Hyundai i10 (2007 – 2014) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 42 Reacties

In 2014 kregen we alweer de tweede generatie van de Hyundai i10 voor onze kiezen. Maar is de eerste generatie interessant als occasion?

De i10 is een stadsautootje dat we in 2007 leerden kennen als de vervanger van de Atos. De i10 is ondanks de geringe afmetingen alleen als vijfdeurs geleverd. Standaard werd de i10 uitgerust met airoconditioning, elektrische ramen voor, ABS en een radio. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat was het destijds zeker niet in deze klasse. In 2010 werd de i10 gefacelift.

De i10 was leverbaar met benzinemotoren van 68 tot 85 pk en met naar keuze een vijfbak handgeschakeld of een viertraps automaat. Er was ook een diesel, maar die is officieel nooit in Nederland geleverd, evenals de BlueOn elektrische versie die Hyundai ontwikkelde.

Aanbod op Marktplaats
Op Marktplaats.nl staan momenteel 395 i10’s te koop. De i10 is ook als automaat geleverd, daarvan zijn er ongeveer 35 te vinden. Hoewel een aantal comfort-gerelateerde zaken standaard zijn, is bijvoorbeeld ESP dat niet, dus als je dat belangrijk vindt: goed zoeken. De 1.0 driecilinder is een aanrader.

Prijzen beginnen rond de 3000 euro voor de oudjes en lopen op tot ongeveer 10.000 euro voor de exemplaren van 2014 van het vorige model.

Pluspunten

 • Goede rijeigenschappen
 • Ruim en comfortabel
 • Betrouwbaar

Aandachtspunten

 • Het is eenvoudig om de auto van binnen centraal te vergrendelen en dan dicht te gooien en jezelf buiten te sluiten.
 • De veiligheidsriemen gaan soms piepen, heel irritant.
 • De i10 werd geleverd met weinig koelvloeistof aan boord, check dus regelmatig het peil. Hij moet gevuld zijn tot het maximum peil als de motor warm is.
 • Exemplaren tot de facelift hebben last van een slecht werkende koppeling en de auto’s schieten soms uit hun vierde versnelling. Bovendien zijn de koppelingen erg slijtagevoelig. Dit is met grote afstand het meest voorkomende probleem van de i10.
 • De koppelingskabel is ook gevoelig voor uitrekken, dus laat die bij een beurt of APK altijd even goed afstellen om onnodige slijtage te voorkomen.
 • Automaten van na de facelift resoneren soms tussen 3200 en 3600 toeren.
 • Het interieur is niet het allerdegelijkste wat we ooit gezien en gevoeld hebben.
 • De radio’s hebben soms de neiging hun opgeslagen zenders te vergeten.

Zoek de i10 of een andere auto op Marktplaats.nl42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wil iemand aub van dit allegaartje aan losse kreten een artikel maken.
Correctie: deze auto werd niet standaard met Airco geleverd.
@steef2: Klopt, standaard was ie echt helemaal kaal.
Wij hebben een jaar geleden een groot deel van de auto’s in deze klasse proefgereden. De i10 is ons niet echt bevallen net als de Picanto. Het motortje is uitermate futloos, de 85pk schaars en de 1e versnelling ultra kort. Om van al het plastic van binnen maar niet te spreken en dat voor die prijs. Uiteindelijk is het een panda geworden met de 85pk Twin-air.
@eelco74: De Panda is inderdaad een briljant aanbod in deze klasse.
Ik heb nogal wat kleine huurautootjes gereden de laatste jaren, en de Panda staat voor mij met stip bovenaan. Mede vanwege het ruimteaanbod, trouwens.
@mout: zelden is het rijden in een auto me zo tegengevallen als in de panda. Een extreem overbekrachtigde en gevoelloze auto die werkelijk zuipt als een tempelier zodra je de stad verlaat. Helaas meer kilometers mee moeten maken dan me lief is. Overigens wel een erg praktische auto.

Van de auto, 107, panda (twintig) en i10 vond ik de i10 het lekkerst rijden. Die was ook het meest zuinig (4 cilinder). Panda was het ruimste volgens mij. Van die Frans Japanse drieling snap ik echt niet waarom die zo populair is. Kia en dat VAG ding heb ik nooit gereden.
@lekbak: Zuipen?! Ik weet niet meer welke motorisering ik had, maar ik bleef met een dagje op de snelweg aan de goede kant van de 1:19
@eelco74:

Panda is 1 van de weinige hedendaagse auto’s die mij de nek doen draaien ..
Zo perfect geproportioneerd ..

