Video: gestolen Tesla breekt in tweeën na crash [updated]

Auteur: , 15 Reacties

Dat de Tesla Model S een licht ontvlambare auto kan zijn, wisten we al. Dat weerhoudt sommige mensen er echter niet van nogal roekeloos om te springen met de elektrische bolide.

Tesla Model S brandt compleet af

Wellicht had dat in dit geval wat te maken met de herkomst van de Tesla: die was namelijk gestolen. Je kunt jezelf natuurlijk gewonnen geven zodra de politie je op de hielen zit. Maar ook dan heb je een probleem, dus waarom zou je niet proberen te ontsnappen? Het is wellicht een wat rare gedachtegang, maar het is wel wat een stel Amerikaanse autodieven probeerden in Hollywood.

Een slecht idee, zo bleek al snel, want de bestuurder ramde zo’n beetje alles wat hij op zijn weg tegen kwam. Niet alleen de Tesla zelf, maar ook lantaarnpalen en andere auto’s liepen daarbij behoorlijke schade op. De achtervolging kon dus bijna niet goed af lopen en uiteindelijk ging het ook behoorlijk mis. De Tesla botste op een synagoge, brak in twee stukken en vloog in de fik.

Bekijk de video van de fikkende Tesla op Autojunk.

UPDATE [MrBrown]: De 26 jarige dief is overleden aan zijn verwondingen. Het is het eerste dodelijke ongeval met een Tesla.15 reacties

Zonde! Tesla probeert tegenwoordig steeds meer de ambities van Ferrari waar te maken..
Zonde van de auto… maar ook jammer voor de eigenaar :( Want die heeft geen Tesla meer…
Kijk, dat is pas echt ‘breaking news’…
Een beste klap zo te zien.
Om zo’n rage aan te richten moet je toch echt je best doen. Knappe prestatie!
via Android app
Dat ie in de fik vliegt is logisch, als die batterij spleit komen er een aantal cellen bloot te liggen en daar gaat het.

Maar er zit misschien wel een veel groter probleem achter dit voorval, een model S heeft namelijk nergens meer een sleutelgat. Je mag dus hopen dat de sleutel gewoon eerst gestolen is, anders is de beveiliging van de model S dus gekraakt.
@knipperlichtje: Een gewone sleutel is ook te ‘kraken’, en elektronische beveiliging is altijd een kwestie van tijd.
Die Pool in die Audi een tijdje terug, ramt dat ding doormidden en die vliegt niet in de fik. Hier zit geen druppel peut in, zunne grote vuurbal…
@E34M5Touring: en? Electriciteit en vuur is een logische combinatie. Zonder elektriciteit doen de bougies in je benzine motor niets en valt er ook geen benzine te verbranden.
@mashell: De benzine motor en bougies ontbreken echter in dit geval, vind het nog steeds geen logische combinatie.
Benzine auto’s kunnen ook aardig fikken hoor.
Voor sommigen komt de dag des oordeels wat sneller dan verwacht…
Altijd weer die synagoges, hè :D
Wat is dat toch met die tesla s,dat die iedere keer in de fik vliegen als ze iets raken
63 graden.. dus koud vuur.. dan doet geen zeer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).