Lauda: “Hamilton sloopte kamer na crash in Bakoe”

Auteur: , 77 Reacties

De Oostenrijkse racelegende doet een boekje open over de sfeer binnen de Mercedes F1-familie.

Volgens Lauda is het allesbehalve gezellig binnen hét te kloppen team van de Formule 1. Da’s opmerkelijk, want voor de GP van Oostenrijk liet Hamilton nog weten dat de band met teamgenoot Rosberg pico bello in orde was. Gezien de gebeurtenissen van afgelopen zondag, moeten we toch toegeven dat we Lauda’s versie van het verhaal iets geloofwaardiger vinden. Sterker nog: de grote rivaal en vriend van James Hunt denkt dat de situatie voortduurt zolang Rosberg aan kop gaat in het kampioenschap.

De Oostenrijker deed nog een pitte uitspraak. Lauda bevestigde namelijk dat Hamilton zijn kleedkamer in het Mercedes-motorhome sloopte na zijn crash in de kwalificatie van de GP van Europa in Bakoe. Wel zei Lauda er meteen achteraan dat we erop kunnen rekenen dat Hamilton de schade mag betalen. Dat zal ongetwijfeld hard aankomen bij LH44, die moet rondkomen van een schamele 31 miljoen dollar per jaar.

Over de uitlatingen van Lewis betreffende de goede band met teamgenoot Rosberg zegt Lauda dat Hamilton liegt, omdat hij de vrede nog enigszins wilde bewaren. Wij zijn in elk geval benieuwd of de twee Mercedesrijders na de gebeurtenissen tijdens de GP van Oostenrijk dit jaar naast elkaar in de bus zitten tijdens het bedrijfsuitje. (via: motorsport.com)77 reacties

Zet m in een Marussia om zn ware talent te ontdekken. IEDERE F1 coureur rijdt top3 met zo’n mercedes.
@drdrift: Ik denk dat 3 wereldtitels genoeg over lil’ Lewis zijn talent zegt, die gaat Rosberg nooit halen.
@jermain: lees nog een keer mijn posting jermaine, laat het ff op je inwerken, tel tot 3 (je mag de 2 overslaan als tellen lastig is) en reageer dan nog een keer
@drdrift: 2 van zijn wereldtitels heeft hij bij McLaren behaald en niet bij mercedes. Als het een beetje regend, rijd Rosberg niet eens in de top 5. Ik weet niet precies wat je nu wilt zeggen, maar lezen en schrijven is blijkbaar voor jou ook niet zo makkelijk. Check ff mijn naam.
@jermain: nee hoor, 1 bij McLaren (2008) en 2 bij Mercedes (2014, 2015).
@jermain: Helaas, je gaat niet door voor de koelkast…
@jermain: fout fout fout fout… 1 wereld titel bij mclaren (’08) en 2 bij mercedes, die hij nog makkelijker kreeg dan vettel… (’14 en ’15) maar zelfs een man als maldonado kan kampioen worden in de mercedes.
@gwnbmw: Zegt een hoop over Rosberg dat het hem niet lukt….
@jermain: Hamilton heeft juist 2 van z’n titels bij Mercedes gehaald, hij was kampioen in 2008 met McLaren en in 2014 en 2015 met Mercedes.
@jermain: oeh, pijnlijk foutje, iets te zeker van van je zaak.
@toniominestrone: idd een pijnlijk foutje, ik het beter ff kunnen checken. Maar het maakt niet uit, hij heeft er nog steeds 3. De gast kan gewoon een potje sturen, zijn stoeltje is niet aankomen waaien bij Mercedes, plus de juiste keuze maken om naar Mercedes te gaan, op het juiste moment, is denk ik ook een kwaliteit. Ene Alonso hoopt al jaren op een derde titel.
@jermain: klopt het stoeltje is namelijk aan komen drijven. T geraakte niet in Engeland met de wind. Lewis is gewoon een kankert eerst verteld hij de RB ring is niet mijn circuit staat ie daar voor heel de wereld op t podium. Oh ja ik kom hier zo graag blablablabla. En trouwens er is toch maar een top talent momenteel en ik denk dat we allemaal we weten wie dat is (MV) :)
@kleinemeid71: ho excuus jankert bedoel ik.
@jermain: man man man…
@jermain: en check jij even je spelling! Mercedes moet met een hoofdletter, regent i.p.v. regend, rijdt Rosberg i.p.v. rijd Rosberg…pot verwijt de ketel.
@vroaaar: Lekkah belangrijk op een autoforum.
@vroaaar: Vergeet jij je zin niet te beginnen met hoofd letterkes :p
@bmwm6f12: nee, want na een dubbele punt komt geen hoofdletter.
@drdrift: helemaal mee eens
@drdrift: max is wereldkampioen als hij zo’n Mercedes rijdt!
@wiellem: Max gaat daar nog niet eens een Mercedes voor nodig hebben, die regelt dat volgend jaar met z’n Redbulletje wel ‘even’
@drdrift: dan kan je hem net zo goed in een trapskelter zetten. Nee, wil je zijn talent ontdekken moet je hem in een Ferrari of RedBull zetten. Als hij dàn nog wint is hij de beste.
@lekbak: en daar ben ik het mee eens
@lekbak: Eensch; Vettel is ook een supercoureur, maar ook die heeft een zware kluif aan die Ferrari en wordt geen wereldkampioen, terwijl ik hem minstens net zo hoog inschat als Little Lewis…
Bedankt voor de info…daar hebben we wat aan. Gewoon lekker door blijven racen!
Vrouwen hebben de naam, maar mannen zijn echt ongelooflijke roddeltantes !
@desjonnies: dus jij bent diegene die altijd met dat groepje mannen op zaterdag thee zit te drinken.
@desjonnies: en brokkenpiloten…
@desjonnies: Nou als je denkt dat het ‘roddelen’ dat mannen doen ook maar in de buurt komt van het roddelen dat vrouwen doen; dan heb je of echt heel verkeerde vrienden of nog nooit vrouwen los zien gaan; dat is echt wel van een andere orde hoor …
@desjonnies: ik snap de reden ook niet dat Lauda dit zegt als ADVISEUR van het team. Wat schiet het team hiermee op? Ik snap dat hij adviseur is voor het tactische gedeelte van de sport, maar dit had hij gewoon voor zich moeten houden imo
Jammer voor het team. Ze werken keihard en leveren de beste auto’s af en heb je dan twee van zulke clowns in dienst.
Lewis is een toffe peer, maar dit soort dingen moet ‘ie gewoon niet doen. Nu is het Lauda, maar vroeg of laat komt zoeits altijd wel via de roddelpers naar buiten en echt goede publiciteit is het nou ook weer niet.

