Jongen (16) rijdt BMW van mama total loss

Auteur: , 79 Reacties

Niet in het bezit van een roze pasje zijn, en toch al een gigantische klapper op je naam hebben. Wij vinden het knap.

BMW Joyride

We schrijven woensdagavond. Rondweg Wezep. Een 16-jarige knaap rijdt daar, in het bijzijn van een vriend, in de 3 Serie (316i) uit ’99 van moeders. Zonder toestemming, zo zou later blijken. De adolescent probeerde voor een bocht een voorganger in te halen, maar door een gebrek aan stuurskills en een te hoge snelheid raakte hij daarbij een stoeprand en draaide de Bimmer in een slip. Worst-case scenario voor iedere joyrider.

De slip resulteerde in een aanvaring met twee bomen, waarna hij de nu al legendarische zin sprak:

“Ik kan dit niet uitleggen, ik heb geen rijbewijs!”

Damn son, you’re in for a beating. De politie legt hemt gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs en inhalen over een doorgetrokken streep ten laste. FILMPJE & FOTO’S.79 reacties

Zou mijn zoon moeten zijn….

“ik heb een “kanker”groot probleem! *pats*. Ik heb geen rijbewijs! *PATS, PATS*.

Maar daarna zou ik alsnog blij zijn dat hij niks mankeert…
@exotic: dat mag tegenwoordig niet meer. Je mag als ouder alleen nog maar foei zeggen, alle andere vormen van straf is mishandeling.
@lekbak: Je moet er een gesprek over aangaan, begrip tonen. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Wat zit je dwars jongen? Beloof je om het niet meer te doen als we je een nieuwe iPhone geven?
@donvincenzo: Een Iphone?? Ik wil een Iphone plus!!
@donvincenzo: en zo krijg je al die slappe homofiele pubers die tegenslagen niet kunnen verwerken. En dat moet onze maatschappij gaan vertegenwoordigen over een x aantal jaar.

Een paar jaar geleden heb ik nog een onderzoek naar opvoeding gedaan, en het is juist belangrijk een kind te leren wat wel en niet kan, dus straffen wanneer een kind iets fout doet is juist bevordelijk voor de gedachtengang. Hetzelfde geldt voor het teveel willen beschermen van je kind. Laat hem fietsen zonder helm op zijn hoofd, wees niet bang dat hij eens schrammetjes en sneetjes krijgt. Zo leert een kind sneller wat gevaarlijk is, waar pijn vandaan komt en hoe je dat voorkomt. Bij deze 16 jarige knuppel is dat ergens niet goed gegaan.
@lekbak: Of een coirrigerende tik uitdelen, waarvan de Nm dan iets onderschat wordt. Doet wonderen..
@lekbak: We zijn er wel op vooruitgegaan als je naar de jeugd van tegenwoordig kijkt.. man, man, man. Hulde voor die ene moeder in Baltimore
@Mika_Hakkinen: precies, gewoon op z’n flikker geven; en public, en als ie het niet snapt gaat z’n smartphone voor z’n ogen onder de klauwhamer aan gruzelementen. Oh ja, die schade gaat ie mooi terugbetalen tot op de laatste cent.
@406_v6: dingen slopen vind ik altijd zo zonde. Gewoon afpakken en desnoods verkopen werkt net zo goed.

