Komt er een BMW M3 GT?

Auteur: , 32 Reacties

Als kampioen gatenvuller zal BMW heus in staat zijn een M3 GT te bedenken.

BMW M3 GT?

Want nieuwe doelgroepen aanboren kan het merk als de beste. Er zijn verschillende redenen te vinden om een M3 GT bouwen. Één van die redenen is dat we een ‘echte’ M3 tot nu toe moeten missen, daar kan de M4 niets aan veranderen. Reden twee zou kunnen zijn dat BMW tegengas wil bieden aan Audi’s RSQ3 en SQ5, al is die laatste in Nederland alleen een diesel. Of zullen ze het gewoon doen omdat het kan?

Wie wil zo’n M3 GT dan hebben? Bejaarden die een hoge instap wensen en af en toe de benidorm bastard willen uithangen? Mensen die nu een X6M hebben en door de crisis getroffen zijn? Of gekken die de 3 GT in M-trim gewoon de geilste auto ever vinden?

BMW heeft de kaarten in huis om er een toffe kar van te maken. Het is in ieder geval een beter idee dan een lompe X3M of een M3 pickup. Voor een wat hoger model stuurt een gewone 3 GT bovengemiddeld goed en motorisch zullen we ook niet hoeven te vrezen. Een motorswap, wat logo’tjes en een straffe vering/demping en voilà. Of het een verkoopkanon wordt is een tweede maar dat is een Audi SQ5 toch ook niet?

BMW M3 GT

Theophilus Chin van theophiluschin.com maakte alvast wat photoshopjes van een M3 GT. Nieuw is die naam overigens niet. In 1995 had BMW namelijk al een M3 die als limited edition ook M3 GT heette. Dat was een speciale versie van de E36 voor onder andere lange afstand races.32 reacties

vloeken in de kerk, niet doen dus
Getver, die GT’s zijn al zo spuuglelijk. Liever een gewone M dan.
@sebasjuhh: No shit sherlock!
Dat kontje is “uberrrgeill”
Kan die M-divisie niet beter aan een Lotus-concurrent werken? Laat ze dit maar niet zien.. We hebben meer lage auto’s op de weg nodig!
De M4 is prachtig, maar wat een lelijk ding is dit zeg… Vooral die uitlaten passen echt niet. Maarja, de 3GT is sowieso al afgrijselijk, gruwelijk, beroerd, verschrikkelijk, miserabel, … Ik krijg al nachtmerries als ik er maar aan denk.
”Komt er een M3 GT?” Hoop et niet, hij heeft gewoon de uitstraling van een sportauto niet.
@v12biturbo: Misschien leuk als een knutselaar er een v8 in lepelt anders niet.
@v12biturbo: wel dat moddervette blok uit de X6M, gruwelijk veel vermogen en een monsterkoppel, in een STANDAARD M3.
Hoewel ik een 3-serie GT echt een lelijke auto vind, vind ik deze nog wel meevallen.
@stanoow:
Volle zalen trek je er niet mee maar in het echt valt het nog reuze mee met de 3GT, lang niet zo lelijk als een 5GT of een X6.
@jrk68: ik heb hem laatst bij de dealer gezien. Ik denk dat ik hem in het echt misschien nog wel lelijker vind dan op foto’s. Net als de 5GT. De X6 vind ik dan weer een prachtige auto!
Bah. Niet maken.
Ze kunnen beter een M3 Touring maken..
@mierenneuker: En dat zouden ze wel eerder overwegen hoop ik.
@mierenneuker: idd dat wordt toch wel eens tijd! Heb eens gelezen dat de reden dat er geen M3 touring bestaat is dat ze vinden dat ze de M3 als de echte sportauto zien (ook van formaat en vorm etc). Dat een Touring daar niet zou bij passen, wel zou wel frappant zijn als er een GT zou komen en nu dat de coupé (ideale sportwagenvorm) geen 3 reeks maar is.
M// wordt maximaal uitgemolken.. Ik houd mn vooroordeel even vast (de m4 afwachten) maar ik ben bang dat de M badge simpelweg gaat staan voor snelheid en autobanh cruisen gezien ze de normale versies al zachter af stellen dan voorheen/concurrentie (c-klasse)

Moet ik wel toegeven, ben standaard al geen bmw fan. Hoewel ik hun diesels wel machtig vind!
Ja hoor, de wereld schreeuwt al jarenlang om een M3 Touring maar de wereld zou wel geïnteresseerd zijn in dit baksel. Het is al erg zat dat er een X5M en X6M bestaan.
oh god no!
Weer een BMW M variant erbij! Vroeger was was M divisie van BMW nog exclusief, vandaag de dag worden ze verkocht als een broodje bij de bakker. Ga ik geen geld insteken.
@toroloco: Ik weet niet bij wat voor bakker jij komt, maar ik zou overwegen naar een andere bakker te gaan, als de broodjes vanaf 128.500 euro per stuk verkocht worden..
@mierenneuker: haha droog :-)
@mierenneuker: zal zeker een bakker in monaco zijn
doe dan de Touring eerst eens….
dreamcarboulevard
BMW M3 GT? Bestaat al:
http://www.netcarshow.com/bmw/1994-m3_gt/800×600/wallpaper_02.htm

en nee… alsjeblieft geen M3 versie van de huidige GT
Als dit gebeurt, ben ik geen bmw-fan meer.
Ik vind de 3 serie GT zo een rare lelijke auto , de 5 serie GT was nog wel oké. Maar dit is echt zwaar lelijk
Jezus overdrijven is ook een vak! Dit gaat wel heel ver, nog verder als een 3 gt en een 5 gt en dat is al heel heel erg
Ik zeg maken
Liever niet natuurlijk, maar als het dan echt moet noem hem dan 3 GT-M. Dan kan Mazda er ook nog een graantje van meepikken :)
deze verdiend alleen het cijfer 3 in de context van “3x NIKS”
is net als de x6m regelrechte onzin.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).