Het mysterie van de ontiegelijk dikke E-klasse [updated]

Auteur: , 35 Reacties

Onlangs werd deze moddervette gecamoufleerde E-klasse geupload op Autojunk. Maar wat is het precies?

E-Klasse

Nou ja tenzij het een zeer goed geslaagde mule is, hebben we hier te maken met een E-Klasse natuurlijk. Dat kunnen we ondanks de camouflage-jas van de Germaan nog wel zien.

De voor de hand liggende optie is dat het om de nieuwe E63 AMG gaat. Van de nieuwe generatie W213 is deze opper-E variant nog steeds niet verschenen. Wel is er inmiddels een E43 AMG leverbaar met standaard vierwielaandrijving. Een snelle bak, maar toch net niet helemaal ‘the real thing‘.

Dat Mercedes hard werkt aan een wel heel dikke E-Klasse Estate is duidelijk te zien aan deze plaatjes. Kijk maar eens naar de omvang van die uitgeklopte wielkasten in vergelijking met de E43 AMG.

E-AMG-vergelijk

Dat noemen ze in het Duits ‘Dicke Backen’. Omdat die E43 er al is, moet de koets van de E63 misschien wel wat dikker worden om het topmodel af te zetten tegen de instap-AMG. Of, is er hier nog iets anders aan de hand?

Bij de huidige generatie C-Klasse is de C63 AMG namelijk helemaal niet zoveel dikker dan de C43. Tenminste, niet in het geval van de sedan en de Estate. De coupé heeft wel een dikkere koets, waarvan we vurig hopen dat ‘ie ooit nog eens als ‘Black Series’ of iets dergelijks migreert naar de station.

Maar als we de lijn die Mercedes neemt bij de C-Klasse doortrekken naar de E-Klasse, dan zou de E63 in basistrim ook niet zo dik moeten zijn als hier te zien valt op de foto’s.

Zou er na de CLK Black Series, de SL Black Series en de vorige C-Klasse Black Series met coupé-koets eindelijk een pakezel deze toevoeging meekrijgen? Wij hopen er wel op. Maar zo niet, is het goede nieuws nog altijd dat er letterlijk een hele dikke E-Klasse AMG aan zit te komen.

UPDATE
: na het plaatsen van dit bericht kregen we een email van autoblog-lezer Wouter. Hij stuurde ons hetvolgende:

Ik kan jullie vermoeden dat er een ontieglijk dikke E-klasse komt onderbouwen. Attachede foto nam ik eerder deze maand langs de A5 in Duitsland: absoluut bredere voorschermen dan standaard. Auto was net als de estate/touring/T-modell op jullie foto vierdubbelgepijpt en klonk zo donkerbruin als Affalterbacher V8-en klinken. Mooi vooruitzicht dus voor glazenwassers met haast!

Voor de volledigheid, dit is de foto waar Wouter over spreekt:
E-AMG

Kom maar op met die ontiegelijk dikke E!35 reacties

Sowieso mooi dat er weer een stationvariant komt. Vreemd dat het bij BMW M maar niet komt. Die er wel waren verkochten voor geen meter, dat weet ik ook wel. Maar bij Audi en Merc ziet men er toch brood in. Vroegah kon je nog zeggen, te zwaar etc voor een echte M. Maar daar hoef je het nu niet meer voor te laten….
@E34M5Touring: ik denk dat mensen een powerstation liever met vierwielaandrijving zien. Komt de gebruiksvriendelijkheid van zo’n bal ten goede. Daarom doet de RS6 het zo goed.
@tvklarenbosch: De M5 is tegenwoordig toch ook met 4WD verkrijgbaar?
@poes: nee alleen RWD, geruchten gaan dat de volgende wel met 4WD komt.
@e34m5touring: @willeme had dat eens goed uitgelegd. Traditioneel doet BMW het goed met coupes, Audi met stations en Mercedes met sedans/stations. De verkoopcijfers laten dat ook zien.
@berlinetta: Maar de X5 en X6M verkopen ook best aardig. De M5 ook. Die stationvariant behoeft niet heel veel extra ontwikkeling. Dus de investment is relatief laag. En als ik zie hoeveel AMG varianten als Estate worden geleverd lijkt me daar wel wat te halen. Dat hele M logo is toch al verguisd. Dan doe er ook maar zoveel mogelijk ;)
@e34m5touring: Dat ben ik ook met je eens. Het ontwikkelen van een M3 of M5 station zou niet zoveel kosten met zich mee moeten brengen dat het zich niet meer loont om die varianten ook al stations te leveren.

Ik denk dat het vooral ligt aan het feit dat ze alleen met RWD te krijgen zijn. Stations (ook powerstations) zijn toch auto’s voor dagelijks gebruik. Met ca. 700 Nm op de achterwielen is dat niet altijd prettig rijden en 4WD kun je alleen krijgen bij Audi en MB.

