Je kunt aan je Golfje gaan sleutelen…

Branded content, 28 Reacties

Maar is het niet veel cooler om een Apache gevechtshelikopter te tunen?

Deze kun jij dus gaan opknappen

Dat lijkt mij wel. Naast het feit dat je met iets meer power aan het spelen bent, is het ook nog een stukje nuttiger. En het klinkt beter in de kroeg wanneer je vertelt dat dankzij jou het luchtruim van ons land wordt bewaakt, dan dat je opschept over de nieuwe brulpijp onder je hatchback. Toch?

Als je het met me eens bent, zou je eens moeten kijken op de site van Defensie. Daar krijg je de mogelijkheid om van huis-tuin- en keukentechnicus te worden omgeschoold tot échte technicus. En als je eenmaal zover bent, kun je dus aan leuke dingen gaan sleutelen, waaronder die eerder genoemde Apache, maar ook aan de dieselmotor van een Pantserhouwitzer, of de goalkeeper (dat is dat enorm snel schietende kanon) aan boord van een marinefregat.

Naast het sleutelen aan big-boys-toys biedt een baan bij Defensie nog meer voordelen. Zo ben je vanaf de eerste dag van je opleiding in dienst en krijg je dus als vanzelfsprekend een lekker salaris. Kom daar maar eens om bij het gemiddelde ROC. Daarnaast werk je vanaf die eerste dag bij een ‘bedrijf’ met vestigingen over de hele wereld, dan zie je nog eens wat. Gebeurt bij het doorsnee bedrijf-met-stropdas ook niet zo snel.

Dus heb jij een havo-, vmbo- of mbo-diploma en ben je technisch aangelegd? Kijk op werkenbijdefensie.nl/techniek. Je wordt dan opgeleid tot onderofficier (inclusief uniform, dat doet het goed bij de andere sekse, geloof me) en ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de wapensystemen. Heb je vwo, hbo of wo gedaan, dan kun je gaan voor de officiersopleiding. Je uiteindelijke functie voer je dan uit bij de marine, de landmacht of de luchtmacht.

Je moet het maar kunnen…28 reacties

Explosie +1
@zweed: Leuk reclame maken met hippie explosies, behalve dat het in het echt om leven en dood gaat; er wordt dus reclame gemaakt met meewerken aan staats-gesanctioneerde moord als lokkertje. Kom nu snel bij defensie, lekker moorden uit naam van de overheid; dat lukt je in je Golfje niet ! Ik weet dat mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheidsgevoel en chauvinisme niet lekker werkt in Nederland, maar om dan maar explosie-ramptoeristen als doelgroep te nemen voor dergelijke verantwoordelijke functies’, lijkt me ook niet echt slim …
Wat een misleidende titel
Ja nu zoeken ze wel mensen ja.. nu ze iedereen met ervaring eruit geknikkerd hebben. Je mag alleen solliciteren als je onder de 28 bent. Volgens mij valt dit onder leeftijd discriminatie?
@gianpaolo: deze opleiding is voor mensen die net klaar zijn met de middelbare school. wie wil er op zijn 28e nog aan een opleiding beginnen en dan met een klas vol met opgeschoten pubers te zitten?
@pinut187: heb zelf rechtstreeks uit de middelbare deze opleiding gedaan, en er zijn verbazend weinig mensen onder de 22.
@gianpaolo: Het is algemeen bekend dat er een groot gebrek aan technisch personeel is bij Defensie en dat ze daar al jaren naar op zoek zijn.
Haha hoe maak je een advertorial interessant. +1 voor Nicolas
Lijkt me een mooie kans. Vanaf dag 1 verdienen en je doet echt gaaf werk. Je moet alleen tegen een stootje kunnen en geen heimwee hebben.

