Help met het opsporen van deze BMW E90 M3

Auteur: , 34 Reacties

Na het succesje van laatst, hebben we een nieuwe speurtocht voor je in petto.

M3

Enkele dagen geleden vroegen we je namelijk om de ogen en oren open te houden voor een Volkswagen Polo GTI en een Dodge Ram 1500. Het slechte nieuws is dat de Polo nog steeds niet gevonden is. Het goede nieuws is dat de Dodge inmiddels weer terug is bij de rechtmatige eigenaar! In het geval van de BMW M3 die vannacht gestolen is in Nijeveen hopen we dat het laatste scenario zich nog een keer voltrekt.

Het voordeel is dat de auto qua looks redelijk speciaal is. Oké, de leek ziet gewoon een zwarte 3-serie. De kenner zal echter direct doorhebben dat het om een M3 sedan van vóór de facelift gaat, inclusief de Primeraësque achterlichten. Deze auto’s zijn relatief zeldzaam, omdat de meeste E90 M3’s het faceliftmodel betreffen, met de ietwat anders gevormde achterlichten.

M3-front

Bekend is dat de auto vannacht om ongeveer 03:00 uur gestolen is vanaf het autobedrijf van eigenaar Menno. De man in kwestie heeft via Facebook een oproep gedaan om zoveel mogelijk eyeballs alert te maken op het feit dat er een M3 rondrijdt in de handen van boeven. Zoals te zien valt op de foto’s is de auto naast de kenmerkende achterlichten voorzien van de typerende 19″ wielen en een schuifdak. Het kenteken is/was NK-172-G, waarbij de G nu officieel staat voor gangsters.

Na het moment van stelen heeft de politie de snelle BMW nog even op de hielen gezeten op de A28. De auto reed daar op hoge snelheid in de richting van Zwolle. Ergens in het Verre Oosten verloren de jongens in blauw de auto uit het zicht. Er is nog een helikopter ingezet met een warmtebeeldcamera, maar tevergeefs.

Via de sociale media roept Menno mensen die de M3 ergens gezien denken te hebben op om hem een persoonlijk bericht te sturen en/of de politie te bellen op het bekende nummer 0900-TUIG (0900-8844). Houd dus je goed ontwikkelde gehoororgaan paraat voor dit raspende geluid (rijtest).34 reacties

