Leenboeren schakelen auto wanbetalers op afstand uit

Auteur: , 29 Reacties

Niet betalen? Dan ook niet rijden.

Rachel Ward en haar niet altijd functionerende Mitsubishi

Kredietverstrekkers die zich qua werkterrein op de bodem van de voedselketen begeven, bij de mensen die eigenlijk helemaal niet kredietwaardig zijn, maar bij wie er dus ook flinke rentepercentages gevangen kunnen worden, hebben een nieuw snufje bedacht: een ingebouwde startonderbreker die wordt ingeschakeld zodra iemand zijn betalingstermijn mist.

Hoewel het briljant in zijn eenvoud is, roept de wat onorthodoxe betalingsherinnering wel wat vragen op. Bijvoorbeeld: wat als de leenboer op het knopje drukt op het moment dat de auto bijvoorbeeld op een niet zo veilige plek staat (of een plek waar je vanaf een bepaald moment betaald moet parkeren, inclusief wegsleepregeling)?

En is het wel verstandig om de auto te immobiliseren, aangezien dit vaak het enige is dat de ‘eigenaar’ ervan naar zijn werk kan transporteren? Als geen auto geen inkomsten betekent, dan snij je jezelf als kredietverstrekker aardig in de vingers natuurlijk.

Hoe dan ook, een van de ‘getroffen’ op-de-pof-levers, de Amerikaanse Rachel Ward, klaagt nu haar kredietverstrekker aan wegens deze lik-op-stuk-praktijken. Haar 10 jaar oude Mistubishi Galant werd geneutraliseerd, aldus ubergizmo. Waarmee ze haar advocatenkosten gaat betalen is ons niet bekend.29 reacties

Nouja zeg, straks hebben we rond etenstijd geen scheldende amerikanen meer op TV.
Die kale in zijn overall vond ik altijd wel vermakelijk, die zou ik graag eens op stang willen jagen.
@Simpson: neem aan dat je weet dat dat op hetzelfde niveau als het WWF staat, hoop geschreeuw en een hoop acteurs, typisch Amerikaans.
@amgpower63: uiteraard. Het vermaak-gehalte is ook vergelijkbaar, leuk maar na een partij heb je het wel gezien.
een 10 jaar oude auto nog niet hebben afbetaald? vind je het gek dat dat land in crisis zit?
@theghost: en dan ook nog een Mitsubishi. Ik denk eerlijk gezegd dat er ergens anders schuld is.
@xiran: hoezo? Ik rijd al 5 jaar een 3 jaar ouder exemplaar en buiten een kapot lampje heb ik nog nooit problemen gehad met de Mits. En dat met ruim 3,5 ton op de teller, waarvan 2,5 in mijn 5 jaar.
Gewoon doodzonde dat Mitsubishi de Galant niet meer levert in Nederland.

OT: punt blijft idd dat je een 10 jaar oude auto nog niet hebt afbetaald of heeft ze hem als onderpand gebruikt? Maar dat blijkt niet uit het originele stuk. Vaag.
@galant: ik had het over dat iemand het presteert na 10 jaar nog steeds niks heeft afbetaald. Daarin bedoel ik dat een Mitsubishi in vergelijking geen dure auto is, daarom vind ik het een prestatie dat je er 10 jaar over kan doen.
@xiran: wat is er mis met Mitsubishi??? volgens mij toch wel een oerdegelijk merk , het is dan ook jammer dat we in nl/eu niet de Galant en eclips meer kennen!!
@theghost: niks wordt afbetaald daar. Alles is op de leen. Waarschijnlijk wordt deze mevrouw ook gigantisch afgezet met oudere voorwaarden op de nu, zo goed als afgeschreven, auto.
Wat ik interessanter vind: ik kan me voorstellen dat de kosten voor het inbouwen van een remote start onderbreker nog best duur is. En dat op zo’n oud barrel.
Ik zou niet met zo’n bedrijf in zee gaan: op het moment je door hebt dat het voor een dergelijk bedrijf nog interessant is om op zulke oude barrel startonderbrekers in te bouwen, dan weet je ook dat ze een hoop problemen met niet betalende klanten hebben. Maw: jij als op tijd betalende klant betaalt indirect mee aan de extra kosten voor de wanbetalers. Zie: de Amerikanen kunnen ook polderen :P
@gregorius: een bel-relais heb je tegenwoordig al voor minder dan 100 euro. Zo duur is dat dus niet. Bovendien ook zeer makkelijk te verstoppen voor de klant
Advocaten in Amerika werken veelal met een ‘ no cure no pay’ principe.
Gewoon even Lamar bellen…
@tridente: Gta 5 :P
Als je geen geld hebt moet je ook geen dure auto kopen
Rachel Ward? Meggie in De Doornvogels?
is het niet een tikkeltje gevaarlijk als meneer de wanbetaler op de snelweg rond tuft en opeens de auto het niet meer doet?
Lijkt me niet zo’n strak plan dit, hoewel ik me kan indenken dat het het een eeuwige doorn in het oog is voor de leenboer
@lambowambo: het is toch een startonderbreker? Volgens mij kan dat weinig kwaad als je al rijdt
@galant: ehh, ja heb je gelijk in. @mezelf: beter lezen
@lambowambo: after lunch dip zullen we maar zeggen ;)
@galant: Met die stop-start systemen van tegenwoordig kun je daarmee dus op de raarste plaatsen stil komen te staan…
@potver7: ik heb alweer een paar jaar zo’n start/stop systeem en ik gebruik het nooit.
@potver7: maar dan sta je al wel stil natuurlijk. Niet dat je in volle vaart opeens geblokkeerd wordt. Hoop ik… Niet dat je graag blijft staan in sommige buurten natuurlijk :-/

Overigens…. Wat nou als je auto gejat is. Kun je dan ook je loan shark bellen? Dat is dan wel weer handig.
Er zou een knopje moeten zijn voor alles wat niet (af) betaald wordt , is de krediterings crisis snel opgelost . De buren zien het dan ook ….
Mooie galant op die foto
Als je in dat prachtige Amerika in de verkeerde stad, de verkeerde wijk en in het verkeerde gezin en met de verkeerde kleur bent geboren, dan ben je heel je levenlang gewoon de LUL.
En is het 10 keer harder sappelen dat onze uikeringstrekkers hier.

Waarvoor ik mag sappelen.
Ik dacht als je daar niet betaalde voor je leenert..dat dan die brede “deurwaarders” op bezoek kreeg met de takelauto :)
@sir_smokalot
De auto is het onderpand op de lening. De lening is nooit hoger dan wat de auto waard is. De afschrijving wordt immers betaald via de aflossingen. De verstrekker zal die nog wat meer rente gaan vragen om in het geval van niet betalen dus zeker te zijn dat ze nog steeds geld verdienen. Weliswaar iets minder dan als de auto volledig afgelost wordt, maar nog altijd met een prima winst. De verstrekker zal er dus maling aan hebben of jij betaald of niet. Na 2 maanden is de incentive van geen inkomsten voor de verstrekker wel over en is het dus een stuk makkelijker om te zeggen; “we halen de auto op”.
@Stefje
Het totaalbedrag inclusief rente is overigens uiteraard wel een stuk meer dan de auto waard is, de verstrekker moet immers wel geld kunnen verdienen verder ;)
Een lening nemen voor een auto is ook een beetje erug dom.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).