Het bestaat! Een coole autonome vrachtwagen

Auteur: , 22 Reacties

Een autonome truck die de moeite van het bespreken waard is? Moet wel een bijzonder vrachtje in zitten dan!

Het bestaat! Een coole autonome vrachtwagen

Dat klopt! Deze 18-wieler reed vorige week geheel autonoom naar Colorado Springs (Colorado, Verenigde Staten) en in de forse laadruimte zaten 50.000 ijskoude blikkies Budweiser. Als het dan toch autonoom moet, kunnen ze maar beter het nuttige met het aangename verenigen. Om aan de bierdrinkers in Colorado Springs duidelijk te maken dat ze iets bijzonders in handen hadden, werden de blikjes bedrukt met de tekst “First delivery by self-driving truck”. Over 50 jaar zien we die blikkies ongetwijfeld terug bij een willekeurig pandjeshuisprogramma op Discovery (of over 52 jaar op RTL 7).

Overigens reed de truck niet de gehele afstand van 200 kilometer zelfstandig, want het gevaarte werd na een trip van twee uur door mensenhanden de stad binnengeloodst. De lokale overheid heeft geholpen met het plannen van de route. Verder gaat het om een project van de startup Otto, welke voor 680 miljoen dollar door taxidienst Uber werd overgenomen. Gemiddeld reed de truck zo’n 90 kilometer per uur en volgens een begeleidende politieagent bleef de vrachtauto netjes op z’n eigen weghelft.

Misschien een leuk ideetje voor Heineken om ook bier te vervoeren met zelfrijdende trucks? Mooiere reclame voor de “Don’t drink and drive”-campagne kan de brouwer zich haast niet wensen.

Otto22 reacties

En als het dan spannend wordt dan nemen ze het over…..
@dutchdriftking: Noem het uit handen geven van de controle van een 90kmh rijdend combinatie maar saai… Is toch effe 50 ton in je nek.
@phaeton: op een Amerikaanse snelweg alles behalve spannend.
@dutchdriftking: Nu ken ik het betreffende traject niet, maar in de VS zijn wel degelijk spannende snelwegen te vinden hoor! Voorbeeldje de I5 bij Mt Shasta (California).
Goed dat ze het eerst met een lading Budweiser uitproberen.
Mocht die truck crashen, dan is er in elk geval niks verloren gegaan.
@bertorelli: Hetzelfde geldt voor Heineken.
@berlinetta: Klopt, ook niet mijn favoriet.
@berlinetta: en Domelsch
Is wel wat voor die alcoholisten. Kunnen op weg naar huis nog een blikje vatten. Zelf rijden hoeft niet meer. Oh dat hadden we al, taxi
Het enige dat van dit bericht is blijven hangen bij mij is dat hij netjes op zijn eigen weghelft is gebleven. Ik begin opeens warm te lopen voor een autonoom voertuig!
@stradale888: zéér mooi omschreven…

Naar rechts met die dingen ?
Had nog leuk geweest als er een autonome Pontiac Trans Am had meegereden als blocker. :-P
@rohrl-fan: en een bear in the air…
Die rechte stukken rij ik ook zo autonoom.
“… een project van de startup Otto, welke voor 680 miljoen dollar door taxidienst Uber werd overgenomen.”

Zie daar het enige nieuwswaardige aan dit fait divers…
Tevens, opletten op interweb.

Als je OTTO truck zoekt, vind je er twee.
https://ot.to/ is de juiste, nl. deze truck.
https://www.ottomotors.com/ daarentegen maakt zo’n klein AGVeetje, voor bakken en rekken. Zo’n ding al Amazon ook maakt…
Otto pekel?
Otto je weet wel die dikke boeken die mam vroeger had en waar jij stiekem naar de erotiek afdeling zat te bladeren en te verwonderen dat die dingen massage staven genoemd werden.
@dedokter: Ha ja mooi!
is het een benzinemotor ?
Als dit in rap tempo doorzet, wat moet dat dalijk op gaan leveren voor hier alleen al in Nederland voor de vrachtwagenchauffeurs? Dit soort projecten moeten ze niet stimuleren vanuit de overheid maar verbieden!
Autonoom rijden is goed voor de economie. Geen vrachtwagenchauffeurs meer.Geen taxichauffeurs meer. Tienduizenden banen weg zodat de mensen niet meer hoeven(mogen)werken.Lang leve de vooruitgang. Zo denken regeringsleiders

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).