[email protected]#€!# dieven.. Ga eens werken voor jullie geld!
Zonde. Hopelijk wordt hij snel en heelhuids terug gevonden.
@rachid: Als hij op Marktplaats opduikt weten we iig dat jij hem terug vindt (Y)
@rachid: Uhm… dat doen ze toch? Dat is hun werk waar ze geld mee verdienen. Ben bang dat de auto niet meer gevonden gaat worden! Is denk ik na de A28 via de A37 richting Meppen (Duitsland) gereden en staat dus in het Oostblok nu denk ik.
@venividivici: Jatten werk noemen…beetje populair willen doen over andermans verlies…ik vind je niet zo leuk!
@stgp: Ik vertel het vanuit de zienswijze van het jattuig. Vanuit mijn zienswijze mogen zulke lui per direct voor een vuurpeloton gezet worden, want het is toch vuilnis wat op de wereld rondloopt!
Tja, die Tourans houden zo’n M3 voor geen meter bij natuurlijk. Hopelijk komt ie heelhuids terug maar ben bang dat ie krokant wordt teruggevonden.
@blo3to3t: Ik denk niet dat deze kroket wordt want plof-sahbi’s & krakakakkerlakken kunnen helemaal geen M boeken. Die hebben quattro nodig want anders is het klabammm > vangrail > bloed aan het Gucci-tasje. Ik denk dat deze gewoon wordt gestript en misschien dat het chassis dan idd wel kroket wordt maar de rest komt gewoon op een 335i voor xtra swaggg of misschien op een schadebak.
@e36thuglife: Love it
Die is allang in Polen…m
ik denk dat deze auto de eerste en inmiddels ook de 2e grens al gepasseerd is.
toch aardig dat de politie nog even de achtervolging ingezet heeft, maar hierna doen ze helaas niks meer.
iets met prioriteiten…..
@stekel: De Nederlandse politie heeft geen rechtsmacht op Duits grondgebied, dus je kan ze wel tot Polen blijven achtervolgen, veel ga je niet kunnen doen. Wat een populair gepraat weer.
Haha, sorry, maar ik heb dus serieus naar m’n toetsenbord gekeken of TUIG inderdaad overeenkomt met de cijfers. En ja ik moest lachen toen ik bevestigd zag dat het klopte.
@granlusso: OT: Hopen dat ie terecht komt en dat de boefjes eens denken aan hoe ze zijn opgevoed.
@granlusso: Of ja, misschien moeten ze dat maar niet doen trouwens.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hopelijk wordt die snel teruggevonden voor de eigenaar.
Hopelijk wordt de auto snel gesignaleerd
BMW en VAG moeten maar eens bij Mercedes gaan kijken hoe die de auto’s beveiligen, heb het idee dat die veel minder gestolen worden. Of heb ik dat mis?
@kraai: Minder gewild denk ik, al is het alleen maar omdat ze alle Elegance en Exclusive uitvoeringen links laten liggen, die vallen een beetje in de categorie Saab en Volvo.
@granlusso: BMW 318, 320 en de AUDI 1,8 en 2,0 etc laten ze ook links liggen het gaat ze om de snelle varianten. Bij Mercedes hoor ik zelden dat die worden gestolen.
@kraai: gewoon even googelen chef .. kans:
MB 1 op 697
BMW 1 op 390
Audi 1 op 337
Volvo 1 op 1.990
Saab 1 op 1.393

Bron:
http://stavc.nl/diefstalcijfers/risicomerk/
Als je een keer met een geschorste wagen over de A28 rijdt, ligt er tamelijk vlot een bekeuring op de mat omdat een of andere camera je daar ziet rijden. Vreemd dat het voor de politie zo lastig is om die auto bij te houden met alle camera-mogelijkheden van tegenwoordig. Tijd voor een broodnodige softwareupdate bij huize Bromsnor.
@jeevers: mag niet. Iets met privacy.
@jeevers: Och och, eentje die het allemaal weer beter weet.
@jeevers: ik denk (en hoop!) dat de ‘bromsnorren’ meer bezig zijn in de gaten te houden wat het land IN komt dan wat er UIT gaat.
Waarmee ik in géén geval zeg dat ik het niet erg vind voor de eigenaar van deze mooie M3.
Een plofkraker die daadwerkelijk denkt te kunnen rijden…

Aardig zuur, hopelijk komt ‘ie boven water.
@racerx: hopelijk blijft hij boven water…
Ik vind het opmerkelijk te noemen dat je anno 2017 nog steeds de politie te snel af kan zijn in een achtervolging. Inclusief Heli met warmecamera en al.
Ondanks de niet facelift achterlichten was ie toch best heel mooi. Heb een zwak voor de sedan.
waarom kunnen mensen wel dik geld uitgeven voor een auto maar niet voor een bearlock …
@st33fie: dat dacht ik nou ook. Ik zou diverse onzichtbare anti-diefstal zaken installeren bij een auto als dit. Hij zal wel weer door 1 of meerdere platte achterhoofdjes in trainingspak gejat zijn, en in zn geheel of onderdelen naar t Oostblok verkast zijn. En zo niet, dan in een container naar Nigeria.
Ziet hier nu niemand dat t hier gaat om een sedan met coupe neus en koplampen. Vrij opvallend zou je zeggen.
@achtpitter: Elke E90 M3 heeft de E92-neus en koplampen..
Dat is niet de nieuwe facelift van een bmw m3 e90 het is een vorige facelift wat ouder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).