Lamborghini Veneno: nieuwe afbeeldingen van de gifkikker [updated]

Auteur: , 64 Reacties

Ja, hij is echt, deze absolute supercarkraker van Lamborghini, de Veneno. Nu zijn er foto's uit alle hoeken, en jongens, wat is 'ie lekker extreem!

Je vijftigste verjaardag vier je als supercarfabrikant in stijl, met een uitsmijter van een auto die 3,6 miljoen euro kost. Gisteren meldden we al dat deze Lamborghini Veneno 740 pk leverde, maar aangezien de eerste lekken uit de Britse pers kwamen, mag je hier 750 pk van maken. Engelse pk’s (bhp) liggen namelijk altijd net iets lager dan Europese pk’s (PS).

Berichten over een topsnelheid van 354 km/u bleken te kloppen, alsook de motorisering, een getunede versie van de 6,5 liter V12 die we ook in de Aventador vinden.

Nadere details blijven schimmig, maar de Tsjechen van Autoforum hebben nieuwe plaatjes uit elke hoek, en een van het interieur bemachtigd. En plaatjes zeggen meer dan 1.000 woorden. Enjoy!

Update: Drie nieuwe foto’s toegevoegd. Kopfoto vervangen.
Update 2: En we hebben een hi-res gallery, zonder watermerken! Leg hem voor de grap eens naast de Audi R18.64 reacties

Bij de Aventador zijn alle openingen functioneel, bij de Veneno zijn er blijkbaar sleuven bij gekomen. Veel te druk als je het mij vraagt.
@toroloco: idd, teveel lijnen en openingen en hele vreemde lijn in de wielkast
@darkpluisje: hotwheels! Was vroeger al te bruut, nu nog!:p
@darkpluisje: Niet zo vreemd voor een Lambo hoor, dergelijke lijnen had de Countach ook al, het zal dus wel een verwijzing zijn…
@lemans96:
Yep, de handtekening van Marcello Gandini, wel slecht gecopïeerd trouwens….
Ziet er goed uit, alleen jammer dat ie eigenlijk niet op een Lambo lijkt.
@kapiteinaudi: met je eens! Vooral de achterkant is heel gaaf, nou ben ik wel benieuwd naar 1 ding: awd?
@lambo4all: ben bang van niet.. ivm gewicht besparing
@gieltj:
Ben bang van wel….
Is dit een Aventador die bij Westcoastcustoms is langs geweest? 3,6 miljoen voor een verbouwde Aventador is veel te veel. F150 of P1 is goedkoper en meer technologie!! En sneller!!!
Wel een Lambo waardig dit uiterlijk.
Jammerlijke mislukking qua uiterlijk….nu de muwa prestaties nog gaan vergelijken met alle andere supercars….en het is ‘a total failure’…
@Megakix: ‘en het is ‘a total failure’ Daarvoor moet je bij Audi zijn, die verneuken het merk Lamborghini! Zie maar in de racerij, Gallardo’s verliezen steeds van de R8. Audi über alles! :s
@toroloco: Lamborghini is in tegenstelling tot Audi nooit een echt motorsportmerk geweest, het is dus niet meer dan logisch eigenlijk dat de Audi’s sneller zijn. Voor de ietwat irrationele en door romantiek verblinde medemens zal het altijd wel moeilijk blijven dat Lamborghini van Audi is, zonder Audi waren Lamborghini’s echter bij lange na niet zulke goede auto’s als nu, als het merk überhaupt nog bestaan had, dus wees blij.
@Megakix:
Yep, Venono zou een betere benaming zijn voor deze tupperware edition…..
@jrk68: of Veneenee…?
Ik zeg het maar gewoon: Hij is best wel lelijk en ik zie absoluut niet in waarom hij 3.6 miljoen moet kosten. De gelimiteerde oplage?
@toyotafortuner: nou gewoon omdat ze er maar 3 van maken. Simpel zat.
Net een Gemballa. Die had dit ook kunnen bedenken.
Aaaahw… Men! ): wat een stuk ***///**
En daar komt een lambo badge op? Nah ben benieuwd naar de rijtesten, maar ben blij dat er maar 3 van die lelijke dingen op de post worden gedaan.
De koplampen en de vin die naar de vleugel loopt, doen me net iets te veel denken aan de endurance racers van Audi. Wat voor mij dan weer een afknapper is.
Tududududuuuuu batmaaaaan!!!! Deze is toch wel over de top en daar voorbij.
Lijkt alsof Big Brother Audi de designers van Lambo één van hun Le Mans racecars heeft gegeven en erbij hebben gezegd: geh mal los!
@Stratos:

