Aston Martin overweegt Rapide Estate/Shooting Brake

Auteur: , 22 Reacties

Eerder deze week hadden we het gekscherend over de DB9 Shooting Brake, die er natuurlijk (voorlopig) niet zal komen, maar een stationvariant van de Rapide lijkt een stuk dichterbij te zijn.

Bertone 2+2 Jet

Aston Martin heeft de blauwdruk voor een Rapide Estate (sommigen zullen het Shooting Brake noemen, maar misschien is het handig die term niet aan nog verdere erosie onderhevig te maken) al liggen in de vorm van de 2+2 Jet (een naam met geschiedenis) van Bertone, die zijn entree eerder dit jaar maakte op de Autosalon van Genève.

Onlangs mochten de Britse journo’s van Autocar een rondje met deze auto, en trokken ze Aston natuurlijk meteen aan de jas over eventuele plannen hiermee. Welnu: er wordt overwogen er een kleine serie van te maken.

Kopers zullen ze er ongetwijfeld voor vinden, maar ik vraag me af wat die ene Bertone-klant, die ongetwijfeld veel centjes heeft neergeteld voor zijn superexclusieve one-off, hierover te zeggen heeft. Als ik hem was zou ik er in ieder geval niet zo blij mee zijn, mochten er plotseling tig (relatief) soortgelijke auto’s gaan rondrijden.

Als hij er komt hangt het van het productieaantal af of hij bij Bertone of Aston Martin vervaardigd wordt. Lijkt het jou een goed idee?
22 reacties

Damn, wat een prachtige wagen zeg, nog mooier dan de Rapide als je het mij vraagt.
Nou normaal zeg ik bij Aston’s mooi, maar deze valt aardig buiten de boot! En dat is nog om het wat aardig te brengen…
Sideskirts. Waarom. Wat mogen we niet zien.
@betonstaal: Volgens mij ligt de auto op een soort ‘bak’, hij lijkt toch te zweven als ik naar de wielen kijk.
@alfa156: wellicht is het een maquette.
Kan aan mij liggen maar als je naar de laatste foto kijkt waar de achterkant opstaat doet hij me toch heel erg denken aan de alfa Romeo gt!!
@royke79: same here…
Schoenmaker blijf bij je leest! Alsjeblieft ze maken op de moment zeer mooie auto’s zowel niet de mooiste ,maak dan een echte station of niet want dit vind ik er niet uitzien.
@pand: de leest heet Bertone.
@betonstaal: ik bedoelde met de leest Aston Martin.
@pand:
Aston Martin heeft anders best een geschiedenis met Shootingbrake’s, echte dan, niet van die nepperts met 4 deuren.
@jrk68: daar kan ik mij niets van herinneren (16 jaar) dus heb er geen idee van. In mijn ogen is een Aston Martin door mijn leeftijd een luxe GT zowel coupe als cabrio, ook de rapide is voor mij een Aston Martin. Dus kan er helaas niks van zeggen.
Doe maar nee!
Dit is wat je noemt een stijlvolle boodschappenauto, gewoon lekker met zun 4en naar de Aldi of de lidl in deze tja automobiel zal ik maar zeggen.
Liet de foto aan de vrouw zien en ik mag hem gaan bestellen, dus maandag maar even naar de dealert, ben wel blij met dit nieuws, want de asbak van mijn Bentley begon aardig vol te geraken.
Nee het ontwerp klopt gewoon niet, laat staan de rijhoogte. Zelfde rij hoogte als een dacia
Een toyotalogo erop en ik geloof het
@imaginenl: dat stuk wat ze er achterop hebben gezet, inclusief de spoilert, is zeker helemaal Toyota.
Bertone is goed bezig de laatste tijd!
Gewoon een 5-deurs hatchback als je t mij vraagt.. Vind de auto ook veel te ‘lang’ lijken op de een of andere manier. interieur is wel prachtig vind ik!
Ik snap het wel. Als je een elastiekje, een krop sla en ong. 2,50 te besteden hebt aan je volgende project, kan je hem beter jatten van een Coachbuilder.
Lelijk, doe dan maar de ferrari ff
En opeens veranderd je investering in een speeltje in een winstgevende zaak! Niet slecht gedaan dacht ik..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).