Kijk hoe een driftende Pagani Huayra banden sloopt [video]

Auteur: , 35 Reacties

Auto's met een drooggewicht van 1.350 kg en 700 pk aan vermogen aan boord laten zich doorgaans fijn over een circuit smijten. Bewijsbeelden na de klik.

Ter promotie en vermaak van de racegame GRID2, het soms extreem dure spelletje, heeft ontwikkelaar Codemaster een Pagani Huayra bij ome Horacio geregeld en bochtenridder Chris Harris achter het stuur gezet om ermee te rijden zoals je dat in de game ook zou doen: met belachelijk veel overstuur.

Het leverde beelden op van een losgeslagen Brit die een set Pirelli’s blootstelt aan 1.000 Nm koppel. Bandengepiep en turbogeblaas dat klinkt als een verkouden Nilfisk all over the place. Nutteloos? Allicht. Maar de beelden zijn bruut. VIDEO!

Kijk hoe een driftende Pagani Huayra banden sloopt35 reacties

Harrismonkey did it again! Lekker nuchtere vent met voorliefde voor snelle en spannende auto’s, eat your heart out Jeremy C.
@stevenpoal: ok, prachtig filmpje, ben ik met je eens. Maar ik begrijp je opmerking niet.
Je vergelijkt iemand die fantastisch kan autorijden met een érg grappige presentator van een autoprogramma. Da’s een andere tak van sport.

Voor mij had je net zo goed kunnen schrijven “eat your heart out, Frans Bauer”.
@rovalo: ???
@stevenpoal: appels met peren vergelijken bedoelt hij. De een is een humoristische niet serieus te nemen beer, de andere een wat meer serieuze auto recensist :)
@guusboum: Dat begrijp ik, alleen zijn beide wel auto journalisten en Fransie niet.
Daarnaart presenteert Harris diverse programma’s: (iig veel youtube kanalen) Drive, Drivers Republic (RIP), enz.

Vond de vergelijking niet zo gek aangezien JC zichzelf wel heel serieus neemt.
@stevenpoal: no problem.
Ik heb echter juist de indruk dat JC zich hélémáál niet serieus neemt. En dat vind ik nou net ’t sterkste van Top Gear. Ik denk dat ik zonder JC niet meer naar Top Gear zou kijken, want als autoprogramma stelt ’t verder niet veel voor. Alles is in scène gezet.
@rovalo: Ben ik volledig met je eens, TG is een fantastisch programma en JC speelt de clown. Ik kijk alleen liever naar CH, vandaar mijn reactie. No probs ;)
Deze auto is gewoon van een andere wereld
Echt tof maar ik heb liever een Aventador of een F12berlinetta
@amglover: aventador snap ik nog enigszins maar was die andere ook serieus bedoeld?
als clarkson ooit stopt met topgear vind ik dat hij hem moet vervangen
@randomdutch1:
Doe maar niet, dan moet hij ook geforceerd grappig gaan doen….
Laat hem fijn doen waar hij goed in is.
Ik ben jaloers op de Italianen omdat die met zo’n klein kek neusplaatje mogen rijden en wij er weer van die enorme lellen van nummerplaten op moeten plakken. Waardeloze Nederlandse wetgeving uit het jaar nul.
@midasracer: totaal mee eens! Vele (vooral Amerikaanse) modellen zijn totaal niet ontworpen om een kentekenplaat voorop te hebben. Dan hangt zo’n ding er maar een beetje bij.
Ik zou bijvoorbeeld niet weten waar je een kentekenplaat netjes op een Solstice zou moeten bevestigen:
@rovalo: Zo dus, ziet er niet uit maar dat geldt sowieso voor de voorkant van de Solstice:

