Lezersvraag: wat is de lekkerste rijdersweg van Nederland?

Auteur: , 261 Reacties

Zeg het ons!

Autoblog testlocatie

Samen met Avis gaan we op zoek naar de 5 lekkerste wegen van Nederland. Waar in NL kun je het beste rijden? Stukje rechtuit, stukje heuvelachtig, mooie bochten, uitzicht, rust, you name it! Welke weg/straat vind jij dat iedereen eens zou moeten rijden? Geef je suggestie in de reacties hieronder en wellicht wordt deze gekozen door ons. Wouter en zijn cameraslaaf gaan vervolgens op pad om de weg te berijden en filmen. En jij? Jij maakt kans op een week gratis rondrijden in een auto uit het Avis Luxury segment (autogroep M). In deze autogroep zitten luxe uitgevoerde wagens zoals de Audi A5, Mercedes E-klasse en Volvo XC60.261 reacties

En dan graag zonder wielrenners…
@griffendahl: Helaas zijn er op iedere mooie weg wielrenners te vinden bij droog weer.
De 7 heuvelenweg in Nijmegen/Groesbeek
@spill1e: hè shit. Die had ik ook al in gedachten… Leuke weg, maar helaas wat kort. Gelukkig heeft Groesbeek/berg en dal genoeg leuke wegen. En je kunt ook nog de polder in of de Autobahn op :D
@nielsnl1: Vanaf de Ooijpolder naar Ubbergen/Berg & Dal enz. zijn inderdaad genoeg wegen te vinden voor een leuke rit.

Echter zou ik dat niet met een auto uit de categorie M doen…
@e1000bmw523i: Ik zou toch uitwijken naar Duitsland, via Kranenburg naar Millingen is een heerlijk stuk. 100kmh, geen strepen op de weg en in de avonduurtjes altijd rustig.
@e1000bmw523i: Geheel onrelevant natuurlijk omdat het niet in Nederland is, maar toch een mooi stuk.
@spill1e: Eens! Met minstens 110 over de weg en je voelt tussen de tweede en derde heuvel al de G-krachten drukken.
@granlusso: Daarom mag je er ook geen 110. ;)
@spill1e: Ik zou graag in dat verlengde willen opteren voor de Oude Kleefsebaan en dan door naar de Duivelsberg. Van Pannenkoekenrestaurant naar pannenkoekenrestaurant… ;)

Overigens wordt het traject Oude Holleweg, Stollenbergweg, Jan Dommer van Poldersveldtweg, Rijksstraatweg regelmatig gebruikt voor klassieker toerritten c.q. puzzelritten.
@e1000bmw523i: Ook leuk voor de kleinere autoliefhebbers (in spe)… Die pannenkoeken dan, hè..
@e1000bmw523i: Klopt! + een gratis stukje “off-road”
Hopelijk reageert niemand. De wegen die wij fijn zullen vinden zullen bochtige weggetjes zijn zonder flitspalen. De wachtbrigadiers lezen mee en die gaan dat eens lekker verneuqen door daar te gaan controleren.
@dragspert: Winnaar.
@dragspert: zal wel loslopen hoor.

onder de politieagenten zitten ook hardrijders en motorrijders, en die weten de dijkjes ook wel te vinden…

ik kom in het motorseizoen wekelijks op de lekdijk, waar je enorm kan cashen als je daar eens gaat flitsen, en daar staan ze vrijwel nooit. ooit 2x gehoord dat ze er geflitst hebben in de laatste 3 jaar. en het is zeer zeker bekend bij de politie dat daar gescheurd wordt, want er zijn overal initiatieven om de motoren te weren van de dijk (terecht, herrie) ..
@rnej: Terecht, herrie?

Lekker kort door de bocht.

Is volgens mij een combinatie van onverdraagzaamheid enerzijds en onnadenkend demperloos rijden van sommige lieden anderzijds wat botst.

Als je wilt, kun je je altijd wel ergens aan ergeren. Wielrenners met de hersenen in hun zak, appende automobilisten, mijmerende bejaarden, onbesuisde tieners.
Dan ook maar racefietsen, mensen boven de 60 en onder de 18 en alle auto’s weren?
@baardmijt: de bewoners daar klagen over de herrie, ja. en ik vind het terecht dat ze klagen.

ik rijd daar zelf ook met een open uitlaat. overigens draai ik binnen de bbk gewoon netjes mn gas dicht en schakel ik vroeg op. er is een verschil tussen lekker rijden en expres herrie maken…

overigens weten de mensen daar al 50 jaar dat motorrijders daar graag komen, dus ik ben het met je eens dat ze niet zo moeten zeuren, maar ik vind het desalniettemin nog steeds terecht dat ze non-bestemmingsverkeer willen weren.

ik ga er gewoon niet wonen, werkt beter.
@rnej: Of ik de reacties van bewoners deels begrijpelijk vind is een ander verhaal. Maar afluiten vind ik niet terecht.

Overigens, doelbewust met een open uitlaat rijden ís toch gewoon expres herrie maken?
@baardmijt: Afsluiten ook niet trouwens. Afluiten is altijd verwerpelijk, daar is iedereen het wel over eens.
@baardmijt: ik vond het terecht dat ze motorrijders willen weren, niet dat het terecht is als het zou gebeuren.

en ik rijd met open pijp omdat automobilisten niet kunnen kijken. dus ik ben me er wel van bewust dat ik niet te gek moet doen met t gas anders maak ik meer herrie dan nodig.
@rnej: Natuurlijk zijn er veel verkeersdeelnemers – in alle categorieën, niet alleen onder automobilisten – die slecht kijken.
Een open uitlaat is een mogelijke reactie daarop. Ik kies er liever voor om zelf extra goed te kijken en mijn snelheid en plaats op de weg zo te kiezen dat ik een hoop ellende kan voorkomen.

Maar misschien is dit niet de plek om deze discussie te voeren. Zijn op MF genoeg topics om dat in te doen. ;-)

