Jippie! De autobranche zit weer in de lift

Auteur: , 19 Reacties

Na jaren van beknibbelen zien autobedrijven het zonnetje weer schijnen.

Jippie! De autobranche zit weer in de lift

CBS meldt namelijk dat de auto- en motorbranche over de eerste zes maanden van dit jaar 7,5% meer omzet boekte dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is de grootste groei over de eerste helft van een jaar gerealiseerd sinds 2011. Servicebedrijven pakten met 8% de grootste omzetstijging van alle soorten bedrijven. Deze omzetgroei van deze groep was sinds het jaar 2000 niet zo hoog.

Er is echter nog meer goed nieuws! Het ondernemersvertrouwen in de branche bedroeg na Q2 2016 4,0, terwijl dit aan het einde van Q1 nog -0,9 was. Een en ander zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat er simpelweg meer centjes binnenkomen. Daarbij komt dat het aantal vacatures in de branche is gegroeid tot 2.600 stuks. Zo’n hoog cijfer is sinds Q3 2008 niet meer voorgekomen.

Foto: @amazingwheelsniels via Autojunk19 reacties

Er is eind vorig jaar al voorspelt dat dit jaar een prima jaar is voor de autobranche. Laten we blij wezen dat het ook gebeurt..
Ik denk dat de bijtellings regels ook ontzettend belangrijk zijn voor het vertrouwen. Het vooruitzicht dat er weer meer auto’s met enige marge verkocht worden omdat dat niet meer zo hard afgestraft wordt.
@lekbak: ik denk dat je daarmee de spijker op z’n kop slaat. Het is nu ook voor merken die net niet konden aanhaken bij de eco-hype weer mogelijk wat te verkopen.
@lekbak: niet eens zozeer de marge, de typische klant kiest een business edition met een kleine motor (logisch, meer heb je niet nodig).
Maar als je als dealer van merk was en je zag hele hordes klanten je showroom voorbij lopen omdat jouw merk geen 14% bijteller had was dat wel zuur. Nu vrijwel alles 21% bijtelling heeft gaan mensen weer ergens anders op selecteren en landen ze ook in andere showrooms.
@mashell: En volgend jaar wordt de bijtelling nog gunstiger voor de 25% modellen, gaat de BPM iets omlaag én knalt misschien de spaarrente onder de 0% dus trekken mensen massaal hun spaargeld van de bank om het uit geven aan onder andere een mooie nieuwe auto.
De verklaring is eenvoudig : er worden minder kleine gebakjes verkocht omdat daar de BPM op verhoogd is. Bijvoorbeeld C-segmenters doen het beter. En degenen die verkocht worden zijn dus duurder, ergo: omzetstijging.
@svenska_aeroplan_ab: vergeet ook niet dat op een c segment auto een stukje meer marge zit dan op zo’n koekblik
Dat is fijn nieuws.
Duidelijk geval van hoe minder de overheid zich met allerlei regels bemoeit (sloopregeling, bijtelling, Ed.) en het simpel houdt het vertrouwen van de consument terug komt.
@jpoers: het gaat hier om het vertrouwen van de handel. Het gebrek aan regelstabiliteit heeft juist eindejaarruns op lage bijtellers veroorzaakt. Erg leuk voor de merken die die wagen boden.
Vorig jaar was natuurlijk ook een dieptepunt, veel slechter kon het niet worden.
Oja? Door middel van zelfregistraties?
Boeven en bandieten zijn het. In wezen gun ik deze mensen niets. Een eerlijke autohandelaar moet ik nog vinden…
@gunthervogler: nounou tuttut hoho.
@pomoek: haha ja, dit is wel een heel erg zure reactie
@gunthervogler: Geen zorgen, deze boeven, bandieten en nog te ontdekken eerlijke handelaren zijn jou waarschijnlijk ook graag hun winkeltje voorbij lopen. Zonder gunning geen vertrouwen en zonder vertrouwen hadden we dit artikel niet gehad om op te reageren :)
@gunthervogler: misschien eens beter rondkijken? ( en een taalcursusje Nederlands ?)
Off topic, maar moet gewoon gezegd worden.
Wat een vette kleur op die M550d !
Ze moeten die M 550D een keer polijsten voordat ze hem in de showroom zetten….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).