Discovery Sport is eerste nieuwe Discovery-telg

Auteur: , 10 Reacties

Nadat we vorige week getrakteerd werden op Land Rovers Discovery Vision Concept, die de aanzet moet zijn voor een nieuwe generatie Land Rovers, is het eerste nieuwe familielid een feit: De Discovery Sport. Freelander, move over!

Land Rover kondigt een Discovery Sport aan

Op de New York International Auto Show kondigden de Britten aan dat de Disco Sport een compacte premium SUV wordt, die vanaf 2015 de showroomvloer raakt. Volgens Gerry McGovern, Design-eindbaas bij Land Rover, is het de meest veelzijdige SUV (?) in zijn segment en bovendien het eerste model met designfeatures afkomstig van het Vision Concept.

De Discovery Sport komt waarschijnlijk -afgaande op diverse spyshots- in twee versies op de markt, een vijfzitter en een zevenzitter. Snufjes als het hippe trucje met de transparante motorkap, Laser Terrain Scanning, Laser Referencing en een nieuwe generatie Terrain Response system vallen ook te verwachten. Of ‘ie net als de Disco Vision Concept B-stijlloos is met suicide doors, moet nog uitwijzen.
10 reacties

nu gaan ze toch wel teveel de kant van audi en bmw op, niches uitvinden die er niet zijn. Dit is gewoon een evoque facelift….
@breakingpoint: Ik ben op zijn zachts gezegd het vaak niet eens met het aanboren van nieuwe niches(alleen het woord al) maar de Discovery Sport is dat in mijn ogen niet.Land Rover gooit terecht zijn modellengamma op de schop.Zelfs met een rijke investeerder uit India gaan ze het niet redden met hun huidige modellen.Het zal ook niet lang meer duren voordat zelfs de Defender vervangen gaat worden,maar blijf hopen dat Land Rover die geweldige auto zal blijven bouwen en verkopen.
Discovery sport, dat had ik toch mooi goed voorspeld.
Wat een vet ding! Wordt natuurlijk weer een onbereikbaar ding voor de leasert en normaal verdienende ;)
Saab 95x?
Lijkt zo op het eerste gezicht misschien nog wel een concurrent voor de Range Rover Sport
@Lucb: Het is beide Land Rover…?
@G-Ammo: juist daarom, waarschijnlijk zal deze goedkoper zijn en kiezen mensen deze eerder dan de Range Rover Sport
De Disco heeft nu dus ook echt disco verlichting binnenin?
Is de disco sport nu de productieversie van de vision concept? Of dezelfde auto met een andere benaming? Of een kleiner disco model dat de freelander gaat vervangen? Het komt mij niet helemaal duidelijk naar voren in het stuk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).