Bied op deze Mercedes CLK63 AMG Cabrio Black Series DTM

Auteur: , 35 Reacties

Een interessant stukje huisvlijt mét open dakkie.

Afgaand op de plaatjes vermoeden we dat kosten noch moeite zijn gespaard om van een gewone CLK320 Cabrio deze bijzondere creatie te bakken. Volgens de adverteerder is de auto voorzien van originele Mercedes onderdelen en het mag gezegd worden: het resultaat is netjes!

Mooi of lelijk is een subjectieve kwestie die we graag aan jullie overlaten, maar gelukkig valt er ook nog wat objectiefs over de Merc te vertellen. Onder de kap ligt een V6, goed voor zo’n 220 pk. De krachtbron is gekoppeld aan een automaat en de aandrijflijn heeft er pas 117.000 kilometer op zitten.

Het apparaat wordt niet verkocht tegen een bepaalde vraagprijs. In plaats daarvan mag ouderwets worden geboden en de verkoper mikt op een bedrag van 15.000 euro. Eerder zagen we een vergelijkbare CLK cabrio op LPG en tuningspul van Prior, dat ding mocht voor 14.000 euro weg. Wie weke knieën krijgt van een échte CLK Black Series doet er goed aan om onze vintage rijtest te bekijken, inclusief verrassing!

Dank voor alle tips!35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat is dat toch dat mensen het mooi vinden om een ‘nieuwe’ neus op een oud model te zetten. Ik heb daar helemaal niks mee. Liever een originele ‘oude’ of gewoon het nieuwe model (in dit geval is dat dan alleen de coupé, aangezien de opvolger noot als cabrio geleverd is).

Jammer om de auto zo te zien, maar er zal vast wel iemand voor te vinden zijn: vast degene die ook die gele E30 gaat kopen.
@granlusso: *nooit
@granlusso: Het helpt ook niet dat autofabrikanten zelf ook niet het goede voorbeeld geven. Denk Golf ‘4’ cabrio, Peugeot 206+ en eigenlijk ook wel de Mercedes CLC.
@Edge: Ja maar dat vind ik nog wel prima, omdat er mensen zijn die nagedacht hebben over het design. Beetje het verschil tussen medisch plastische chirurgie en cosmetisch plastische chirurgie.
@granlusso: Mwah, ik vind deze CLK-ombouw van een hobbyist beter gelukt dan de 206+ van Peugeot zelf. Beide zou ik zelf nooit willen hebben overigens, dat gaat mij dan wel weer wat te ver.
@Edge: De lijnen lopen mooi in elkaar over, dat ben ik met je eens. Alleen Peugeot bijvoorbeeld past ook het interieur en de achterzijde aan, waardoor het geheel ‘beter gelukt’ overkomt als je het mij vraagt.
@granlusso: Het ziet er ook niet uit. Als je van voor naar achteren kijkt, zie je dat het model steeds ouder oogt. En dan zo’n jaren 90 interieur erbij.
@berlinetta: Het oogt misschien voor sommigen zo, maar dit interieur stamt niet uit de jaren 90. Ik geloof dat dit het interieur was van 2002 tot 2010 in de CLK.
@viezefreddyw: Dat klopt, overigens vond ik het interieur in 2009 wel al echt te oud voor woorden, maar dat is persoonlijk ;)
@granlusso: Eens! In de SL uit dezelfde periode vond ik dat ook. Heb eens een testrit gedaan in een SL350 uit 2008. Het interieur vond ik heel erg oud ogen.
@viezefreddyw: Klopt! Het nieuwe stuur was hedendaags, maar de ronde lijnen van de middenconsole en het dashboard an sich waren merkbaar verouderd.
@granlusso: Er is volgens mij een Belgisch bedrijf dat zowat elke Mercedes Benz van een ‘nieuwe’ neus kan voorzien. Eens zoeken of ze nog bestaan.
@123bat: Gevonden: http://www.vhtuning.be/nederlands/

MB-liefhebbers, houd een emmer bij de hand.
@123bat: Hahaha daar krijg je dit soort verschrikkelijke creaties van:
http://www.vhtuning.be/wagens/sl129-230/129-230-c.jpg
@ohoogeveen: Oei! een SL Pinocchio-editie!
Yo what’sup boys & girls?? Hier E36thuglife met een nieuwe comment!
>>Ik vind em lelijk en ik denk dat dit gewoon twee schadebakken waren die door een handige kampert zijn ge-cut&shut. Dus als je de berm of de andere weghelft op wilt rijden als je het stuur loslaat is dit jouw waggi!!<<
Check ook me andere comments en vergeet niet… Duimpjes omhoooooog!! Check jullie later!!!
@e36thuglife: het was een tijdje stil. Zit je voorarrest er weer op Mister Thug? 😂 -grapje-
Het is niet slecht gedaan maar het ziet er een beetje vreemd uit. Is dat een after market body kit dat erop is geschroefd? Kan me niet voorstellen dat MB die onderdelen levert.
@pomoek: denk aftermarket van een ander merk
@pomoek: check ebay maar. Deze bodykits worden allemaal in China gemaakt en kosten absoluut niet zo veel.
“Originele Mercedes onderdellen”, my ass
Ziet er heel apart uit met dat C-klasse front… ik weet niet of het nou wel aardig oogt of heel erg lelijk is…
Eerlijk is eerlijk, het ziet er wel netjes uit.
Andere velgen en uitlaatsierstukken en dan vind ik het wel een dikke bak
De adverteerder zegt 240pk, dus ergens heeft ie nog 20 paarden gevonden om erin te stoppen.
Maar wat ik dus niet begrijp is dat iemand dus graag veel geld uitgeeft om een prima auto (voor zn tijd) om te bouwen naar een bij-elkaar-raapsel.
Als iemand dat mooi vindt, prima. Doe het, rijdt erin, wees er blij mee.
Maar waarom verkoopt je dat dan zo snel erna weer? Wie wil dat nou kopen?
En waarom kan zo’n persoon niet een normale advertentie schrijven?
Ik zou er wel nog even facelift achterlichten in poffen dan is ie misschien nog een beetje te doen.
Gelukkig niet de AMG badges erop, dat is al positief vind ik.
Voor de rest natuurlijk doodzonde zo wannabe ombouw, een A209 is in originele verschijning een prachtige wagen.
Ik vind het wel mooi
Alleen als het dak dicht is krijg ik een beetje mustang gevoel
Lelijk ding… Rij je lekker voor lul mee.
Achterscherm oogt erg raar. Misschien iets bredere wielen eronder schroeven?
Waar is de kotssmiley ? Brrrrr…
Had deze advertentie begin mei op Marktplaats gezien en doorgestuurd naar vrienden via Whatsapp. De reacties waren niet al te positief. Dus toch balen als je denkt een leuke wagen gekocht te hebben en vervolgens toch vreemd wordt aangekeken tijdens het tanken/bij famillie/door vrienden.
Jammer want standaard was het een mooie auto in mijn ogen.
Ben ik de enige die vindt dat deze Merc erg op een Astra cabrio lijkt ?
@thearchitect: same here
Ik ga mijn Roemeense stukadoor even bellen, echt een waggie voor hem om lekker op vakantie te gaan naar eigen land
Nieuwe neus opzetten en dan geen xenon koplampen gebruiken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).