Londense Kwik-Fit martelt haar klanten

Auteur: , 23 Reacties

Door ze keihard te laten zweten met fitness-oefeningen.

zwemband-wordt-autoband

Weg met je voorraad quinoa, gooi je pakken tarwegras het huis uit, neem wat extra saus bij je friet en zeg nee tegen linksdraaiende magere yoghurt met gojibessen. Afvallen doe je niet met superfoods, maar met autobanden.
Bandenboer Kwik-Fit heeft in Engeland namelijk een trainingsmethode gelanceerd, waarmee je per sessie zo’n 1200 calorieën verbrandt. En het mooiste is, de apparaten om dat mee te doen liggen onder je auto. Inderdaad, je hebt er alleen wat autobanden voor nodig. Vervang je zwemband door een autoband, zogezegd.

bandenworkout

Onder het motto ‘Become Fit Quick’ kun je iedere zondag in januari aanschuiven bij tot nu toe één filiaal van de bandenfitter in Londen. Onder begeleiding van een fitnessgoeroe word je de werkvloer opgedirigeerd om je daar bezig te gaan houden met de bandjes. En het schijnt best een pittige oefening te zijn, want je verbrandt zoals gezegd 1200 calorieën per sessie. Da’s al gauw twee Big Macs die je daarna ongestraft kunt eten, moet je even weten. Maar dan moet je niet valsspelen he? Je moet de band zélf optillen en weggooien.

Het is natuurlijk een marketingcampagne-met-een-glimlach, maar Kwik-Fit denkt er wel over na om de lessen in meerdere filialen en in meerdere maanden te gaan geven, mocht dit onverhoopt toch aanslaan. Voorlopig alleen in Engeland, maar als je hard genoeg zeurt, kun je hier misschien ook ooit wel terecht voor wat bandensport.

Ter inspiratie, hier de promovideo.23 reacties

En dit gaat een joekel van een succes worden omdat?
-edit: nutteloze bijdrage-
@kaasisslecht: omdat ze toch banden in de stelling hebben staan waar niks mee gebeurd? :P
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
Wel grappig ja
Juist ja. Ik denk dat de meeste mensen liever in een vettige garage willen sporten dan in een sportschool die compleet is uitgerust met de juiste attributen.
@berlinetta: De sportschool is voor vele ook een drempel. Daarbij slaan de gekste ideeen aan tegenwoordig in deze hipstercultuur. Vind het een leuk idee en inderdaad, dit ligt gewoon in de auto en kan over.
@pesu: Daarbij zijn dit soort workouts intensiever dan in de sportschool.
@pesu: Intensiever zijn ze zeker, maar met sportschool bedoel ik dan niet de lokale Basic-Fit. Een goede sportschool biedt tegenwoordig allerlei lessen aan, waaronder boot camp-achtige workouts. Dat doe ik toch liever in een sportschool dan in een autogarage. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb niet vaak 4 banden in mijn auto liggen.
@berlinetta: Volgens mij is één band genoeg als ik naar het plaatje kijk. En het kan daarna altijd zelf buiten, niet dat ik dat ga doen, maar toch.

Verder moet je het ook maar kunnen betalen. De betere sportschool in Nijmegen kost al gauw 40,-.
@pesu: per keer, per maand of per jaar?
@mashell: per uur
@pesu: hipsters hebben geen auto’s… Hipsters vervoeren zich bij voorkeur op fietsen gemaakt van gerecyclede pallets naar hun flexwerkplek
@ettie: Fietsband is zwaar genoeg voor ze ;p
Kom je daar even langs in je Lamborghini LM002 met banden die niemand überhaupt op kan tillen
@123bat: https://youtu.be/aEL9f81F8Do
@bluebird: Die hebben ze vast gevuld met helium.. haha
Neem een starre achteras en je hebt een halter..voor extra gewicht > zwaardere wielen erop
Ik ga wel naar de sportschool, daar lopen minder beunhazen dan de kwikfit.
Ze hebben er een band mee zo te zien.
@dailydriver: Samen sporten.. Dat schept toch een band..
Zo kom je toch mooi van je (zwem) bandjes af…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).