Formule1: de nieuwe livery van Red Bull is sweet!

Auteur: , 40 Reacties

De Oostenrijkers laten ons alvast wennen aan de nieuwe look van hun RB12.

De nieuwe livery van Red Bull is sweet!

Presentaties van F1-auto’s waren vroeger poepsjieke aangelegenheden waarbij kosten noch moeite werden gespaard. Ondergetekende kan zich vaag nog herinneren hoe een stel Spice Girls rond een hoogst ongemakkelijke Mika Hakkinen liepen te dartelen, maar er zijn voorbeelden te over.

Tegenwoordig gaan dingen anders. Het ene team rolt hun nieuwe wapen simpelweg de pitbox uit bij de eerste test van het seizoen, waar Red Bull en Toro Rosso hun auto’s in twee keer presenteren. Beetje flauwe manier om extra publiciteit te genereren, maar vooruit, ook wij doen gewoon mee.

Je ziet hier de livery zoals die op de aankomende RB12 komt, maar onder de matte lak en de bestickering zit dus nog de oude auto. You dig?

Red Bull livery 201640 reacties

Ziet er mooi uit
Ik vind hem veel mooier geworden zonder dat paars
@uncivilsum: waar zie jij paars? Is volgens mij gewoon redbull blauw?
@pinut187: euhm, foutje ZONDER paars indd
@pinut187: er zit wel een paarse gloed in…. als de auto straks buiten is zie je het wel heel duidelijk
I like it!
Vind dat Renault hun auto leuker in de verf heeft gezet.
@knipperlichtje: De livery van Renault is nog een tijdelijke. Als ze extra sponsors vinden zal die nog kunnen wijzigen.
@baan: Een hoofdsponsor zou de kleurstelling wel eens kunnen beïnvloeden, maar zelfs als er geen hoofdsponsor komt is dit niet de definitieve livery van Renault. Teambaas Vasseur heeft aangegeven dat ze er simpelweg nog niet uit zijn hoe ze hem willen bestickeren.
-edit: dat vroeg niemand, maar bedankt-
@ferrariman: in de rb12 zit ook rood?
@ferrariman: Je doet je naam wel eer aan. Maar ik ben het met je eens ;)
De veranderingen zijn minimaal, maar wat maakt het een wereld van verschil! Dit is de eerste mooie Red Bull in jaren!

Ik heb overigens wel het idee dat het pak van Ricciardo een maatje te groot is, maar goed, dat zal wel een bepaalde pasvorm zijn aangezien het Puma-pak van Vettel afgelopen jaar ook een maatje te groot leek.
@Edge: Vettel vind dat prettig zitten, maar het ziet er idd niet uit.
@Edge: daar kiezen ze zelf voor. Schumacher had het ook een tijdje maar zag zelf hoe belachelijk het eruit zag en nam toen toch maar een strakker pak. Blijkbaar zit zo’n loser pak veel fijner.
@thefmanl: @Edge Jacques Villeneuve had ’t ook altijd, had er bij hem mee te maken dat die gasten een paar liter vocht per race verliezen. Dan schijnt een lossere overall fijner te zitten.

http://waytofamous.com/images/jacques-villeneuve-08.jpg
@MauritsH: je was me net voor haha
In de rb12 zit ook rood?
Fakking sweet! Doet me denken aan red Bull!
Mooi clean.
Hadden ze toch beter metallic kunnen maken
Overigens, nu we het toch over liveries hebben: De volgende F1-wagens die gepresenteerd worden zijn die van Ferrari en Mercedes. Die twee worden vrijdag onthuld. Bij Ferrari gaat het gerucht dat de wagen “667” gaat heten en een wit stuk op de engine cover krijgt à la 312T. Dit plaatje zou een beeld moeten geven van hoe het er ongeveer uit komt te zien. https://pbs.twimg.com/media/CbbfE9IW4AUeczv.png.
Mercedes zou volgens het magazine Autosprint ook de livery gaan wijzigen. Veel zwarte elementen zouden verdwijnen, en daarvoor in de plaats zou er meer Petronas-groen gebruikt worden. Ook hier hebben we een impressie van:

