Lunchvideo: 15 minuten lang Ierse inparkeertreurnis

Auteur: , 43 Reacties

Leedvermaak, of zoals de Duitsers dat zo mooi noemen, Schadenfreude, is het leukste vermaak. Vooral als het lijdend voorwerp van dit vermaak een stereotype is dat menig man zelfvoldaan doet grijnzen. En we hebben er weer één, waarbij de vraag rijst: 'hoe heb jij je rijbewijs in hemelsnaam gehaald'?

Een 1 voor vaardigheden, een 10 voor vastberadenheid

Voor sommige mensen is de combinatie ‘over je schouder kijken, afstand inschatten, en je stuurwiel de juiste kant op draaien’ een schier onmogelijke. OK, dat kan, we kunnen niet in alles even goed zijn, en worden soms qua vaardigheden voorbijgestreefd door onze gedomesticeerde viervoeter-kompanen, maar die laatsten bakken er in de keuken dan weer niets van.

De Ierse mevrouw in de volgende video heeft het ruimtelijk inzicht en coördinerend vermogen van een bijziende, zwakbegaafde cavia met evenwichtsstoornissen, epilepsie, Parkinson en een drankprobleem, maar is kennelijk wel in het bezit van een rijbewijs.

We hopen voor haar dat ze zich niet te veel per auto verplaatst, want zo te zien is inparkeren een dagtaak. Dit tot groot vermaak van de jolige filmers, die lijden aan het Vertical Video Syndrome (VVS). Ja, die autonome auto kan voor sommige mensen niet snel genoeg komen…

Op het moment van schrijven is de teller al de 2,5 miljoen views gepasseerd. Dat had ze waarschijnlijk ook nooit verwacht:43 reacties

Dit moet een grapje zijn of had ze misschien haar dildo een standje te hoog ……
briljant accent, dat dan weer wel. Hopeloze actie, vrouw uit de auto slepen om vervolgens de klus in 15 seconden zelf te klaren lijkt de beste oplossing!
Een paar Schotten, en een paar Ieren, zo te horen.
@sajmun: Onder de YT video staat dat ze het al aangeboden hebben om het voor haar te doen, maar dat ze dat afsloeg :P En als je iemand tegen d’r zin uit d’r auto sleept heb je een probleem. Dus dan maar filmen en lachen! :D
@fant: juistemmm! Helaas kon ik t filmpje niet afkijken.. Kreeg t er van aan de zenuwen sjongejonge wat een wegmisbruiker
Gelijk het rijbewijs afpakken.
Heeft niet zoveel met rijbewijs te maken, daar boeit het niet hoe lang je er over doet en of je recht staat. Daar gaat het er alleen maar om dat je de hele tijd om je heen kijkt.
Ik kan niet inparkeren, maar geef er dan ook wel helemaal niks om..
@tridente: je hebt dan waarschijnlijk geen goed ruimtelijk inzicht en hand oog coördinatie. Eigenlijk hoor jij dus niet auto te rijden vind ik.
@545e60: Dat kan misschien wel zo zijn, Ik parkeer mijn auto liever netjes en goed dan dat ik ga kloten.. Een echte vent kent zijn grenzen, die grens die weet ik wel. Ik beredeneer dat als je een voertuig bestijgt dat je je mede mens niet tot last moet zijn.. dat betekend dat ik niet ga achteruit inparkeren op een drukke weg, dan rij ik liever nog een rondje. Je kan het noemen wat je wil, maar ik ben van mening dat mijn redenatie mij geen rij opzegging moet opleveren. al snap jou antwoord zeker wel.
@tridente: Ik snap zijn antwoord niet. Wat een enorme bullshit dat iemand die niet goed is in achteruit fileparkeren niet zou mogen rijden :’) Ik kan ook niet fileparkeren, maar kan verder prima autorijden naar mijn eigen mening, en die van anderen. Zolang je het niet alsnog doet en daardoor allerlei ongelukken veroorzaakt is er niks aan de hand.
@fant: ik vind gewoon dat dat een onderdeel is die je moet kunnen als je bezit over een rijbewijs. Het is nou eenmaal een onderdeel van auto rijden. Maar als jij daar anders over denk, prima;)
@545e60: En als je niet tegelijk een boek kunt lezen en jachtsaus kunt maken, moet je ook niet achter het stuur zitten.