Overigens ben ik erg benieuwd in hoeverre dit soort dingen, en de botsing met Rosberg van afgelopen zondag invloed hebben op de contractonderhandelingen van Rosberg. Zouden ze het aandurven nog een jaar met deze kemphanen door te gaan, wisselen ze Rosberg liever in voor Werhlein (die dan een paar jaar schoothondje van Lewis kan zijn) of gaan ze zelfs zover om Lewis eruit te flikkeren?
@Edge:
Volgens mij was de enige die zulke ballen had om een prima-donna te ontslaan ene Frank Williams !
@Edge: Ik zie Mercedes er voor aan Lewis er uit te zetten en dan Alonso aan te trekken. Lood om oud ijzer… Maar ik kan me ook voorstellen dat Rosberg, als hij dit jaar kampioen wordt, een mooie aanbieding van bijvoorbeeld Renault of McLaren kan krijgen en daar heel gelukkig kan worden.
@mashell: Neem maar van mijn aan dat Rosberg geen wereld kampioen wordt.
@Edge: Degene die dit soort dingen niet moet doen is Lauda. Het is in mijn ogen een zwaktebod als je als team je vuile was buiten hangt. We weten allemaal best wel dat Rosberg en Hamilton geen vrienden zijn of gaan worden. Het zijn winnaars en willen kosten wat kost winnen. De fout ligt in mijn ogen bij de teambaas. Hij wist dit aan het begin van het seizoen al die twee kemphanen gaan problemeb voor het team opleveren. Dus schop er gewoon een uit. Zet een talent die wat beter luistert naast Rosberg of Hamilton.
Snap niet zo goed waarom Lauda dit naar buiten brengt. Mag toch intern blijven denk ik als ik MB director zou zijn.
@pomoek: ik denk dat lauda een pesthekel heeft aan snotneuzengedrag
@lekkaah: Senna en Prost hadden hetzelfde gedrag en leverde leuke discussie op en F1 was enorm populair. Ik vind het wel grappig, afgezien van Max is het anders maar een saaie boel.
Eigenlijk moeten ze ze er volgend jaar gewoon allebei uit flikkeren en twee nieuwe coureurs nemen.
@trustmeiamanengineer: beide uit de F1, ze hebben genoeg verdient en 2 jongeren erin. Alle ouwetjes eruit bij alle teams. U kent ze vast wel, diegene die niet zonodig meer moeten.
Spanningen zullen er wel in elke gevaarlijke topsport zijn . . . , het hangt er vanaf hoe je met die spanningen omgaat . . .
Rosberg mag trouwens wel oppassen hoor, het is maar 11 punten verschil met Hamilton in het klassement, nog een keer zo’n geintje als in Oostenrijk en hij staat tweede.
wat is dat toch met die gasten die zo ongelooflijk veel talent hebben het telkens weer weten te verpesten
@bmwpowerm5: heel simpel; van 31 miljoen per jaar gaat iedereen raar doen!
@st220: Hij vangt naast die 31m vermoedelijk nogmaals hetzelfde aan extra sponsordeals en gags. En uiteraard een celeb … geen wonder dat een arm straatschoffie dan zonder de juiste begeleiding naast z’n schoenen gaat lopen en een (irritante) playboy wordt.
@dawwg: Lewis heeft tenminste een beetje charisma en uitstraling. Anders dan die zoutloze dweil Rosberg.
@bmwpowerm5: hoe verpesten? Ze staan nog steeds op plek 1 en 2 en Mercedes in de constructeurs ruim bovenaan. Er is juist ruimte voor deze concurrentie omdat de auto zo goed is. Laat ze lekker elkaar tot het uiterste drijven. Wordt het alleen maar leuker van.
Ik ben eigenlijk meer benieuwd naar de politiek achter deze uitspraken van Lauda. Elke nitwit met een beetje verstand weet dat je dit soort zaken niet naar buiten brengt. En dan zou Niki zo’n doorgewinterde persoon dit soort nieuws naar buiten brengen?

