Hoera! De HD-dashcam komt er aan

Auteur: , 27 Reacties

Iedereen is dol op die malle, schokkende, dieronvriendelijke dashcamvideootjes die (voornamelijk) vanuit Rusland het net overspoelen. Maar soms weet je door een beroerde resolutie niet precies waar je naar zit te kijken, meer korrels op je beeldscherm dan in de Sahara. Gelukkig is de redding nabij.

Feest!

Een populair product trekt veel fabrikanten aan, en dat jaagt de drang om met betere spullen dan een ander te komen weer aan. Op de Taiwanese Computec-beurs, die nu aan de gang is, kwamen veel fabrikanten met (full) HD-dashcammetjes.

Dit betekent dat we hopelijk spoedig haarfijn de bloedspetters kunnen zien als de ene Rus de andere op zijn bek timmert, of kunnen checken of het nou een Glock of een Browning is die papa trekt nadat hij is afgesneden (er vanuit gaande dat er ook een fatsoenlijke lens op de cam zit natuurlijk). Yay, technology!

Check de ins en outs op Apparata!

Foto: balloncrash, autojunk.nl27 reacties

Yeah! Russia carmadness voortaan in 1080p genieten! Zal vast een gat in de Ruskiemarkt worden.
Binnenkort in Imax met 3d-bril te aanschouwen.
Die heb ik al een tijdje! Een Nederlands ‘merk’ zelfs. Hierzo: http://pixio-electronics.com/ Ik heb de “GPS01”, prima HD Beeldkwaliteit!
@tommycx: Inderdaad heel oud nieuws, HD dashcams zijn al even op de markt.
Heb zelf een Blackvue DR500GW (1080i), zie http://www.blackvuehd.co.uk/Blackvue_DR500GW_Wifi.php

Hier een aardige vergelijkingssite: http://dashcamtalk.com/dash-cam-comparison/ Staan een hoop (full) HD cams op die al even te koop zijn. Research team AB op zijn best :-)
Soms film ik mijn ritjes. Plak m’n iPhone aan de carkit en filmt 1080p met een app die ook snelheid weergeeft. Ideaal!
@rubenpriest: PowRecorder?
Hebben alle Russen dan al een breedbandverbinding met fatsoenlijke uploadsnelheid? Want als het 4 dagen duurt om je HD-filmpje vanaf de datsja op de toendra te uploaden, dan gaat het niks worden met die nieuwe toestellen…
@potver7: Satellieten die ze in Rusland hebben, hebben ze hier niet maat. Denk je dat Rusland een achtergesteld land is? Jij weet geloof ik niet wat er allemaal te vinden is in Rusland.
@natos: Ja dat weet ik heus wel. Maar ik weet ook dat de tegenstelling arm-rijk in Rusland mega-groot is. Dus niet iedereen met een 40 jaar oude Lada heeft het geld om gebruik te maken van die moderne techniek. Dus low-res filmpjes zijn echt nog geen verleden tijd.
@natos: Jawel hoor. Dronken Russen. Russen die dronken zijn. Dronken Russinnen. Russinnen die dronken zijn. Wodka. Een paar ingeslagen meteorieten. Wat lekkere Russinnen. En filmpjes met gekke Russen.

Tssss ga mijn kennis van Rusland nou niet in twijfel trekken….
Al een paar maand heb ik er een uit Nederland zelf. De Lucas van carmera.eu. Deze filmt tot 1080p. prijs kwaliteit HE-LE-MAAL TOP!!
@Chriskeeh: Over reclame gesproken..
Ik zie ze regelmatig voor 40 tot 50 euro staan in folders.
Ik heb er twee; één voor de voorruit en één voor de achterruit. Beide HD. Nu maar hopen, dat er niks van opzij gebeurt.
huh, ik was drie maanden geleden bij een auto-gadget boer in het pittoreske Duiven. (arendse car systems) deze had al een full HD dashcam. 280,- ex geloof ik.
En over 6 maanden stappen we dan over op 3d beelden…….. m.a.w. dan komen ze vanzelf je huis binnen rijden!!! Ohhh fuck…………Duck!
Kameraad van me heeft dr al enkele maanden eentje….
Noem mij een zeikerd, maar íemand moet iets zeggen over deze vergelijking:

‘Maar soms weet je door een beroerde resolutie niet precies waar je naar zit te kijken, meer korrels op je beeldscherm dan in de Sahara’

Seriously -_-
@kowalsk: Ahahaha! Eens!
Er is een verschil tusen HD en HD. De goedkope toestellen heb je niks aan bij schemer of duister. Ik heb zelf een RoadHawk HD en ben daar heel tevreden over. Ik heb lang zitten zoeken en beeldmateriaal vergelijken en ik vind dit gewoon de allerbeste. Schermpje heb je niet nodig, gps kan handig zijn.
Rij al een jaar rond med twee HD dashcams voor en achter. Met G-sensor en GPS.
Daarvoor 3 jaar met 480p…

Nog geen ongelukken, wel vele bijna, en een spookrijdster op de afrit van de autostrade…
Vraagje: heb binnenkort nieuwe auto en wil dashcam installeren doch wens dit niet via een zuignap aan de voorruit te doen. Bestaan er methoden om dat aan de hoofdsteun van een voorzetel te doen of schudt dat dan teveel? Grts.
Worden die dingen tegenwoordig ook aangeboden door autofabrikanten? Ik heb het nog niet gezien, lijkt mij een zinvolle toevoeging op de tegenwoordig lange optielijsten: een mooi ingebouwd systeem, ipv zo’n zuignap ding. Misschien ook iets voor Tomtom en Garmin-achtige systemen?
Mensen gaan zitten janken om hun privacy als er een gps kastje in de auto zou moeten komen voor het rekening rijden..

En vervolgens HD camera’s in hun autos monteren. Juist ja..
@lamborgfan: De HD-cam registeert niets meer of minder, dan wat de eigenaar wil laren opnemen, slimpie!

Ook bepaalt diegene zelf wat hij/zij upload…Dus denk daar maar nog even over na, voordat je weer “heel stoer”, cynisch zit te wezen…
Hier hebben ze al inbouw dashcams: http://www.carmera.eu/carmera_nl/dashcam/voertuig-camera-s.html , dus zonder de zuignap. Lijkt me dat je dit over een paar jaar gweoon als optie kunt nemen bij je nieuwe auto.
haha ik kijk ernaar uit om filmpjes te zien van nederlanders met dashcams op youtube. ik ben die russische filmpjes wel een beetje zat.

Daarom heb ik er ook maar een gekocht bij http://autocamerawinkel.com om er alvaast aan te beginnen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).