Goedkoop head-up display is de ideale accesoire? [video]

Auteur: , 16 Reacties

Geen geld voor een dikke nieuwe S-Klasse met zo'n hip head-up display (HUD)? Geen man overboord: ook in je zesdehands trapbak kan je een HUD monteren, voor omgerekend nog geen 400 euro.

Navdy

Wat is het?

Het systeem heet Navdy, een stand-alone apparaat dat je op je dashboard kunt plaatsen. Sleutelterm is ‘hou het simpel’. Toch belooft het alles voor je snufferd te projecteren dat je nodig hebt: snelheid, toerental, waarschuwingslampjes, maar ook navigatie, en een telefoonscherm (dat je door te swypen kunt bedienen). Via Bluetooth verbind je het scherm met je smartphonevehicle, de app die je draait doet de rest.

Hoewel de naam misschien wat Russisch klinkt, is Navdy een startup uit San Fransisco. Ze bieden hun product voor $499 aan, omgerekend een kleine 400 euro. Mensen die pre-orderen voor verzending in 2015 krijgen ‘m zelfs al voor $299 mee. Een aardig verschil met de HUD die je voor 1.483 euro op de optielijst van je 5 Serie moet aanvinken.

Handen op het stuur

Een alternatief voor Google Glass?

Zoals je wellicht hebt meegekregen is het gebruik van Google Glass in de auto niet onomstreden, althans in de VS. Of je met Navdy een goed alternatief in handen hebt kunnen we niet zeggen, want we hebben het systeem zelf nog niet in handen gehad, maar als we op de video af mogen gaan, ziet het er veelbelovend uit. Voor het gros van de mensen die geen gloednieuwe luxe auto rijden wordt een HUD zo bovendien bereikbaar.

Is het je nog te duur? Dan kan je altijd nog budgetshoppen bij Garmin. Van straaljagers, via auto’s van de topklasse, naar je vierdehands Suzuki Swift: Technology downtrickle, we houden ervan. Video op autojunk!16 reacties

Die stond 10jaar geleden volgens mij in de autostyle catalogus
Ik zie er het nut niet zo van in. Niks lekkerder dan na een drukke dag in mijn oude 900 stappen, raampjes openzwengelen en naar de symphonie luisteren die gevormd wordt door het windgeruis, het gegier van de versnellingsbak en het gefluit van de turbo.

Als ik dan even helemaal in mijn eigen wereldje ben, helemaal zit te genieten van het autorijden, dan zit ik er toch echt niet op te wachten op Whatsapp berichten, inkomende gesprekken of wat dan ook.
Ik vraag mij af hoeveel dit of bijvoorbeeld Google glasses van je concentratie vragen.

Van stem besturing word ik overigens niet echt vrolijk. De laatste keer dat ik het voor de grap in onze Volvo gebruikte wou ik spontaan zelfmoord plegen.
Ik vind het veruit de meest vervelende bediening die je maar kan hebben, en dan heb ik het er nog niet een over dat er teveel herrie in mijn eigen auto is.
Vind vooral het filmpje heel erg cool. Mooi opgezegd. Lekker basic en naturel. 499 USD is trouwens 372 EUR. Klinkt toch een stukje optimistischer dan ‘een kleine 400 EUR’. Vind vooral de social media mogelijkheden interessant. Als het goed werkt, zou het ook een stuk veiliger zijn. Mooi initiatief.
@camber24: allereerst is een in de USA geadverteerde prijs altijd zonder btw (dat verschilt namelijk per staat), daarbij komt nog de importheffing voor elektronica, de marge van de importeur, de marge van de wederverkoper en niet te vergeten de transportkosten. Ga er maar van uit dat de retailprijs van zo’n ding eerder nog naar de 500 euro zal klimmen, als dat-ie bij ‘een kleine 400 euro’ blijft hangen.
Op AliExpress kun je al een HUD kopen vanaf $37 inclusief verzending.

http://m.aliexpress.com/search.htm?keywords=hud+display

Kortom ik vind het maar duur voor € 400.
@kjeld:
Komt niet echt betrouwbaar over, wat een steenkolen Engels op die site zeg.
Niveautje, Jij willen heb, jij geld stuurt, wij blij..
@tupperware: Is een prima site. Gewoon direct bestellen uit China en dus slecht engels. Deze site is zo een beetje de grootste ter wereld, probeer het maar eens met iets van € 3 dan zie je hoe het werkt.
Rijdt hij nou in een Bentley Mondeo
@tanopc: Ik denk dat het een Bentley Fusion is aangezien het in de USA is;)
Vooral mooi ook , zo’n onbenullige plastic installatie bovenop je tellerbak. Bij foto 1 lijkt het me stug dat die vrouw het hele display kan zien en bij foto 2 zie je die installatie niet eens op de tellerbak zitten en is de HUD er bij gephotoshopped puur omdat die lompe installatie in je gezichtsveld zit..
Vraag me wel af hoeveel veiliger het allemaal wordt met deze HUD. Sowieso zul je dmv de Navdy juist méér gebruik gaan maken van een smartphone, terwijl het beter zou zijn om er helemaal geen gebruik van te maken..
ook hier is het een leuk iets wat connect met je phone maar je moet nog wel echt zelf de navigatie software hebben.
Momenteel wordt alleen google maps ondersteund (dus leuk in nl maar niet zo leuk voor data buiten nl) maar werken ze wel aan meerdere apps.
De garmin werkt enkel met navigon dus tja je bent er nog niet met je hud alleen.
Ziet er verder wel fantastisch uit!
Ik heb in mijn huidige auto een HUD en moet zeggen dat ik daar erg blij mee ben. Natuurljk wordt deze alleen gebruikt voor aanwijzingen van snelheid / navigatie en kan ik scrollen tussen mijn muziek of telefoonnummers. Mijn ervaring is dat ik veel minder naar de snelheidsmeter kijk of mijn aandacht verlies aan het navigatiesysteem. Gevoelsmatig lijkt me dit veiliger…

Als je je social media op deze manier kan presenteren wordt het echter een ander verhaal. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Zelfs als ik nu scroll tussen telefoonnummers verplaats je je focus en ontgaat er wat er voor je gebeurt.
het is HET accessoire… jongens toch

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).