In één oogopslag alle info over een auto

Branded content, 4 Reacties

Alle informatie over een voertuig op een overzichtelijke pagina op basis van kenteken. Dat is een handige gratis dienst van Centraal Beheer.

In één oogopslag alle info over een auto

Natuurlijk weet iedereen dat elke auto een uniek kenteken heeft. Maar via dat kenteken kan je een hoop informatie oproepen. Dus koop jij of verkoop jij een auto, dan is er (interessante) informatie beschikbaar op basis van die zwarte letter-cijfer combinatie op de Nederlandse gele platen.

Bijvoorbeeld hoeveel eigenaren een auto heeft gehad, wanneer de APK verloopt en wat het exacte merk en model is. Niet alleen handig als je bijvoorbeeld een occasion overweegt, maar ook als je geïnteresseerd bent in specifieke informatie over een voertuig. Stel: je ziet een toffe Lamborghini geparkeerd staan, dan kun je met een kentekencheck meteen alle informatie oproepen over deze supercar.

Centraal Beheer snapt dat jij als autoliefhebber op zoek bent naar zoveel mogelijk informatie. Daarom maakten ze de Kentekencheck. Voer een kenteken in en je krijgt alle gegevens over de auto die jouw interesse heeft.

Niets leuker bij het speuren naar een nieuwe auto op internet dan direct een beeld te hebben van de historie van de betreffende auto. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe lang de huidige eigenaar hem al in bezit heeft. Maar ook wat nu de maandelijkse kosten aan motorrijtuigenbelasting gaan worden.

De informatie van de Kentekencheck is afkomstig van Finnik en Autotrust. De bron van deze data is de RDW. De Rijksdienst voor het Wegverkeer houdt van alle geregistreerde voertuigen in Nederland de gegevens real-time bij.

De kentekencheck geeft je ook toegang tot leuke feiten waarmee je elke discussie in de kroeg wint. Denk aan: wat is de opgegeven topsnelheid is, hoe snel het voertuig naar 100 km/u accelereert en wat de oorspronkelijke catalogusprijs was. Niet alleen van personenauto’s trouwens. De Kentekencheck kun je ook doen voor vrachtwagens, bussen en motorfietsen. Dit en nog veel meer doe je met de gratis kentekencheck van Centraal Beheer.4 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Geinig, mijn auto blijkt ‘een motor op benzine en een op LPG’ te hebben. Toch nog maar eens zoeken waar die tweede dan zit.
Dus ik vul het kenteken in en krijg netjes informatie. Vervolgens vul ik mijn persoonlijke gegevens in (postcode, geboortedatum en aantal schadevrije) om de premie te berekenen.. klik ik op ‘bereken mijn premie’.. word ik doorgestuurd naar een andere pagina.. maar worden de gegevens die ik net heb ingevuld NIET meegenomen!
Dat werkt dan niet he.. dus maar afgesloten. Doei!
@donjunior: Ondanks die fout in het systeem tóch die verzekering afgesloten?
@zelfbenoemdingenieur: hahaha scherp!! :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).