Overigens hoor je mij ook niet klagen over jouw pijp hoor, al blijf ik erbij dat het expres herrie maken is. :-)
@baardmijt: ik wend alle mogelijke middelen aan om niet doodgereden te worden. je rijstijl de grootste factor, daar heb je zeker gelijk in, maar op de leenmotor van de garage word ik stukken vaker over het hoofd gezien dan op m’n eigen motor. dat vind ik toch opvallen…

en expres herriemaken , ok, daar heb je gelijk in. maar ik vind de nuance nog wel op z’n plek dat ik niet als een malloot overal volgas wegrijd, zoals sommige motorrijders graag wel doen. (vaak hayabusa’s met verlengde achterbrug en de motorrij-skills van een baksteen… maargoed…)
@rnej: Ik klaag dan ook niet over jouw pijp. Lekker genieten van die motor. Zouden meer mensen moeten doen. ;-)
Over leuk rijden gesproken, waarom organiseert autoblog niet een roadtrip zoals de Streetgasm of iets dergelijks? Dat zou echt fantastisch zijn!
-edit: nutteloze bijdrage, lees ons autoblog advies eens-
@nvn1993: Een meeting is beter te doen. Misschien een ralley er aan vastplakken?
@nvn1993: dat zijn al 40+ mensen die joinen.
Op de dijk tussen Amerongen en wijk bij Duurstede.
@pikes83: Drommels, je bent me voor..!
@pikes83: die wilde ik ook noemen ;)
@pikes83: Inderdaad, 2 jaar geleden nog eens gereden met een 1967 Ford Mustang Coupe.. heerlijk stukje was dat!
@roberto: Ik kan hem dromen heb jaren lang in Amerongen gewoond mooie omgeving.
@pikes83: eens, alleen teveel fietsers en 60km/u.. Met die snelheid is het toch minder leuk. Maar wel leuk sturen en uitzicht.
@w0o0dy: Ja die schoolkinderen op de dijk verpesten het wel eens voor je rijkunsten😂😂😂
@pikes83:
De Werverdijk tussen Terwolde en Wapenveld is ook zo’n weggetje.
Zeeweg te Overveen! Buiten dat het de toegangsweg naar Circuit Park Zandvoort is heeft de weg ook dezelfde eigenschappen; mooie bochten met veel hoogteverschillen.
@stefstuntpiloot: Er wordt helaas vaak geflitst en steeds meer stukken worden 50 ipv 80, wat het risico nog wat groter maakt om je rijbewijs te verliezen.
Daarnaast heb je ook nog eens de kans een hert voor je wielen te krijgen in de lente en herfst, er worden er tientallen per jaar aangereden. Er vliegen ook enkele mensen de bocht uit elk jaar, zichzelf overschattend.

Ik zal echter niet ontkennen dat naar mijn werk rijden om 5 uur ’s ochtends in m’n MX-5 een genot was.
@stefstuntpiloot: en erugh veel mobiele flitsers!
@toniominestrone: De mobiele flitsers staan er alleen als er iets op Circuitpark Zandvoort te doen is. Anders heb ik ze nog nooit gezien.
De lekkerste wegen zijn juist weg…
Autobahn naar Oberhausen.
@centho: zie de titel van dit bericht:) -> “van Nederland”
Het Gein zuid. Tussen Abcoude en Driemond. Geen lange weg. Geen weg om te racen. Maar wel een weg door een prachtig natuurgebied onder de rook van Amsterdam. Heerlijk rustgevend om daar op een zomerse, of mooie najaars, dag met je cabrio te cruisen!
Enige weg welke over gaat in de Duitse autobahn waar geen maximum snelheid geld. En dan vooral het laatste stuk van die weg, het deel in Duitsland.
@jackass266: dat is toch saai? Maar misschien heb ik gewoon veel te vaak Autobahn gereden.
@mashell: ik denk daar hetzelfde over. Sws is de autobahn overrated. Hard rijden verveelt snel en ook in Duitsland heb je steeds meer linksplakkers.
De tweede lus van de Amstel Gold Race, helaas zal je er altijd wielrenners vinden maar met heuvels, mooie uitzichten en leuke bochtenweggetjes altijd wat te doen.
@pasbuy: als wielrenner zijn ze erg leuk, dus altijd druk in het weekend. Ga daarom op een doordeweekse dag in een ochtend. Je ziet er dan bijna geen enkele wielrenner.
Routes van de drie lussen: http://amstelgoldracexp.nl/Xperience.aspx?Xperience=AGR_Fietsroutes
Kort maar krachtig,
de zeeweg in Bergen. Het is zo perfect geasfalteerd.

De dijk bij Krabbendam, ideaal voor motoren, maar ook leuk met de auto. Je hebt vanaf prachtig uitzicht vooral met zonsondergang. Enige nadeel het is er vaak druk met fietsers en voetgangers.

@d3nnnn: Shit je was me voor! Maar tot aan Sint Maarten is ook leuk,. Had hem er zelf ook net tussen gezet! :-)
@850t5r: Egmond naar Bergen aan zee, rotonde terug door naar bergen, Schoorl, schoorldam, krabbendam. Wat een geweldige route is dat!
@d3nnnn: Wel wat drinken bij het klimduin hé? :-)
@d3nnnn: je was ook mij voor, Zeeweg is perfect, daarna even Heerenweg naar Egmond ad Hoef en weer terug naar Bergen.
@d3nnnn: afgelopen weekend nog gereden in Bergen, lekkerrrr!!
@d3nnnn: je bedoelt de Westfriese omringdijk? (126 km lang 😁) maar idd het stuk bij krabbedam en het acon circuit etc is leuk en lekker om te rijden.
A2, utrecht amsterdam. Geweldig..
@MAB: Ideaal voor een rit met een auto uit de categorie M inderdaad…
Lekdijk
@dampu020: precies
De dijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede is een erg leuke weg. Zeker voor een sportieve roadster een leuke weg. Met als mooie einde het leuke oude centrum/haven van Wijk.
https://www.google.nl/maps/dir/51.9966337,5.455627/51.9706353,5.3511947/@51.9879046,5.3890308,14z/data=!4m2!4m1!3e0
@kliko En dan binnendoor naar Nieuwegein (verder over de dijk)
Duinweg bij Buren Ameland. Als je goed je best doet kom je met 4 wielen los van de grond.
@hfdude: daar wil ik graag de zwarteweg en de dijkovergang op de verbindingsweg aan toevoegen. Ooh en Autoblog, als je passend 4WD-materiaal meebrengt kun je ook op het strand klooien.
@knipperlichtje: het zijn overigens wel hele korte onoverzichtelijke stukjes weg in een toeristisch gebied en je moet een overtocht met auto betalen om er te komen, dus tot allerbeste uitroepen zou ik niet doen. Wel leuk als je er een keer bent.
A58 tussen Roosendaal en Breda. 🙂
@billiebal: altijd lekker gas geven daar!
Oude zeedijk (Pikedyk, Pikesyl, Hissedyk, De Kat, Himdyk) tussen IJlst/Nijezijl via Blauwhuis naar Tjerkwerd. Fryslan dus. Heerlijke bochtjes, vrij goed overzicht en niet al te druk. Zelfs zonder extreme snelheden genoeg leuk stuurwerk om je te vermaken.
@DjIdee: Dat is wel erg smal daar allemaal. Met een beetje pech heb je een tractor voor je. Plus al de bagger op de weg. Qua bochten wel erg leuk.
De weg van Maasland naar Schipluiden, in de volksmond genoemd de Gaag. Door de variatie van bochten is zowel de heen- als de terugweg een verschillende ervaring.
De polders en heuvels ten oosten en zuiden van Nijmegen, met in het bijzonder de Zevenheuvelenweg van Berg en Dal naar Groesbeek. Even waan je je in de Eiffel, zonder vervelende wielrenners zoals in Limburg.
De A37 van Emmen naar Zwolle tot waar hij over gaat in de A28. Lekker stukje 130. Op zondag is het lekker rustig en als het mooi weer is, is het uitzicht best mooi.
Schagen – West-Friesedijk – (Krabbendam – Schoorldam) Schoorl – Aagtdorp – Bergen – Bergen aan Zee. Veel natuur, leuke bochten en leuke rechte stukken om even door te trekken…