En dan bewaren we het beste voor het laatst: Dit lekte gisteren uit en schijnt de nieuwe livery van McLaren-Honda te worden. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat dit de meest sexy McLaren-livery van de afgelopen 15 jaar is:
https://pbs.twimg.com/media/CbXNhOCWIAAcUda.jpghttps://pbs.twimg.com/media/CbXNg0UXIAAMNcU.jpg
@Edge: Daar ging iets niet goed en viel een stukje tekst weg door verkeerd gebruik van de HTML-tags, maar goed. Gisteren lekten de laatste twee afbeeldingen uit mijn post uit. Dit zou de nieuwe McLaren-Honda livery moeten zijn. Mocht het echt zijn, dan kunnen we wel stellen dat dit de meest sexy McLaren-kleurstelling is sinds de Marlboro-livery uit de jaren 90 en begin jaren 90.
@Edge: ik moet wel er aan de Arrows denken bij die Mclaren. Roodwit is voor mij het Ultieme Mclaren gevoel.
@rovadepo: Rood-Wit lijkt inderdaad iconisch, maar was vooral door de sponsor. De échte kleur van McLaren is oranje. Dat was de kleur van hun eerste wagens. De kleur die Bruce McLaren koos. Veel van hun sportscars en de F1testwagens uit de jaren ’90 en ’00 waren oranje. Ik vind het mooi, nostalgisch en goed uitgewerkt. :)
Dit vind ik wel een mooie livery hoor, zeer netjes. Maar echt vernieuwend is het niet. Weet je wat ik mooi zou vinden? Als ze de livery zouden toepassen die ze hadden bij de testauto’s naar aanloop van vorig seizoen. Dat ding was echt tof!
Wat gaaf zeg. Ziet er goed uit!
ziet er niet verkeerd uit maar deze livery had ik toch wel liever gezien: https://www.google.nl/search?q=red+bull+f1+2015+black+white&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjGsd3E1P_KAhWFXA8KHWpwBY4Q_AUIBigB#imgrc=4TTbvCiW9ZPmjM%3A
@chrisschilder: Dat dat hem niet ging worden vanwege de slechte zichtbaarheid van de sponsoren was eigenlijk meteen wel duidelijk. Iemand op Reddit was zo vriendelijk om hem in te kleuren, en dan krijg je echt een absurd mooie wagen: http://i.imgur.com/Hetmogl.jpg
@Edge: Gaaf! is ook wel logisch van die sponsors ja. deze is ook super dit
Kan niet wachten tot seizoen opnieuw begint!
@geertvn: helemaal mee eens,kan wel eens een spectaculair f1 seiZoen worden…
Valt niet heel erg op, hebben ze bij Merc en Ferrari beter in de handen
Maakt hem zeker geen lelijke wagen overigens. schitterend hoor!
Pfffff een mat lak. Heel moeilijk schoon te maken die lakken. Na een tijdje gaat het ook glimmen als je er te veel over heen wrijft. Denk niet dat RB daar aan gedacht heeft.

Echt niet te begrijpen dat bedrijven niet naar ons internethelden luisteren die hen precies het meest voor de hand liggende kunnen vertellen, waar hun dikbetaalde ingenieurs en andere knappe koppen natuurlijk nooit aan gedacht zullen hebben…
@Rick-dos: nee hoor heb je zo mooi schoon 😉
@MauritsH: waarom geen opklikplaatjes? Op mijn ultramegasuperhighdef scherm heb ik een vergrootglas nodig ;-)
@Henk_he: sorry man! Red Bull is niet al te scheutig met het vrijgeven van beeldmateriaal :(
@MauritsH: jammer… Ik zal de Grote-Google-Images-God later vandaag nog eens raadplegen ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).