Gemengde gevoelens voor Max na twee vrije trainingen [updated]

Auteur: , 16 Reacties

Verstappen had een prima eerste vrije training. Hoe ging dit later op de dag?

Red Bull

De eerste vrije training verliep zonder grote incidenten. De Ferrari van Kimi Raikkonen viel halverwege de training uit, terwijl teamgenoot Vettel de snelste tijd wist te rijden. Ook de McLaren van Stoffel Vandoorne had er geen zin meer in. Max Verstappen pakte een keurige derde plek achter teamgenoot Ricciardo. Bij Mercedes ging het allemaal wat minder lekker. Hamilton noteerde een 10de plek en Bottas eindigde op P14.

Dan de tweede vrije training. Deze ging om 17:00 Nederlandse tijd van start. Opnieuw is het Vettel die P1 veiligstelt. De auto’s van Raikkonen en Vandoorne werden in de tussentijd opgelapt en waren klaar om te knallen. Dit keer is het niet Raikkonen, maar Vettel die kampt met motorproblemen. De Ferrari-rijder spreekt over een “Complete shutdown” over de radio. Noodgedwongen parkeert Vettel zijn bolide langs de baan. Ook bij Red Bull gaan de zaken niet lekker. Er zijn dingen mis met de RB13 van Max. Het team sleutelt aan de auto, terwijl Verstappen niet in de bolide zit. Ricciardo doet het in de tweede vrije training wel goed. De AustraliĆ«r bewaakt een derde plek, achter Mercedes en Ferrari die deze training erg aan elkaar gewaagd lijken te zijn.

Het is Red Bull gelukt om de auto van Max op tijd op te lappen, want in de laatste 13 minuten vliegt Verstappen met supersofts het circuit op. De Nederlander weet echter zijn eerdere tijd van 1:32.245 niet te verbeteren en moet het stellen met een achtste plek. Bij deze tweede training ging het voor Mercedes beter. De top vijf met de uitslag van de tweede vrije training bestaat uit Vettel, Bottas, Ricciardo, Raikkonen en Hamilton.

UPDATE: de reactie van Max na afloop van de eerste twee vrije trainingen check je HIER. Een video waarop te zien is hoe Verstappen bijna de controle over zijn bolide verliest DAAR.16 reacties

‘Gemengde gevoelens’… is dat niet een wijfenterm die ze alleen gebruiken als ze zaken als seks met hun ex omschrijven?
@fiestacruizer: wijfen? Wat zijn dat?
@live4life: wijven zijn mokkels.
Wie heeft er gemengde gevoelens?
Hoe laat gaan zo morgen voor t echie?
@maferick74: 5 uur Nederlandse tijd
Hamilton een beetje de weg kwijt? Opvallend en interessant!
Ach, van de 16e plek zit max toch zo weer op de 3e plek…
Volgens Horner raakte Verstappen een stuk afgebroken T-Wing van een Mercedes, waardoor de onderkant van zijn auto moest worden vervangen. Benieuwd of dat nog een staartje krijgt.
@danmar: Mercedes geeft je vleugel(s)?
@ar156sw: Hehe plusje, ik vind hem grappig ;-)
@danmar: klopt, schijnt van de Merc. van Bottas afgebroken te zijn. Hele vloer beschadigd van de RB van Max. Hopen dat de schade niet zo groot is dat ze het maar deels op kunnen lossen.
Als er auto’s van een andere kapot gaan door die stomme T-wings, kunnen we ze dan alsjeblieft nu verbieden. Volgens mij is het niet meer op 1 hand te tellen hoeveel er nu al zijn afgebroken. Je zal maar in de race lek rijden omdat er zo’n ding van de auto voor je af valt.
Dat stukje interview met Daniel is echt geniaal
Mooi gehouden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).