Impressie: de nieuwe BMW 5 Serie (G30)

Auteur: , 54 Reacties

BMW beplakt de 5 Serie nog graag met psychedelsiche stickertjes, maar dankzij een kundige lezer kunnen we daar nu al even doorheen koekeloeren.

BMW-5 Serie Impressie

Hoewel gecamfleerde testauto’s van de volgende generatie 5 Serie al met enige regelmaat op de Autobahn werden gespot, heeft BMW nu zelf ook maar een setje foto’s vrijgegeven. Verwacht ook niet dat dat het laatste is wat je van de nieuwe Fünfer gaat zien voor zijn officiële introductie, een beetje autofabrikant teast meer dan de gemiddelde webcamdame.

Gelukkig hebben wij @jochempie. Deze trouwe Autoblog-lezer is niet alleen snedig in woord, maar kan ook goed met het digitale equivalent van pen en papier overweg. Zo tekende hij al eerder voor de eerste Silvermine. Op basis van een door BMW vrijgegeven foto van de G30-generatie 5 Serie maakte hij namelijk deze impressie. Niet alleen knap gedaan, we zien ook nog eens een behoorlijk fraaie bolide onder de camouflage vandaan komen. Nu maar hopen dat de 5 er ook echt zo uit gaan zien en er geen designflaters onder de stickers vandaag gaan komen.

Update: Na wat aanmerkingen van enkele oplettende lezers heeft Jochem zijn impressie nog een keertje onder handen genomen. Ditmaal met de zogenaamde ‘karakterlijn’ en de neppe, maar helaas obligate roosterjes in de voorschermen. Beter zo?

BMW Impressie twee

Voor een groter plaatje van de eerste versie klikt u HIER, de nieuwe vindt u DAAR!54 reacties

Mooi
Vet gedaan man! En inderdaad, als dit ‘m is kan de E-klasse qua uiterlijk wel inpakken.
@timobac: pas je op
@reggie-boy_rood: `gelijk heeft hij
@remco_emily: ach ach, kleine BMW fanboiiiitjes weer bezig hoor.
@reggie-boy_rood: is gewoon zo….
@TimoBac: is wat kort door se bocht een bordeauxrode e met knappe velgen is gewoon stijlvol zoals bmw nooit stijlvol zal zijn. Over het comfort nog maar gezwegen…
@cadrez:
Bordeauxrood?
Net je 50ste verjaardag gevierd?
@bmwtouring: neen, m’n 23 is wel al gepasseerd. Maar kijk maar even naar de post over ‘Mercedes belazert de boel met claims autonoom rijden’ van vandaag. Zie je wel wat ik bedoel met dat bordeauxrood.
Kusjes op je haar.
Hmm Beetje te hangkont merc voor mij. Op het eerste gezicht..
Ziet er strak uit! Op bimmerpost stond ook al een vergelijkbare impressie (met voorkant) http://g30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1251326
Oehh dit bevalt wel
Het had interessanter geweest om de huidige F10 ernaast te zetten, ziet er meer een grondig facelift uit dan echt een nieuwe generatie 5er.

Desalniettemin, zeer mooi werk! @Jochempie
@misterdrogba: Inderdaad, gewoon hetzelfde trucje als Audi en Mercedes. Krijgen die alleen wel wat meer weerstand wanneer zij het doen merk ik… Maar ik heb er geen moeite mee bij alle drie de fabrikanten.
Ziet er weer erg mooi uit! Niet echt een verrassing eerlijk gezegd, gewoon het huidige model wat strakker getrokken, maar top! Goed werk @jochempie
saai, lijkt net eoa audi. de gewaagde lijn die onder bangle is ingezet wordt kennelijk weer teruggedraaid. Hoewel bangle controversieel was verkochten de door hem ontworpen modellen veelal wel bijzonder goed en de “knikken en vouwen” die hij introduceerde werden door andere fabrikanten overgenomen.
@super: mee eens
Het zou meer een facelift zijn als ie er daadwerkelijk zo uit kom te zien.
Echt een super mooie auto als hij er zo uit gaat zien!
Prachtbak. Zoals bij elke BMW zou ook deze zich van mij wel meer mogen onderscheiden van de rest van de familie. Door design van grille en achterlichtunits iets te snel herkenbaar wat mij betreft.
Knappe kar weer.
Yep, dan gaat hem worden weer
Eerst maar is de echte foto’s zien. Met donkere ramen en met kleuren spelen kan je al snel iets mooi laten lijken. Die achterlichten zijn sowieso al niet mooi. Komt beetje als goedkope tuner lampen over. Doe mij maar de bwm 5 serie van rond 2003 ofzo. Dat model is laatste mooie stijl volle 5 serie. Daarna kreeg die hele lelijke 5 serie. En de huidige 5 straalt ook niks uit. Beetje anoniem.
@gerjan:
De 5 serie die jij bedoelt is de E39.
En die was verkrijgbaar tot 2003-2004.
Trouwens op de markt sinds 1996 als ik het goed heb.
Ziet er wel goedkoop uit zeg. Doe mij maar een MB E-Klasse
Hallo Alfa Giulia?
@henkhupelschoten: hallo Genesis?
@henkhupelschoten: hallo E-klasse
@henkhupelschoten: Hallo Jumbo
Stijlvolle wagen, alleen wel een vrij hoog Aziatisch design. Niet dat dat lelijk is, maar het oogt niet echt Duits. Vind hem wel te pruimen, maar qua design niet vernieuwend of onderscheidend.
Top fotoshop!
Netjes hoor, @jochempie! De grootste verschillen tussen deze impressie en die van Bimmerpost die @rbngrt lijken de vouwen op de zijkant te zijn, en die cleanere zijkant van deze impressie vind ik toch wel een stuk fraaier dan die te drukke zijkant van de Bimmerpost-impressionist.
Nette impressie!

