Gestolen auto binnenkort sneller gesignaleerd

Auteur: , 10 Reacties

Het aantal autodiefstallen vertoont een stijgende lijn, hoog tijd voor een scherpere aanpak van de steeldieven dus. Minister Opstelten belooft per 1 juli a.s. spijkermatten met koppen te slaan, met een versnelde registratie.

Porsche-diefstal in 3..2..1.

Mocht bovenstaande je bekend in de oren klinken, klopt: in februari 2013 startte in Oost-Brabant een proef waarbij de tijdsspanne tussen aangifte van diefstal en een registratie in de internationale systemen werd verkort van 5 dagen naar 2 uur. Het zal je niet verbazen dat de resultaten bevredigend waren, want wat voor negatieve effecten kan een dergelijke proef nou hebben?

Naar aanleiding van PVV-kamervragen heeft minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, zojuist toegezegd dat bovenstaande proef op landelijk niveau in beleid wordt omgezet, zo meldt de NOS. Hiervoor is kennelijk nog wel een half jaartje voorbereiding nodig, want per 1 juli 2014 is het zo ver.

Wie weet kunnen we dit soort clowns dan nóg eerder in de bontkraag vatten, maar het gaat toch vooral om de mensen die er meteen de grens mee over vertrekken, richting MOE-land (of Irak).

Foto: Porsche-‘diefstal’, uit deze video10 reacties

Heel goed uiteraard, ongeveer 10 jaar te laat maar we hebben het hier wel over onze overheid.

Het klonen van kentekens wordt zo wel veel interessanter net als gestolen auto’s linea recta in een container stouwen.

Met de EU zou je trouwens verwachten dat die gegevens gelijk internationaal gedeeld zouden worden zoals nu met België het geval is. Binnen 2 uur ben je al snel NL uit.
Ik vraag mij af wat er gebeurt als je bijvoorbeeld een auto zoekt met dezelfde kleur en model en dat kentekenplaat kloont. Dan kan je toch vals spelen of niet?
@4poorte: kan Idd een gebeurt nu ook al. Erg frustrerend als er een bonnen regen binnenkomt van overtredingen op plaatsen waar jij nooit bent geweest. Is en vriend van me overkomen, de moeite die je dan moet doen om daar weer van af te komen is ongelofelijk.
Dom om de sleutel erin te laten zitten…..
Wauw, vijf dagen… In die tijd is je auto al zowat in handen van een nietsvermoedende Oost-Europeaan of een of andere criminele bende heeft hem al zo ongeveer in brand gestoken omdat ze er al klaar mee zijn. Dat was wel belachelijk lang zeg.
mbt de porsche : Dagelijks kom ik wagens tegen met draaiende motor zonder bestuurder erin. Krantenwinkels, bakkerijen, bank, … heel veel mensen laten de boel draaien terwijl ze binnen wachten.
@Bartholomeo: Idd, heb dit een keer gedaan bij mijn buurman. Hij liet z’n wagen warm draaien (koude winters in Roemenistan) Pakte z’n wagen en parkeerde em om de hoek. Ik stond daarna rustig peukie te roken, komt buurman buiten…. G’morgen buur, g’morge…?!!! What the… waar is m’n wagen?!!

Echt, dat gezicht….priceless ;) Toen maar z’n sleutels gegeven ;) Hij was meteen goed wakker.

Zelfde geldt hier met betalen met pinpas, iedereen hier in dit land laat je vrolijk meekijken naar hun codes….. zucht.
@joejojo2012: in roemenie kan dat, want al het tuig zit hier.
@lekkaah: daarmee beledig je ook mijn vrouw hier, Straks weer op RTL4 Roemenen op een koets. In de 15 jaar dat ik daar kom, slechts 2x gezien, maarja ze gaan naar speciale dorpjes voor reportages. Geloof me maar, 50procent van de Roemenen is hoogopgeleid.

On-topic: vele allrisk verzekerden of leaserijderszijn nogal gemakzuchtig.
@Bartholomeo: inderdaad als je zonder veel moeite een auto wilt stelen en geen bezwaar hebt dat er in die auto gerookt is hoef je slechts een 10 minuten bij een tankstation te wachten. Er zijn met grote regelmaat rokers die de hun auto met de draaiende motor voor de deur zetten om hun voorraad kankerverwekkers weer aan te vullen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).