Koop Schumi’s oude familiewagen: Mercedes E55 AMG

Auteur: , 28 Reacties

Omdat je je weekendboodschappen moeilijk in je F355 kunt doen.

Mercedes E55 AMG

Der Michael was van 1996 tot 2006 werkzaam voor Scuderia Ferrari en bleef tot aan zijn rentree bij Mercedes in 2010 actief als adviseur van het Italiaanse sportwagenmerk. Des te opvallender is dat dit niet de eerste Mercedes uit de Ferrari-periode is die te koop wordt aangeboden. Er kwam al eens een Mercedes S600 voorbij, terwijl van deze dikke 560 SL 6.0 niet bekend is wanneer hij precies aan Schumi toebehoorde.

En daar kunnen we nu dus deze E55 AMG uit 1998 aan toevoegen. Begrijpelijk is het wel, het toenmalige gamma van Ferrari bood niet echt de keuze uit familiewagens, terwijl Michael en Corinna een jaar eerder een dochter hadden gekregen en zoon Mick Schumacher al in de pijplijn zat. Dan heb je simpelweg meer deuren nodig dan Ferrari je wil leveren. Daarnaast reed Schumacher voor zijn F1-carriere al voor Mercedes in de sportwagenracerij.

E55 AMG

De auto valt niet alleen op door zijn bijzondere eerste eigenaar. Zo gaat het volgens de advertentie om een E55, terwijl de pre-facelift bumpers doen vermoeden dat het een E50 of E60 AMG moet zijn. Check zelf ons overzichtje maar eens. Dan is er nog de prijs, die bedraagt liefst 119.950 euro. Dat zijn prijzen waarvoor je bij de bekende youngtimerspecialisten dergelijke auto’s koopt met enkele duizenden kilometers op de klok. Da’s hier niet bepaald het geval, de Benz heeft net geen twee ton achter de kiezen.

E5528 reacties

En de verkooptruc ‘Altijd van een oud vrouwtje geweest’ gaat ook al niet op.
Pfoe. Ondanks dat deze wagen van een van de beste coureurs ooit is geweest, vind ik bijna 120.000 euro voor een E50/55/60 Combi toch wel héél erg veel geld.
Laat hem en zijn familie nou eens met rust… ;)
Je kan het natuurlijk vragen maar ik zou het er niet voor over hebben, zeker niet voor deze generatie en dan ook nog een combi.
Oei!! Veel fouter worden ze niet.
@tysson: en daarom is dit wat mij betreft de gaafste E-Klasse AMG.
Onderkant van het gaspedaal zou wel helemaal afgesleten zijn
Weet je? Ik vind hem gaaf. Nee maar echt, echt gaaf! Is ‘ie duur? Ja, veel te duur. Dat hij van Schumi is geweest maakt hem ook zo duur. Maar gaaf? Ja, dat is ‘ie.
@viezefreddyw: niets meer aan toe te voegen. +1
Helaas vandaag al een oude v70 op de kop getikt voor een roadtrip. Jammer dat we deze niet eerder hadden gezien…
Welke idioot zal dat er aan uitgeven? Elegant zijn ze niet. De kleur is ook niet echt hip.
De velgen ben je zo kwijt aan dus dan wordt rijden ook niet gemakkelijk al met al een auto met alleen een verhaal.
Hoe kan je nou weten of die wagen echt van der Michael is geweest? Volgens mij reed schumi in zijn ferrari tijd een fiat marea weekend en een stilo abarth.
@joshua85:
Heb hem wel eens in een interview horen zeggen dat hij prive in een croma reed, maar ms moest hij dat zeggen van z’n baas.
Ik ben deze al eerder tegengekomen. Kan me niet herinneren dat er toen zo’n stevig bedrag voor gevraagd werd. Misschien is hij inmiddels helemaal ontroest en opnieuw in de lak gezet?
@gash: Klopt. Ding heeft al een paar keer te koop gestaan. Volgens mij zelfs nog bij autosalon Singen.
Hopelijk komt dit niet grof over.. Je moet de dokterkosten wel van iets bekostigen natuurlijk, de vraagprijs is gewoon absurd natuurlijk.
@misterdrogba: Schumacher was de 1e eigenaar. Zijn vast nog wel 1 of meerdere eigenaars geweest sindsdien. En de huidige eigenaar denkt nu even binnen te lopen.
Normaal doen ze 5k met deze km stand.
Treker gerust 100k vanaf en dan is hij al heel erg dik betaald!
Wel een ontzettend dikke wagen deze generatie AMG nog, toen was men nog bescheiden met het aantal uitlaatdempers, gewoon 2 kleintjes zoals het hoort.
Dit kan weldegelijk een originele E55 AMG zijn.

Mercedes is van de E50 naar de E55 overgestapt voordat de W210 een facelift kreeg.
Geniale autobahn cruiser. Maar wat een geld….
Dat plastic borstbeeld op de bijrijdersstoel, ik weet het niet. Vind het een beetje luguber overkomen.

En van de vraagprijs krijg ik al helemaal de rillingen. Volkomen overtrokken, maar het is te proberen natuurlijk.
” … en zoon Mick Schumacher al in de pijplijn zat. “, veel slechter wordt het niet mannen. Bijzonder domme zin.
@josxkrs: zeikerd
Alsof het ook echt zichtbaar is als er een voorbijkomt dat een Schumacher is… Echt voor de idolate fan dan maar..
Even een correctie… Ferrari bood geen familiewagens? Volgens mij verkochten ze een paar vierdeurs stationwagens van de 456 aan een olieboer met zand in z’n naad, dus waarom zou hun grote Michael zo’n wagentje niet mogen krijgen?
Met gratis skikoffer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).