De wegen tussen Vaals en Aubel (BE), lopen langs de grens met duitsland en belgië en zijn heerlijke stuurmanswegen.
Dat is absoluut de Beekhuizenseweg bij Rheden. Posbank. Fantastische weg, smal, met hoogteverschillen en mooie bochten. En de enige hairpin in Nederland, volgens mij.
@gtwillem: ook leuk ja. Schelmseweg vanuit Oosterbeek is ook wel leuk trouwens.
@gtwillem: De Slingerberg en de Epenerbaan, nog twee hairpins. Erg prettig!
@gtwillem: deze kwam bij mij ook op inderdaad. De hele posbank is wel lekker rijden, alleen veel renwielers zodra het weer het toelaat.
@jagxjl: Klopt, daarom moet je het ook in de regen op zoeken, is het zo mogelijk nog leuker. En op de Posbank mogen er geen motorfietsen rijden: dus als dat verboden wordt, weet je dat het een leuke weg is ;-)
Marledijk – IJsseldijk – Bandijk tussen Hattem en Deventer is ook een fantastisch stuk om te rijden, ook hier veel fietser en motorfietsers, maar in de regen kun je er leuk sturen. Wel weinig ruimte om in te halen, dus kijk uit.
@gtwillem: Hairpins zijn er genoeg van in Limburg.
@berlinetta: omdat iedereen er zo snel mogelijk weg wil waarschijnlijk
@GP19: Als dat al het geval zou zijn, dan zijn hairpins niet erg logisch. Je opmerking slaat dus nergens op.
@berlinetta: Ging toch alleen om Nederland? ;-).

Limburg helemaal over het hoofd gezien, maar daar zullen de leukste wegen zijn, gezien de hoogteverschillen en aantal B-wegen.
@gtwillem: Haha als je niet oppast, rij je inderdaad zo het buitenland in. Maar de wegen zijn er wel echt schitterend. Veel wielrenners, maar dat mag de pret niet drukken.

Nu zullen er in andere delen van het land ook fijne rijderswegen zijn, maar de natuur eromheen is juist hetgeen wat Limburg zo leuk maakt. Ik woon inmiddels niet meer in Limburg, maar vind het altijd een genot om daar weer met de auto rond te rijden.
@gtwillem: Hairpin? Ik heb er een stuk of 8 liggen in een weggetje op 5 minuten van men huis…..Ach,ja, geen NL…
@gtwillem: Maar dan wel als de hei in bloei staat.
Aan de andere kant: het stikt er van de wielrenners.
A2 Kerensheide richting N281 Heerlen. Je mag er 120, zitten een paar fijne bochten en hoogteverschillen in waar je lekker in je stoel gedrukt kan worden, mits je hard rijdt. Op de N281 staan wel camera’s.
@123bat: vooral de nieuwe fly over is heerlijk he ;)
@amnesia: Inderdaad, daar hangt m’n 205je mooi in de veren! En ook die bocht bij de oprit Nuth (5) is best fijn op hoge snelheid.
@amnesia: Die fly-over is inderdaad echt een genot. Daar wordt mijn gaspedaal steevast gevloerd.
@123bat: vanaf de A2 de N weg op heb je daar 2 heerlijke bochten waar je inderdaad lekker je stoel ingedrukt word. 140 met de Ford Ka is al een pret!
Elk weg van uit het westen weg of van uit Friesland weg is een mooie weg :)
Reeuwijk via sluipwijk naar oukoop. Door het rottemeren gebied. Heerlijk cabrio weggetje
Assen TT?
@kennone: Zandvoort?
Berghem bij Oss.. blijft het mooiste circuit van nl
Rijksweg A2 tussen Utrecht en A’dam..heerlijk in colonnes rijden
Waalbanddijk bij Tiel. Helaas zijn er wel drempels toegevoegd :(
Dijk tussen nieuwegein en wijk bij duurstede is heerlijk zonder ellendige fietsers als je een leuke auto heb, die heb ik tig malen op en af geknald toen ik op kamers zat tijdens mn iva opleiding!
@spykerboy: haha bedankt voor de tip, ik begin volgend schooljaar aan de IVA en zal t zeker eens proberen.
De A2 met afgeplakte kentekenplaten.
@vetnek: Gewoon een Oost-Europese erop plakken, dat valt minder op.
Pomphulweg van assel naar hoogsoeren. Daarvandaan de kampsteeg en aardhuisweg (via n344) naar uddel. Dan de uddelemeerweg opzoeken naar staverden. Bij staverden kan je dan koffie drinken en je mooie ritje Veluwe afsluiten
Vanaf n31 afslag garijp binnendoor richting Warten over het Leechlân naar Grou. Mooie bochten, natuur en overzichtelijk. Fietspad is in aanleg dus dat probleem is zo goed als opgelost. Daarna @Djidee zijn route en je hebt een prachtige rit.
Drielse Rijndijk (Arnhem – Heteren), loopt door in Randwijkse Rijndijk (Heteren – Wageningen) loopt weer door in Rijnbanddijk tot Opheusden. Een prachtige overzichtelijke en bochtige dijk, breed genoeg maar niet heel erg lang. En dan een van de mooiste wegen van NL is de weg door de Posbank (Nationaal natuurpark Veluwezoom) van Rozendaal naar Rheden, heuvelachtig, haarspeldbochten, prachtig uitzicht, je waant je letterlijk in de Ardennen/Eiffel. Nadelen: Druk in weekenden / vakanties overdag, onoverzichtelijk en verraderlijke bochten en verboden toegang na zonsondergang.
@mglopez: haa jij woont ik de buurt :-) Die twee zijn ook mijn favo in omgeving Arnhem. Dijk ben je best nog 20min zoet mee, echt prachtige aaneenschakeling van bochten op met name stuk naar opheusden. Posbank is super, ik zou hem starten met de A348 naar Dieren, mooiste snelweg uitzicht van Gelderland. Afslag de Steeg begint t sturen. Tot slot zou ik nog zondagochtend omgeving ‘s-Heerenberg aanbevelen. Combineren met grensovergang Zevenaar. Na de grens twee tandjes terug en de heuvel op. Na 1 km gaat de autobahn heuvelafwaarts en haal je gegarandeerd je hoogste topsnelheid ooit, en pak dan afslag emmerich.
@jrcornelisse: Yess ik woon in Bennekom. Vaak combineer ik die routes met elkaar, vanaf Bennekom binnendoor via Oosterbeek naar Rozendaal, daar de Posbank op en er bij Rheden weer af daarna door Velp en Arnhem, ff flink gas geven in de tunnel en dan daar de dijk op om even flink te sturen en idd het laatste stuk tussen Wageningen en Opheusden is het allermooist. Soms rij ik dan nog door tot Amerongen om daar over te steken met de pond, rechtsaf richting Remmerden en dan daar het bos weer in, om via de landweggetjes weer in Bennekom uit te komen.
Ik koet het met mijn standaard MX-5 niet hebben van snelheid dus deze bochtige route is perfect.
@mglopez: haha wat mooi dat rondje heb ik ook veel gereden. Zou je ook ff westerbouwing en benedendorpseweg weg moeten meepakken, dan idd schelmseweg ri Rozendaal.
Voor de verandering kun je ook eens voor opheusden de fly over A15 pakken ri Dodewaard en dan de dijk afrijden naar Oosterhout, Nijmegen, doorneburg en terug naar huissen. Wat voor een mx-5 heb je? Zwaai ik de volgende keer :-)
@jrcornelisse: Ook een bekende weg voor mij idd. Dat krijg je met zo’n auto, je rijd ineens overal en nergens. Ik rij met een donkergroen metallic MX5 NA (dus met de klapkoplampen) met beige softtop, rode remkauwen en een klein gouden Nürburgring stickertje links op de achterbumper (ja die heb ik eerlijk verdiend :D )
Wat weggetjes bij mij in de buurt die nu in mij opkomen:

