Maniakale Golf-bestuurder veroorzaakt dodelijk ongeluk A2 [updated]

Auteur: , 155 Reacties

Vanochtend heeft de bestuurder van een zwarte Volkswagen Golf een ravage aangericht op de A2 bij Utrecht. Ooggetuigen spreken van snelheden boven de 200 km/u.

Vanochtend is op de A2 van Amsterdam naar Utrecht een ongeluk gebeurd, ten hoogte van de afrit richting Utrecht Centrum, Leidsche Rijn. Hoewel er nog geen officiële verklaringen door de politie naar buiten zijn gebracht over de toedracht van het ongeval, melden diverse ooggetuigen via Twitter dat de Golf-bestuurder als een complete idioot aan het rijden was. ‘Snelheden van boven de 200 km/u’ en ‘inhalen over de vluchtstrook’ zijn enkele van de diverse opmerkingen die voorbij komen. Ook de VID meldt dat de auto met zeer hoge snelheid over de vluchtstrook heeft gereden.

Het resultaat van dat idiote weggedrag is helaas voor alsnog één dodelijk slachtoffer en zeven gewonden. De Zwarte Golf is volgens de politie met hoge snelheid op drie andere auto’s gereden, waarbij één van die auto’s over de kop is geslagen. Een traumahelikopter kwam ook nog ter plaatse, maar dat heeft spijtig genoeg voor één van de slachtoffers niet meer mogen baten. De politie meldt dat de bestuurde van de Golf is aangehouden. Momenteel staat er nog een lange file op de snelweg vanwege onderzoek en opruimwerkzaamheden.

Update 14:45: Er gaat een gerucht de ronde dat de auto achtervolgd zou worden door een andere, niet als politie herkenbare auto. Was dat een onopvallende surveilancewagen een mede-idioot of…? Hier en hier berichtjes hierover op Twitter.

Update 31-12-2015 14:26: het dodelijke slachtoffer is een ondernemer uit Den Helder, zijn vrouw ligt zwaargewond op de intensive care.

Foto: Dylan Groenewegen op Twitter155 reacties

Hmm ja dat is niet zo`n nette actie. Of de opgegeven snelheden kloppen vraag ik me af. Als ooggetuigen zoiets zien lijkt het altijd sneller. Maar dit zal de trajectcontrole mogelijk uitwijzen.
@dutchdriftking: inderdaad. Vooral die 210 km/h.. Weet je zeker dat het geen 212 was?? Maar hoe dan ook, het blijft een triest ongeval met in ieder geval voorwaardelijke opzet.
@dutchdriftking: maakt het uit of hij met 200+ of 180 over de vluchtstook rijdt als een idioot? Nee, duidelijk is dat hij mensen in levensgevaar heeft gebracht.
@dutchdriftking: een golf die als een bezetende rijdt en vervolgens iemand dood rijden noem jij niet zo’n nette actie? Dat is wel het understatement van het jaar.
Bij een traject controle moet je minimaal onder 2 poortjes door rijden om de gemiddelde snelheid te kunnen bepalen. .. als je na 1 poortje op een argeloze andere bestuurder botst, dan zal het lastig worden een gemiddelde snelheid te bepalen aan de had van de trajectcontrole
@maxpower: dat kan wel hoor wanneer de exacte tijd is geweten van wanneer hij door het eerste poortje ging, de exacte tijd van het ongeval is geweten en de exacte afstand tussen het eerste poortje en de plaats van het ongeval is geweten.
@martinez666: daar heb je een goed punt, maar er zou bv ook gekeken kunnen worden naar remsporen en de vervorming van de voertuigen… daaraan kan je aflezen hoe veel energie er vrij is gekomen bij de aanrijding, dus hoe hard er gereden is…
@maxpower: inderdaad, een expert kan meestal een goede inschatting maken van de snelheid die werd gereden op het moment van de crash, ach, we zullen het snel genoeg weten…
@martinez666: er wordt per poortje ook een snelheid gemeten. Het wordt eventueel gebruikt voor correcties wanneer een gemeten snelheid vreemd lijkt.
@dutchdriftking: het enigste dodelijke slachtoffer bij dit ongeval zou de debiel in de golf moeten zijn. Nu is er een onschuldig iemand overleden en komt die golf rijder er waarschijnlijk met rij ontzegging van een dag af en 2 jaar voorwaardelijk ofzo iets.
@raym: Het is enige, daar bestaat geen overtreffende trap van, dus ook enigste niet. Daarnaast zal dood door schuld en roekeloos rijden minimaal 1 en maximaal 4 jaar celstraf zijn; afhankelijk van de verkeers- en criminele historie van de overtreder. Vervolgens kan hij aansprakelijk gesteld worden voor al het geleden materiële en financiële schade (en compensatie) en zal de rijontzegging snel minimaal een jaar of 5 (10 ?) zijn gezien de dodelijk afloop. Meer celstraf zal uit aanvullende delicten/overtredingen moeten volgen (maar zet geen zoden aan de dijk) , tenzij het een TBS gevalletje blijkt.

