HEET! Max Verstappen krijgt een nieuwe auto in Barcelona

Auteur: , 25 Reacties

Newey heeft het manco van de RB13 geïdentificeerd. Max gaat alsnog wereldkampioen worden!

Rb13-vonken

Tenminste, als het aan Red Bull ligt gaat het team dit jaar nog volop meedoen om de titel. In de eerste twee races was de afstand tot Ferrari en Mercedes dusdanig groot dat je normaal gesproken zou zeggen dat je het WK kan vergeten. Maar Helmut Marko wil daar in gesprek met Autobild niks van weten.

De Oostenrijker doet namelijk uit de doeken dat er een zo goed als nieuwe Red Bull aan de start zal verschijnen als het traditionele deel van het F1-kampioenschap aftrapt. De nieuwe bak wordt namelijk al geïntroduceerd voor de race in Barcelona die over ongeveer een maand verreden zal worden. In de tussentijd staan er nog twee races op de kalender. Komend weekend zoeken de coureurs de zandbak van Bahrein op en twee weken later doen ze een paar rondjes over het olympisch park in Sochi.

Als in Canada vervolgens ook nog de nieuwe Renault-motor achter in de staart van de B-spec Red Bull gehangen wordt, denkt Marko dat overwinningen op eigen kracht mogelijk zijn. Mocht dat inderdaad het geval zijn is het nog vroeg genoeg in het jaar om aan de titel te denken. Marko bevestigt overigens nog eens dat de coureurs van Red Bull momenteel de grootste kracht van het team vormen en verwacht een vierstrijd om de titel:

“Onze coureurs zijn zeer aan elkaar gewaagd en leveren allebei goed werk af. Wij hebben het beste en meest uitgebalanceerde rijdersduo. Door de auto kunnen we op dit moment Vettel en Hamilton nog niet verslaan, maar als alles goed loopt kunnen we wel Bottas en Raikkonen te grazen nemen. We moeten in de komende races de schade zoveel mogelijk beperken. Daarna kunnen we van de huidige tweestrijd een vierstrijd maken om de titel.”

Helmut heeft dus duidelijk niet zo’n hoge pet op van Kimi en Valtteri. Enfin, is het al het weekend van de Canadese Grand Prix?

UPDATE: de RB13 wordt een stuk vinniger!

Bedankt Dennis voor de tip!25 reacties

Wees er zuinig op knul ..
En wederom, eerst zien en dan geloven. We hebben de laatste 4 maanden zoveel goed nieuws gehoord van Red Bull, dat we dit niet direct voor lief nemen
@lekkerlinksrijden: max heeft het afgelopen weekend goed gedaan, de auto ook!
@rufctr01: Max heeft het super gedaan. Maar in de kwalificatie had het maximaal p5 geweest op grote afstand van Vettel en Hamilton.

Maar in de winter hoorden we deze verhalen ook continue, en uiteindelijk bleek het toch iets minder rooskleurig. Dus vandaar eerst zien…….
Toch weer knap van die newey. Gewoon even je net gebouwde auto gaan analyseren en de fouten er uit halen. Daarna binnen aanzienlijke tijd met een nieuwe komen. Ik mag die man wel
@mrrallycross: Weet je wat ik denk dat het is? Dat Red Bull tijd tekort kwam om de auto tiptop te maken voordat het seizoen begon. Dus was het de eerste paar races rijden met een mindere auto en na Spanje de auto op het circuit te krijgen zoals Red Bull dat voor ogen had.
@viezefreddyw: ik dacht precies hetzelfde
@viezefreddyw: je budget goed gebruiken.
Alle teams kwamen bij de tweede test al aan met vleugeltjes, T wings en nog meer van die geldverslindende grappen.

Red bull heeft een bizar goede BASIS neergezet, want de de derde auto op de grid. Nu is het ontwikkelen geblazen en het geld dat je in februari en maart hebt bespaard investeren en daarbij de data gebruiken die je inmiddels hebt vergaard.
@awesome: Budget besparen als je het kampioenschap in de 1ste 4 races verliest – mocht dat zo uitpakken – doe je niet; dan kost deze grap tientallen miljoenen ‘extra’
@viezefreddyw: Dat zou mij niks verbazen. Het ontwerp van de wagen van Red Bull schijnt nogal erg afhankelijk te zijn geweest van die “actieve ophanging” die door de FIA verboden is. Om dat op te vangen moet je heel wat uurtjes meer werk verzetten dan bij bijvoorbeeld een vleugel die iets te ver doorbuigt.
Laten we hopen dat Max en Dan in Bahrein en Rusland in ieder geval genoeg punten pakken en de achterstand op de heren Vettel en Hamilton enigszins beperkt weten te houden.
@mrrallycross: of slecht dat hij het niet in 1 keer goed krijgt, zoals de andere merken…
@svenska_aeroplan_ab: niemand heeft het in één keer goed, alleen is de een wat verder dan de ander bij de start van het seizoen
😁
@mrrallycross: dat betekend dat de simulator van Red Bull niet zo goed is als die van Mercedes en Ferrari?
Tijd zal het zeggen
Ferrari en Mercedes zitten in de tussentijd natuurlijk stil dus kan Red bull meestrijden om de titel. Jaja…
@schreute01: precies mijn gedachte
@schreute01: Ferrari en Mercedes hebben een goede auto. Red Bull heeft duidelijk een auto met gebreken, één waar nog grote stappen mogelijk zijn.
@lekbak: en grote stappen MOETEN worden gemaakt. En Mercedes en Ferrari zijn zeer gewaagd aan elkaar dus zullen zeker niet in slaap sukkelen, maar elkaar naar grote hoogte stuwen.
En dan maar hopen dat Red Bull wordt meegezogen in dit spel, wat ik wel verwacht van Red Bull
AAAAAAHHH AAAHHHH
*pakt een emmer water*
-splash!-
Pfieuw!
@banaan7: ik snap em niet
@plopkoekje: volgens mij een reactie op het begin van de titel van dit item.
@plopkoekje: reageer dan ook niet…
Huh kan ricciardo mee doen dan? Zonder oranje bril zit iedereen toch dat Max ver uit de beste is van de twee?
Laten we het hopen. Max die het Lewis zuur maakt. Zou toch geniaal zijn!
Ik denk ook dat Marko gewoon de druk op het team wil opvoeren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).