– Route langs de Giessen van Hardinxveld-Giessendam-Noordeloos (Ook leuk met een boot/sloep)
– Waaldijk tussen Gorinchem-Haaften
– Lingedijk tussen Arkel-Leerdam
– Lekdijk tussen Kinderdijk – Ameide
– Bandijk Werkendam (Brabantse Biesbosch)
De weg naar het strand bij langeverderslag Noordwijk is niet lang maar wel lekker bochtig door de duinen
Weg tussen Epen en Vijlen en/of Vaals (Limburg)

Vanuit Camerig omhoog rijden en dan de keuze tussen linksaf of rechtdoor. Linksaf de Groeneweg met haarspeldbochten en rechtdoor de Epenerbaan, een slingerweg die op en af loopt. Schitterend uitzicht en stuur plezier.
@brykos: Dat is inderdaad een geweldige weg. Had ‘m zelf ook al gezegd en toen zag ik jouw reactie
Voor uitzicht MOET je naar de Oostvadersdijk gaan. Kilometers rechtdoor met een adembenemend (echt waar) uitzicht over het Markermeer én de Oostvadersplassen. Zorg dat je er met zonsondergang (of opkomst) bent: moneyshot.
@SCscreamGT2: Bedoel je Oostvaarders?
@phaeton: haha, uiteraard. :-)
De zeeweg van en naar Zandvoort! Heerlijk na een circuit dagje! Alleen weet de politie ook ;)
Overigens nog uit mijn tijd van de IVA, rondom Driebergen – Austerlitz – Doorn – Leersum – Woudenberg zijn ook mooie bosweggetjes te vinden!
Van Partij naar Gulpen, via de Panoramaweg (niet voor niets). Vervolgens via de Landsraderweg verrassend bochtig weer naar beneden. Ook op de motor een aanrader!
Haha, AB redactie kickt wel echt op die lelijke en saaie weg die ze alsmaar gebruiken in filmpjes he :’) Ik snap dat ie goed is voor snelle rijshots, maar dan in dit artikel plaatsen? XD

– Dijkweg vanuit Wijk bij Duurstede naar Nieuwegein (en evt. door naar Gouda)
– Omgeving Radio Kootwijk / Posbank (vooral vanwege de mooie natuur)
@stfu: Eigenlijk alle dijkwegen wel rondom Utrecht :)
Afsluitdijk tijdens de late uurtjes.
@jeppie: rechtdoorrijden heeft niks met een rijdersweg te maken, maar met enkel gasgeven. Dat kan elke idiota!
De weg van vasse naar tubbergen.
@dirkiii: sorry befoel ootmarsum tubbergen via vasse.
Camerig / Epenerbaan vanaf Epen naar Vaals (niet andersom)
Lek dijk, bij Schalkwijk
Westfriese om ringdijk!
De wallen.
Krappe bochten en leuk uitzicht.
De polredijk Russen Veere en Vrouwenpolder. Niet in het zomerseizoen want dan rijdt half Duitsland daar 30
De Rijndijk en Lekdijk tussen Wijk Bij Duurstede en Amerongen. Daar ga ik altijd met mijn opa in zijn NSX of S2000 rijden! Heerlijke bochtige weg.
Lekdijk
Ring Rotterdam met illigale snelheid in het midden van de nacht…
@norge: In een rs6?
@henkhupelschoten: Ligt er aan in welke staat de auto weer ingeleverd moet worden…
@norge: en dan op het stuk ring noord netjes 80 ;)?
@bennyyy: Laten we het leuk houden… :)
@norge: dat is toch wel een beetje riskant…. Op die tijd krijg je niet overal zomaar een paar grootverpakking motorolie…
Binnendoor van Veenendaal naar Amerongen over de Amerongse berg is ook erg leuk.
Op een mooie dag alleen erg veel wielrenners die het voor je verpesten… >:(
@kliko: jep, en dan aan t eind links en de autoweg terug naar Rhenen door het bos. Daarna via het Binnenveld door naar Ede. Steeds 500 m overzichtelijk rechtdoor en dan een haakse bocht. In ede aan t eind rechts richting Wageningen en dan links door Bennekom naar Renkum door het bos. Dan hebben we het wel gehad in de buurt…
De Lekdijk tussen Nieuwegein en Lopik
Flyover tussen barendrecht en rhoon
Van Kessel naar Hout-Blerick via Baarlo onder langs de maas…
@roever: Jij snapt hem! Dat is heerlijk sturen, alleen uitkijken met de bomen en fietsers.
Ik neem deze weg altijd als ik naar Kessel moet.
N202 naar IJmuiden (voorbij Westpoort)
De N470 in de omgeving van Delft tot Nootdorp. Succes gegarandeerd, tik hem maar in op google.
Slingerberg in Geulle
Eperbaan (Vaals via Camerig naar Epen)
Slenaken – Hoogcruts
@christianjanssen: Dat zijn inderdaad wel de grotere kanshebbers mijns inziens.
Ergens bij Blokzijl is er een dijkje. Mega veel vette bochten en kleine hoogteverschillen. Tussen de schapen in de afgrond naast je is het echt genieten.
De polredijk tussen Veere en Vrouwenpolder. Alleen niet in de zomermaanden, dan rijdt half Duitsland daar 30
@earepol: Hé, je valt in herhaling! ;)
De weg over de Holterberg tussen Holten en Nijverdal is erg mooi (nijverdalsebergweg). Mooi bochten, hoogteverschillen, zeer mooie omgeving. Wel vaak druk, maar als het rustig is één van de mooiere wegen in NL.

