Klassieker met 3.000 pk voor de prijs van een BMW 3 Serie

Auteur: , 30 Reacties

wilt u net als Superman de draairichting van de aarde kunnen beïnvloeden? Tropische stormen veroorzaken in een benzinetank en met de donder van Donar's hamer het asfalt opvreten? Misschien moet je even langs bij de psychiater, óf je koopt deze Plymouth Pro Street Fury.

Deze Plymouth uit 1957 is een van de stijlvolste dragracers die we hebben gezien. Van binnen heeft hij bijvoorbeeld nog gewoon dat typisch Amerikaanse interieur, maar onder de kap gaat een tamelijk bizarre set-up schuil. De V8 (Keith Black hemi) is namelijk 7,8 liter groot en wordt beademt door een 8-71 BDS supercharger die pontificaal boven de motorkap uitsteekt.

Het vermogen zou, met de hulp van een NOS-installatie, op de dyno uitkomen op ongeveer 3.000 bangmakende pk’s. Peekaa’s die via een Torqueflite-transmissie richting twee bizar brede achterbanden wordt gebracht.

Plymouth Pro Street Fury

Dit Plymouth-geweld heeft in de afgelopen decennia een soort wereldfaam weten te halen, tot aan een Hot Wheels-schaalmodelletje toe. Nu kan je deze rechtuitrij-Amerikaan, die achter nog gewoon trommelremmen heeft, zelf op de kop tikken bij Auctions America. Verwachtte veilingprijs: tussen de $50.000 en $70.000. Niet slecht, voor een auto op kenteken.30 reacties

Lekker geen hoofdsteunen dat wordt gegarandeerd een wiplash.
@appie: Ja dat dacht ik ook als eerste…
3000pk met trommelremmen en een ligzetel zonder ondersteuning vooraan? Geluk dat die enkel rechtdoor kan!
Van 0 tot de broek vol stront in 1 seconde
De ultieme “Christine”! Om bang van te worden ;-)
@dotternetta: goeie film! :) Dikke bak trouwens
Hmmm, motor overlepelen in een daihatsu copen liekt mi wel wa :)
@guusboum:

hoe kan dat nou??

die motor is net zo groot als die Copen
@IJsblok: net zo zwaar ook :p
Hahaha, “I’m a Mattel” op de kentekenplaat :)
Wat zouden die achterbandjes kosten??
@tmenges: Alleen al een hoop inspanning om ze eraf te krijgen denk ik…
Ik ben verliefd….
@norge: Mocht je een vrij moment hebben, Jeff Lutz racing. Die heeft ook eem aantal van dit soort projecten, waaronder een 57 Bel Air met 2500+ pk. Ook roadlegal!
Hiermee zijn al die machines van Street Outlaws kleine niks bij. Heel mooi ding
Gezien de links hellende koets vermoed ik dat veelvuldig aanspreken van de 3000pk er inmiddels voor heeft gezorgd heeft dat het hele chassis er zo’n beetje uitziet als een wokkel met een harder links draaiend karakter als bio-kwark…

N.b. Wel knap dat dit soort (vermoedelijk) huisvlijt van een handige hispanic of redneck (ja, ik generaliseer) zolang heel blijft…
@multoveloce: ik mag hopen dat ie er een fatsoenlijk sper differentieel onder heeft zitten.
Waarom zijn er nergens foto’s van het blok?
@multoveloce: dat dragsters zo hangen is heel normaal. Als een dragster niet zo op zijn wielen staat kan dat maar 2 dingen betekenen: hij wordt niet gebruikt zoals bedoeld of hij is (behoorlijk) nieuw.
@multoveloce: Wanneer je een dragster superstijf maakt heeft ie minder grip. Hierdoor gaan de wielen stuiteren en heb je geen tractie. Door het frame iets te laten flexen blijven de achterwielen op de grond en kun je de power kwijt. Kijk is naar HotRod Dragweek. Daar rijden alleen maar vam dit soort roadlegal kanonnen mee.
Krijg je die hier ook op kenteken als je ‘m zou importeren?
Da’s een prachtige dragster zeg, damn! Gewoon prachtig zo’n Fury. Maar 3000pk voelt aan als overkill. Ik zou het niet aandurven.
Ja.
Maar krijg in Nederland dit maar eens op kenteken.
Na een paar runs is er waarschijnlijk al 1000 pk vanaf of ligt ie in tweeën
Je mag toch niet met slicks over de weg.. Haha
Volgens mij als je volgas geeft draait de aarde sneller !!!
Ik hou wel van zo dingen, maar deze vind ik echt prachtig:

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/935107_217548521734360_1348339752_n.jpg
Overkill….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).