Man koopt horror-Porsche, maakt subtiele haatfilmpjes [updated]

Auteur: , 76 Reacties

Nick Murray spaarde jarenlang voor zijn droomauto: een gloednieuwe Porsche 911. Uiteindelijk kon hij er eentje kopen. Sindsdien is zijn autoleven een tranendal, zijn Porsche blijkt de ultieme probleemauto. Nick gaat voor de passief-agressieve aanpak. Via YouTube.

Is dit de ultieme horror-Porsche?

Nick kocht z’n gedroomde Duitser zes maandjes geleden. Wat was-ie blij. Maar het lachen is hem snel vergaat, de lijst aan mankementen nadert het eindeloze stadium. Nick zelf noemt het liever onverwachte extra’s. Kadootjes van Porsche.

Een kleine greep: de parkeersensoren werkten niet, de auto startte niet, als hij over een hobbel reed startten alle computersystemen zichzelf opnieuw op, de accu bleek na een uur rijden leeg, panelen laten los, het tapijt aan de passagierszijde is drijfnat, de ramen rollen uit zichzelf naar beneden.

Het lijkt een simpele rekensom: water (want lek) + elektrische systemen = kortsluiting. Maar daar zijn ze bij Porsche blijkbaar nog niet op gekomen. In het afgelopen half jaar is zo ongeveer de helft van zijn Porsche al vervangen. Van luchtfilters tot speakers tot de claxon. Die laatste was niet eens kapot.

Met dank aan Luc voor de tip!

Update 18-04: Murray heeft een update bij zijn video geplaatst: ‘Porsche have contacted me and will be refunding my money of replacing the car. So good news! I will do a video update shortly.76 reacties

Doe mij maar zo’n “PlayStation” dan ipv deutsche Grundlichkeit
Dromen zijn bedrog, zeker de huidige VAGe dromen..
@tupperware: njaa beter dan een mercedes dat uitbrand ofso -, –
@tupperware: Omdat één iemand problemen heeft met zijn auto. Met de andere 100000 Porsche 991’s is niets mis. Gewoon pech of toch nonchalant geweest.
Had een Japanner gekocht ;)
Pijnlijk voor je imago. Dankzij de kracht van media vandaag de dag hoeft deze man zich niet te laten naaien. Ik gun hem al zijn centen terug..
Een maandagochtend exemplaartje heb je er altijd tussen zitten. Jammer dat Porsche dit niet erkend en de man gewoon een nieuwe geeft.
@kraakensmaak:

Weinig merken die je een nieuwe zouden geven, om de een of andere reden willen ze liever repareren. Totdat je het als klant dan beu raakt en je geld terug eist.
@kraakensmaak: Ik krijg nu al een beetje medelijden met de toekomstige occasionkoper die straks een jonge 911-er koopt ‘z.g.a.n.’.
Ik ben een echte Porsche fan, maar dit is totaal Porsche-onwaardig. Zien we hier de hand van VAG? Is maar een goede oplossing en dat is een volledig nieuw exemplaar voor deze meneer. Met een volle tank bezine en een diner bon, want ik zou me het licht uit de ogen schamen als ik zo’n product had geleverd… Minpunten voor Stuttgart!
@DeeBee: Absoluut. Als dit normaal was opgelost, met een nieuwe 911 of z’n geld terug, was al deze heisa niet nodig geweest. Dit is enorm pijnlijk voor het imago van Porsche..
Is een lastige keuze voor Porsche. Klant is uiteraard koning, en hoe lang hou je dit vol. Precedent ligt op de loer. Voor je het weet brokkelt alles af en staan ze 3 rijen dik voor de deur. De minder getrouwe klanten bedoel ik.

Je kunt veel zeggen, maar van alle sport autos is porsche wel de meest betrouwbare. N
Bij Ferrari en maseratie moet je helemaal geduld hebben….
Altijd zo moe van dit soort gasten… Van die forum gastjes die overal wel iets op te zeggen hebben. Ow dit is ook een soort forum haha..,
@schellekens006: mee eens, maar eerlijk behandeld worden is toch wel een must imo! Dat ze bij Porsche maar eens een voorbeeld nemen aan dit:

http://www.autoweek.nl/autoreview/34631/mercedes-benz-ml-250-bluetec-4matic
@technopatat: hij “krijgt” een nieuwe. Maar hebben we het dan over kosteloos? Dat staat er niet echt bij namelijk.
@Donstil: dit staat in de comments omdat iemand dezelfde vraag als jij stelde ;-)!