https://www.google.nl/maps/@52.3459942,6.4292546,3a,75y,226.64h,87.36t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJR66IeNd23o_KuaQIo-Lzw!2e0!7i13312!8i6656
@Hugo: de toeristenweg noemen we die. Daar geldt overigens een maximumsnelheid van 50 en op sommige stukken 60.
We vertrekken vanaf Electra, Groningen.
Langs de camping de Teenstraweg op om vervolgens linksaf de Ruige Waard af te rijden…

Deze twee landwegen zijn breed, hebben een paar leuke bochten, rustig, mooi uitzicht en geen noemenswaardig verkeer.
De wegen lenen zich perfect voor een ritje in je klassieker, maar ook zeker voor je Ferrari om het gas even lekker open te trekken….
Let wel op de verradelijke bochten, ze zijn scherper dan je denkt :)
7 heuvelenweg groesbeek
Gelukkig.. mijn favorieten zijn nog niet genoemd.. Voor je het weet is het er filerijden :-)
Gorinchem – Leerdam via Asperen/Heukulem (Lingedijk)
Odijk-Houten, in de nacht of op n zondag
De A1 tussen Markelo en Deventer. Aan rijden kom je niet toe dus alle tijd om de omgeving eens goed te bekijken…..
Blokzijlerdijk Van blokzijl tot kuinre
Larserringweg tussen Dronten en Lelystad.
@kraakensmaak: Ik las eerst laserringweg. Kon nooit een fijne weg zijn dacht ik zo.
De lekdijk tussen Nieuwpoort (zh) en vianen. En dan bij Ameide het gas erop houden want daar wil je nog niet dood gevonden worden

En dan de lek oversteken en via de lekdijk tussen ijsselstein en schoonhoven terug.
N347 van Hellendoorn naar Ommend daar wordt ik op de 1 of andere manier gewoon vrolijk van.
Een onbekend stuk weg voor velen maar echt de moeite waard.
https://www.google.nl/maps/dir/Broekstraat,+Gemert/Heikantseweg,+5761+Bakel/@51.5087468,5.6814876,13.25z/data=!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x47c7220a7735f04f:0x5c45860c3142bda9!2m2!1d5.6844232!2d51.5446407!1m5!1m1!1s0x47c72252e3d5d1c7:0x6ecb3c4b16265bca!2m2!1d5.6965933!2d51.5042986

Een weg met rechte stukken, driftbochtjes en mooie knikken in de weg. Echt een rally parcours. Het liefst rijdt ik hier elke dag. Snelheden van dik 100 kunnen makkelijk gehaald worden!.
Secundaire weg tussen Ouddorp en de Ouddorpse haven, genaamd: Ouddorpse haven. Mooie S-bocht. Autoblog komt er zo nu en dan al met de rijtesten!
@TheEdge: Dat is inderdaad een leuke .
In Nederland? Dat is alleen binnendoor van dorp naar dorp, en gaat om zulke korte stukjes dat je niet echt een volle dag vol kan maken. Beter ga je de grens over naar Duitsland of Luxemburg. Hoe dan ook, vermijd België, zeker op een zondag (wielrenner alert!).
Alle wegen die niet bij het grote publiek bekend zijn en waar je geen/niet veel mensen aantreft die enkel op doorreis zijn…
@e1000bmw523i: Blijven alleen op en inritten over?
@norge: funny, very funny. Ik bedoel: A-wegen mijden! ;-)
Hij is al een paar keer voorbij gekomen maar de Posbank is een absolute aanrader. Zelf met een rally dit deel meegepakt en dat was absoluut genieten. Mag niet ontbreken in de lijst!
De wegen in Zuid Limburg, heuvellandschappen.
Heb geen straatnamen, maar er ligt genoeg asfalt om eens te sturen.
@BmwMPower @edgaar: dacht hier ook aan! Heerlijk
In Vaals, zuid-Limburg. De berg naar boven richting het drielandenpunt. Heerlijk! Ook om te driften, lekker slingerwegen namelijk
Gelukkig heeft nog niemand de “vogelweg” (paralel ad A6) genoemd, blijft het daar lekker rustig…
Eperbaan. Lekkere bochten en een geweldig uitzicht!
Absoluut een aanrader.

https://www.google.nl/maps/dir/50.7678346,5.9904943/50.767168,5.937551/@50.7669258,5.9704677,15.25z/data=!4m2!4m1!3e0
@Firescorpion: Sint Remigiusstraat in Huls is de moeite voor het uitzicht.
Zoals al eerder genoemd; de Lekdijk. Met uitstek de leukste weg die ik in Nederland ooit heb gereden.

Het verlengde van de Traaij vanuit Driebergen richting de Zeisterweg in Woudenberg. Ook een erg leuk weggetje mits het rustig is. Helaas is het met een paar minuten wel weer voorbij met de pret.
@kapitein: Binnendoor van Driebergen naar Doorn. Mooie jump in het midden. :)
Dat rijkswegen ook best spannend kunnen zijn bewijst de A44: midden in de nacht als er weinig tot geen verkeer is kun je daar een mooi potje sturen
Zeedijk is een goeie, ligt tussen Beverwijk en Zaandam. het is al jaren mijn knalroute. Omgeving is rustig en heerlijke scherpe bochten. Vanmiddag weer een rondje knallen dan maar
– De Rijnlanderweg in Hoofddorp, en dan het stukje tussen de N201 en de Hoofdvaart, daart zitten een paar mooie overzichtelijke bochten in, en het is meestal erg rustig. let wel op de vliegtuigspotters, die steken zomaar over.

– De spottersparkeerplaats in Vijfhuizen, vanaf Hoofddorp gezien gewoon de IJweg afrijden tot deze doodloopt. Heerlijk terrein om met je auto in de sneeuw te spelen.

– De parkeerplaats bij Langervelderslag, nog zo`n heerlijke sneeuwpret parkeerplaats, groter vind je ze niet, en als je de weg weet kom je er nog gratis op ook.

– De strandweg naar Langervelderslag (heet ook Langervelderslag) onoverzichtelijk door glooiingen van de duinen, en zomers levensgevaarlijk, maar op rustige tijdstippen in deze tijd van het jaar echt heel mooi. Let wel op het wild!

– De route van de A1 afrit Harselaar naar Kootwijk. Via de Wencopperweg, Kapweg en Garderbroekerweg, een doolhof van mooie kronkelweggetjes. Let op het plaatselijke verkeer rijd hier vaak ook erg hard!

