Kopen: Volkswagen Golf Country cabrio (ACM Biagini Passo)

Auteur: , 22 Reacties

Een Volkswagen Golf II Country, maar dan uitgevoerd als cabriolet. Het is weer eens wat anders!

AMC Biagini Passo

En om eerlijk te zijn: dat is een Volkswagen Golf Country op zichzelf ook al. Maar voor de urban offroader van de eighties die z’n Golf liefst in de buitenlucht genoot was er ook een carrosseriebouwer die je aan een cabriolet uitgevoerde Volkswagen Golf Country Syncro kon helpen.

De ACM Biagini Passo was een Volkswagen Golf II Country Syncro zonder dak en met een eigen gezicht. Wat men eigenlijk deed was dat men de Golf II Country stripte tot het chassis en de motor overbleven. Vervolgens werd er een Golf I cabrio overheen gezet, inclusief de kap, die wel een ander achterruitje kreeg. Ook kreeg de ACM een flink gewijzigde neus en kont mee, en werd er een grotere achterklep gemonteerd. ACM gebruikte niet veel eigen onderdelen. Zo waren de koplampen afkomstig van een Fiat Panda, de achterlampen van een Opel Kadett D Limousine en de zijknipperlichten van een Fiat Ritmo.

AMC Biagini Passo
AMC Biagini Passo
AMC Biagini Passo
AMC Biagini Passo

Inmiddels zijn deze ACM Biagini Passo’s bijzonder zeldzaam. Er werden er al niet veel gebouwd, maar de paar exemplaren die er waren bleken ook nog eens keihard te roesten. Een occasion als deze is dus redelijk zeldzaam. De huidige eigenaar vraagt er €3900 euro voor, dat lijkt niet veel geld voor de auto, die er verder redelijk strak bij lijkt te staan. De APK is echter wel een paar jaar terug vervallen, dus de vraag is even wat de reden daarvoor is.

Met dank aan WoutR87 voor de tip.22 reacties

Zo gek is die Evoque Cabrio dus niet
@granlusso: Met open SUV’s is het allemaal begonnen. Ook voor Landrover.
@clarkson: en toen kwam het dak, wat een mega vooruitgang was, omdat nu weer terug te draaien….. net Zoiets als ze weer bladveren zouden gaan gebruiken
@undifined1: Muah nu hebben we keuze. Ik zie dat meer als een vooruitgang.
Onderdelen zullen niet zeldzaam zijn als ik dat zo hoor. Roestproblemen oplossen moet je zin in hebben maar is altijd te doen. Dus dan rest nog de vraag of het een leuk wagentje is… Ik vind er geen bal aan, een samenraapsel van onderdelen wat ze tot een auto hebben gemaakt. Jammer want het idee erachter vind ik wel wat.
Dit is nou een échte cross-over, zijn tijd ver vooruit. Wonderlijke creatie!
Ik vind hem gaaf!
Volgens mij op basis van een een Golf 1 niet 2.
@sketcher: Doh, *in hokje gaat zitten schamen*
@sketcher: :’)
Leuk idee, maar waarom in godsnaam die lelijke achterlichten en front?
@norge: Om een eigen gezicht te geven, dat kon toen nog, onderdelen van meerdere auto’s gebruiken. Ze waren allemaal recht en hoekig dus dat kon prima. Nu ze allemaal ronder zijn wordt het lastig.

Ik vind de koplampen en gril nog wel leuk staan, lekker stoer maar die bumper kan alleen echt niet.
Nog nooit van gehoord
Als ik eerlijk mag zijn.. vind ik het een afschuwelijk lelijke creatie. Maar het zal best leuk zijn voor in een warm land met slechte wegen.
Lelijk bijelkaar geraapt zooitje vind ik het maar, lijkt wel zo’n huis en tuin hobby projectje uit het Oostblok.
Maar goed dat ze zeldzaam zijn!
Tiguan cabrio! Sjoemeldiesel erin en op naar de golfbaan! Lekker pochen met je VeeWee.
Ik moet zeggen dat ik hier niet heel erg warm van word. Teveel een bij elkaar geraapt zooitje. Geef mij dan maar een oude Panda 4×4 of een gewone VW Golf Syncro.
Een erg leuke Golf. Het kan!

Alleen jammer nou dat t een samenraapsel is qua onderdelen.
Ziet er wel leuk uit maar een ratje toe van onderdelen beloofd vaak niet veel goeds(uitzonderingen als supercars daar gelaten) en de kleur rood is ook niet meer zo mooi. De liefde die er in moet is helaas hoger dan de prijs maartja wat het voor de een niet waard is is het voor een ander wel! Het idee een off road cabrio is van alle tijden zien we maar weer!
Ik vind het niks. Neem dan een Golf 1 Cabrio of een Country, of allebei als je het wilt en kunt.
Ik vind alles best, maar welke debiel zet er OPEL achterlichten op een vw.
Ik kan veel hebben qua vw en vag en heb toch echt een vw hart.
Lach net zo hard om dieselgate grappen en oliezuipende vw en audi’s.
MAAR ZET GEEN KADETT D ACHTERLICHTEN OP EEN FUCKING GOLF.
Is maar goed dat die krengen zeldzaam zijn, ik zou van de airmiles de wereld over willen vliegen om ieder exemplaar persoonlijk in de fik te zetten.
Mja, dat zit me een beetje dwars..;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).