@weerwolf79
Wellicht was ik niet helemaal duidelijk, ze ruilen de auto om, ik betaal alleen de meerprijs van de accessoires.
@Donstil: er was vorig jaar iets mis met een tandwiel in de motor in de e500 van mijn pa, stond ongeveer 140.000 op de klok. De heme motor moest eruit en Mercedes heeft meer dan de helft (weet het exacte getal niet meer) van de kosten op zich genomen omdat dit geen slijtage bleek maar een fout fabrieks af. Het is niet 100% maar toch klanten service bij een auto met meer als een ton op de teller!
@lambo4all: die coulanceregelingen van officiële dealers zijn vaak een sigaar uit eigen doos doordat ze ook twee keer zo duur zijn als een willekeurige specialist met dat soort reparaties..
Pff, lijkt wel een wijf. Zeur zeur zeur, cry some more..
@sebasjuhh: Voor Alfa romeo eigenaren is dit natuurlijk normaalste zaak van de wereld en begrijp dat je het daarom ziet als zeuren.
@MAB: Goeie man! Wat rijd jij als ik vragen mag, fiets telt niet. Zit je zo ver onder die steen dat je denkt dat Alfa’s nog steeds roesten..?
@sebasjuhh: dat is waar, maar je moet jezelf afvragen wat je doet als je voor ruim EUR 100.000 wordt getild…..

Ik kan me nog een kerel herinneren die met een jachtgeweer het Philips hoofdkantoor binnenliep…..iets over een slechte TV…….

Dan doet deze gast het nog best beschaafd
@c350cdi Je kunt veel zeggen, maar van alle sport autos is porsche wel de meest betrouwbare.

En wie zegt dat? B.v. hoeveel GTR’s staan er bij de dealer op een nieuwe motor te wachten omdat ze in brand vliegen? Hoeveel Porsches staan er niet te koop die aangeprezen worden met het feit dat ze een nieuwe motor hebben. Alsof het een aanbeveling is dat de motor in de soep is gedraaid.
@topless: dat komt gewoon omdat er veel mensen zijn die hun GT-R gaan tunen.. oh en was er niet iets met de 991 GT3?
Heb zelfde issue met vag voor mijn a4 waarvan ze weten dat ze prut automaten hebben gemaakt. Heb ik op eigen kosten al twee keer kunnen reviseren a 4000 euro. Ze geven zelfs toe dat het brakke dingen zijn maar doen niks…ik ga hierna voor een jap na jaren audi…mijn oude elfer doet het gelukkig wel goed op wat tapeinden na :-0
Slechte publiciteit. Geef die man een nieuwe en een keer sturen in een 918 en het is opgelost.
Dit was de eerste 911 die volledig onder VAG regie tot stand is gekomen toch ;)

Maar eerlijk is eerlijk, de reputatie dat 911jes echt betrouwbaar zijn is al sinds de 996 niet meer terecht.

Ik weet nog als kind dat er af en toe zo’n Tüv lijst voorbij kwam met betrouwbare auto’s per leeftijd categorie, was altijd een explosie van toyoda gebakjes met hier en daar een andere japanner, maar bij 9+ en 11+ jaar stond de 911 bovenaan. Vergane glorie helaas.
@jaapiyo: mwah. Ik durf rustig te stellen dat de 996 zeer betrouwbaar is (nadat het probleem met de scheurende onderblokken was opgelost) en weet van ervaringen “dichtbij” dat de 997 over het algemeen zelden problemen kent. Hoe dat met de Boxster en dergelijke en de nieuwe 991 zit weet ik om eerlijk te zijn niet.
@ej20g: nou mijn maat is god dankbaar op zijn blote knieën dat hij zijn 3 jaar oude 996 met weet ik veel speciale garantie heeft gekocht want de motor is er al een paar keer uit geweest.
bekend probleem met de zuigers
@jaapiyo: Absoluut bovenaan staat de Lada Niva toch? Die overleven al 50 jaar onder barre omstandigheden.
Porsche zou hier zo een mooie twist aan kunnen geven, marketing afdeling in ieder geval.
Ik kan Crybaby Murray niet echt serieus nemen.. Deze ‘problemen’ zijn zo absurd en onwaarschijnlijk in aantal, dat het lastig is te geloven dat dit niet een door die concurrentie (wie?) geregisseerd stukje anti-Porsche propaganda is..
@audifreak: Spannend, een samenzwering. Ben je er al uit wie?
@audifreak: …tuurlijk het is allemaal een samenzwering.. Meneer post al maanden videos en hij kan je zo de papieren laten zien. Maar nee het is niet de fout van porsche! Das onmogelijk!
@lambo4all:
Les 1 :

