitraces namen Lambo’s, Ferrari’s, McLarens -waaronder de blauwe Shmeemobile van Shmee150-, SLS AMG’s, de Perridon-Bugatti’s en twee heuse Koenigseggs het tegen elkaar op.

Dan mag een echte flame battle tijdens een potje revven niet uitblijven. In onderstaand filmpje daagt een 12C een Aventador uit. De Aventador is een noitoire vuurspuwert, maar de 12C doet niet onder als vlammenwerper.

De 12C komt goed uit de startblokken, terwijl de Aventador opstartproblemen lijkt te hebben. Hij revancheert, maar de 12C is niet onder de indruk en druipt af. Wat mij betreft een overwinning met een Brits tintje. Wat jullie?

Overigens, voor een uitgebreide selectie aan foto’s van Sping Event in Weeze kun je HIER, HIER en HIER terecht.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Verdomme dat is me een hoop vuur
12c heeft gewonnen, omdat de uitlaten op een afzonderlijke plek zitten
Marshmallowtjes erbij!
Mclaren heeft gewonnen, omdat de hoogte uitmaakt.
12C wint qua vlammen, maar de Aventador wint op zijn sloffen de sound battle!
De mclaren heeft ook het voordeel van akropvic uitlaat systeem
Sjoerd maakt in ieder geval goed gebruik van z’n McLaren (:
Logisch dat McLaren dit wint, Britten hebben nu eenmaal meer gevoel voor drama dan Duitsers..
Mooi om te zien is dit ! maar wat het camerawerk was …
Lol 0:45 McLaren: ok doei
Laat ik het zo zeggen, als je een bbq geeft aan al je vrienden die trek hebben en je bbq is zojuist verbrand, gestolen of gewoon weg.. Dan zou ik de mclaren nemen die is wat constanter, en kan je jouw sateetjes wat sneller gaar krijgen, hoewel de blauwe vlammen van de lambo warmer zijn..
slechte benzineverbranding, of van die poser flamethrowers in de uitlaat? Het geluid is wel super :)
Haha oneerlijke vergelijking carmiggelt, Sjoerd heeft het uitlaat systeem van z’n Mclaren zo laten afstellen dat het een vlammenwerper is! Zei die laatst nog in een interview..
En verder voor de vergelijking? Ongeinspireerde Zielloze Clinische Engelse Shit, Hulde voor de Lamborghini elke keer weer ;)!!
Ja, hoe zit dat eigenlijk?
Is het de bedoeling dat er zoveel onverbrande benzine in de uitlaat komt? Met carburateurs en opvoeren was dat lastig te vermijden, maar sinds de injectie is het toch nergens meer voor nodig?
Wordt dat voor de gezelligheid geprogrammeerd (of heeft de uitlaat eigen injectoren…), of is dit een soort technische noodzakelijkheid?
Is er ergens een lijstje van dit soort events? Altijd leuk om er naderhand op autoblog over te lezen maar zou er ook wel eens live bij willen zijn :)
..En daarna vliegen ze in brand..;;;

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).