Denk niet dat Merc, Toto, Hamilton, Nico of wie dan ook er op zit te wachten om vragen hierover te moeten beantwoorden en dat weet Niki ook.

Willen ze Hamilton zo wegpesten? Of heeft het met image te maken? Is het om de rivaliteit tussen de twee in het nieuws te houden en daarmee ook de interesse en aandacht van het publiek?
Als dat zo is kun je je ook gelijk afvragen of het ook daadwerkelijk gebeurd is.
@Rick-dos: heb ik weer een bepaald woord gebruikt waardoor het niet door de spamfilter komt?
@Rick-dos: Ben het niet met je eens. Door dit soort zaken naar buiten te brengen laat je je coureurs zijn wie de baas is: het bedrijf dat ze 10tallen miljoenen betaalt.
Het zal al enige keren herhaald zijn dat deze playboys zich moeten gedragen. Doen ze niet. Dan werkt dit. Slecht voor image van Hamilton; niet slecht voor Mercedes.
En ze willen Hamilton niet wegpesten, maar corrigeren. Hamilton wil liever bij Mercedes blijven dan dat Mercedes Hamilton wil behouden. Nergens anders kan Hamilton zoveel verdienen en in een kampioenschaps auto rijden.
@gregorius: Dus dan ga je als Merc zijnde Hamilton afvallen terwijl hij juist blijkbaar de schijn wil ophouden dat het weer koek en ei is tussen de coureurs?
En dan ga je ook nog naar buiten gooien dat hij blijkbaar z’n kamer heeft verbouwd?

Klinkt niet logisch als je juist wat jij stelt wil voorkomen of wil dat ze zich niet op een bepaalde manier gedragen.

En waarom moet Hamilton gecorrigeerd worden? Als hij z’n frustratie heeft geuit in de privé omgeving van z’n eigen hotelkamer dan is dat toch prima? Hij heeft dat niet op het circuit gedaan, hij heeft niet de motorhome of pitbox vernield maar blijkbaar z’n hotelkamer. Of dat goed of fout is laat ik in het midden, maar zolang hij de schade heeft betaald wie ben ik dan om hem te veroordelen?
@Rick-dos:
Dus omdat je de schade kan vergoeden, is het prima dat je spullen van anderen gaat vernielen?
En als rolmodel, is het erger.
@gregorius: Waar lees je dat? Ik stel juist dat ik een oordeel om je frustratie zo te uiten in het midden wil laten. Wat ik wel stel is dat ie dan wel op z’n minst de kosten mag dragen voor z’n uiting.

Waarom is z’n rolmodel in het geding gekomen als hij het in privé omgeving van z’n hotelkamer doet? Ik zou het wat anders vinden als hij het op het circuit, waar alle camera’s op ‘m gericht staan, z’n frustratie zou uiten.
Let er wel op, niemand zou er van af geweten hebben als niet een derde persoon dit gerucht de wereld in geholpen zou hebben en, waar nu, Niki dit bevestigt.
Lewis is een goede racer maar alles wijst erop dat het een onrust stoker is in het team.
Gaat iig nog een mooi seizoen worden, Rosberg zal van zich afbijten zolang hij 1e staat en Hamilton moet aanvallen.
Mag Max vaker de lachende 3e zijn.
Ik denk dat het elke volgende race als ze naast elkaar staan vuurwerk wordt.
Het verhaal is veel genuanceerder!!!