– de N201 bij Hoofddorp (weg om noord) tussen de brandweerkazerne en Carpetland. 2 maal een heerlijke lange bocht waar je heel erg hard door kan. Let op, tussen de twee bochten zit het viaduct over de Hoofdvaart en daar word nog al eens gecontroleerd op snelheid. Eigenlijk kan je hier alleen in de weekenden vroeg in de morgen en laat op de avond knallen. Hier buiten is het gewoon veel te druk.

– De Hubertus tunnel van Wassenaar naar Scheveningen, wat een heerlijke klappertunnel is dat! Met de VR6 ga ik gerust 3 maal op en neer.
Uiteraard zijn hier in de ooijpolder een hoop leuke wegen, ik denk dan aan de dijk van kekerdom tot aan nijmegen(alleen niet op zondag door al die fietsers) verder is het flightforum achter het vliegveld in Eindhoven ook een aanrader!
@autoblogger: Er zijn meer van dit soort topics geweest en dat levert ook altijd wel iets op, maar is het een idee dat iemand de genoemde suggesties intekent op een kaart? (kan dat op google maps? Of ergens anders)

Het zou helemaal mooi zijn als je die kaart/kaarten vervolgens weer kan dowloaden o.i.d. in een format wat je navigatie weer snapt. Maar alleen overzichtelijk maken zou al fijn zijn
@baasbas: Ik ga dan liever voor een printbare versie i.p.v. een bestandje voor de navigatie…
@e1000bmw523i: Ook oké, maar een kaart vind ik lastig lezen tijdens het rijden op de motor. Een vooraf ingestelde route op de navigatie is dan ideaal :-)
@baasbas: goed plan, je kan volgens mij een gedeelde kaart maken op Google Maps, ik zal daar eens naar kijken!
Stuk dijk tussen Durgerdam en Uitdam is mooi, evenals het rondje hoep. Beide ook favoriete wielrenstukjes, dus beter mijdt je deze stukjes in de weekenden. Verder nog een eervolle vermelding voor de Parabolica van Purmerend, de bocht in de A7 bij de afslag Purmerend-Zuid. Als je ook de omgeving nog mee gaat nemen in ‘de kwaliteit van de weg’, dan kan er niks om Zuid-Limburg heen, schitterend!
@dizono: Vraag is: kan jouw Svetlana wel wat heuveltjes aan…? ;)
@e1000bmw523i: Ik ben eens met vier man/vrouw en volle bepakking over onverharde weggetjes door de Zuid-Limburgse heuvels gereden. Het bewijs staat in mijn avatar. Wel is Svetlada een beetje aan de kant geschoven, aangezien Tante Octavia haar plaatsje heeft ingenomen. Deze week volgt een emotioneel afscheid :(
Vanaf de N33 de N987 richting Wagenborgen nemen, dan richting Termunten via Nieuwolda. Mooie bochtjes. Jammer genoeg tegenwoordig in gericht als 60 km/h wegen.
Dat is niet zo moeilijk; de Zevenheuvelenweg bij Nijmegen en de weg bij Apeldoorn die van halte Assel naar Hoog Soeren gaat. Op deze weg wordt ook vaak gefilmd door autoblog en de andere media, en dat is vast niet zonder reden ;)
Tja lekkere rijderswegen, als ik daar rijd denk ik met weemoed terug aan mijn Alfa 156v6. Met de huidige Ford, gaap, Focus is elke weg een lijdensweg.
Over de dijk Hoorn – Enkhuizen.

Heerlijke bochten , goede rechte stukken en een mooi uitzicht.

Van alles wat dacht ik zo!
@135i: He shit.. noemt toch iemand hem…
Niet lezen mensen. Hier is niks te zien. Wegblijven a.u.b.
Hier wordt veel geflitst. En er is trajectcontrole. En hele hoge drempels.. Uitzicht is ook lelijk. Het is eigenlijk een lange rechte tunnel…
De n510 de weg naar bergen aan zee in Noord-Holland het is een korte weg (3,5 km) en is ontworpen door de ontwerper die ook de tt circuit Assen heeft ontworpen zeker het proberen waard!!
De epenerbaan van Epen naar Vaals
– N200 Overveen-Bloemendaal aan Zee
– Weg naar Wassenaarseslag
– Weg om de Ronde Hoep polder bij Ouderkerk a/d Amstel
– Uitdammerdijk
Lekdijk vanaf amerongen naar wijk bij duurstede en vanaf daar linksaf weer de lekdijk op, loopt n heel.eind door weet zelf niet eens tot waar precies, leuk om.uit te vinden voor degene die het niet hebben gereden 👍
@addiction4cars: precies, vanaf Nieuwegein/vianen de dijk op en lekker toeren
De epenerbaan
In Drenthe zijn er wel een paar aardige te vinden
De N517 tussen Monnickendam en Marken, lekkere doordraaibochten langs de dijk, wel wat onoverzichtelijk door blinde bochten.
Op een mooie zonnige dag een lekker stukje sturen op de Zalkerdijk van kampen langs Zwolle met uitzicht op de IJssel.
De Zevenheuvelenweg tussen Berg en Dal – Groesbeek is erg gaaf om op hoog tempo te nemen. Mooie bochten en mooie hillclimb ;-).

Ook erg gaaf is het stukje van Culemborg naar Vianen: de Goilberdingerdijk en Lekdijk. De andere kant van de Lek is daar trouwens ook mooi, met het pontje kun je beide kanten nemen.

Bovenstaande 2 zijn voor het mooiere stuurwerk. Om te toppen, vind ik de A6 en A7 uitermate geschikt. Meestal lekker rustig, recht en weinig controles.
@Lucchino: We have a winner!
Dijk Blokzijl/Vollenhoven
Ring a10 op maandagmorgen in de spits
Camerig/epenerbaan van Epen naar Vaals
De dijk bij Wilsum (tussen Zwolle en Kampen), de dijk bij Windesheim (tussen Zwolle en Wijhe) en het weggetje in Vaals dat omhooggaat naar het drielandenpunt en aan de andere kant weer naar beneden. Na 19:00 ’s avonds is daar niemand meer (ook niet in de zomer) en het is een heerlijk weggetje. Mét 2 of 3 hairpins!
Posbank in Arnhem/velp!
Weg van Gronsveld (naast Maastricht) via Mheer, Noorbeek, Slenaken en Epen naar Vaals. 30 kilometer aan hoogteverschillen, hairpins, prachtig uitzicht en lekker sturen. Zelfs in de Atos van oma een lekker stuk om te sturen!
Appeldijk in Beesd en Deil. Het stukje Nederland dat je verrast. Mooi langs het water tussen de appelboompjes
De Bovenweg tussen Nunspeet en ’t Harde. Vaak heel rustig, wel even opletten voor fietsers. Zitten een paar leuke s-bochten in en controle is er nauwelijks!
Gewoon die op de maasvlakte (kopafbeelding) bij MOT vinden ze het wel grappig die rubber sporen op de weg ;-)
door de maasduinen liggen ook hele mooie wegen! misschien wel de moeite waard, nu moet ik zeggen dat je hier in aarle-rixtel ook wel lekker kunt rijden op croy (gebied tussen Lieshout, Aarle-rixtel, helmond, stiphout en gerwen), tussen de varkens en de koeien maar het uitzicht is hier ongelooflijk! geen hairpins ofzo of hoogteverschillen maar gewoon lekker door de bochten gaan. grootste voordeel: vrijwel geen fietsers! zeker nu niet!
Amerongen – Overberg
Dat kan als inwoner van Rotterdam maar een plek zijn, de Maasvlakte. Stukje A15 en N15 in de botlek- en thomassentunnel het geluid uittesten en dan tussen het Oostvoornsemeer en de EMO kijken hoe snel de bolide kan. Je kon daar vroeger alleen wel makkelijker op en neer rijden tussen de flyovers, dat is met Maasvlakte twee wel minder geworden. Let alleen wel op dat oom agent daar ook weleens wil rijden, soms in onopvallende wagens maar wel met opvallende jassen en uiteraard een snor ;) Uiteraard rijd ik daar altijd netjes 100 en geef ik dit alleen mee ter info.
Vierhouterweg, tussen Vierhouten en Gortel, op de Veluwe. (Het stuk Elspeet-Vierhouten ook meteen even meepakken.)