Of ze hadden nog enkele oude R8 LMP1s staan waar ze nog wat extra munt uit wilden slaan, een exotische sausje erover en hupsa plots zijn ze 10 miljoen rijker.
Die drie verdwijnen gewoon in de kelders van een trio verzamelaars. Niemand zal er daarna last van hebben……. Wat is dit slecht voor je ogen zeg!!!
Hij doet mij nog t meest denken aan een keukenmachine. Je duwt er een voetganger in en die komt er weer in perfecte plakjes uit. Merkwaardig!
Is er dan niemand die dit ding gewoon ongelooflijk bruut,extreem en gestoord vind? Ik vind het iig de meest extreme en mooie auto ooit…
Darth vader belde, hij wilt zijn auto terug… Ik vind de vorm van de wielkasten níet mooi… Net als eigenlijk de rest van dit veels e drukke design!
Vraag me af of dit wel een typegoedkeuring voor de nederlandse wegen krijgt.
@Alpinaa: ik denk het niet. Je ziet nergens in de achterbumper (als die er sws al is) ruimte voor een kenteken oid, wordt dus net zo als de sesto elemento gok ik…
Die koplampen… Zo lelijk!
Godnondeju….. wanne lelijk ding !
Hé verdomme, wéér te laat: ze zijn allemaal al verkocht. Beetjes sneller erover berichten, AB, ik mis hier alle koele koopjes…
Lijkt wel een Lamborghini, maar deze zal ook wel weer door mijn oma gereden kunnen worden…
Vet! Nu nog echte foto’s..
Het wordt toch tijd dat vermogen in kW uitgedrukt gaat worden, en dat de hele wereld overgaat op het metrisch stelsel!
Wat een gaaf ding zeg. Ben benieuwd naar de rijtest.
Lelijk is mijn mening de achterkant is vreselijk evenals de bovenkant en de voorkant. Ow en de zijkant. Next!
Zo’n gedrocht had Luuk bij Lamborghini niet uit z’n pen gekregen. Kan iemand de beste man weer inhuren voordat het te laat is? De naam van het merk onwaardig (ja zelfs als het een tractor was geweest).
Ik vind hem fucking lelijk. Zo niet de lelijkste supercars van het laatste decenium..
Wow! Bijna alle meningen gelijk hierover!? Wonderlijk… Het is ook een priem in de oogballen maar gelukkig doet Lambo zoiets. Maar als kiddo n poster hiervan op de muur geeft vast nachtmerries. Jammer, maar t kan niet altijd lukken! Nu is Ferrari aan de beurt!
Als je zou zeggen dat dit de nieuwe auto was van Will.i.am zou ik het ook geloven.
De Countach was ook behoorlijk bizar destijds, als een fabrikant het kan maken is het Lamborghini wel. Echt mooi vind ik ‘m niet.
Alleen de achterkant vind ik wel oké. Verder echt een samengeraapt chaotisch zooitje.
Net een rijdende kaasrasp.
nog altijd niet bekend dat ie niet straatlegaal is?
@4991: had het ook al onder het andere bericht geplaatst, maar volgens The Sunday Times zou ‘ie straat legaal zijn.
@atteh: ik vrees dat ze het mis hebben.
@4991: In Engeland zal het wel lukken, in een oplage van 3 kan je daar zo goed als alles road-legal krijgen. In Nederland weinig kans.
@4991: In de UK kan je inderdaad alles wel op de weg krijgen, maar ook in de Arabische en Aziatische landen! Waar deze wagens toch wel heen zullen gaan. Zo staat er bijvoorbeeld in China een Pagani Zonda R op kenteken. Maar bij deze wagen is alles wel road-legal gemaakt, kijk maar eens naar het interieur maar ook exterieur. Ja, er zit op het exterieur zeer weinig materiaal en in veel landen zal ie ook wel niet road-legal zijn, maar zoals ik zei, de landen waar deze wagen heen wordt vervoerd zal ie vast wel op de weg mogen.
@atteh: met geld kan alles natuurlijk
3,6 mil.. hahaha
Volgens mij moet dat op de zijkant zwart rood geel zijn.
Het is duidelijk te zien dat lambo onderdeel is van VW/Audi, zo te zien hebben ze een paar audi R18 LMP1 lampen gebruikt voor het neusje. En met die prijs….. nee, sorry te duur, te langzaam en in mijn ogen geen waar voor je geld.
Dan neem ik nog liever de pagani huayra.
Blijkbaar heeft Lamborghini niet genoeg inkomsten en proberen ze zo de omzet op te vijzelen. Ik betwijfel echter of dat met dit vrij lelijke ding zal lukken, echter misschien zijn er nog een paar oliesheiks die niet weten waar ze met hun geld naar toe moeten, maar ik denk dat de nieuwe Ferrari heel wat geslaagder zal zijn en veel goedkoper notabene.
Kunnen ze ook niet beter de Duitse vlag op de zijkant zetten?
De 10 Hele grote platen: http://www.autowp.ru/picture/a57mtp
Weet iemand hoe laat het VAG event is in Genève?
Spreekt me niet echt aan, wel moet je zoiets in het echt hebben gezien. Meestal maken ze dan meer indruk en begin je ze vanzelf mooi te vinden.
Vene No = Ik kwam niet.
Dit slaat nergens op, wat een gedrocht!! Achterste wielkasten zien er zeer onafgewerkt uit.
Ik ben gewoon verkocht en verliefd op de Lambo Veneno wat een bak. Geluksvogel de 3 eigenaren die zullen nu wel trots zijn op hun splinternieuwe Lamborghini. Eerlijk is eerlijk niet alleen de bruutste Lambo maar de bruutste supercar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).