DUITSERS MAKEN GEEN FOUTEN !
@desjonnies:
LES 2:
Indien er toch fouten geconstateerd worden, gaat automatisch les 1 van kracht.
@lambo4all: @heidekonijn: Het hoeft natuurlijk niet persé zo te zijn.. misschien heeft deze meneer wel echt pech. Maar als ik zie hoe hij op kritiekloze wijze door de autoblogfans zonder meer serieus wordt genomen “omdat hij nou eenmaal een youtube kanaal heeft” komt dat op mij wel erg naïef over..
@audifreak:

Sometimes facts are hard to believe…especially by a fanboy ;)
@audifreak: serieus ? de Nissan dealer want die wil meer GTR’s verkopen ? Victor Mueller want die “maakt” ook een porsche killer, wie/wat hebben we nog meer ?
Ik moet stoppen met die absurde comments te lezen
@audifreak: Als je niet alle details weet, moet je je grote mond houden en niet oordelen.
Bekijk de rest van de video’s eens die Nick heeft gemaakt en je zult zien dat hij erg positief is geweest over zijn auto, zelfs toen er al veel te veel problemen mee waren.
Ik kan je voorkeur voor auto’s zeer waarderen, maar je domme opmerkingen helaas niet!
jaa dat krijg je als je skibox dragers op je porsche gaat zetten xD zullen ze waarschijnlijk karma noemen bij VAG
Goed om te zien dat de ongeëvenaarde VAG kwaliteit inmiddels ook Porsche heeft bereikt.
@hape: als je een VAG koopt met verstand, een skoda dus is er niks aan de hand, als je een VAG koopt met je buurman in je achterhoofd dan ben je de sigaar maar dat was je al met afrekenen
Het is wel duidelijk dat hier altijd veel praatjes zijn en maar weinigen die enig idee hebben hoe het er aan toe gaat als je een auto koopt.
Ze nemen in principe helemaal nooit een auto terug ook niet als die op de afrit van de showroom compleet uit elkaar pleurt, en dat is allemaal nog best logisch ook en ga niet eens de moeite nemen om dat uit te leggen.
@thierryvth: logisch is het ding door de pui rijden en claimen dat de remmen het ook al niet goed doen. Niet terugnemen? Vangen!
@w0o0dy: ach ja net als op social media waar allemaal van die mensen praatjes hebben wat zij dan wel niet ff zouden doen als…. Ik acht de kans 0 dat je dat doet en als jet het wel doet ben je nog eens oliedom, heeft dat ook uitleg nodig?
@thierryvth:

Nou dat klopt toch niet helemaal. In de VS heb je zelfs de ‘lemon law’ voor maandagochtend auto’s waarvan de ultieme consequentie zelfs expliciet is dat de fabrikant de auto kostenloos vervangt of het aankoopbedrag terug geeft.

Maar goed, daar gaat natuurlijk meestal wel aan vooraf dat er een andere oplossing gevonden wordt, dat spreekt voor zich. En…consumentenbescherming in de VS is vaak ook wat serieuzer dan in deze contreien (met alle nadelen en voordelen van dien).
@jaapiyo: *een andere oplossing GEZOCHT wordt uiteraard…en soms wordt die dus niet gevonden.
@jaapiyo: heb ik ook nog de moeite genomen je lemon law serieus te nemen maar dat is een verplichting tot reparatie en niet een garantie dat je 100% van het geld terug krijgt.
kwestie van common sense, is gewoon praktisch niet haalbaar om vast te stellen wanneer reparatie voldoende zou zijn of 100% geld terug.
Importeurs blijven met de auto zitten want de fabrikant neemt de auto’s ook niet terug.
Er is ook serieuze vakliteratuur zoals van de Bovag en dan kan je lezen hoe die dingen echt gaan. Volvo XC90 had issues met motoren die kapot gingen door een (productie) fout spanwiel, mensen konden de pot op en volvo heeft geen auto terug genomen.
@jaapiyo: arbitrage, hebben wij ook, krijg je gewoon de dagwaarde en dat schiet bij auto’s na 1 dag al niet op.
Is ook deze man aangeboden het bedrag wat hij waarschijnlijk bij arbitrage zou krijgen. Die auto’s worden nooit omgeruild, want bij hoeveel problemen ligt de grens en wat moeten ze met honderden auto’s die terug komen ? heb ik het toch uitgelegd
Mijn droom is ook om eens in mijn leven een nieuwe Porsche te kopen (911 of Cayman).