En dat een X5M of X6M wel goed verkoopt, valt denk ik te verklaren door het feit dat ze (samen met de Cayenne) de best sturende power-SUV’s zijn. Audi, MB of Range Rover komt niet in de buurt met hun weggedrag.
Power stations.. love it!
En ik maar denken dat het een c-klasse is
zo mooi als een clk dtm amg bs word de c klasse nooit meer. De c klasse is daar nu niet stoer genoeg voor te rond en te lelijk. Zal wel gaaf zijn als er dikke e klasse komt met brede wiel kasten en trekhaak. Geen turbo maar gewoon weer die 6.2 liter v8. Achja vroeger toen ze nog mooie auto’s maakte bij Mercedes. Zelfs de G klasse is niet zo mooi meer als dat die was. Met de lelijke led lampen. En dan ben ik nog maar een jonge kerel. Eigelijk om heel eerlijk te zijn. Hoeveel te verder je terug gaat in de tijd des te mooier de auto word. En dit is eigelijk voor elke auto zo.
@gerjan: dus over een aantal jaren zal je deze auto’s wel weer mooi vinden. Opgelost.
@gerjan: ik vind de E-klasse toch wel erg mooi, het interieur het mooist van allemaal
In het Nederlands noemen ze het een “Dikke Bakkes”.
@aschja: nee een dikke kont!
het is de 63. de C43 heeft iets meer afgeronde uitlaten t.o.v. de C63 en ik denk dat dit ook voor de E zal gelden. Als je goed kijkt zie je dat deze e meer gehoekte uitlaten heeft dan de E43
Ziet er héél dik uit! Ben benieuwd!
Audi RS6.
@1lunatic: concurrentie voor, inderdaad.
Mooie e63 zo toch? Ik denk dat de blackseries varianten echt voorbehouden blijven voor de coupès
Overigens wel een raar kenteken, voor een officiële Mercedes ontwikkelingsauto. Of staat tegenwoordig niet alles meer in Stuttgart geregistreerd?
Ik heb helemaal niks met de huidige line-up van Mercedes, alsof ze om geld te besparen maar alles hetzelfde hebben gehouden. Zelfs van deze E63 word ik niet meer warm of koud.

Nee, doe mij dan maar de vorige modellen!
Ofwel hebben ze bij Das Haus door dat er meer nodig is om een echte concurrent voor de RS6 te leveren. Motorisch geweld ok maar visueel was zo’n E63 AMG station niet echt indrukwekkend. Een RS6 kom je wel elke week eens tegen, de E63 AMG kan ik me zelfs niet herinneren wanneer ik hem zag. Ook de CLS 63 AMG SB. zie je veel minder dan een RS6. Die uitgeklopte wielkasten beloven veeeel goeds alleszins! Laat maar komen!
@leaper035t: Ik denk dat Mercedes er nu wel iets moois van weet te maken. Met de C63 hebben ze immers al laten zien dat het echt een indrukwekkende auto is die in sommige opzichten een streepje voor heeft op zijn concurrentenm, zoals de dikste motor, meeste power, meest luxe interieur etc. Ook heeft de C63 flinke stappen gezet op sportief gebied. De M3 is nog altijd scherper, maar zijn voorsprong neemt wel af.

Daarom verwacht ik dat de E63 ook wel indrukwekkend wordt. En zodra die uitkomt, zal die voorlopig het terrein even voor zich alleen hebben. De nieuwe M5 en XFR zijn er ook nog niet en de RS6 wordt wel oud.
@berlinetta: helemaal mee eens. Mercedes heeft een tandje bijgezet en de C63 (coupe) lijkt me een betere daily als de M3/ M4 want meer comfort en een veel mooier interieur. Ook de reguliere E-klasse is een zeer mooie wagen. Benieuwd wat BMW met de 5- reeks en de M5 van plan is want een dikke Mercedes met uitgekoopte wielkasten is toch wel heeeel erg lekker!
@leaper035t: Ik ben ook wel fan van de huidige AMG’s. Het zijn echt indrukwekkende machines. Dat waren ze voorheen ook al, maar toen was ik alleen fan van de C63 en de SLS. De rest kon me niet bekoren.

Maar ik ben ook een BMW-man, dus ik ben ook benieuwd naar de nieuwe M5. Qua rijgedrag en uiterlijk vind ik de M5 meestal toch beter dan de E-klasse.

Maar ik ben vooral benieuwd naar de XFR. Die zal waarschijnlijk niet de beste zijn, maar een Jaguar is toch wel iets specialers. Het uiterlijk, het geluid en vooral het plezier. Heerlijke auto’s.
@berlinetta: ik zou ook altijd voor BMW kiezen, zeker de M5 (of Alpina B5) is echt absolute top. Maar zeg nooit nooit, had ook niet verwacht dat ik een C63 coupe boven een M4 zou verkiezen (in geval van de sedan zou ik nog durven twijfelen). En zoals mn nick name al doet vermoeden kan ik ook niet wachten op de XFR en/ of XFR-S :)
@leaper035t: waar woon jij dan dat je elke week wel eens een rs6 tegen komt? Een s6 zie ik nog geregeld maar een RS Audi kom ik toch weinig tegen hoor.

Of komt dat voornamelijk omdat ik de opschepstraatjes vermijd als de pest.
@lekbak: Een S6 heb ik nog maar 1 x gezien. Zie ik trouwens veel liever dan een RS6 want meer sleeper. In onze gemeente wonen veel voetballers en er is een autohandelaar gespecialiseerd in luxewagens. Vandaar dus.
@leaper035t: Een S6 is echt heel fraai. Een van de meest begeerlijke sedan’s die er zijn vind ik.
Heb deze auto laatst nog rijdend op de ring gefilmd! Erg dikke bak en een heerlijke sound ook! Wie intresse heeft, video is te vinden op ke kanaal.
Nieuwe CLS mock up ??
E65 v12 biturbo graag dan hebben ze mijn aandacht weer..
@thomasthomas: 630 peekaa in een E zou nog best fijn zijn. Blijven ze ook voor op de concurrentie zoals normaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).