Het stuk Vierhouterweg tussen de wildroosters is het mooist. Prachtige omgeving. Kunnen twee auto’s elkaar net passeren en inhalen kan ook nog net. Moet je hier en daar wel een beetje je best doen.
Posbank route in Arnhem!
De A5 tussen knooppunt Raasdorp en Hoofddorp, in de avond/nacht. Lekker stukkie knallen op gloednieuw asfalt met uitzicht op de landingsbaan van Schiphol =D
Dat ga ik niet op internet zetten want dan staat er volgende week een flitspaal!
Eigenlijk
Wordt ik alleen maar vrolijk van bergweggetjes
En is hier het meeste door rotondes, vluchtheuvels, bloembak-chicanes, drempels en rijbaan verhogingen compleet verziekt.
Ik wil niet negatief doen maar echt rijden dat doe ik hier niet.
Dat begint in de Ardennen richting de Eifel en de Hündsruck waarbij ik de ring de ring laat
Ik wil alleen zijn, alleen op die lege weg als in een autoreclame !

Of ga eens onder Calais de snelweg af om daar over de D(epartementale) kleine weggetjes langs de kust de rijden. Prachtig uitzicht op zee en ’t is helemaal niet zo ver !

Daar, daar hebben fietsers nog ontzag voor auto’s !

En het lege midden van Frankrijk, de Pyreneën of de Atlantische kant van Spanje, veel mensen weten dit niet, maar in Noord West Spanje liggen fantastische wegen.

Hier verplaats ik me alleen maar, sterft het van de fietsers, Wannabee-wielrenners in van die Tralon broekjes die denken dat ze Lance Armstrong zijn
Dat zijn ze vaak ook, in hun onbeschofte gedrag als redelijk simpele kuddedieren !
Rondom de Eemshaven liggen nog stukken van het voormalige stratencircuit, veel is aangepast maar toch zijn er genoeg stukken waar je het nog kunt ervaren zoals het vroeger was, je kunt er heerlijk rijden en in het weekend gaan we er wel eens heen met een paar auto’s om de rondes van eerder te rijden zowel als met de auto of op de motor kun je hier heerlijk genieten.
Er zijn veel rechte stukken en bochten waar je je heerlijk even kunt laten gaan zeker in het weekend als het vrachtverkeer er bijna niet is.
Weg van Vaals naar Epen, slenaken, noorbeek, Gronsveld
@rudeboy: We have a Winner!
@rudeboy: Haha toevallig net even in kaart gebracht: http://tinyurl.com/q2eewyw
Net voor de grensovergang van Heerlen naar Aken (Duitsland). Veel hoogteverschil en redelijk scherpe bochten.