Word je niet vrolijk van als je partner of kind of ouder dood is, maar goed, sharia-straffen of Amerikaanse praktijken lijken me ook geen goed alternatief…
@dawwg: sorry ik hoor ik vergissing maak tussen enigste en enige. Maar ik heb het niet zoals jij het noemt over sharia straffen. Ik bedoel gewoon dat hij zich daar dood had moeten rijden. En niet een onschuldige. En die straffen die je op noemt komt in nederland toch niks van terecht.
@raym: Tja, denk niet eens dat het om een keuze tussen vangrail/dood of auto ging, ik denk gewoon verkeerde gok en/of ongelukkig samenloop van omstandigheden. 100km/u snelheidsverschil is nogal wat… en het is inderdaad triest dat meestal de onschuldige medeweggebruikers de dupe zijn; Newton Laws :(

Denk trouwens wel dat deze man een serieuze veroordeling krijgt gezien de omstandigheden en de vele getuigenissen. En ik wil je niets in de mond leggen hoor, maar slechts aangeven dat dood door verwijtbare schuld / roekeleoos gedrag een moeilijke kwestie is. Maar laten we die off-topic discussie maar niet onnodig voeren.
@dutchdriftking: een gemiddelde 1.2 tsi haalt geen eens 200..

Sterkte voor de nabestaande, diep triest zo’n actie!
Alweer zo’n idioot in een Golf, na dat gedoe rond Utrecht. Mijn medeleven aan de nabestaande, hopelijk wordt deze meneer hard gestraft.
@Kartmans: nabestaanden*
@Kartmans: alle golfjes afschaffen!
@mrrallycross: alle mensen die een golf rijden registreren en dna afnamen. 90% van de misdaad oplossen.

hoppa en dat op dinsdag middag.
@xiran: het is woensdag…
@jervoo: lol tijdreizen een van mijn bijzaken :D.

tja door de kerst en oud en nieuwe ben ik de dagen ff kwijt. eeeeey waar is de roozzeeeé
@xiran: rosé? We zitten niet op de camping vriend…
@xiran: heb zelf twee Golf’s (G7 en G1 cabrio) maar als je kijkt wat er allemaal in Golf’s rondrijd lijkt me je plan zeker geen slecht idee…
Ik doe mee!
@ukbob: ik denk dat we de golf 1 serie kunnen uitsluiten. Dat zijn alleen nog liefhebbers.
@xiran: helaas zijn er van dit soort mensen die dit in de drukte gaan doen en niet hun gasdrang op het circuit los laten( of op zijn minst in de nacht). Ik als zwarte golf rijder kan jullie gerust stellen dat we niet allemaal zo zijn. excuses namens de zwarte golf rijders
@leemster: Golfjes zijn gewoon fijne auto’s en verkopen het meest dus nog al wiedes dat er ook schorriemorrie in rond rijdt. Zelfs de politie rijdt in ongemarkeerde R versies rond dus als je 2 iets te oude gasten ziet voor in zo’n auto, even op de rem.
@mrrallycross: alle idioten die zich niet aan de snelheid kunnen houden moeten van de weg….