Jammer genoeg zit er op de echte nieuwe 5 Reeks weer een witte lijn door de achterlichtunits. Je kan het een klein detail noemen, maar voor mij persoonlijk maakt dat de achterzijde meteen een stuk minder fraai.
@Carreza: zo’n witte lijn moet gewoon. Die kunnen ze dan bij de facelift weghalen.
Dat is een oude BMW tactiek, lelijke achterlichten bij de introductie, mooie achterlichten bij de facelift.
Ziet er niet verkeerd uit, toch had het wat meer een eigen gezicht mogen hebben. Ziet er wat algemeen uit en doet ook enigszins Aziatisch aan..
Zijn de F-nummers al weer op bij BMW?
@jack_abarth:
Zat ik ook te denken…
Het gaat hard in München !
Voor je het weet zijn de letters op.
Ze hebben tientallen jaren gedaan met de E-codes !
Beetje saai misschien.. maar wel netjes
Een belangrijk beeldbepalend aspect heeft deze beste man vergeten, namelijk de heuplijn. Die stopt nu 40cm vanaf de achterlichten. Zonder dit is het helemaal geen BMW imo. Gewoon een kale auto zonder vorm is het op dit plaatje. Onmogelijk dat BMW de 5 zonder deze lijn in productie gaat nemen verwacht ik
@cpp1: Je hebt gelijk! Ze hadden ‘m lekker dik ingepakt op de persplaatjes, en op de scoopfoto’s van Bimmerpost is die lijn duidelijk zichtbaar. Nou ja, misschien pas ik ‘m nog even aan.
@Jochempie: Zo Jochempie! Goed dat jij hem gemaakt hebt, zo mooi was de mijne nooit geworden. *weer oefenen gaat*
Waarom van F10 ineens naar G30?
Mooie Photoshop @jochempie . Mijn indruk van de auto is dan weer iets minder positief.
Hij is niet lelijk maar ook niet echt spannend. Bovendien moet je er nog dingen als reflectoren en knipperlichten bij denken. Het zelfde probleem heb ik ook altijd met de F10 gehad overigens, er is niks mee maar ik vond hem zo anoniem en nietszeggend.
De achterkant doet me best wel denken aan de Alfa Romeo Gulia.
Bedankt voor de leuke reacties, allemaal! Een paar mensen wezen erop dat sommige testmodellen van BMW een duidelijkere karakterlijn op de flanken laten zien, en ik denk dat BMW die in hun persplaatjes heeft willen wegmoffelen. Ik maak nu nog even een aanpassing en laat zo het resultaat zien. Dat zou er redelijk dicht bij in de buurt moeten komen.
@Jochempie: Ik vind je eerste ontwerp wat anoniemer maar wel een stuk cleaner! De 2e is meer passend maar maakt hem ook gelijk een stuk drukker vind ik.
@E34M5Touring: Dankjewel! Maar mijn ontwerp mag ik het absoluut niet noemen… Ik kijk door de camouflage heen waar de lijnen van de auto lopen, en hoe de vlakken lopen, en daar teken ik gewoon overheen… Daarom is het tweede plaatje er ook, omdat ik het eerste plaatje heb aangepast op nieuwe informatie..
@Jochempie: Ja erg knap. Ik ‘zie’ dat soort dingen niet. Heb er geen oog voor ofzo. Persoonlijk vind ik je eerste impressie het mooist. Erg strak en rustig.
Tja…is dit nu het beste wat designers kunnen tegenwoordig? Ziet er weer uit als een groot compromis, waarbij de boekhouder het design heeft bepaald. Wil niemand meer geïnspireerd en verrast worden dan?
Leuk, een beetje puberaal, maar absoluut leuk.

Een Mercedes-Benz E-klasse speelt in zijn eigen liga. Maar goed, toch een dappere poging van jochempje en bmw (als ie zo’n beetje zo wordt natuurlijk…).
Jezus wat saai
Mooie soep, als dit het wordt, ben ik wel teleurgesteld. De lijn die bij BMW aanwezig hoort te zijn van voor naar achterlicht, ontbreekt en de achterkant doet in mijn beleving erg Japans aan.
Ik vind het trouwens wel een knappe prestatie van jochempie om het zo op het scherm te krijgen. +++
Evolutie ipv revolutie, de Duitsers worden erg saai zo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).