http://fotos.marktplaats.com/kopen/7/4e/2n+IeJUFZFVzWoCRDactdg==.jpg
@alcantara: ik vind ‘m mooier dan de Opel GT.
@rovalo: Geen mening, vind ze allebei matig.
@alcantara:
Ze allebei matig vinden is ook een mening….
Hier in de buurt rijdt een Solstice coupé en dat vind ik een grappige auto.
@jrk68: Wist niet dat er een coupe van gemaakt was. Ziet er inderdaad leuk uit. Ik zou wel zo’n autootje eerder als cabrio verkiezen. Net als bijvoorbeeld die MX-5 coupe die onlangs gepasseerd is. Open rijden maakt deze wagens juist speciaal!
@rovalo: En wat dacht je van Donkervoort en Lotus 7 achtigen? Totaal geen ruimte op de neus. Ook de Alfa 4c, 8C, meeste Lambo’s en Ferrari’s onmogelijk om een normale EU plaat op te schroeven. Je kunt hem onder de neus hangen, maar kost zo’n 10% extra aan benzine, gaat krom bij elke verkeersdrempel en vernietigt de stroomlijn van de auto. En voetgangersveiligheid wordt ook niet beter met zo’n metalen plaat op knie- of enkelhoogte. Kan de fabrikant nog zo’n mooie voetgangerveilige inverende voorbumper hebben bedacht. En als je een USA plaat wilt, krijg je die alleen maar als er op de ACHTERKANT geen normale plaat past. Echt totaalmalloten in Den Haag. Ik laat mijn laatste bekeuring voor de kentekenplaatsticker nu maar eens voorkomen. Wellicht kom ik een rechter met verstand en inzicht tegen.
@midasracer: met welke auto kreeg je die bekeuring?
@jweelden: met mijn Midas. Ik heb een oliekoeler in de bumper geplaatst omdat de olie te heet werd. Combinatie van stevige motor in een kleine ruimte met weinig luchttoevoer en de versnellingsbak die ook in de motorolie draait. Ik heb net de motor laten reviseren a 2000 euro, dus die moet nu wat langer meegaan. Omdat er te weinig ruimte is op de neus heb ik een sticker geplakt. Ik had de RDW om een kleine kentekenplaat gevraagd, maar die willen ze niet afgeven. Om die te krijgen moet ik de achterkant zo verbouwen dat een gewone plaat achter niet meer past, want de achterkant is maatgevend. Te zot voor woorden. Het vreemde is dat voor een certificatiekeuring er geen EU eisen zijn voor de voorplaat. Alleen de positie van de achterplaat is omschreven. Per land kun je dus zelf bepalen wat je op de voorkant wilt. Zo zijn er landen waar alleen de achterplaat hoeft en andere landen (o.a. Italië en Zwitserland) staan kleine platen toe. Daar worden dus tegenwoordig auto’s voor ontworpen, vandaar dat veel Italiaanse auto’s geen ruimte meer hebben op de neus. Jammer dan als je met zo’n auto in Nederland wilt rondrijden en de wetgever verplicht een grote plaat. Het ironische is dat als je die vrij ophangt, je weer strafbaar bent voor scherpe uitstekende delen (je hakt zo iemands voet af met een kentekenplaat bij 30km/u)! Ik wil wel eens weten hoe een rechter hierover denkt. Tenslotte is de voorplaat ook niet verplicht voor 2 en 3-wielers (moet alleen als er ruimte is), dus waarom dan niet een dergelijke regeling voor vierwielers?
@midasracer:

de rechter vindt dat jij moet betalen ..

flikker gewoon zo,n plaat in je auto met een beetje dubbelzijdige tape en plak em erop als je wordt aangehouden ..
doe ik ook altijd en werkt prima ..
@lincoln: Heb ik inderdaad zo bij me, maar werkte bij deze dienstkloppers niet. kost tegenwoordig 130 euro. Maar ik laat ze er voor werken. Ik wil zelfs een kopie van hun zwemdiploma.
@midasracer:
Een maatje van me heeft hetzelfde probleem met zijn Elan, zijn plaat hangt nu aan scharniertjes. De plaat waait nu horizontaal als hij een beetje doorrijdt.
Mag natuurlijk ook niet maar het valt wat minder op dan zo’n sticker. Dat kost inmiddels toch 9 tientjes als ze je aanhouden.
@jrk68: Ja elan is een probleem. Ik zag in Assen eentje die had de (witte) letters los op het rooster gemonteerd. Is vrijwel niet te zien dat er geen blauwe plaat meer onder zat. De boete is inmiddels 130 euro dankzij onze gestoorde regering. Iemand doodrijden is goedkoper.
@midasracer: gewoon aanvechten die bekeuring. Ik neem aan dat jij die sticker niet voor niets geplaatst hebt, dus als je dat kunt bewijzen (foto’s) kun je misschien ver komen. Aan de andere kant hebben ze vaak ook alleen gehoord van “wet is wet”… Succes! Zo’n kleine plaat of sticker staat veel mooier, het liefst zonder natuurlijk.
Leuke beelden. Denk alleen dat de making of nog briljanter zou zijn. Nu zegt hij helemaal niets….

Is hier ook een deel 1 van, aan gezien dit deel 2 is??

Die Kris Herris (lol) kan toch aardig sturen. Zal niet de makkelijkste auto zijn om mee te driften. Zoveel vermogen en koppel, met turbo’s en bijbehorende turbogat (??). Waarmee kan die gast niet driften??
Dat driften kennen we nou onderhand wel, doe eens een wheelie!
Grid is best een gaaf spel ! Misschien twee ook kopen maar …
@reggie-boy_rood: De reclame doet zijn werk :)
Meer mensen die vinden dat het geluid niet met de beelden matcht? Een snelle fly-by horen terwijl Chris voorbij drift, een wagen horen opschakelen terwijl Chris voorbij drift, een wagen horen afremmen en meerdere malen horen terugschakelen terwijl Chris wederom voorbij drift? Ik heb aardig wat filmpjes van Chris gezien, maar nooit gehoord dat hij opgeschakelde tijdens het driften. Afremmen en meerdere keren terugschakelen tijdens het driften zal ik maar niet over beginnen…
Gaat het hier nou over nummer platen of over die goser die rijdt als een debiel?
Kan toch niet wennen aan dat motorgeluid, of eigenlijk meer het gebrek aan. Auto lijkt af en toe een scheet te laten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).