Al die stoere mensen hier ook die 140/150 rijden, why? Waarom hou je je niet aan de snelheid?
@87sandyd: Omdat een vaste maximumsnelheid niet voor alle situaties redelijk is? Om 3 uur snachts bijvoorbeeld kan je best harder rijden terwijl bij regen 130 eigenlijk te hard is
@murkmotorsport: overdag zie ik ze ook…..

Je speelt met je leven en die van anderen, wat nog veel erger is. Je moet je beseffen dat je in een doodskist rijdt.
@87sandyd: Stel je niet zo aan joh…
@murkmotorsport: waar komt dat waanidee dat je s’nachts sneller zou kunnen rijden toch vandaan? s’Nachts is het minder druk dat spreekt ansich voor sneller. Maar dat het inhaalverbod voor vrachtwagens niet in werking is, dat er vaak werkzaamheden zijn, je meer (slaap)dronken bestuurders op de weg hebt maar bovenal dat het zicht minder is (want donker! duh!) spreekt allemaal juist voor minder snel s’nachts. En hebben we argumenten als geluidsoverlast nog niets eens meegenomen.
Omdat een vaste maximumsnelheid niet voor alle situaties redelijk is? Om 3 uur snachts bijvoorbeeld kan je makkelijk harder rijden zonder onveilig bezig te zijn terwijl bij regen 130 te hard is ook al mag het wel.
@87sandyd: het gaat niet alleen om het sneller rijden bij mij, met 140 op een tweebaansweg stroom je mooi door, met 130 sluit je jezelf altijd in tussen langzamer verkeer op de rechterbaan en inhalend verkeer op de linkerbaan. Met 150 heb je ook nog het voordeel dat je op de linkerbaan eigenlijk nooit sneller verkeer in de weg zit. Als de limiet 120 ipv 130 is volstaat het om 130 of 140 te rijden, als het rustig is kan je je gewoon aan de limiet houden. En als je geld wilt besparen kun je natuurlijk gewoon 115/125 rijden zodat je geen last hebt van traag verkeer, je bent dan immers het trage verkeer. Maar goed, 200+ is natuurlijk van de pot gerukt, zeker op een drukke weg.
@87sandyd: ik ben een mens, ik heb hersenen om zelf na te kunnen denken. Ik hou me niet altijd aan de maximum snelheid omdat die soms te laag is. Ik hou me ook wel eens niet aan de maximum snelheid omdat die te hoog is ! !
Het is een richtlijn die ze zijn gaan handhaven omdat sommige testosteron bommetjes of overgemaakt typetjes niet snappen wat wanneer wel of niet kan.

