Dit is de Honda Civic Tourer Concept

Auteur: , 20 Reacties

Het loopt in Europa niet bepaald storm met de Honda Civic-verkopen, maar op deze markt helpt het dan ook veel als je een stationwagen aan kunt bieden. Toyota kwam onlangs met de Auris Touring Sports, en Honda bereidt nu ook een station in het C-segment voor. Deze Civic Tourer Concept is het voorproefje.

Deze foto’s lekten voortijdig, dus we hebben nog niet het hele plaatje, maar de meeste details laten zich wel invullen. Een productieversie wordt al deze herfst verwacht, dus het concept zal in grote lijnen ongewijzigd blijven. Onder de kap vinden we ongetwijfeld de nieuwe Earth Dreams 1.6 dieselmotor (met weinig CO2’s), en misschien gaat Honda ook nog wel wat van zijn hybride-technologie in de strijd gooien.

We zien een strakgelijnde station met een aflopende daklijn, een zwevende achterste raamstijl, een cool Carrera 4-lijntje in de achterlichten, en uitlaten die zo onder de Hyundai Veloster vandaan geplukt lijken te zijn. Met het eindresultaat zal de strijd worden aangegaan met alle gevestigde namen, waaronder de Golf Variant, de Focus Estate, en vele anderen. Zal de Civic zijn mannetje staan? (via Whatcar?)20 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Best een cool ding alleen lijkt het stuk voordeur&naar voren erg rustig ivt de achterdeur+ achterkant die juist erg druk ogen..
Dat ding ziet eruit alsof het 600 pk zou hebben! Merde
er zit zoveel gewicht achter de achteras dat als je een kratje bier acherin legt de voorkant omhoog komt…
@hans75: alleen als je zwaar bier drinkt. En anders klap je de achterbank ff omhoog.
@hans75: Oh? Waar heb jij die wijsheid vandaan? Heb je het origineel al op de weegschaal gehad? Of heb je stiekem al wat spec’s gezien?
@406_v6: Gewoon op de looks (of beter gezegd het ontbreken van looks).. ik snap ook wel dat de motor voorin de boel wellicht in balans houdt.. maar zeg nou eerlijk.. het ziet er toch gewoon niet uit…
Als ze die uitlaat zo houden zeg ik maken
Ziet er mooi uit!
Leuk design, hopelijk zwakken ze ‘m niet te veel af, mocht hij in productie gaan.. :)
gaver dan de hatchback. Wat zal dat ding een hoop ruimte hebben.
Strak ding! In ieder geval beter dan een Golf Variant.
@woot: alles is beter dan de golf variant
@nasty: true that.
@woot: en veel minder saai
Van mij hadden ze de moeite mogen nemen om de wielbasis een centimeter of 10 te verlengen. Dan was hij beter in balans geweest. Nu is de achteroverhang te pompeus.
Shit, ik ben te lang in Nederland…, vind echt overal wel iets om op te zaniken…..
Ja, want Duitsers klagen nooit :). Vooral de babyboom-generatie niet.
@sir_smokalot:
Lol, zo oud ben ik nu ook weer niet Smoke.
Haal gewoon de Honda Odyssey (Asia Spec dan wel) naar europa.. Wat is dat toch een mooie bak
@Osca: Ben het helemaal met je eens! Maar ik denk dat die wat groter is dan deze. OT lekker! Laat maar komen, alleen de uitlaten naar de buitenkant wat er moet natuurlijk wel een trekhaak onder :-)
Leuke auto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).