Jippie! We kochten weer nieuwe auto’s in juli

Auteur: , 27 Reacties

Na de voorjaarsdip lijkt het zonnetje ook in autoland weer volop te gaan schijnen. Welke merken verkochten de meeste nieuwe auto's?

Zomaar een showroom

Ten opzichte van juli 2014 zijn afgelopen maand 14% meer nieuwe auto’s verkocht. Het totaal kwam in deze maand uit op een nette 33.913 units, waarmee dit jaar al 235.330 auto’s aan de man zijn gebracht. Ondanks de stevige dip van enkele maanden geleden noteren we over 2015 een plusje van ongeveer 3 procent.

Volkswagen bleek wederom het populairst en verovert een marktaandeel van 13,8%. Peugeot (8,7%) en Renault (7,3%) completeren het podium, Ford staat op P4 met 6,3% en Volvo op de laatste plaats in de top vijf met 5,8%.

Qua modellen was het, uiteraard, de Golf die met het goud naar huis ging met 1.558 exemplaren. De Peugeot 308 volgt met 1.455 stuks, daarna zijn het de Clio (1.364) de V40 (1.205) en de UP! (1.074) die het vaakst werden aangeschaft of geleased. BOVAG en RAI Vereniging denken nog wel dat de automarkt voor het einde van het jaar in positieve zin een klapper gaat maken, daar per 1 januari 2016 de bijtellingsregels op de schop gaan.

Foto: de doorsnee Nederlandse showroom, via Autojunk27 reacties

Kijk eens aan, er is weer hoop in autoland. De meest verkopende modellen zijn niet heel verrassend. Maar waar is de tijd van de Opeltjes?
@dutchdriftking: dat valt mij ook op. Een merk als volvo, toch niet echt goedkoop, zou eigenlijk niet boven opel horen te staan. Volvo doet iets goed en opel doet echt iets verkeerd.
@lekbak: heeft puur te maken met leasebakken.
@lekbak:
simpel : LEASE !
@desjonnies: en @str8six ook wat lease betreft doet opel dus iets verkeerd. Voor een autofabrikant maakt het niet zoveel uit of het nou koop of lease is, ook een leaseauto wordt door hun verkocht aan de verhuurder immers.
@lekbak:
Of Opel zoveel verkeerd doet weet ik niet, misschien hadden ze Leaseplan moeten kopen.
Er zal vast enig verband zijn tussen het merk dat het meest gehuurd wordt als dat zelfde merk toevallig ook de eigenaar was van de grootste verhuurder.

Dat Volvo het goed doet komt doordat ze mooie auto’s bouwen die op papier weinig uitstoot hebben.
@lekbak: dat klopt ik doelde ook op de vergelijking die je maakt met Volvo en Opel en dat volvo’s duurder zijn. De reden dat deze meer verkopen is lease en dat Opel iets fout doet in de lease markt weten we al jaren. Oninteressante motoren voor de zakelijke rijder en het uiterlijk van de meeste Opels vind ik ook niet echt denderend. Maar dat is persoonlijk.
@lekbak: De leasemarkt is grillig.De leaserijder zo mogelijk nog meer.Men kiest meestal het nieuwste van het nieuwste icm met een vriendelijk bijtellingsverhaal.De Insignia en Astra zijn te lang op de markt om nu nog potten te breken.Doet Opel iets niet goed? Misschien wel, maar de meeste hier weten weer niet de Zafira(ook geen jonkie meer) het in de zakelijke markt het zeer goed doet, hetzelfde geldt voor de nieuwe Corsa.Ik kan met recht zeggen dat binnen onze dealergroep een merk als KIA(Ik verkoop al sinds 2000 KIA’s dus heb echt wel wat met dat merk)Opel niet kan bijhouden.Niet qua aantallen en niet qua marges.Begrijp me niet verkeerd; KIA (en de rest van onze merken) doen we er niet ‘maar een beetje bij’ Het gaat beter met Opel dan men hier vaak doet/wilt geloven.