Ik vind jou opmerking dan ook onbeschrijfelijk dom, ondoordacht en onnozel schaapachtig.
@87sandyd: 150 rijden is een stuk meer ontspannen dan steeds remmen voor auto’s die 2km/u harder rijden dan jij, of ben jij er zo een die het nut van een 4 banen brede snelweg teniet doet door systematisch op de linker helft te rijden ook al haal je niet in?
@Kartmans: hahaha denk jij nou echt dat deze man hard gestraft gaat worden? Als deze straf meer dan 5 jaar wordt vind ik het al knap
@dampu020: ik zeg tegen de muur en afknallen die gast
Mijn oprechte medeleven aan de slachtoffers. En het verhaal van de Golf bestuurder?
@sjoppie: slechte jeugd… Zielig zielig
@sjoppie: blijkbaar leeft die klootzak nog.. Waarom gaan er altijd onschuldigen dood en overleeft de veroorzaker?!!
@audir8v10: als het achterop rijden is: omdat de voorkant tot in den treure botsproof wordt gemaakt. De achterkant van een auto daarentegen….
@audir8v10: Inderdaad…. Waar zijn de straffen zoals die in Amerika gehanteerd worden…
@sjoppie: Ik denk dat ie haast had.
Wat een gek!! Wens de familie en de andere gewonden veel sterkte toe!!!. Lijkt mij dat dit een gevalletje rijbewijs innemen is, als de rechter hard genoeg is tenminste. Want dit is niet goed te praten. Past helaas zo in het rijtje van gekste rijgedrag. Zelfde categorie als de golf bestuurder van afgelopen week.
@pand: Rijbewijs innemen? Gevalletje 5 jaar rijontzegging en poging tot doodslag mag ik hopen. Wat een dwaas.
@MercErik: @sketcher; Met gevalletje golf bedoel ik dat ook. Komt niet duidelijk over als ik het na lees. Mijn excuses. Dit soort mensen horen niet op de weg thuis en ik ben altijd van mening dat men zijn of haar hele leven hier aan herinnerd mag worden, gezien de overlevenden dat ook worden. Hoop dat het nu duidelijk is
@mercerik: was het maar poging tot doodslag…
@lekbak: in dit geval wel in tegenstelling tot het andere omdat in dit geval wel aannemelijk is dat de gevolgen dusdanig zijn.
@stephane8200: dan is het doodslag en geen poging tot… Poging tot zou betekenen dat het slachtoffer nog hadden geleefd, helaas is er een dode te betreuren.
@lekbak: ik snap het. Te snel gelezen. Inderdaad wat je zegt helaas.
@stephane8200: ik denk dat @lekbak bedoelde dat het hierbij niet ‘slechts’ een POGING tot doodslag was, maar dat het helaas doodslag is geworden.
@pand: Paar jaar cel en TBS mag ik hopen
@pand: LOL! da’s cker een roze wolk dat op je avatar..
Er is na 2015 zo weinig meer over van de reputatie van Volkswagen.
@volvoturbo: trol? Hoop ik toch..
Aanslag?
Het is erg makkelijk om deze bestuurder als mongool te bestempelen, al schiet die term ook direct door mij heen. Ik rijd zelf ook weleens (fors) te hard, en ik denk dat ik hierin niet alleen ben op Autoblog. Doet me wel schrikken, had een van ons kunnen zijn. Sterkte aan de nabestaanden.
@camber24: mwah.. Ik rij ook wel eens fors te hard, maar nooit op de vluchtstrook of op een drukke weg. Denk dus dat je hiervoor echt een steekje los moet hebben zitten.
@jessepinkman: ja mee eens. Was ik er vergeten erbij te zetten. Dat is iets wat je idd nooit doet.
@jessepinkman: precies mijn gedachten
@camber24: Ik rij ook wel eens fors te hard ja. Maar dan alleen wanneer de situatie dit toelaat. Dat is heel wat anders dan met 200 over de vluchtstrook inhalen. De bestuurder van de golf zal hoogst waarschijnlijk een reden hebben gehad om haast te maken. Ik kan me dan ook situaties voorstellen waarbij je maling hebt aan de verkeersregels, maar dit soort acties zijn niet goed te praten.
@kapitein: te hoog testosteron gehalte? Niet volgroeide prefrontale cortex? Chemische onbalans in de bloedbaan? Dat is waar ik aan denk.
@garp: Wellicht zuurstofgebrek bij de geboorte?
Wat is dat toch met die Golfjes in de buurt van Utrecht de laatste tijd…

Sterkte voor de nabestaanden in ieder geval, die hebben in ieder geval levenslang. Piet Piraat zal over niet al te lange tijd z’n kunsten weer kunnen vertonen alsof er niks gebeurd is, vrees ik.
Ik hoop dat het dodelijk slachtoffer de Golf rijder zelf is zodat hij voorgoed uit de genepool gewist is, wat een idioot.

Verschrikkelijk, leef met de slachtoffers mee. Het zal je gezin maar zijn waar hij op knalt.
@sketcher: Nee, hij is helaas (levend) aangehouden.
@jessepinkman:

Inderdaad helaas,

Weer zo’n geval waarbij een normale burger het slachtoffer wordt van een stuk verdriet. Zelf zal hij waarschijnlijk weinig hebben, maar wat zou het toch fijn zijn als het andersom was bij dit soort zaken.
1 jaar rijontzegging en 5 daagse rijvaardigheid cursus. Veel hoger zal zijn straf wel niet worden. Mooiere straf zal zijn. In de woestijn droppen met 1 flesje water en een pistool met 1 kogel. Kijken welke hij het eerst neemt.
@gerjan: en dan “vergeten” het pistool te laden ;-) Lekker laten lijden zoals de nabestaanden ook hun leven lang!
@m-tfsi: Gewoon een losse flodder er in….
@406_v6: hahahaha
@406_v6:
Met 200 tegen een brug pilaar laten rijden
Her en der in de media wordt gespeculeerd dat de Golf wellicht ‘politie’ zou zijn. Maar dat lijkt me toch niet.