@mrbilzerian: Hé, nog iemand! Dat stuk weg is erg leuk om te rijden inderdaad! Meestal sukkelt iedereen er ongeveer met 100 overheen, maar als het rustig is kun je die bochten echt lekker nemen..
dit is een link over het stratencircuit van de Eemshaven.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Eemshaven_(circuit)
Nou goed, dan ga ik toch voor de winnende route. Met al wat eerder genoemde delen, dat wel. Ik noem het: rondje Velp.
We starten in Velp gld bij t Velperbroek waar wij bij BMW dealer ekris een gratis bakkie doen. Via de prachtige A348 langs de IJssel, nemen we een van de lekkerste afritten van Gelderland richting de Steeg. Even oppassen met de knijpende bocht aan het eind. Bij de stoplichten in de Steeg steken we recht over en begint de prachtige route over de Posbank. Bij de eerste na een paar prachtig kilometers, slaan we rechts richting Velp/Rozendaal. De afdaling na enkele kilometers bevat een paar prachtige bochtencombinaties. Bij de
Volgende splitsing gaan we rechts, klein Zwitserland in, de heuvel op richting Rozendaal. Pas op de hairpin, menigeen heeft zich hier al de verkante kerbs omhoog gereden. Een prachtige snellere linkse is de start van een overzichtelijke afdaling. De klinkers laten het snelheidsgevoel wat toenemen door hun geluid. In Rozendaal stoppen we voor koffie bij een van de vele horeca gelegenheden. We vervolgen op de rotonde richting schelmseweg. Een 80km weg dwars door Arnhem noord. Niet spannend maar prachtig om je heen kijken. Het stuk na de stoplichten amsterdamseweg is een paar kilometer genieten met wat hoogteverschil en wat snelle bochtencombinaties tot in Oosterbeek. Daar rijden we rechtdoor richting benedendorpseweg; een 50 km weg met prachtig hoogteverschil en wat leuk stuurwerk. Na de kruising het dorp uit, gaan we de heuvel op richting Doorwerth. We schakelen twee tandjes terug, dit is een 80km stuk en de weg en rechtse/linkse zijn veilig met 80kmu maar vereisen een stevige handdruk van het stuurwiel. Doorwerth door, gaan we na de stoplichten rechtdoor, het bos in bij Renkum richting Bennekom. Na Bennekom rechtsaf richting Ede, test je je launch control bij verkeerslichten op een dubbele rijbaan, totdat….
@jrcornelisse: totdat vlak voor de A12 linksaf het polderlandschap door de weilanden start. We rijden een stuk parallel aan de A12 op prachtig nieuw asfalt, richting Achterberg. We verlaten het zicht op de A12 via een linke chicane die je met 70kmu zou kunnen nemen en aan Eau Rouge doet denken. De haakse bochten op dit traject maakt het leuk iedere keer weer flinke tussenacceleraties te voltooien. Bij de rotonde bij autobedrijf de Gooijer gaan we richting camping Rhenen. De rotonde verlaten, testen we schokdempers op de uitdagende asfaltlaag, langs de camping omhoog het bos in. Nadat we de uitlaat opgewarmd hebben omhoog richting Rhenen, slaan we rechtsaf de autoweg in. Smalle weg, maar een spa-Francorchamps achtig gevoel geeft door het bos. Aan het eind gaan we links richting Rhenen en eten we een moorkop bij de
Kooning van Denemarken. Via de Rijnbrug gaan we de eerste afrit naar opheusden, waar we voor het dorp rechtsaf slaan richting Dodewaard. De Fly over de A15 is erg overzichtelijk en doet je het gaspedaal wat verder intrappen. Pas op voor de krappe brug aan het einde, een tegenligger kan hier een frontaaltje betekenen.
@jrcornelisse: totdat vlak voor de A12 linksaf het polderlandschap door de weilanden start. We rijden een stuk parallel aan de A12 op prachtig nieuw asfalt, richting Achterberg. We verlaten het zicht op de A12 via een linke chicane die je met 70kmu zou kunnen nemen en aan Eau Rouge doet denken. De haakse bochten op dit traject maakt het leuk iedere keer weer flinke tussenacceleraties te voltooien. Bij de rotonde bij autobedrijf de Gooijer gaan we richting camping Rhenen. De rotonde verlaten, testen we schokdempers op de uitdagende asfaltlaag, langs de camping omhoog het bos in. Nadat we de uitlaat opgewarmd hebben omhoog richting Rhenen, slaan we rechtsaf de autoweg in. Smalle weg, maar een spa-Francorchamps achtig gevoel geeft door het bos. Aan het eind gaan we links richting Rhenen en eten we een moorkop bij de
Kooning van Denemarken. Via de Rijnbrug gaan we de eerste afrit naar opheusden, waar we voor het dorp rechtsaf slaan richting Dodewaard. De Fly over de A15 is erg overzichtelijk en doet je het gaspedaal wat verder intrappen. Pas op voor de krappe brug aan het einde, een tegenligger kan hier een frontaaltje betekenen. We vervolgen…..
..onze weg via wat polderwerk naar de waalbanddijk, waar we meestal zonder vluchtheuvels en met uitstekend zicht, kilometers kunnen sturen via Oosterhout tot aan de waalbrug. In Lent stoppen we voor een frietje bij de lokale frietboer, vervloeken we even dat de dijk richting doorneburg niet meer geheel toegankelijk is, en zetten we koers naar Gendt alwaar we onze mobiel extra de sporen geven wanneer we se lokale dijk opdraaien. We drogen onze inmiddels bezwete handjes aan de sokken alwaar we deze inzetten om veilig maar voldaan richting Huissen te sturen. Een prachtig stukje dijkweg met in deze richting weinig opritten van rechts. In huissen draaien we bij de eerste Splitsing rechts richting het pond naar Westervoort. We schieten wat plaatjes van onze gouden koets, waarna we wederom via een dijkweg van bijna 10 km in duiven bij de A12 aankomen. We draaien de A12 op en nemen wederom de afslag bij Ekris, om onze mobiel voorgoed in te ruilen op een prachtige M3 van de eerste generatie. Enzo geschiedde..
@jrcornelisse: ik ken het allemaal zo ongeveer uit mijn hoofd… Erg veel erg leuke stukken op die route (voor Nederlandse begrippen top!)
Schoterweg in rotstergaast
N33 tussen Assen en Veendam, spiksplinternieuw superstrak stukje dubbelbaans auto(snel!)weg (zonder vluchtstrook) waar je heerlijk kan doorrijden door het drentse landschap, overdag altijd rustig. Uniek; betaald van onze pensioeneuro’s. Enkel een bochtje of een heuveltje en misschien 3 plaatsen waar ze kunnen staan te flitsen.
Waaldijk bij Ochten
Afsluitdijk (als die er niet al staat, aangezien de app het zwaar heeft)
Zeeweg, Bergen aan Zee
De Posbank. Een geweldige weg met stijgingen, dalingen en scherpe bochten (ja zelfs een verdwaalde haarspeldbocht)
Leuke stuurweggetjes:

Bergendalweg tussen Beekbergen en Hoenderloo.
Pomphulweg tussen Assel en Hoogsoeren.

Leuk onverhard:

Gerritsflesweg bij Radio Kootwijk.
Greutelseweg in Wenum.

Lekkere knalweg:

Tussen Hoederloo en voorbij Deelen.

Knalweg overhard:

Asselseweg tussen Assel en Kootwijk.
Ik vrees inderdaad dat ik de mooiste ritten toch echt op een deel van de Mergellandroute maak in Limboland:

http://tinyurl.com/q2eewyw
Vanaf Gouda de n228 richting Haastrecht, daar de west-vlisterdijk op die gaat over in de slangenweg en die weer over in de zuidzijdseweg enz enz enz
Een schitterende weg door een mooi stuk Hollands landschap.
Het is geen stuk Nederland om de hardcore racemonsters los te laten maar in de cabrio oldtimer oid een must!
de Zeeweg tussen Haarlem en Bloemendaal aan zee.

– 80km per uur.
– Geen flitspalen.
– Een berm tussen de weg en het fietspad.
– Dwars door de duinen. (mooie route)
– Bochten en “heuvels”.
– Geen stoplichten

Het is helaas maar een korte weg en alleen in de winter helemaal leeg.
In de zomer kun je er beter niet gaan (file)rijden.
@kilum: mooi stukje weg inderdaad. Heb zelfs eens in een gekke bui ‘m heen en weer gereden!!
De gehele Mergelland route!

Maastricht
Eijsden
Mesch (Heiweg)
Moerslag (Bukel)
Sint Geertruid
Mheer (Grensheuvel)
Noorbeek (Wolfsberg)
Slenaken (Loorberg)
Eperheide
Epen (Vijlenerbos/Zevenwegen)
Vaalsbroek
Vijlen
Mechelen
Partij
Wittem (Wittemerberg)
Eys
Simpelveld (Oude Huls)
Trintelen
Fromberg
Ransdaal (Mareheiweg)
Klimmen (Hellebeuk)
Hulsberg
Arensgenhout
Oensel
Ulestraten
Geulle
Bunde
Itteren
Borgharen
Maastricht
Ongetwijfeld de Epenerbaan vanaf Restaurant Buitenlust richting Vaals, tijdens mijn motorrijlessen het Walhalla van het zuiden genoemd door de instructeurs. Ook met de auto mooie brede weg met relatief lange bochten en mooie uitzichten. Daarna even afkoelen bij boscafé t Hijgend Hert en genieten van een McHert!
Berg en dal weg van Hoenderloo naar Beekbergen is ook een heerlijke.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).