Video: Lykan Hypersport rijdt als een droom

Auteur: , 22 Reacties

De auto lijkt bijna geCGI'd te zijn op het Dubai Autodrome. Toch is hij echt, en bloedjesnel.

W Motors Lykan Hypersport op het Dubai Autodrome

De W motors Lykan Hypersport, de eerste Arabische supercar, waait als een frisse wind door de woestijn. Het is weer eens iets anders dan de Bugatti’s, Koenigseggs en Pagani’s die dagelijks door de straten van Dubai voor de duurste hotels, boutiques en restaurants stoppen, en voor die exclusiviteit moet erg diep in de buidel worden getast. De auto heeft een prijskaartje van maar liefst 2,5 miljoen euro!

Voor dat geld krijg je één van de zeven exemplaren met een prachtig (Europees) futuristisch design, holografisch display en een afwerking met goud, platina en diamanten. Dan komt het “lullige” 3,7-liter zescilinder boxermotortje achterin een beetje als een teleurstelling met “slechts” 750 pk en 1.000 Nm koppel. Wil je meer vermogen en minder luxe? Wacht dan nog even op de Supersport.

De productieversie van de Lykan Hypersport werd twee weken geleden onthuld op de Dubai International Motor Show. Om te laten zien dat hij ook echt mooie prestaties kan leveren (0-100 km/u in 2,8 seconden en een top van 395 km/u), werd de overpriced auto losgelaten op het Dubai Autodrome.

Mijmer weg bij de beelden HIER op Autojunk.
22 reacties

2,5 miljoen euro!
Pardon?! Ik koop een Nissan GT-R en hou de rest van het geld in mijn zak. Mensen worden steeds gekker…
@FrankypankyV8: mensen die dit soort wagen kopen, zullen hier wel niet van wakker liggen hoor, op die paar miljardjes maakt dat 2,5 miljoen geen verschil ;)
@jd-exclusive-car-photos:

Mensen die dit kopen, zijn vaak van die types die vooral willen laten zien dat ze veel geld hebben. Of beter gezegd, teveel geld hebben dan wat goed voor hen is.

Kijk, ik ga niet zeggen wat een ander moet doen met zijn geld. Zelf zou ik voor 2,5 miljoen die GT-R plus een hele reeks interessantere auto’s kopen. Tien auto’s zeg maar.

En zelfs dan nog zou ik geld overhouden.
Het rijdt….wauw
Een Audi R8 in Lamborghini style en een Bugatti prijs willen ze zich gaan aansluiten bij VAG ofzo?
@laminaatplaat: Nee dit ziet er niet uit als een golf..
Lijkt op een Honda zo een hybrid
Van het goud, platina en diamanten vind ik alleen het platina mooi maar dat mogen ze van mij, kostentechnisch, gerust voor geborsteld aluminium vervangen.
Verder is het naar mijn bescheiden mening een strontlelijk apparaat.
Ben ik de enige die zich afvraagt waar de W in Wmotors voor staat? Lievelingsletter van oprichter of zo?
@zijnekoninklijkelinearalgebraischehoogheid:

Ik zal het proberen uit te leggen. Als je 7 schrijft in het arabisch zien wij een soort W staan wat voor hun weer een V is. (niet duidelijk?) Als je de plaque (achteruit) ziet, dan zit er een embleem op daar zie je een soort V(W) staan. Dat 7 daar draait het eigenlijk om. Vandaar ook de 7 exemplaren. Dus je kan eerder zeggen dat er een fascinatie is voor de cijfer 7.
@xlnc: dus toch iets met VW!
@xlnc: Vreemd, als V = 7, dan zou W 77 moeten zijn.
@zijnekoninklijkelinearalgebraischehoogheid @xlnc not. De W staat voor wolf motors omdat de auto geinspireerd is door de wolf. Heeft de oprichter in een interview gezegd.
@4poorte:
Klopt ook inderdaad. Maar als je de interview hebt gezien weet je dat V elementen voor de letter 7 staan. En dat het een mooie toeval is dat wanneer dit geschreven wordt een soort W te zien is die dan weer refereert aan Wolf. Dus het is niet meteen not. Mijn verhaal heeft een kern van waarheid want heb het ook van de interview vandaan.
@xlnc: ik snap niet hoe je in de v een w ziet. Het is niet erg als je is een keer ongelijk hebt ;)
Dan moet je toch wel een enorm harde trap van een kameel tegen je hoofd hebben gekregen wil dit zelfs maar overwegen om te kopen.Wat een idioterie!
@Vincegail: Ze schijnen al uitverkocht te zijn.
@natos: Dat maakt mijn opmerking niet minder waar!
Zou er een kameel in passen?
Zag ik ‘m daar nou gruwelijk ondersturen?
Wellicht. Laten we het maar ambitie noemen om overgenomen te worden.
Maar wat een lelijke auto. We hebben meerdere concepts gezien die het nooit halen en JUIST deze weer wel. pfff
Gru-we-lijk! Hou wel van die strakke designs!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).