Vanmorgen zag ik toevallig dit filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=BJ49AC-Pn1A
’t klinkt alsof de ”A2-Racer” ook zo’n rijstijl had. :(
@joostm91: lijkt me sterk. Die rijden niet in oude pauperGolf’s van 10 jaar oud.
@trustmeiamanengineer: True, +1, had ik nog niet eens bedacht.
Van mij mogen dit soort lui geëxecuteerd worden.
Volslagen staatsmongool. Auto waar ie achterop is gereden lijkt wel een Renault Senic, of wat daar van over is…. Ik hoop dat er niemand op de 2 achterste stoelen zat…
@trustmeiamanengineer: Citroën C8. Geen kleine jongen ook dus.
Voor dit soort gevallen mag de doodstraf wat mij betreft weer ingeschakeld worden. Hier zijn imo geen excuses voor.
@2wheeler: dat zal (gelukkig) niet gaan, daarvoor moet de grondwet worden gewijzigd en moet Nederland uit de EU treden.
@knipperlichtje:oeh….snel regelen dan 😉
Ik, domme Belg, reeds onlangs eens naar Düsseldorf via NL, ik reed gewoon normaal op het meest rechtse vak (2vaksweg) zoals dat gaat in het verkeer reed er ook vaak iemand langs me op het linkse vak, ofte: inhalen zoals dat heet. Mààr 2x maal werd ik ingehaald door iemand via de pechstrook (toch wel best een vrij smalle strook) van één of andere GEK die vond dat de inhaler het niet snel genoeg deed. Russische toestand in NL ? Grote frustraties op de weg in ons buurland ? Ik kan alvast zeggen dat dit voor normale chauffeurs en buitenlanders zoals mezelf wel schrikwekkend overkomt, levensgevaarlijk eigenlijk want op de pechstrook kunnen voertuigen stilstaan, idd ‘pech’strook.
Doe er wat aan politiestaat NL !!
@lowlow: ik rij al tien jaar op de Nederlandse wegen en ben nog nooit via de vluchtstrook voorbij gereden (behalve door hulpdiensten). Uiteraard heb ik het zelf ook nog nooit gedaan maar dat lijkt me logisch.
@lekbak: het is mij in bijna 20 jaar ook maar 1x gebeurd. Ik denk trouwens dat we inhalen via de vluchtstrook steeds minder gaan zien we hebben immers tegenwoordig heel veel vrije rijstroken aan de linkerkant, vaak met zo’n rood kruis er boven. Mensen die echt willen inhalen doen dat daar wel.
@lowlow: puur toeval, ik rij iedere dag op de snelweg en heb dit nog nooit meegemaakt.
@lowlow: Dat is me in al die jaren ook nog nooit overkomen. Tenzij het een Spitsstrook was. Want als er dan iemand op het “rechtse”baanvak (wat dan dus eigenlijk het middelste is geworden) een stuk onder de snelheidslimiet rijdt, wil het gebeuren dat er iemand rechts voorbij rijdt.