Ik ben best goed opgevoed maar als iemand iets van mij sloopt dan sloop ik terug, of dat nou een vader, schoolmeester of een onbekende is. Als er opzet in het spel is tenminste.
@lekbak: ff vergeten dat “hij” de bimmer heeft gesloopt??
@exotic: en daarna nog een pets voor het gebruiken van het woord kanker
@rufctr01: Daar gaf ik hem al een *pats* voor.
@rufctr01: als mijn kind dat taalgebruik zou bezigen zou hij daarvoor van mij meer dan 1 pets mogen ontvangen!
En voor de goede orde, ik ben nog een kind ;) (17)
@bimmerfanatic97:Als dat jouw drempel voor een tik al is, heb jij vast al heel wat tikken gehad!
@citroenvisa: Ik ben blij te kunnen zeggen dat dat niet het geval is. Ik zou overigens ook niet gelijk slaan, maar eerst zeggen dat je bijzonder simpel overkomt wanneer je je op die manier uitlaat.
@exotic: Volgende keer mag je het woordje ‘kk’ weglaten van mij!
@VeniVidiVici: Een quote van wat de beste jongen zei. Zijn niet mijn woorden.
@exotic: Nou idd!
@exotic: 16, maar zijn stem klinkt als een opa van 80 met alle respect natuurlijk
Gelukkig heeft hij niemand geraakt
Wát een minkukel.
@styns: mooi uitgedrukt!
Mooi. Nu is het goed afgelopen en hij doet het waarschijnlijk niet weer.
Lache als hij een zoon is van die moeder in baltimore.
Ik heb mijn rijbewijs ook nog niet maar zelfs ik weet dat je niet in een bocht mag inhalen…
Stoute jongen
@agera: het heeft niks met weten te maken. Het heeft met niet nadenken te maken. En hoe stoer denk je dat je bent.
Mooi dom.
Is ook een redelijk “gemene” bocht (waar al veel vaker auto’s uit de bocht zijn gegaan). Maar ja, dat kun je natuurlijk als 16 jarige ZONDER rijbewijs niet weten/inschatten.. Zucht. (Als ik het goed heb begrepen, was hij zelfs bezig ín de bocht aan het inhalen!). Gelukkig dat hij de inhalende auto’s niet heeft meegenomen!
@lantis: Bocht valt best mee hoor. Als je maar gewoon niet debiel hard rijdt. Op de gewone 50km per uur is er niks aan de hand
@sirmustang: Daar ben ik het helemaal mee eens! Maar als 16 jarige kan jij niet inschatten of je wel of niet harder door de bocht kan ;) Ik weet dat ik er ook wel harder door heen kan, maar niet met slecht/nat weer. In die zin bedoelde ik met “gemene” bocht, zoals je zegt: Met 50 is er niks aan de hand, maar zo’n persoon kan dat niet inschatten of het wel of niet harder kan.
Typische BMW rijders die denken dat ze met een Quattro Audi rijden. Ja dan is dit het gevolg.
@audirijder: joyriden is helemaal niet mogelijk met een vag product, in een audi heet het rijden zonder rijbewijs.
@ettie: Porsche, Lamborghini, R8, …
@fejjie: niet te vergeten Skoda citygo!
@fejjie: vierwielaandrijving wordt nooit leuk op een auto bedoeld voor asfalt. De meeste porsches hebben 4wd dus op enkele uitzonderingen na zijn het gewoon saaie auto’s. Uitzonderingen zijn dus een 911 gt3, caymans en die gallardo balboni
@ettie: Ik rij zelf met een A6 en beleef hier veel plezier aan. Ik heb ook al het geluk gehad om met een 911 GTS op het circuit te mogen rijden en heb ook daar enorm veel plezier aan beleefd. Hoe het zit met een R8 of een Lambo weet ik niet, maar ik kan me voorstellen dat je best wel joy kan halen uit het rijden met deze wagens.
@ettie: meeste Porsches hebben 4wd??? Waar haal je die wijsheid vandaan?? Meeste elfers zijn zonder 4wd, 914, 924, 928, Boxsters sowieso 2wd.
@406_v6: ga eens naar een porsche dealer heen en vraag om de brochure van de 914,24,28. Ik denk dat ze je raar aankijken eerlijk gezegd, ik heb het dus over porsches die nu worden geproduceerd. De meeste elfen die nu verkocht worden hebben 4wd
@ettie: Serieus? In Nederland? Op het totale aantal geproduceerde Porkers is 4wd géén meerderheid, net zoals op het nog bestaande contingent Elfers (van de 1e tot laatste serie).
@ettie: volgens mij bestaan er ook carrera s’en, ik KAN het fout hebben maar ik denk ut nie.
@888natan: daarom staat er de meeste Porsches en niet alle Porsches..
@ettie: ook niet de meeste, als je op autoscout kijkt zul je zien dat van de 448 aangeboden Porsches (vanaf bouwjaar 2010, dus alleen de recente modellen) maar 72 vierwielaandrijving hebben. 46 daarvan zijn macans en cayennes, die zijn logischerwijs vierwielaangedreven. Nou zullen er vast een paar dealers zijn die de opties niet volledig hebben doorgegeven, maar aan een meerderheid ga je echt lang niet komen.
@knipperlichtje: Via mobile.de in heel Europa 6777 Porkers vanaf 2010, daarvan -Macan en Cayenne- 1649x 4wd. Als je de grens verschuift naar pak ‘m beet 2000 blijven er op 11684 stuks slechts 2738 4wd’s over zonder Macan en Cayenne.
@406_v6: @knipperlichtje: er is hier laatst een artikel geweest waar in stond dat het grootste deel van de nieuw verkochte 911’en 4wd heeft.
@ettie:
Ik kan mij nog zoiets herinneren, maar het artikel kon ik er niet zo snel bij vinden.
Ach, het huidige Porsche is een karikatuur van wat het ooit was, zelfs de 911, te groot om nog leuk over B wegen te sturen en als hij al geen AWD heeft dan is de koper wel voor een automaat gegaan.
Voor mij 2 absolute No No’s bij een sportwagen, voor mij is het dan meteen een handtasje.
@jrk68: ik kan ‘m ook niet zo snel vinden als gehoopt… Ik geef je 100% gelijk, ik ken welgeteld één persoon die een 991 s cabriolet met handbak heeft. En dat is een duitser.
@ettie: ik quote; ‘uitzonderingen zijn dus….’ Waar dus geen carrera bij staat :).
@audirijder: hahaha
@audirijder: Dan was hij nog olie aan het bijvullen?
@audirijder: met Quattro kan je niet harder door een bocht (want zwaarder), wel langzamer en saaier (=veiliger?).
@erwh: dacht ik ook vóór een rit in een S5.
Die Quattro maakt veel goed voor z’n gewicht. Op nat laat je elke FWD/RWD achter in het bochtenwerk.
Zo, die is kapot
Ik zie Rob Geus er al naast staan: “man man man…”
@mclarenmercedes: Hier word ik niet vrolijk van…
@mclarenmercedes: “The koekaratsja’s ar all over de siets”.
Die paniek in zijn stem, prachtig. Die doet nooit meer zoiets, maar heeft wel een mooi verhaal als ie 30 is!
@swaffelaer: Als hij 30 (met dit soort dingen haal je die niet) is en met dit verhaal aan komt, vindt iedereen hem nog steeds een sukkel :-P
Burn! Mooie bmw totall los:(
Das pech bempie weg..
Hoe krijg je het in je hoofd…..
Hij heeft in ieder geval zijn lesje geleerd.