En dan heb je uiteindelijk je droom auto(een nieuwe nog wel) en dan gaat alles stuk!, ik vind dat deze meneer een nieuwe Porsche verdient.
hmm :-) nat tapijt aan passagierszijde, heb ik al bij meerdere VWs/Audis gehad. Net zoals die Nederlander met een dure Bentley dacht ik ? Familie ? :-)

Gelukkig nu naar betere merken gegaan.

on-topic: Dit moet zo pijnlijk zijn, ik begrijp niet dat Porsche dit niet beter afhandelt. Ondanks dat ze in de VW groep zitten had ik toch de indruk dat dit kwaliteitsproducten zijn.
bizar, porsche, met zon reputatie en altijd reclame maakt dat porsche de droomautomerk is van autoliefhebbers……

ik had als fabrikant allang een nieuwe gegeven en deze ingenomen en deze mankementen door een technisch team laten onderzoeken hoe zoiets uit de fabriek heeft kunnen rollen…..
@arashrsf: dat is leuk als het om 1 auto gaat maar wereld wijd gaat het om honderden auto’s bij Porsche en bij grote merken om duizenden. Ik twijfel of jullie een idee hebben over de schaal grote, we hebben het hier niet over de plaatselijke kruidenier die wat terug neemt.
Ik snap het wel maar het werkt zo niet (helaas)
Na motoren uitval nu dit weer! Hij zal niet de enige zijn maar wel iemand die dit openbaar durft te maken! Waar is de Duitse degelijkheid gebleven? En dat terwijl er heel vaak slecht gesproken word over de Italiaanse merken. Deze zijn zo slecht nog niet!
Als je dak dragers op je P schroeft ben je al verloren.
De beschreven problemen komen goed overeen met een VW Golf.
Zou dit stieken een Golf zijn met Porsche carroserie ?
Ik vind het beetje een raar verhaal. Past eigenlijk niet bij Porsche en vraag me eerlijk af en die knul er zelf niets mee te maken heeft.
@dahlback Aangezien ik Nick persoonlijk ken, kan ik je verzekeren dat hij hier zelf niks mee te maken heeft.
Het probleem in deze is ook niet persé Porsche AG in Stuttgart, maar vooral zijn dealer en Porsche Cars North America. Hun houding is bedroevend in deze zaak. ben zelf een Porsche-fan en -rijdster, maar de arrogantie die vooral PCNA uitstraalt, is diep treurig. Porsche AG is hoogstwaarschijnlijk niet eens op de hoogte van dit voorval (tot nu).
Dat deze video nu viral gaat, is een goede zaak en doet Porsche AG hopelijk inzien dat er in the USA (belangrijke markt) een aantal incompetente mensen aan t roer staan. Tevens een mooi voorbeeld van de kracht van social media.
Deze zaak had heel makkelijk opgelost kunnen worden door Nick een vervangende auto of zijn geld terug te geven. De auto is simpelweg onveilig en zou niet eens op de weg mogen.
Mensen, voordat jullie oordelen, bekijk dan ook eerst even zijn eerdere filmpjes. Dan krijg je waarschijnlijk een iets ander inzicht in deze zaak.
Veel betekend dat er hier nog mensen zijn die hem een zeur noemen…

Deze man had al lang en breed een andere auto moeten krijgen of zijn volledige aankoopbedrag terug…

Zo een waslijst aan gebreken is absurd..

Hoe zou je voelen na 5 jaar sparen?
@johanw: bij 5 jaar sparen voor een auto zou ik me sowieso kut voelen, ook een 911 word gewoon na 2 maanden er mee rond rijden. Steek ik die 5 jaar centen liever in restaurantjes, hotels, chicks und so weiter ( ;
Maar als je er wel van houd en voor spaart dan kan ik me voorstellen dat hij er dood ziek van is.
Ik denk ook dat dit het beste is om te doen, als dat filmpje een beetje viral gaat dan zal porsche vroeg of laat toch aan damage control gaan doen, hopen voor hem dat ze op die afdeling af en toe een joint roken en dat hij ineens een 918 voor de deur heeft staan. Nee zelf nu niet gerookt maar aan fantasie ontbreekt het niet ( ;
@johanw: Dus als je de loterij wint en een Porsche koopt heb je er geen recht op?
Oh wacht ik snap ‘m al… Jij had ook al je spaarcentjes in een ouwe rotte 335i gestoken.
Dubbeltje 1e rang bestaat niet jonghe. :)
@lekkaah:

leg mij eens uit waar ik zeg dat als je de loterij wint dat je er geen recht op hebt?

