Het beste van de Gumball 3000 in 10 video’s

Auteur: , 17 Reacties

De zesdaagse intercontinentale rally is ten einde. Er zijn geen gewonde gevallen, geen grote schadegevallen gemeld en niemand is door een overdosis coke en een overload aan Deadmau5-muziek in een coma gegleden. Succesje dus. Deze tien video's geven een mooi overzicht van de rally.

Ook meme's waren goed vertegenwoordigd

De Gumball-karavaan begon de tocht in Miami (route), maar het afvlaggen hebben we reeds onder de aandacht gebracht. Daarom beginnen we met de Nederlandse deelnemers van Team Masters of Speed, die de rally opluisteren met een Brabus Mercedes G63 AMG 6X6. Hieronder zie je de kolos in Londen, voorafgaand aan het evenement.

5 juni. De aankomst van de auto’s in Atlanta.

6 juni. De Gumballers doen de Big Apple aan. Wij kijken mee met de leukste meisjes van de rally.

7-8 juni. De overtocht naar het Schotse Edinburgh ging gepaard met een spelletje ‘Air Hostess Tag’ in het vliegtuig. Hoe ontzettend Gumball van ze. Gekkies.

8 juni. Doedelzak paraat, we gaan Schotse wegen bedwingen. En er wordt gesprint op een vliegveld.

8 juni. In Londen mag de Gumball rally eigenlijk geen rally meer heten. Veel meer dan gemanoeuvreer door drukke staten met afzettingen en hordes cameralenzen is het niet. Maar de bruutheid van de deelnemende auto’s wordt er niet minder om. Opmerkelijk hoeveel publiek de rally ieder jaar nog op de been weet te brengen in Engeland.

9 juni. Gumball doet Parijs aan en spotter worden GEK als ze de McLaren P1 van Team Galag zien. (De Tumbler hebben ze niet meegenomen trouwens, die bleek aan alle kanten te falen.)

10 juni. On route naar Barcelona, waar vandaag Spaanse tranen van verdriet door de straten lopen (obligaat linkje naar Jack van Gelders commentaar).

11 juni. Eindbestemming Ibiza. Een combinatie van party’s, revvende veelcilinders en rijken die “meteen 100 flessen champagne laten aanrukken in een ijsbad” en sigaretten aansteken met briefjes van 500 (bron). De lullo’s.

Tot slot, de nerds van The Verge nam een kijkje bij rally, en ondervroegen Deadmau5 naar zijn Purrari met Nyan cat-bestickering.17 reacties

Mwahh, dit is maar één grote show. De video’s uit 2004, 2005 en 2006 zijn 10 keer beter
@michal: Absoluut! Met de filmpjes van Kimble, GT3000, Ant and Pete en Team Polizei!
@hamerhaai: Oh, en Lonman natuurlijk ;)!
@hamerhaai: Absoluut. Die 996’s, SL/CL’s en de 330d.. Het is tegenwoordig meer gereguleerd en dat lijkt saaier, maar Gumball staat inderdaad voor het gekkenhuis. Nu weet Schmee weinig te vertellen behalve dat het ‘good fun’ of ‘epic’ is en dat men weinig slaap heeft gehad. Veel fans, whoooo epic! Het feesten en de atmosfeer horen bij de Gumball, maar voor wat betreft het rijden is het een stuk minder ja. De manouvre van de F12 is nog een beetje oude stijl wanneer hij hem voor de 458 Spider gooit @14.35 onderweg naar Barcelona.
@phaeton: Hello I’m Thmee and thith ith abthosutely epic.

Slap verslag. De oude filmpjes zijn veel leuker omdat de sfeer veel beter gebracht wordt. Die Shmee is alleen maar met zichzelf bezig.
@racenderechter: Ik vind hem een misselijk ventje mej zn bakkus..
Persoonlijk vind ik Gumball een stuk minder leuk/boeiend dan de eerste jaren.

Eerst was het show&go nu is het meer all-show&no-go
Dat carbon op die G6x6… geen woorden voor
Ik mis de filmpjes waar ze hard langs elkaar rijden op de snelweg…
@maseratizzzzzzzz: Check Youtube > Schmee150
@mclarenmercedes: volg hem iedere minuut, toevallig had die net een filmpje erop gezet ‘this is how you gumball’ maar die van vorig jaar was beter..
Man man man, waar zijn de echte dagen van de gumball toch naartoe…
Is er nu iemand of niemand door een overdosis coke in een coma gegleden ?
Er was toch wel een groot shadegeval. Die cobra die het Europese deel van de rally meereed is in frankrijk gecrasht.
Geen groot schadegeval? Nee hoor, valt best mee http://instagram.com/p/pCIALjvrTb/
@rubenpriest: Vorig jaar waren er meer en zwaardere accidenten. Daarom zeggen ze dat er gaan groot schadegeval was. Hij was trouwens ook gecrasht door een klapband en niet door een aanrijding. Maar blijft wel zonde.
Hmm deze filmpjes vallen toch wel erg tegen als je ze vergelijktmet filmpjes van GT3000 en ant and pete. Was vroeger groot fan van gumball3000 er zijn ook 3 series over gemaakt door xtreme tv maar tegenwoordig is het een stuk moeilijker te volgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).