Impressie van de nieuwe Audi A5 is uiterst voorspelbaar

Auteur: , 35 Reacties

En daarmee ook behoorlijk overtuigend.

Audi A5

Onlangs presenteerde Audi de nieuwe generatie A4, die op de IAA in Frankfurt voor het eerst live te bewonderen zal zijn. Waarschijnlijk moet de A5 dan nog een jaartje mee, maar er zijn geen aanwijzingen dat de A5 Coupe en Cabriolet géén opvolger krijgen. Dankzij landgenoot Remco Meulendijk krijgen we een aardig idee hoe die nieuwe A5 Coupe er uit zou kunnen zien.

Verwacht namelijk niet dat Audi opeens met een radicaal andere A5 komt, een blik op de vorige en de nieuwe A4 is voldoende om dat te beseffen. Daarnaast is een compleet ander design ook niet per se nodig, de A5 mag rekenen op flink wat liefhebbers en we snappen ook wel waarom.

We moeten dus nog even geduld hebben voor we weten of deze impressies een beetje hout snijden, tot die tijd moeten we het nog even uitzingen met het huidige model. Wie geen knaken heeft voor een fonkelnieuwe of van het verschil liever zijn keuken verbouwt: ons occasion-aankoopadvies check je hier.

Audi A535 reacties

Jezus wat een slechte fotoshop #lekkerzuur
@volvaudi: maar je hebt wel gelijk. Ook al zal het op het oog anders lijken, er zal vast meer wijzigen dan alleen de lampen en grille…
@volvaudi: jij kan het vast vele malen beter? Not
Kan niet eens tippen aan een E92, laat staan een F32.
@alcantara: kan je het houden bij de normale type aanduidingen? Niet iedereen is bimmerfiel
@reggie-boy_rood: Hij heeft het over de lelijkste 3 serie ever.. En de meest dodelijk saaie gelijnde accounanagers coupe van dit moment, de 4 serie
@lamborgfan: Lelijke dan een E90? Kan volgens mij niet, zeker niet de pre-facelift.
Ik groet dit niet broer!
De A5 is één van de mooiste Audi’s ooit. Zo als ie in 2007 werd gepresenteerd: gewoon goed. Ja, de A5 lijkt op elke willekeurige andere Audi, maar vergeet dat en het is een heel goed ontworpen auto. En eigenlijk elke kleur staat ‘em. Knalrood bijvoorbeeld:
http://img2.netcarshow.com/Audi-A5_2008_800x600_wallpaper_0e.jpg

De nieuwe zal inderdaad wat strakker worden kwa ontwerp, maar of dat hem mooier maakt…
@Rob: nou kies precies een kleur die ik werkelijk verschrikkelijk vind maar het feit dat t een prachtige auto is heb je zeker gelijk in
@Rob: Volledig mee eens. Met de meeste Audi’s heb ik niks, de A7 vind ik zelfs ronduit verschrikkelijk met zijn seventies achterkant, maar de A5 coupé is en blijft een plaatje. Die kan nog wel even mee, zonodig zonder enige aanpassingen.
@Rob: De eerste A5 is naar mijn mening ook het toppunt van de A5, is daarna alleen maar minder mooi geworden.
@ozan: Bij mij is het precies andersom. De eerste generatie vind ik behoorlijk snel verouderd. De facelift ziet er nog keurig uit.
Blijft toch een toffe auto, sline pakket erbij, of toch gwn sebiet s5 of sr5 ^^
@oranje123456789: rs, gvd rs
Wat een gedrocht, het simpele lijnenspel, goedkope uitstraling maken hem compleet uitgespeeld tegen een dikke benz of beamer
@wildbeest:

Klopt .. Zelfs Volvo is volslagen kitschmeuk ivm de A5 ..
Mmmhs mag wel iets meer afwijken van de A4 maar de A5 an sich zoals ie nu eruit ziet is een instant klassieker. Mercedes heeft nooit echt mee kunnen doen de laatste 20jr en BMW is niet zo tijdloos meer helaas als E46 ooit
@prop: nee Mercedes doet niet mee om ieder model te terugvoeren naar grasmaaier, dat klopt.
@jorden:

True .. terug te zien in de verkoopcijfers ook dus ooit zullen nog volgen willen ze meedoen
@prop: meedoen met wat? Bij Mercedes rolt er nog wel eens iets extravagants uit de fabriek. Een 6×6 AMG, S-klasse Maybach of een SL65AMG. Auto’s die een merk wat bravoure geven.
Kunnen jullie er geen foto’s van de huidige A5 bij plaatsen? Dan kan ik het verschil zien.
Walter de’Silva noemde de A5 zijn mooiste ontwerp ooit en ik vind de A5 zelf ook een van de mooiste auto’s die je op dit moment kunt kopen. Vooral de sportback vind ik helemaal geslaagd. Toch is er volgens mij nog wel verbetering mogelijk, het strakkere design zoals op de A6 zou de A5 niet misstaan, de lichtunits van de huidige kunnen nog wel wat beter en het interieur is inmiddels wel weer aan een opfrisbeurt toe. Fingers crossed.
Heel goed model blijft het toch. jammer dat 9 van de 10 voorwielaandrijving hebben, past toch echt niet bij het model.
@isleofman:

Ziet ie er zo ouderwets uit dan ??
In vergelijk met echte Audi coupe’s (quattro, B3) is de A5 toch een beetje een buitenbeentje. Aartsconservatief (kofferbak, dikke C stijl) en qua design niet eens echte Audi met die rare slingerende torpedolijn. Alsof de Silva zich eerst flink moed heeft ingedronken voordat hij probeerde de B3 te overtreffen. Hij had ook geen schijn van kans natuurlijk…
Dat het model niet zo goed uit de verf kwam blijkt ook wel dat Audi de 5 deurs hatchback versie van de A4 ook A5 is gaan noemen.
Dus als Audi de A5 laat opvolgen laat ze dan inspiratie opdoen bij de B3. Of gewoon heel het model laten zitten en de klanten naar de TT doorverwijzen.
Gaap
@deboes: je was me voor
@agera: wel even wakker blijven
Ha-ha-ha uhm.. *kots*
Ok. Heb genoeg gezien, word er slaperig van. Welterusten.
Gaat gewoon de nieuwe A4 achterna, eenheidsworst
Verkloot nou niet je paradepaardje met dat saaie vierkante designgelul, de rondingen waren júist het leuke dr aan.
A5 is echt een zeer goed ontworpen auto. Als je de essentie kunt vangen in 1 simpele sexy heuplijn dan ben je toch wel geniaal!
Bouwpakketje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).