Gespot: Lynx Eventer (Jaguar XJ-S)

Auteur: , 12 Reacties

Nederland is weer een exemplaar van Robbies favoriete redactiebak, de Lynx Eventer, rijker. Dit blauwe exemplaar staat goed in de lak, en de 5,3 liter V12 onder de kap is al even dorstig als rustig.

Lynx Eventer

Tussen 1982 en 2002 maakte Lynx in totaal 67 van deze Shooting Brakes met een enorme achterruit, op basis van de XJ-S en XJR-S. Dit specifieke exemplaar is linksgestuurd, en dat is erg zeldzaam. Verreweg de meeste Eventers hebben hun stuurwiel aan de voor de Britten ‘goede kant’.

De Eventer konden we al eens op een editie van het Concours D’elegance in Apeldoorn aanschouwen (een groene), en in Nederland rijdt/reed ook dit blauwe exemplaar rond. Daar houdt het niet mee op, want hdozguzel spotte bovenstaande Eventer, die sinds juni jl. in Nederland vertroeft.

Bekijk alle foto’s op autojunk!12 reacties

http://www.arden.de/en/aj-3-shooting-brake/
Nu ook in arden trim verkrijgbaar…
@tridente: Beetje jammer van dat bordeel-interieur!
Wel wat voor @lincoln:

Mooi model.
Gaaf ding! Wat zou dat moeten kosten? XJS-en van die generatie kosten geen fluit meer, maar ben bang dat deze toch wel ietsjes duurder gaat zijn.
@Vincegail: om mijn eigen vraag te beantwoorden, beetje googlen leverde een verkocht exemplaar op van 30.000 pond. Vind ik toch wat veel voor een XJS.
@Vincegail: Maar dan heb je wel iets redelijk unieks.. of je koopt voor een prikkie een gewone XJ-S en gaat zelf klussen..
Leuk mijn eigen foto weer eens terug te zien (de andere blauwe) Dus nu rijden 2 van de 6 linksgestuurde in Nederland rond ;-)
Kijk, daarmee kun je al beter op vakantie dan met een gallardo
Er past een mooi hertje in de kofferbak.
Bloedmooie Schietende Rem! Sowieso zijn XJ-S’en al prachtig, maar dit overtreft het wel zeg! En je kan aardig wat meer meenemen. Erg toffe spot!
XJ-S, was lelijk , is lelijk en alle derivaten ook. Laten we over de kwaliteit maar niks zeggen.
Prachtig ding! De XJ-S is natuurlijk al een mooie en ongelofelijk onderschatte auto maar dit is een bijzonder geslaagde variant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).