Optisch gezien echt een plaatje ..
Kwalitatief weet ik er nix van maar zou makkelijk alle ellende met de mantel der liefde kunnen bedekken ..
Pluspunt: je hebt geen andere voorbehoedsmiddelen meer nodig.
@escort77: Hahahahaha nee dat kan je shaken!
@fmgarcia:

Sterker nog, moet je zelf shaken!
@Hubert: gelukkig zijn er 35 automaten
Waarom
Heb er wel eens eentje van de garage mee gekregen als (demo) leenauto, compleet uitgerust, en je rijdt best snel met zo’n ding, ondanks ‘ie redelijk smal is. Niet mooi qua verhoudingen , maar wel handig die hogere zit.
Airco was zeker niet standaard. Wellicht bij zijn introductie maar niet toen mijn ouders er een kochten. De slimmeriken hebben nu dus een i10 zonder airco. Zie die maar eens kwijt te raken over een jaar of wat…

Voor de rest een probleemloos karretje. Rijdt veel beter dan de Toyota c107, is ook vele vele malen ruimer. Mocht iemand van plan zijn een aanhanger te trekken. Een karretje van zo’n 1500 kilo is geen probleem voor de 1 na lichtste motorisering (niet vragen hoe ik dat weet).
@lekbak: airco heeft ook veel nadelen: verbruik soms tot 10% hoger, je kunt er ziek van worden, meer onderhoud en veel hoger reparatie risico.
Lol. Ik dacht eerst even de H300 te zien op de topic foto. Zal met de fotohoek te maken hebben.
Graag wil ik alle Poolse inkopers attenderen op deze auto. Graag asap zo ver mogelijk weg verkopen.
In de categorie .. Ik weet niet dat deze auto bestaat ..

Heb em volgens mij ook nog nooit in het echt gezien ofzo ..
Kan me niet herinneren iig ..
Wil er eigenlijk ook nix van weten ..
Ziet er uit als de binnenkant van mijn vaatwasser ..

Voor mij een uiterst zeldzaam voertuig dus ..
Ik kan me niet voorstellen dat iemand hier op AB geïnteresseerd is in deze auto.
Mijn dochter rijd er 1 en heeft echt nog nooit stil gestaan. Hij heeft soms wel wat moeite om in z’n achteruit te gaan en die piepende gordels zijn kut maar na 6 jaar en 110000km probleemloos rijden durf ik gerust te zeggen dat de auto degelijk is en eigenlijk alleen de garage heeft gezien bij beurtjes. Dus als je schijt hebt aan alles en iedereen en je wilt betrouwbaar vervoer dan is dit wel de juiste auto. De enige echte manco is dat het verbruik bij veel snelwegrijden niet gering is, bij 130 doe je 1 op 11 ongeveer maar verders prima auto.
@850t5r: welke motor heeft je dochter? Die van mijn ouders doet bij veel snelweg ongeveer 1 op 15 en dat is de 1.1. De Fiat panda twinair haalde de 1 op 11 niet eens trouwens!
@lekbak: volgens mij de 67pk versie. Bij 130 draait ie 4300 toeren en die 5e versnelling us eigenlijk alleen zuinig als je rond de 100 rijd. Ik rij er soms zelf ook in en het is niet de mooiste maar sommige mensen vergeten nog wel eens dat het uiteibdelijk een functioneel vervoersmiddel is wat sommige mensen zoeken en dan raad ik ze een i10 echt wel aan!
@850t5r: ik zou mijn kind nooit in zo’n doodskist laten rijden, dan liever wat meebetalen aan iets waarin je een aanrijding wél overleeft.. Afgelopen weekend weer twee goede voorbeelden: zo’n ding en een 107, allebei op slag dood. De tegenpartij mankeerde twee keer niets, eentje kon zelfs nog gewoon de benen nemen..
@parker: Tja als je zo gaat redeneren is alles potentieel gevaarlijk om je heen. Als je een boom op je hoofd krijgt ben je ook dood… Zij heeft hem gekozen en ik vind het prima, al die kleine auto’s uit die tijd waren 4 sterren NCAP en aangezien ze hem voor de rest zelf onderhoud en betaald met het salaris wat ze verdient in de zorg is dit voor haar de beste optie. Als als als is makkelijk lullen…
@lekbak: waarom rijden wij dan makkelijk 1:17 met onze panda Twin air 85pk. En dat is op binnenwegen 80 km/H want op de snelweg gaat het gemiddelde nog omlaag
@eelco74: de eerste stadsauto die op de snelweg zuiniger is dan bij 80kmh moet nog gemaakt worden. Dat je 1:17 rijdt zou in theorie kunnen (al staat dat haaks op mijn ervaringen) maar dat de panda bij 130 zuiniger is dan bij 80 geloof ik gewoon niet. Op autoblog kun je opzoeken wat luchtweerstand doet. Ik kan je vertellen dat een motor meer verliezen heeft bij hogere toerentallen. Denk er vervolgens zelf nog maar eens over na.
@lekbak: 80 in zijn 5 is niet te doen, maar 100 in zijn 5 wel. Dus loopt ie iets over de 100 net wat zuiniger dan 80 in z’n 4.
Ik zou toch voor een twingo gaan, een dynamique is ontzettend goed uitgerust (cruise/climate control, bluetooth) en ziet er veel frisser uit, zeker na de facelift. Zoek ook naar eentje met verschuifbare achterstoelen, dan kun je kiezen tussen opvallend veel ruimte achterin of een opvallend grote kofferbak. Hij is trouwens hardstikke betrouwbaar, hij zit vol met onderdelen die al jaren in andere Renault hebben gezeten. Deze hyundai is natuurlijk ook niet gek, maar zo ontzettend saai.
@knipperlichtje: de Dynamique heeft standaard verschuifbare achterstoelen, ideaal! Op de Dynamique zit verder ook alles wat je je kan wensen: climate control, cruise control, Bluetooth carkit, verschuifbare achterstoelen, maar vooral véél nettere bekleding en afwerking van het dashboard ten opzichte van de Collection en Authentique.