Maar ik moet ook toegeven dat ik met mams auto ging rijden, terwijl ik nog bezig was met rijlessen. Vet spannend was dat, maar haalde geen gekke dingen uit.
@stfu: En toch is dat bijzonder onverantwoord.
Als je in een ongeluk terecht zou zijn gekomen, zelfs al had je dit niet zelf veroorzaakt, dan had jij persoonlijk voor alle schade op mogen draaien, want jij bent dan altijd schuldig en de verzekering betaald niets!
@stephano: Ja, dat snap ik zelf ook wel ;) Die petrolhead in mij kon het niet weerstaan. 12 jaar later heb ik in de allermooiste, snelste en tofste auto’s gereden en gelukkig met z.g.a. geen schades :P
@stfu:
Op die leeftijd had ik al mijn eigen auto, gewoon om te “sleutelen”….
Dat ik er zo nu en dan een rondje mee deed in de plaatselijke zandafgraving en hoe ik daar kwam, daar laat ik de moord en brand roepers maar naar raden….
@jrk68: ach, ik laat nu al m’n 12-jarige neefjes rijden op gesloten parkings om oa dit soort situaties te vermijden.
Vinden ze heel leuk trouwens en ik wil ze relaxed de basis leren alvorens 1 of ander ze trauma’s geeft aan autorijden.
M’n beste vriend laat zelfs z’n kids v 4 & 6 op het veld rijden met quads. Hadden je ouders je goed gekend zouden ze jouw speelgoed hoe dan ook naar doe zandgroeve gebracht en zie ik daar ergens ook de fout.