Enige multitasking hoort wel bij de rijbevoegdheid natuurlijk.
@bozewolf: Dat heeft helemaal niks met auto rijden te maken. ruimtelijk inzicht en hand-oog coördinatie hebben dat wel degelijk. Of wil je beweren van niet? Dus het is gewoon een nietszeggende vergelijking die je maakt. Verder heb je wel gelijk dat multitasking belangrijk is tijden het autorijden.
@tridente: ik bedoel het zeker niet kwetsend ofzo. Het is gewoon mijn persoonlijke mening. Fileparkeren is gewoon een kwestie van ruimtelijk inzicht en hand-oog coördinatie. Als je daar niet goed in bent kan dat in andere situaties ook gevaarlijk zijn. Overigens is fileparkeren makkelijk aan te leren. Misschien had je geen goede leraar.
@545e60: Nouja, als je gaat lessen in een klein Peugeotje en daarna overstapt in een autotje met een dodehoek zo groot als de vorige Sovjet-Unie dan ga je naar 25x stuntelen nog een keer nadenken.. echter met de huidige auto in mijn bezit die weliswaar groter is, lukt het veel beter.. het is denk ik ook vooral een kwestie van je auto kennen. Nu terug kijkend op mijn reactie heb ik waarschijnlijk toch iets overdreven over mijn parkeer kunsten, nouja..
@545e60: En eigenlijk moet jij gewoon voor je rijbewijs gaan, want betwijfel of je der eentje hebt..
@baap: ow en waarom denk je dat dan? Heb er namelijk wel een. Maar ik zou graag willen weten waarom jij daaraan twijfelt.
Dat iemand hulp nodig heeft om te beseffen dat je het stuur naar LINKS moet draaien whahaha.
Die gasten hebben volgens mij al aardig wat Pints naar binnen gewerkt trouwens haha
Tijd voor een brommertje.
Volgens mij kan je er ook gewoon vooruit in, al zeker met dat lage voetpad…
Dat is ook de tegenstrijdigheid en zwaar sarcasme van het rijbewijs in Belgie.
Als je het hoort doen ze alles voor de veiligheid (lees: gigantische boetes uitschrijven om het gigantische gat in de begroting te vullen), maar langs de andere kant krijg je blijkbaar bij elke doos waspoeder een gratis rijbewijs^^

Als je echt veiligheid wil op de baan, dan geef je enkel een rijbewijs aan de mensen die daadwerkelijk kunnen rijden en dan kom je geen idiote artikels meer tegen zoals: “na 96x geslaagd voor het theoretisch rijbewijs” (wie met een minimum aan verstand denkt er trouwens dat iemand die 96x moet proberen voor een theoretisch rijbewijs, überhaupt nog enig recht heeft op een rijbewijs!?).
Maar uiteraard zou dit veel minder belastingen/boetes/inkomsten zijn voor de overheid en blijkbaar is er op een mensenleven toch nog een (zelfs niet al te hoge) prijs te plakken ;)
@xytras: er zijn genoeg mensen die veel moeite met theorie hebben, maar prima kunnen rijden en zonder problemen met weinig lessen praktijk halen. Als je niet gewend bent om te leren valt theorie nog niet mee. Ik heb het overigens wel beide in 1 keer gehaald.
@undifined1: Als je veel moeite hebt met de theorie, dan ben je net zo goed een gevaar op de weg als iemand die moeite heeft de auto te besturen. Want goed autorijden is niet hetzelfde als een auto kunnen besturen. Een auto besturen is slechts een onderdeel van autorijden. Een onderdeel dat (zeker met enige ervaring) moeiteloos moet gaan, zodat je je volledig op het overige verkeer kunt concentreren. Je moet daarvoor wel de verkeerstheorie kennen en die in de praktijk kunnen brengen. Als je dus niks van de theorie snapt (of het gewoon niet in je hoofd gestampt krijgt), dan ben je dus alsnog gevaarlijk bezig als je dan gaat autorijden. Hoe goed je verder ook bent in het besturen van de auto op zich…
@henrie: maar er zit zoveel flauwekul in die theorie tegenwoordig. Ik denk dat heel veel mensen die al jaren schadevrij rijden de theorie nu niet zouden halen, maar ze kunnen verkeerssituaties wel goed inschatten en juist handelen.
Ik ken heel veel mensen die meer dan 20 jaar hun rijbewijs hebben en er alles voor doen om niet te hoeven fileparkeren. Verder prima chauffeurs die schadevrij rijden. Deze mevrouw begrijpt de principes van het sturen bij het achteruitrijden niet. Dat moet met één rijles op te lossen zijn.
@dafmaf: En dat terwijl die principes bij achteruit rijden hetzelfde zijn als bij vooruit rijden. Als je naar links stuurt, ga je naar links en als je naar rechts stuurt, ga je naar rechts. Of je vooruit of achteruit rijdt, maakt daarbij niks uit. Ik heb nooit begrepen waarom sommige mensen daar moeite mee hebben…
@henrie: Je ziet haar ook telkens de verkeerde kant opsturen. Of te laat terugsturen. Weird. Mijn zus is een koningin met fileparkeren, maar als je in Barcelona woont moet je wel. Overigens gaat het daar wel van ‘boem is ho’.
Vetste filmpje evarr!!!! Kheb me dood gelachen!!! XD
Jezus wat een inzicht. Dit mens mag geen nageslacht produceren!!!!
‘hoe heb jij je rijbewijs in hemelsnaam gehaald’?