Maar goed, ik preek dan ook graag voor eigen parochie.
@sydney: bedankt voor je uitleg. Ik gun het een merk als opel wel om succesvol te zijn. Aangezien ze in mijn geheugen altijd aan het boksen waren met volkswagen voor de eerste plek, maakte ik me al een beetje zorgen.
@lekbak: No Worries
@lekbak: dit zijn maandcijfers. Over 2015 staat Opel hoger dan Volvo,plek 4 of 5. Volvo staat dese maand zo hoog omdat de V40 D2 met 14% weer geleverd wordt
@lekbak: nee Opels zijn lelijk!
@misterBo: Natuurlijk.Heb je nog een constructieve bijdrage?
98% daarvan is dan weliswaar huis, tuin en keukenauto. De uitloopmodellen worden steeds schaarser met dank aan de linkse boomknuffelaars in Den Haag.
De Nederlandse overheid bemoeit zich met te veel en de verkeerde dingen, ze heffen al genoeg belastingen op nieuwe voertuigen en horen zich niet bezig te houden met al die -fictieve- uitstoot-belasting maatregels.

Auto’s die met een twee liter brandstoftankje rijden, met één stoel erin en waarvan alle naden zijn afgeplakt met tape om zodoende de EU brandstofnormen te halen maar in werkelijkheid de op papier gegeven prestaties nooit zullen bereiken.
Het is laatst aan de kaak gesteld in een Duitse docu, er blijft geen spaan heel van al die Co2 uitstoot cijfers en het brandstof verbruik, maar gek Nederland baseert er de belasting percentages op !
De Duitse documentairemakers waren zelfs verontwaardigd (en terecht) dat nieuwe auto’s meer verbruiken en meer uitstoten ‘in de echte wereld’
@desjonnies: roep maar niet te hard, straks worden die verbruikcijfers aangepast waardoor auto’s op papier ineens meer CO2 uitstoten en dan zegt de roverheid ‘kassa!’ want dan stijgt de CO2 tax tot nóg grotere hoogte. Niet dat ze wss dan ook meer geld binnenhalen want mensen die een gewone gezinswagen willen (een passat dus, geen Polo en zeker geen Up) importeren een tweedehansje maar dat snapt zuur links nederland nooit.
@desjonnies: die clowns daar in Den Haag denken verkeerd. Ze denken dat een auto die in de test 1 op 30 rijdt ook in de praktijk 2 keer zo zuinig is als een auto die 1 op 15 rijdt. Als dat zo zou zijn heeft het dus zin om zo te belasten. Helaas werkt het toch echt anders…
@desjonnies: Naden afplakken heeft geen enkele zin voor een verbruiksmeting op de rollenbank. Onzin dus.
Helaas maar waar.
En we hebben er weer 1558 simpele zielen bij..
@henkhupelschoten:
Waarom?
Mensen vertonen vaak kuddegedrag en VW weet Golfjes enorm goed in de lease te zetten.
Houdt niet in dat ik die Peugeot 308 die in zijn klasse zit er tien keer leuker en frisser vind uitzien.
Maar wie ben ik denk ik dan maar weer !
@henkhupelschoten:
Heb je lang moeten nadenken over dit fopje?
@henkhupelschoten: Kun jij ook uitleggen waarom je dit schrijft of ben je daar te simpel voor?
@SEAT

Zijn jullie auto’s nou echt zo rottig dat vier gasten óp een roadtrip van Berlijn naar Barcelona nog steeds onderweg zijn?
Het is een goede 16 uur rijden en zij doen er al een dag of vijf over !
@desjonnies: Op dit soort momenten baal ik ervan dat ik maar één +1 kan geven.
@mercedesclk350: ik baal nu dubbel over hetzelfde feit😑
Alleen maar spaarbanken Marja beter dan niks

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).