Lamborghini gaat de Aventador Superveloce Roadster maken!

Auteur: , 27 Reacties

O happy days! De glorieuze twaalfcilinder in de meest extreme variant van de Aventador is straks nog beter hoorbaar voor de bestuurder.

Lamborghini gaat de Aventador Superveloce Roadster maken!

Lamborghini-baas Stephan Winkelmann heeft op het Goodwood Festival of Speed bekend gemaakt dat er definitief een roadster-versie van de Aventador Superveloce komt. Opvallend, want de coupévariant is er nog maar net. Lamborghini zegt dat er echter veel vraag is naar een open variant. Dus waarom wachten. Het plan is om een batch van 500 stuks te produceren. Iets minder dan van de dichte Superveloce, daar worden er 600 van gemaakt (die ondertussen ook allemaal al zijn vergeven).

Specificaties Superveloce

De atmosferische 6.5-liter V12 uit de standaard Aventador kreeg een redelijke boost van 50 pk, om uit te komen op 750 stuks. Verantwoordelijk voor deze toename zijn een aangepast variabel inlaattraject, verder verfijnde variabele kleptiming en een nieuw uitlaatsysteem. Door veelvuldig gebruik van carbon en CFRP dook het gewicht met 50 kg naar beneden. Ingrepen die ervoor zorgen dan de Superveloce met dak in 2,8 tellen op de 100 km/u zit, in 8,6 tellen de 200 km/u aantikt en na 24 seconden de 300 km/u-gens passeert.

Wanneer de Aventador Superveloce Roadster op de markt komt, en wat zijn prijs wordt, is nog niet bekend. Oh, en mocht u het gemist hebben. Onlangs reed de Aventador Superveloce onder de 7 minuten over de Nürburgring.
Lambo Aventador SV op de 'Ring

U las het als eerst op Twitter

Render: jonsibal27 reacties

Goh wat zal afrojack balen nu zeg.
@clarkson: Dan neemt hij die er gewoon bij hoor.
@clarkson: Waarom? Die bestelt zich gewoon een Roadster erbij.
@edge: hij heeft een roadster in bestelling staan. Maar dat is een “gewone”.
@clarkson: Haha geloof me… die verkoopt zijn huidige Lambo dan net zo snel als dat de bakker zijn krentenbollen verkoopt hoor 😆
@clarkson: ja, dat wordt heel snel inruilen….
Vraag en aanbod. Nogal logisch. Money = money
Liever een Donkervoort..
Ander chippie en spruitstukkie dus ..
Herinneren jullie de lp650 roadster nog? Godskanonnen wat een lekker ding was dat.. Wil er altijd nog is eentje in het wild spotten, in het juiste grijs met orange/geel. Maar met 50 exemplaren is die kans bedroevend klein..
@lambo4all: 50? Ik las toch echt 500 hoor ;)
@lambolover95: lp650 hè?
@lambo4all: er rijdt een gele in de omgeving van badhoevedorp. Ik heb hem daar is gezien.
Verschrikkelijke galbak, over the top penisvervanger voor rijke stinkerds en ga zo maar door.

Maar het idee van een atmosferische V12 met 750pk en een open dak… Het is bijkans spectaculairder dan een huidige F1 auto!
@gtwillem: zag vandaag een hurucan rijden, wat vind jij daarvan? Ik vind het wel spectaculair zo door mijn ‘dorpje’!
@888natan: zelf ben ik er niet zo’n fan van. Maar net als de Aventador moet ik eerlijk zijn: het is een spektakelmachine. Qua looks kan het alleen maar een Lambo zijn. Waar Ferrari’s een beetje, ehh, nichterig zijn, zijn Lambo’s alrijd lekker onbehouwen. Geldt ook voor de Hurracan. En ondanks dat mensen het een ‘handtasje’ hier op AB noemen, is het wel degelijk raszuivere Lamborghini.

Daarbij is het ook een auto die de klanten willen kopen. Veel kabaal, bijzonder uiterlijk maar wel relatief eenvoudige te besturen en enigzins betrouwbaar. Dus ik begrijp waarom ze populair zijn. En als je er een door je dorp ziet rijden: geniet ervan! Het is altijd leuker dan de zoveelste 911 of Tesla…
De CEO heeft dus meer stijl dan de auto’s die zijn bedrijf bouwt…
Altijd doen zulke versies op de markt brengen! Gewoon lekker extravagant speelgoed.
Manmanman, wat een lekker speelgoed!
De SV modellen van de Murcielago en de Diablo kon ik altijd enorm waarderen. Dit ziet er bij nader inzien toch een beetje uit alsof een Duitse tuner zich er aan heeft vergrepen….
Dus van haar naar kaal ik 2.8 sec
Dat is grappig, precies dezelfde prestaties als de D8 GTO.
Leuk maar wordt nooit zo lekker als de murcialago sv

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).