Hm, een man mag proberen met omkoping…Een vrouw heeft doorgaans maar [gemiddeld] drie “orale sessie” nodig? Zoiets?…LOL!
@FrankypankyV8: Heb jij misschien een rijschool?
Jezus christus! zijn er dus nog steeds knurften die geen flauw idee hebben hoe ze hun smartphone moeten houden als ze een filmpje maken.
Dat parkeren lijkt ook nergens op overigens.
@rooster: Is een fout van de smartphone ontwikkelaars. Ze zouden in de software moeten inbouwen dat je gewoon niet verticaal kán filmen.
Het duurde eigenlijk een half uur, maar ze hebben maar een kwartiertje gefilmd….
Helaas, het is WEER een opel!
De meest domme onbedoelde actie’s zijn heel vaak van opel rijders,
Het zit vast in de genen van de mensen die een opel kopen.
In Ierland heb je ook het principe “learner driver”. Als je wilt rijden moet je eerst je theorie halen, waarna je een L op je raam plakt en gewoon aan het verkeer mag deelnemen. Misschien is de dame zo eentje.
zie ook op het laatst een veel grotere plek vrijkomen….
@undIfined1: ik denk dat henrie het al behoorlijk duidelijk heeft omschreven, maar ik wil er toch nog aan toevoegen dat die ‘theorie’ om te beginnen geen universiteitsniveau is (zoiets moet een 12-jarige ook nog wel lukken) en gaat over de verkeersregels^^
Als je geen verkeersregels kan toepassen, hoor je mijn inziens niet thuis in een wagen of enig ander voertuig dat op de openbare weg mag. Verder is er ook nog zoiets als verkeersinzicht, dat kan je wss zelfs niet leren en lijkt tegenwoordig ook een heel zeldzaam gegeven te zijn als je het mij vraagt.
@xytra zelf ben ik vwo leerling en afgelopen jaar in 1 keer theorie en praktijk gehaald, en ik moet zeggen dat het best wel veel en hier en daar redelijk ingewikkeld is. Ik kan me voorstellen dat mensen op het praktijkonderwijs hier wel degelijk moeite mee hebben, terwijl veel van die mensen in het dagelijks verkeer prima bestuurders zijn.
@undifined1: Ik heb nog niet eens zo heel lang geleden (herfst 2010) examen gedaan en ik kan me toch niet voorstellen dat het voor iemand met een vwo-opleiding echt lastig en/of veel leren is. Ik heb zelf ook vwo gehad (in de goede oude tijd, van voor het nieuwe leren ;) ) en ik heb denk ik 1 avond wat proefexamens zitten maken en de volgende ochtend het examen gehaald…
@henrie: echt lastig misschien niet, maar ik ben er toch wel 2x een middag + avond zoet mee geweest, komt misschien ook omdat ik een beta profiel heb, en dus voor school niet zoveel hoef te leren. Maar misschien had ik ook wel ietsje minder kunnen leren, ik had maar 1 fout. Maar ik ga meer weer es even leren voor mm examen :-D
Mijn vrouw kan ook niet fileparkeren. Maar ze probeert het dan ook niet en zoekt gewoon een andere plaats. ’t is gewoon een gebrek aan ervaring.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).