De Twingo 2 Phase 2 (idd de facelift, dus vanaf 2012) is volledig uitontwikkeld en mede daardoor erg betrouwbaar. Ik rij er eentje met 1.5 diesel (standaard 85 pk en 200 Nm), nu 80.000+ km’s. Rap zat en erg zuinig, ook bij normaal met de rest van het verkeer meerijden (gemiddeld verbruik 4,1 liter per 100 km). Zelfs na het chippen naar 110 pk en 270 Nm is het verbruik nauwelijks gestegen (4,3-4,4 liter per 100 km).

Ik kan maar twee nadelen bedenken voor eventuele kopers:
– Tegenwoordig hoge wegenbelasting (in het geval van de diesel),
– Alleen als 3-deurs geleverd.

Resumé: een erg finne auto, die veel ruimer en volwassener aanvoelt dan de meeste (lees: alle) andere A-segmenters. Dat is met name te danken aan het feit dat ie is ontwikkeld op basis van een Clio van de vorige generatie.
Wel grappig, volgens mij hebben jullie echt je best moeten doen om wat te kunnen vinden:

1. “Het is eenvoudig om de auto van binnen centraal te vergrendelen en dan dicht te gooien en jezelf buiten te sluiten.”
Is mij persoonlijk nog nooit overkomen, maar als je hem vergrendelt, dan moet de deur toch eerst open (dus van het slot?)

2. “De veiligheidsriemen gaan soms piepen, heel irritant.”
Dit is dus iets wat sóms voor kan komen. WD40 verhelpt alles.

3. De i10 werd geleverd met weinig koelvloeistof aan boord, check dus regelmatig het peil. Hij moet gevuld zijn tot het maximum peil als de motor warm is.”
Point taken, maar dat geldt eigenlijk voor elke auto met relatief kleine motor.

4. “Exemplaren tot de facelift hebben last van een slecht werkende koppeling en de auto’s schieten soms uit hun vierde versnelling. Bovendien zijn de koppelingen erg slijtagevoelig. Dit is met grote afstand het meest voorkomende probleem van de i10.
De koppelingskabel is ook gevoelig voor uitrekken, dus laat die bij een beurt of APK altijd even goed afstellen om onnodige slijtage te voorkomen.”
Ok, koppeling is een issue. Eenvoudig te verhelpen.

5. “Automaten van na de facelift resoneren soms tussen 3200 en 3600 toeren.”
Komt wel eens vaker voor, met name is de bakolie wat koud is. Als het heel erg is zou ik wel even naar de dealer toe. Maar dit kan dus sóms voorkomen.

6. “Het interieur is niet het allerdegelijkste wat we ooit gezien en gevoeld hebben.”
Maar het blijft wel heel, want klachten hoor ik verder niet.

7. “De radio’s hebben soms de neiging hun opgeslagen zenders te vergeten.”
Luister er iemand nog naar de radio? Maar vooralsnog, de radio’s hebben dus sóms de neiging te hebben zenders te vergeten. Die je zo weer installeert.

Kortom, een heel betroubwaar karettje. De koppeling is eigenlijk het enige echt grote aandachtspung. Ok, het is geen Panda qua charme maar het is gewoon een auto die doet waar die voor gebouwd is. Een Wagen voor het Volk.
@gtwillem: sowieso zou ik afraden om zo’n klein viercilindertje aan een automatische bak met maar vier verzetten te hangen, dat doet de prestaties geen goed. Wel ben ik positief verrast dat het een echte automaat betreft, geen gerobotiseerde handbak.
In de categorie ‘onzinnige weetjes’: het is niet Atos maar Atoz, als in ‘from A to Z’… De Z staat zelfs omgekeerd officieel.
Het is een heel goede auto. Zeker als je naar de prijs kijkt. Wat dat betreft heeft @gtwillem zeker gelijk. Maar het is nogal een seksloos ding. Maar als het rijden van deze auto er voor zorgt dat je in het weekend wat leuks kan rijden, wie ben ik dan om te oordelen?
Alles in dat lijstje doet me denken: “waarom zou je dit willen?”
Een auto voor liefhebbers…
@norge: met een doodswens..
@norge: yeah ik ben dus een liefhebber!
@raoulkroes: Tuurlijk , anders had je hier niet gereageerd…
Vergeleken met de fiets of het OV is dit een absolute droomauto!
Man man man, zegt een Rotterdamse goeroe. Deal met Marktplaats is goed! Maar een f*cking i10?!?! We zijn liefhebbers en niet levensmoe hier….
Ik ben zooo blij met mijn nieuwe racefiets, een Colnago…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).