Gespot: stijlvolle Ferrari 330 GT op NL platen

Auteur: , 20 Reacties

De Italiaanse dame op leeftijd zal het niet gewend zijn om in de regen te staan. Desondanks maakt het Hollandse weer de foto's alleen maar mooier.

Gespot: stijlvolle Ferrari 330 GT op NL platen

Het was 1964 toen Ferrari de nieuwe 330 GT presenteerde. Met een 300 pk sterke V12 aan boord was de Ferrari een van de snelste 2+2-zitters van zijn tijd. Er zijn er echter wel een boel van geproduceerd: 1080 stuks. De latere Series 2, zoals dit exemplaar, kreeg een enkele koplamp en is met een oplage van 455 stuks iets zeldzamer dan de Series 1. Deze uitvoering heeft twee dubbele koplampen en daarvan werden 625 exemplaren gebouwd.

De prijzen voor een 330 GT variëren van 100.000 tot 300.000 euro. Wat dat betreft is het een van de ‘goedkopere’ oudjes uit Maranello. Niet te vergelijken met andere klassiekers van Ferrari.

De 330 GT werd weliswaar buiten haar natuurlijke habitat vastgelegd, toch zijn Ferrari’s deze locatie niet vreemd. De klassieker is namelijk op het terrein van Munsterhuis in Hengelo gespot.

Met dank aan mats_bulters voor de foto’s. Bekijk ze op Autojunk!20 reacties

300.000 ton? Of 3 ton? ;)
@Thomas20vt: er staat toch 100000 tot 300000 euro
@sls63amg: toen het stukje net geplaatst was niet, het is inmiddels aangepast ;)
via Android app
Heerlijke styling, rustig en geen moment protserig. Grijs misstaat ‘m zeker niet, maar dieprood zou ik nóg mooier vinden
– edit, gefixt! –
Deze heb ik ‘live’ gezien tijdens Italia a Zandvoort. Prachtige auto!! Heb er ook foto’s van maar niet zo mooi als deze. Zou hier toch eerder flink geld voor neerleggen dan voor zo’n one off Zagato of zo.
Heb zo’n eentje (in deze kleur ook met NL platen) zelf gespot! In combo met een Porsche 356! Erg leuk om te zien dat dit soort auto’s nog af en toe rijden! http://www.autojunk.nl/2013/09/combo-porsche-356-ferrari-330-22
@thomcarspotter: iets andere kleur zie ik nu, haha! :)
@thomcarspotter: holy shit waarom vertelde je niet over die combo! Dat is echt een meesterlijke combo!

OT: om stil van te worden zo mooi
@toyotafortuner: seriously? Check de reacties eens.. :)
@thomcarspotter: Ik. Faal. Erg. Hard. Wow…
300.000 ton, voor die prijs kan je elke auto kopen die je maar wilt en van elk exemplaar 20
Voor 300.000 ton kan je Apple overnemen
Mooie wagen, maar nu ken ik Fiats die mooier zijn.
Deze wagen de afgelopen weken en vorig jaar vaak voor mijn huis voorbij zien rijden…. Tot hij ineens op een auto-ambulance voorbij kwam. En nu staat hij dus 3 km verderop, ter reparatie hoop ik? Ik hoorde hier in de buurt dat de eigenaar ook een klassieke lamborghini bezit. En ik heb het vermoeden dat het om een blauwe 3500 gt gaat die ik laatst bij Twickel zag rijden.
trouwens: gezien de koplampen is het geen ex van PB, maar onlangs heeft daar een hele tijd de GT 250 GTE / SWB van PB in de showroom gestaan, samen met de zwarte Alfa 8C van PB jr.
Lijkt me een heerlijke auto om eens in dagje in rond te tuffen. Ik ben benieuwd hoe deze auto zich verhoudt tot hedendaagse auto’s.
Ik zoek er een!! Liefst een in originele of niet gerestaureerde staat. Dit is mijn favoriete (enigzins) betaalbare klassieke Ferrari, naast de 330 GTC, maar die begint helaas stilletjesaan onbetaalbaar te worden. Deze staat niet te koop voor een zacht prijsje toevallig??
@suzy991: Als je geluk hebt vind je ze voor een betaalbare prijs bij de Bart Smit of Intertoys..
@hans75: Goh jij bent grappig!
Aangezien er op de RM veiling afgelopen zaterdag een 330GT 2+2 verkocht werd voor €408k (wél een hele mooie overigens), vind ik een niet gerestaureerd exemplaar van € 150-200k nog een relatief ‘koopje’. En dan mag jij jezelf trakteren op een Ferrari van bij Intertoys!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).