Heb vroeger zelf ook overwogen om bij de landmacht te gaan, maar gezien de huidige situatie ben ik blij dat ik er destijds vanaf heb gezien.
@berlinetta: niets te klagen hier hoor. Het valt allemaal reuze mee. Ga nog steeds 6x per jaar op oefening. Het is minder dan 10 jaar geleden, maar dat is het overal
@87sandyd: Goed om te horen. Ik vraag me ook wel eens af hoe ik het had gevonden.
Goeie ad.
Maare, de goalkeeper en de Phalanx zijn niet hetzelfde
Eerlijk gezegd twijfel ik er ook wel eens over. Geen idee of ze mij nog willen ik ben “al 23”.
Maar goed als je simpelweg in de techniek wilt werken daar krijg je dan ook een basisopleiding tot soldaat? Ik dacht dat ik zoiets wel eens gehoord heb. Want het hele uniform en rang gedoe spreekt mij dan weer niet echt aan….
@reistje: Je gaat bij het leger dus je wordt uiteraard militair. Dat hoort er allemaal bij.
@reistje: Bij de meeste functies kan je tot je 28e solliciteren. Alle personeel krijgt een basis-militaire opleiding.
Luchtmacht, landmacht, Mariniers en Marechausse hebben hun eigen basisopleidingen die weer ingedeeld zijn in een paar groepen. Voor bijvoorbeeld infanterie (zware opleiding), logistiek & technisch personeel (fysiek minder zwaar)
Alle opleidingen zijn volgens mij gewoon zwaar, vooral mentaal. Des te mooier wanneer je het haalt, dan weet je dat je echt gepresteerd hebt.
Als je niet van uniformen en rangen houdt, denk ik niet dat het iets voor je is. Je kan sowieso gewoon op werkenbijdefensie.nl kijken en open dagen enzo bezoeken. Kost niks en je leert een hoop!
@scottreeder: Nuttige info, danku!
Tja, waarom niet? Omdat het voor geen klote betaald!
….maar je kunt zelf ook een stuk gereedschap worden!!
-edit: nutteloze bijdrage-
@leemster: en ik blijf liever aan mijn golf sleutelen(zonder brulpijp natuurlijk)
Voor de mensen die hier serieus geïnteresseerd in zijn, ga gewoon eens naar een infodag (is overigens verplicht om überhaupt te kunnen solliciteren). Het is erg afwisselend werk, mooie baan en je ziet zoals de advertentie al zegt veel van de wereld. Het heeft bij mij ook even geduurd voordat ik de keus gemaakt had, maar het is het zeker waard. Je leert van alle kanten van de technieksector een hoop, en doet direct erg veel in de praktijk. Daar bestaat het meerendeel van de opleiding ook uit. Tuurlijk is er ook theorie, maar dit staat goed met elkaar in verhouding.
Gewoon de dienstplicht weer invoeren, zodat alle papzakken en toetsenbordridders kunnen leren wat discipline, moraal en gezonde mentaliteit betekent. ?
@tazmania: en niet te vergeten een kleine brainwash.
@tazmania:
Discipline krijgen door als een hoer bevelen te moeten opvolgen? Moraal door alles niet westers kapot te schieten zo dat het geld hier blijft? Nee ik heb geen respect voor het leger. Nergens goed voor. Toen we het echt nodig hadden om ons te beschermen zo als in WO2 gaven ze zich over na 2 weken de “helden”. De echte helden waren zij die bij het verzet gingen en hier geen erkenning, medailles of een leger pensioen voor kregen. De mensen met moraal en discipline volgens jou gingen bij Fritz gaan vechten en riepen achteraf gewoon wir heben es nicht gewust. A
Moeten ze eens normaal gaan betalen, krijgen ze misschien ook degelijk personeel.
Ik zou ervoor passen. Een leger is noodzakelijk en zeer nuttig ter verdediging van het land. Helaas wordt het Nederlandse leger misbruikt voor de imperialistische geopolitieke doeleinden van Amerika. En die veroorzaken vreselijk veel ellende op de wereld. Zie het Midden-Oosten met hun volstrekt illegale acties.
” En het klinkt beter in de kroeg wanneer je vertelt dat dankzij jou het luchtruim van ons land wordt bewaakt, dan dat je opschept over de nieuwe brulpijp onder je hatchback. Toch?”

Met alle respect: een Apache is niet gemaakt om luchtruim te verdedigen of te bewaken, en kan hooguit andere helikopters uit de lucht schieten. Het is een aanvalshelikopter om voornamelijk grondtroepen te ondersteunen.
Waarom? Staat het midden oosten nog niet genoeg in brand? Of hebben ze nog steeds te veel ziekenhuizen of universiteiten in die landen en moeten wij daar iets aan doen? Of is het om “den neger” nog wat meer te onderdrukken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).