On-topic:
Vraag de meeste pubers wat ze willen voor hun 16de en je krijgt “iPhone” als antwoord. Deze joyrider wordt absoluut een toekomstige AB-er. Zit hij hier nu al zal hij wel z’n lesje gehad hebben. Wie ben ik om hem te berispen en zeker wetende welke fouten ik maakte op m’n 19de MET rijbewijs…
Ik ken helaas genoeg mensen die heel lichtzinnig denken over rijden zonder rijbewijs. Zelfs al zou je de beste chauffeur van Nederland zijn, je hebt niet alles in de hand wat je onderweg kan tegenkomen en als er iets gebeurd ben je ALTIJD verantwoordelijk en NIET verzekerd.
Op de eerlijke @stfu na heeft natuurlijk niemand hier verder auto gereden voordat hij zijn rijbewijs had. Toch?
(Ik kom tot een meter of 15. Een gestalde Peugeot 305 warm laten draaien en een stukje verzetten, die in de weg stond)
@mout: ik heb kilometers zonder rijbewijs afgelegd.. als ik erop terugkijk superstom. Maaaaar…. als ik reed probeerde ik juist niet op te vallen en reed voorzichtiger dan nu.
@miezemiez: da’s eerlijk! Eenmalig moest ik v m’n vader het stad door met een Sierra clipper om dringende goederen op te halen. Gelukkig had ik ervaring met koppelen met brommers en idd reed ik voorzichtiger dan nu.
Niks aan verloren er zat niet eens een motor in 316i hahaha.
Veel problemen kun je oplossen, door er niet vooraf al een probleem van te maken! Je kunt beter zonder rijbewijs je auto in elkaar rijden, dan je belasting aangifte te laat invullen
Iedereen herinnert zich heuswel dat eerste ritje met je beste maten waarin je je skills wilt bewijzen en jezelf een F1-coureur vind… na een paar bijna-dood ervaringen en boetes leer je het vanzelf weer af.
@miezemiez: Nee, herinner ik me niet….. nochtans al >25 jr ’t roze papiertje in bezit. Wel met de auto van de zaak (zo’n Passat Variant van de 1e serie) binnen 2 weken na indiensttreding 3 bekeuringen op de A12….
Even wat anders, waarom reageert iedereen zo geprikkeld op het woord kanker? Aan oorlog gaan ook mensen dood. Of aan obesitas. Of aan een hartaanval. Maar da’s allemaal niet erg. Ik snap dat nooit zo goed.

En ja, ik heb een familielid verloren aan kanker, maar ook aan een hartaanval.
Tja in NFS of GTA kun je rustig in een bocht inhalen en ook zonder rijbewijs. In de echte wereld geldt echte natuurkunde… Is toch net FF anders.

Als mijn zoon zoiets zou flikken dan was ie nog heel lang de pineut. Wat nou taakstrafje? Ga maar eens mensen in het revalidatiecentrum spreken die de vernieling in zijn gereden…. En doe gelijk maar even wat werk voor ze wat ze zelf niet meer kunnen. A 5 euro per uur tot de schade “afbetaald is”.
Gezichtspalm….

Ga maar weer fijn GTA V spelen. Dan kan je niemand iets kwaad doen.
Stomme idioot. Hopp dat hij er een hoop problemen mee krijgt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).