Lauda is geïnterviewd door de Oostenrijkse TV en hier heeft hij gezegd in de uitzending (live) dat Hamilton zijn kamer heeft gesloopt in het Mercedes motorhome na de crash in Bakel. Ergens moest hij zijn eigen frustratie kwijt. Lauda heeft dit laten gaan (begrijpelijk) en de schade wordt door HAM vergoed.

Daarnaast het Lauda verklaard dat HAM heeft gezegd dat de relatie met ROS goed is om van de ‘zeik’ vragen of te zijn van de journalisten die alleen maar blijven stoken tussen HAM en ROS met hun insuaties.

Autoblog: doe je werk!
@erik2907: Sorry voor enkele autocorrectie missers in mijn tekst zoals Bakel i.p.v. Baku.
Intelligente sport voor intelligent volk ..
Ach, beter je motorhome slopen dan je tegenstander van de baan Rosbergen en tegelijk je eigen resultaat te verkloten…

Ik denk eerlijk gezegd dat de kans dat Rosberg mag blijven flink kleiner is geworden door de acties in Spanje en Oostenrijk.
Ik wist niet dat Lauda zo graag uit de school klapte…
Lewis moet eens zelf zijn veters leren strikken. Z’n voeten lopen regelmatig naast zijn fancy schoenen.
En ja ik zou hem wel eens in een mindere wagen zien rijden. Rosberg ook trouwens. Het is de combinatie van mens en machine, als de auto goed is zegt dat niet dat de rijder ook goed is. Zo kunnen goede rijders met een slechte auto ook niet nummer 1 worden. Zie de progressie van Max na de teamwissel, talent met een betere auto..
Nu op naar SILVERSTONE
Maar de hamvraag is; wat vindt de grote Jan(tje) Lammers ervan?
@Rob: haha, precies.
@Rob: Hahaha; die vind ongetwijfeld dat Niki gelijk heeft; is een generatie-dingetje en iets met afzien en opoffering …
Snap verder niet zo wat mensen zo problematisch aan Hamilton vinden. 3 keer kampioen. Zwemt in het geld. Dan doet ie soms dingen die ik nooit zou doen. Wat does that matter? Er zijn mensen met minder geld die zich idioter gedragen. En dat vinden we allemaal oké. Dat ie zijn kleedkamer afbreekt vind ik voor hem spreken.

Ik voel me er nogal ongemakkelijk bij. Ik heb niet zo’n zin om het precies te zeggen waar ik mij aan Stoor. Maar ik heb zo mijn vermoedens waarom sommige mensen zo allergisch op hem reageren.
@pomoek: het gaat niet om het geld of het verlies, het gaat er om hoe je ermee omgaat en dat is wat jou een winnaar of verliezer maakt hoe je er op reageert..
Dit soort ruzies maken de F1 zowel op het circuit als daarbuiten ineens veel interessanter. Keep on fighting bitches
Ik zie het probleem niet in van dit artikel met Hamilton. Hij moest z’n frustratie na de kwalificatie. Is toch wel te begrijpen… Dan maar beter dat die z’n motorhome even sloopt en weer vergoed dan een microfoon van de pers het water ingooien of iemand verrot schelden oid. Toont alleen maar aan dat Lewis gewoon op en top bezig is met het willen winnen.
Erg chique van Lauda om met deze informatie naar buiten te treden…NOT
Het straalt er toch vanaf dan meneer Lauda, en ook meneer Wolff trouwens, continue de jankert Rosberg in bescherming nemen. Rosberg moet gewoon kampioen worden dit jaar. Hamilton is bijzaak.
Kan toch dat je kwaad bent en wat stoelen omschopt. Wat een gedoe toch allemaal.
Welke taal spreekt die Lauda eigenlijk op RTL? lijkt wel Duits, maar dan achterstevoren uitgesproken
Nikki is wel een flapuit zeg… Hij moet eens leren zijn mond te houden tegen de pers.
Hamilton heeft dus niets gesloopt………

Hamilton heeft dus wel een goede relatie met Rosberg…..

Lauda rudert zurück
Hamilton hat Zimmer nicht verwüstet

http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/lauda-rudert-zurueck-hamilton-hat-doch-kein-zimmer-verwuestet-11477669.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).