net zo goed dat jij invulling geeft aan het feit dat ik een rotte 335i hebt gekocht…dit was voor jouw informatie een 1 1/2 jaar oude premium selection model met net 40.000 km op de teller.

voor mij een hoop geld en zeker als ik dat niet zo elke dag uit mijn zak lepel dan komt het vaak wat zuurder over als je auto enkel mankementen vertoond ipv personen die elke dag van de dag kunnen besluiten drie 911 te kopen verschillende kleuren. Zuur voor beiden en beide heb je er net zoveel recht op dat deze kwalitatief goed is. Dubbeltje eerste rang heb ik zeker niet gezeten, maar misschien dat jij makkelijk een 1 1/2 jaar oude 335i elke dag kan kopen, ik niet helaas.

buiten dat vertoonde mijn rotte 335i zelfde problemen als veel andere BMW’s. sterker nog in amerika heeft bmw de garantie op 10 jaar moeten zetten voor deze onderdelen door de rechtszaken die zijn aangespannen door de velen BMW eigenaars met deze problemen.

dus lul aub niet zo stom, daar komen we niet echt verder mee of wel…
ongelooflijk zoals velen er weer een VAG draai aan kunnen geven als er een item wordt gepost over kapotte auto’s. Ik snap niet waar al dat gezeur vandaan komt. Misschien heb ik wel een vrijdagochtendexemplaar, maar de teller staat op 340000 en ik zie geen reden waarom er niet nog minstens een ton bijkomt. Al dat gejammer over VAG en “franse meuk”; het is zo voorspelbaar. Wat is dan wel goed? Engels, Italiaaans? Als er een keer een occasion-item wordt gepost over een japanner, wordt er weer gemekkerd dat ze te saai zijn. Wat wil je dan?
Hij maakt echt geniale filmpjes! Aanrader
Wel in de weg zittende reclames, maar geen link naar de filmpjes.
Niet echt slim van Porsche, wat een anti reclame, en het is zo afwachten totdat er water bij de elektriciteit komt en de Porsche met of zonder inzittende uitbrand… Geef die man zijn geld terug of een nieuwe Porsche …. *zucht*
Ik zou gewoon een evo kopen nu het nog kan. Wereld auto gaat niks kapot zelfs als je hem opvoerd . Ja mensen en maar mee lopen met de massa . Proud to be different.
Wat een maandagochtend auto zeg. Ik had hem allang dwars door de showroom gereden.
Porsche Cars North America lijkt eindelijk toe te geven (waarschijnlijk met wat druk uit Stuttgart, want Porsche’s Facebook pagina was één grote klaagmuur).

Dit schrijft Nick op het Rennlist forum:
http://i1318.photobucket.com/albums/t648/SuzyF991/69b29fd695aa175f8e267ea37c686bed_zps0a3fde00.jpg
Hij krijgt een nieuwe, of zijn aankoopbedrag terug.
Als hij een TVR had gekocht had hij zulke issues lang van te voren geweten, en er misschien nog wel de lol van ingezien
Parkeersensoren is altijd rotzooi daar moet je sowieso niet op vertrouwen,airco afwatergaatje doorblazen,accuutje vastzetten en rijden zeurpiet.je krijgt toch al een leuke leenauto
Ik vind het prachtig hoe iemand die zo lang gespaard heeft en zo veel geld heeft uit gegeven aan zo’n schitterende auto de tijd heeft om diezelfde auto en zichzelf op de www zo voor paal te laten staan.

ELK merk en ELKE auto heeft af en toe een “Lemon” (Zoals wij dit in de auto verkoop wereld noemen).
Feit is dat de Porsche 911 (al JAAAAAAAREEEEN) als een van DE meest degelijk en betrouwbare auto’s in de wereld geld, bekijk de statistieken maar, in Duitsland alleen al staat de Porsche 911 in de TUV (APK in Duitsland) statistieken van 3 t/m 15 jaar oude autos op No. 1, dat zegt al genoeg.
Iedereen heeft altijd wat te zeiken als er iets fout is met een auto en de hele wereld moet het weten, maar zie je wel eens mensen die een verhaal op de www (of dergelijks) zetten over hoe goed hun auto is?
NEE!

Ik werk zelf met Amerikanen en Amerikanen zitten al te zeiken als ze een windgeruisje in hun auto horen dat komt omdat ze ZELF te lui zijn om hun raam of schuifdag fatsoenlijk dicht te draaien.
Ik rij al 14 jaar in mijn 911 en zal er zeker te weten nog 14 jaar in rond rijden, begin morgen met mij YouTube video’s, wedden dat ik binnen 2 weken meer hits heb dan deze gek?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).