Jaguar bevestigt F-Type AWD met snelheidsvideo

Auteur: , 27 Reacties

Er waren al eerder geruchten over een vierwielaangedreven versie van de F-Type, maar we hebben nu ook officiele beelden.

Jaguar F-type AWD

Net zoals de XF en XJ gaat Jaguar de F-Type uitrusten met all-wheel drive. Handig voor op wintersport, maar vooral handig om wat meer snelheid te krijgen. Daarom zijn de Britten gaan samenwerken met het Bloodhound Project, die we kennen van de diverse snelheidsrecords.

“Today, the new all-wheel-drive Jaguar F-TYPE R Coupé ensured the Bloodhound SSC World Land Speed Record programme passed a significant high-speed testing milestone”.

De sportcoupé krijgt permanente vierwielaandrijving, in eerste instantie alleen beschikbaar voor de 550 pk R-versie. Deze Jaguar AWD F-Type R Coupe gata daarmee in 4,1 seconden van 0-100 km/h, de topsnelheid is begrensd op 300 km/h. Het merk gaf tevens aan dat het aantal F-Type modellen in 2015 zal groeien van 6 naar 14 stuks, de eigenschappen van die modellen zullen op 19 november onthult worden op de LA Motor Show.

Uitgerust met dezelfde radio-apparatuur als de jet-aangedreven Bloodhound SSC, kwam de F-TYPE op topsnelheid oog in oog met een vergelijkbaar uitgeruste straaljager. Die vloog met 500 knopen slechts 50 meter boven de grond. Een video van deze 4WD F-Type tijdens het snelheidsrecord zie je op autojunk.nl!27 reacties

Zo.. Uit je bed gedonderd, autobloggert?.
@Original_Arnoud: ja, goeiemorgen:)
via iPhone app
Goed plan om de F-Type aan te bieden met AWD. Het is weliswaar niet helemaal des Jaguars en driften wordt een stuk lastiger, maar als je nagaat dat in Nederland 70% van de 911’s vierwielaandrijving heeft, dan is het een no brainer.
@gtwillem: Dat zegt mij alleen maar dat 70% hem koopt als handtasje en 30% omdat ze echt een sportwagen willen..
@tupperware: dat is wel erg kort door de bocht. Met 4WD kun je tenminste het hele haar genieten van het potentieel van je sportauto. Voor de puristen is achterwielaandrijving uiteraard het beste, maar een bedrijf als Jaguar moet ook omzet maken. En sommige 4WD auto’s rijden erg goed (R8, GT-R). Dus ik vind het een zeer goede zet.
@gtwillem: iets zegt mij dat 70 procent van jouw statistieken bullshit is
@mierenneuker: Je doet je naam in elk geval eer aan. Het is overigens niet ‘mijn’ statistiek. Ik hoorde het van een verkoper van Pon Porsche in Leusden. En hij zei dat ongeveer 7 van de 10 nieuw verkochte 911’s vierwielaandrijving heeft. Simpel, toch?
@gtwillem: Leg me dan eens uit waarom er meer achterwielaangedreven 911s te koop staan dan vierwielaangedreven op occasionsites? En ja, ik heb naar moderne 911s gekeken.
mrcarfreak via iPad app
@mierenneuker: mensen verkopen hun achterwiel aangedreven porsche om een vierwielaangedreven porsche te kopen ;)
@mierenneuker: mischien omdat mensen hun 4wd 911 niet zo snel weg willen dorn
@mierenneuker: mischien omdat die mensen hun 4wd 911 niet zo snel weg willen doen
@mierenneuker: ik sprak de uitetst vriendelijke verkoper enkele maanden geleden. En van de 991 is het grootse deel dus AWD. Zul je over paar jaar kunnen zien op occassion websites.
@mierenneuker: je hebt gelijk: 70% is bullshit. Het was zelfs 90% bij de vorige generatie. http://www.autoweek.nl/rijimpressie/1291/porsche-911-carrera-4s
Doe mij hem maar zonder die nutteloze ballast..
@tupperware: die radio apparatuur zal wel niet tot de standaarduitrusting gaan behoren.
Waarom zou je dit willen op een auto zoals dit?
@griffendahl: nou, dan kun je je trophywife met een gerust hart laten rijden…
@awesome: Gewoon achterwielaandrijving en je trophywife berijden…
Als ze boodschappen wil doen gaat ze maar lopen.
Helaas gaan ze een beetje de duitserts acherna.. Ik vind de F-type een echte FR auto, misschien wel een van de beste. Daar hoeft geen 4WD bij.
Gaat de 911 er nu aan dan bij een battle op het circuit?!?! Zou het?
@clarkson: psst die is er ook 4 wielaangedreven. De meeste klanten kiezen voor een 4 aangedreven 911 dus dat jaguar dit nu ook aanbied is logisch.
Zo wil ik wel op wintersport gaan :)

Maar wel logisch dat ze het doen omwille de prestaties, net als de vraag van de Amerikaanse markt.
T’is al geen lichtgewicht, 4×4 dr bij gaat dan niet helpen denk ik. Gelukkig kan het ook gewoon zonder.
3,9 sec? De gewone doet het toch al in 4,2 geloof ik? Had meer verwacht.
@berlinetta: 4×4 geeft meer gewicht en die 3,9sec haal je onder vrijwel alle omstandigheden. Die 4,2 alleen onder ideale ;)
@E34M5Touring: Ja dat klopt dan wel weer. Gelukkig maak je wel de hele buurt wakker onder alle omstandigheden ;)
@berlinetta: Lucky neighbors :-) Je hebt btw natuurlijk ook wat meer aandrijflijnverlies zo. Dat zal ook schelen. Dr komt vast nog een F-Type R-S oid, dan zal de 4×4 versie er nog wel wat meer afsnoepen denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).