Luchtloze banden zijn alleen voor echte mannen [video]

Auteur: , 13 Reacties

Deze ATV is kickass, je krijgt spontaan zin om bomen om te hakken en zware stenen te versjouwen.

Zo af en toe duikt er een band op die eens niet gevuld wordt met lucht of stikstof. We hebben het hier dan niet over een laagje rubber om een karrenwiel, maar om high-tech banden waarbij je je nooit meer zorgen hoeft te maken over de juiste spanning. Allemaal concepts om interessant te doen op autoshows of een test van het leger, maar daar komt verandering in.

De Polaris Sportsman WV850 H.O. is de eerste ‘auto’ op luchtloze banden die gekocht kan worden door de gewone consument. En wat voor een wagen! Het design is gebaseerd op de MV850 ATV van het Amerikaanse leger. Hij heeft een verstevigd stalen exoskelet, trekt 680 kilo en kan een ander voertuig van bijna 1.600 kilo uit de blubber redden.

De banden, waar het hier uiteindelijk om draait, lijken op de luchtloze exemplaren van Michelin en Bridgestone, maar van een samenwerking is voor zover bekend geen sprake. Volgens Polaris kun je nog 1.600 kilometer rijden nadat je door een spoorwegnagel bent gereden. Wordt de band beschoten door een .50-kaliber geweer, dan heb je ruim 560 kilometer om te vluchten. Dat klinkt als de ingrediƫnten voor een stoere actiefilm!

De promo heeft al de juiste stem te pakken. Bekijk ‘m HIER op Autojunk.

UPDATE: De Sportsman met luchtloze banden is vanaf volgende maand te koop voor 15.000 dollar. De oplage is gelimiteerd, dus ga snel op zoek naar een dealer!13 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
ik zou niet weten waarom, maar iets zegt me dat zoiets eerder weg zakt in de modder
@ruudw: Zouden die gaten niet als een soort schoepen gaan werken? Misschien trekt ie er wel makkelijker door. Geen idee hoor. Pure guessing.
En wat kost dat?
@mperformance: Zie update. :)
Volgens mij zie ik juist heel veel lucht in deze …euhm…wielen. Eerder: “bandloos”.
@kwakmare: Een rond stuk rubber rond een velg gewenteld. Nog steeds een band hoor…
Haha die intro zin is geniaal!
Ik vraag me af wat voor een geluid dat maakt? Zal toch niet geruisloos zijn lijkt me.
Waar is de auto dan?
Nope. Ik wil een yamaha raptor 700.. Geen polaris haha
@reggie-boy_rood: Beter een Yamaha grizzly 700, onafhankelijke wielophanging, bagage ruimte en veel meer trekkracht, en een trekhaak.
Ik begrijp dat het leger interesse heeft in dit soort uitvindingen, maar een ATV lijkt me niet echt het eindpunt voor “banden” die je mag beschieten…
Hebben ze dit off-road getest? Volgens mij kom je geen meter ver in een zandbak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).