‘J14 HAD’-kenteken verboden, extremisten radeloos

Auteur: , 26 Reacties

Het kenteken als persoonlijk uithangbord gebruiken, het kan bijna overal ter wereld, behalve in Nederland. Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn er vanity plates, en dus is er een Kulturkammer die bepaalt wat wel en wat niet kan.

That is the question

In ons land moeten we het van toevallige 3-lettercombinaties in het kenteken hebben, en daar is ook nog wel wat bij af te vangen. Zo geldt voor ‘XTC’ en ‘PVV‘ het predikaat ‘magnie’, terwijl ‘VVD‘ en ‘GHB’ geen probleem zijn of waren.

Hoe dan ook, in het VK heb je alle vrijheid je eigen kenteken te kiezen, alleen de cijfercode staat (soort van) vast. Auto’s die tussen maart en september 2014 worden geregistreerd krijgen het cijfer 14, en eigenaars kunnen hieromheen een hoop letters kiezen, maar niet alles: zo mogen de combinaties PR14 CCK, SH14 TTY, SP14 STK, SL14 AGS en SK14 NKY bijvoorbeeld niet van de DVLA, de Britse RDW.

Wat ook niet mag is J14 HAD, dit tot grote teleurstelling van salafist en fan van Heilige Oorlogen Abdul-Aziz Omar Mansour El Hamdauoui bin Abdel Tamer Farouk Makhtoum al Hosseini ibn Khaled Bouaouzan (‘Barry’ voor vrienden) die twee banen heeft (overdag in een lingeriezaak en ’s nachts in een bacon- en rookworstenfabriek) om zijn vanity plate te kunnen bekostigen.

In de London Drivel Courier geeft hij aan al 20 jaar op de cijfers ’14’ te wachten, om na al die tijd zijn droom in rook te zien opgaan/uit elkaar te zien spatten.

Ook de Britse Timmah is teleurgesteld, de combinatie CR14 PLE is eveneens geschrapt. Wat er allemaal nog meer niet mag? Lees het hier. Moeten we in Nederland ook maar eens aan de vanity plates? Het zou wel een aardige inkomstenbron zijn, bepaalde kentekens gaan voor veel pecunia weg…

Foto: autojunk.nl26 reacties

Dat geeft mogelijkheden volgend jaar met 15!
Ik heb een flauw vermoeden dat niet alles wat hier over Barry beweert wordt ook werkelijk klopt.
Ik begrijp sowieso niet waarom Nederland hier niet aan mee doet. Het is overigens een aardige manier om geld uit de automobilist te persen.
@racenderechter: Het grappige aan deze optie is dat er helemaal niet geperst hoeft te worden. De persoon die een eigen kenteken wil komt vanzelf met het geld aandragen. Snel verdiend zou ik zo zeggen.Invoeren die hap, €500,- per kenteken. First come, first serve.
@n54coupe: Dat bedoel ik, daarom zeg ik ook een “aardige” manier ;)
@n54coupe: €500 per kenteken, zou het heel goedkoop zijn;
@n54coupe: bij ons in België betaal je er €1000 voor. En het is niet dat je ze weinig ziet.
Zouden ze hier ook moeten invoeren. Zorgt voor een hoop inkomsten. Maarja dan moet t hele kentekensysteem op de schop door het persoonsafhankelijk te maken.
Bij nader inzien, laat maar zitten. Het kost vast weer meer dan t gaat opleveren, kennede de regering.
@timowouters: We gaan toch al redelijk die kant op door het te digitaliseren. Zodra dat helemaal goed werkt, is de stap naar persoonlijke platen (denk ik) wel wat makkelijker te maken.. Dus zeg nooit nooit, misschien komt het hier ook nog eens een keertje!
Waarom PVV niet mocht en VVD “wel”:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/article20517491.ece
Of ik ben scheel, maar hoezo mogen al die anderen niet? Ik zie ook niet zo goed wat er staat…
@utr1984: prick, shitty, spastic, skanky??
Of skunk(y)?

En die laatste is criple.

Dat sl14ag is me ook een raadsel
@chipmunk: slag misschien, ander woord voor slet
@coenijn: oké, die kende ik dus nog niet.
@sirsmokalot hoe kom jij er bij dat de gene die jij ‘barry’ noemt op die twee plaatsen werkt? vind het wel knap als jij daar achter bent gekomen?
Stond in de krant, dus is het waar.
@sir_smokalot: oke dan geloof ik jou.
@MAB: Humor, ooit van gehoord?
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: och och wat een humor zeg. Leuk voor je dat je het zo grappig vindt.
Ons gehele kenteken systeemis onlogisch, behalve voor diegenen die opgewonden raken van een splinternieuwe kentekencombinatie.

Logischer zou het zijn als we een registratiesysteem zouden hebben per provincie ( zoals de Fransen met de twee laatste cijfer voor de provincie) of zoals de Duitsers hebben met letter(s)per stad cq streek.
Voordeel zal zijn een veel grotere bron van mogelijkheden en je kunt zien wanneer iemand uit een andere streek komt en zich misschien wat onwennig gedraagt in jouw buurt.
Als ik een plaat met 1337 kan krijgen zou ik er best iets voor over hebben.
Denk dat je niet meer mag meedoen aan de heilige oorlog als je in een bacon fabriek werkt.
veel van die persoonlijke britse kentekens zijn vrij triest, niveau midlife crisis
barry heeft geen kenteken nodig om te laten zien dat hij fan is van een bepaalde subcultuur. Je ziet het meestal wel aan de uiterlijk.
@bmw7: Of aan verkeerd gebruikte lidwoorden.
Maakt me nou geen kl#te uit wat er op die plaat staat, liefst heb ik hem onleesbaar…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).