Maar dat is dan ook de enige keer dat ik heb gezien dat er mensen over de “vluchtstrook” worden ingehaald. (Maar het is op het moment van een spitsstrook een rijbaan, en geen vluchtstrook meer)
@lowlow: Des te zuidelijker je gaat des te triester men rijdt is mijn ervaring. Je merkt het al vanaf Brabant
@lekkaah: in Brabant wonen tenslotte ook Brabanders, niet zo gek dus dat het er daar zo aan toe gaat ;-)
@lekbak:
Ach ja, Hollanders zijn immers superieur in alles.(Vinden ze in ieder geval van zichzelf)
@9000cse: erg is dat hè, gelukkig ben ik geen Hollander dus heb ik daar geen last van…
@lekkaah: kun je nog meer onzin uitkramen?
@lowlow: wel een aantal keer dat ik dat meegemaakt heb (anderen zien inhalen via vluchtstrook). Wellicht heeft het iets te maken met tergend traag inhalen of niet in de binnenspiegel kijken en anticiperen op aankomend verkeer.
@lowlow:
Die Russische toestanden en frustraties zijn in België niet anders. Eergisteren nog op de Ring rond Brussel. Werd ik ook over de vluchtstrook door een Golf ingehaald. Reed ook veel harder dan de toegestane 120km/u.
@lowlow: Ik moet echt wel pech gehad hebben dat ik het 2x voorgehad heb :-) maar ik zever niet. Het was dan ook een ellenlange 2vaksbaan via Eindhoven, Venlo… en die kl****te vrachtwagens aarzelen gewoon totaal niet meer om voor te steken op een 2vaksweg tijdens de spits, die dag was het echt rampzalig….
Echt zoveel maniakken kom ik toch niet tegen op de weg in BE eigenlijk, ik heb een vermoeden dat we er nog vrij goed van gespaard zijn, algemeen gezien. Nu ja als de helft van de tijd stil staat.
@lowlow: troost je, dat is de ergste snelweg van Nederland. Hoog tijd dat ze die hele route van de havens naar de ruhr minimaal 3 strookjes breed maken.
Denk je dat je 2015 overleefd hebt en wil je het fijn gaan vieren, komt deze lul ff langs…
Ik kan hier een hele lijst aan kentekens plaatsen van asociale rijders incl foto
@730ld: ik kan hier een hele lijst aan moraalridders of mensen die denken eigen rechter te zijn plaatsen, inclusief foto
@730ld: de lijst met idioten die met hun mobieltje in de hand autorijden is vast nog langer…
En een spookrijder op de A4.. Mensen mensen leer eens rijden.
@dutchcourage86:
Hoor nu op de radio dat die dus ook daadwerkelijk een ongeluk veroorzaakt heeft.
@flowdesign: Als transportplanner Westland haalde ik elke dag verse groente en fruit naar Barendrecht en elke dag was het raak bij de Benelux of de A20.
Heeft die @faalhaas toch gelijk …
Klootzak. Punt.
Ja maar meneer de agent, m’n gaspedaal zat vast en de rem werkte niet…
Misschien ligt het aan mij, maar bij Golfjes (en meer van zulke type auto’s) die als zodanig rijden moet ik altijd meteen denken aan drugsdealers van Noord-Afrikaanse afkomst die werkelijk overal schijt aan hebben.
Ben benieuwd of mijn “vooroordeel” bevestigd zal worden. Wanneer spreek je eigenlijk over “vooroordeel” en wanneer over “ervaring”?
@flowdesign: ligt niet aan jou, is ook mijn ervaring
@draadloos: die zit even op de stoel, is iemand van de ongevallendienst
@flowdesign: Eens. Is ook mijn observatie onderweg, en ik maak nogal wat kilometers.
ALS er Noord-Afrikaanse etniciteit aan de orde is EN “het” zit in een oude Golf, dan kan je vaak maar beter opletten……want rijgedrag laat meestal te wensen over. Vooral als er meer in één auto zitten, heeft men kennelijk vaak de aandrang te laten zien hoe hard het wel niet kan…
Maar die etniciteit doet er niet toe. Wat er echt toe doet is de strafmaat, en die is eigenlijk altijd bedroevend laag. Hier zal hooguit dood door schuld aan de orde komen, en staat de straf niet in verhouding tot het leed dat is aangericht. Benieuwd waar het hier op uit gaat draaien.
@flowdesign: Het is geen feit of gebasseerd op betrouwbare onderzoeken. Dus je mening is in dit geval een vooroordeel.
@Benz65:
Het is nog niet bevestigd en ook niet ontkracht, dus wat je zegt kun je helemaal nog niet weten.
Bovendien stelde ik de vraag in het algemeen, wanneer is iets nog een vooroordeel en wanneer is het ervaring? Ik denk dat wanneer je statistieken bij de politie op zou vragen er statistisch te bewijzen valt dat bepaalde “hokjes” (bijv. drugsdealers) relatief meer ongevallen veroorzaken dan de gemiddelde persoon.
Maar zoals ik al zei, het is in dit geval nog niet bevestigd of ontkracht, dus we weten het niet.
Die zal wel een flinke taakstraf krijgen. Voorwaardelijk rijontzegging, want rijbewijs nodig voor zn werk. Dat soort bullshit. Vreselijk, wat een klap moet dat geweest zijn.
@terazino:

Idioot zijn is geen erkend beroep, naar dat rijbewijs kan die wel fluiten, tenzij die een slechte jeugd heeft gehad.
Weer zo een mongool in een Golf. Vreselijk dat mensen hun dierbare zijn kwijtgeraakt door zo een idioot. Sterkte aan de slachtoffers.
Hopelijk moeten ze /gaan ze zijn benen amputeren… Dan mag hij ook de rest van zijn leven aan dit voorval denken.
@Benz65: ja en nog steeds vind ik dat dit stuk uitschot zich met deze actie gediskwalificeerd heeft voor een gelukkig en gezond leven.
@w0o0dy: Weet je, je hebt volkomen gelijk. Normaal wens je niemand zoiets toe, maar als je zo’n enorm domme klootzak bent als deze bestuurder verdien je eigenlijk wel een permanente herinnering aan je acties. Maar goed, meestal hebben dit soort figuren ook nog het geluk dat ze na een paar dagen/weken weer helemaal fit zijn en mild gestraft worden met een paar maandjes celstraf en een tijdelijke rijontzegging…
Dit is meer dan doodslag in ieder geval. Met zo’n snelheid rijden en voor langere tijd (gezien de getuigenverklaringen) had deze bestuurder kunnen weten dat er doden konden vallen.
Voor minder dan moord zal het OM niet gaan.
@RutgerK: moord is als het doden van iemand je doel is. Doodslag is als je bewust dusdanig onverantwoord bezig bent geweest dat je had kunnen bedenken dat er iemand bij kan sterven. Doodslag dus…
Ik pleit voor een psychologische test vóórdat iemand zijn rijbewijs afgegeven wordt, en niet zoals de regelgeving nu is, nadat je brokken hebt gemaakt @CBR!
@sjaterantekomen:
Zo kun je het fileprobleem ook oplossen.
Ook een psychose zeker….
Voor wat de update betreft: De Golfbestuurder is gewoon onschuldig. Het is de politie die hier schuld aan is. (Aldus het pleidooi van de advocaat van de Golfrijder)
@9000cse: had al zoiets verwacht toen ik in het artikel las dat er mogmogel een undercover politiewagen achteraan zat. The same story als toen met de benzinedief, meneer werd “opgejaagd”
@miezemiez: *mogelijk* stomme autocorrect……
Wat bizar zeg. En wat een klootzak ben je dan.

En achtervolgingen op hoge snelheden zijn volgens mij levens gevaarlijk. Ik hoop voor dat de achtervolgende auto zijn prioriteit hoog genoeg was om dit te doen, en niet omdat een achtervolging spannend en leuk is. Want het is levensgevaarlijk. Laat hem dan maar gaan als het kan.
@clarkson: pas op, ik kreeg heel AB over me heen toen ik klaagde over de politie die weg afzette om een benzine dief te vangen…
@norge: Ja ik ben niet zo bang aangezien de reaguurs niet door m’n beeldscherm heen komen om me aan te vallen.

Maar in sommige gevallen, vooral op de snelweg kunnen ze beter even het kenteken noteren en later bij de desbetreffende persoon langs gaan. Je weet natuurlijk niet wat er hier aan de hand was. Maar politie acties op de snelweg is vaak gevaarlijk. Net als de snelweg afzetten voor een benzineboefje.
@clarkson: ik gok dat het originele kenteken bij dat soort figuren er niet op zit…
Kan een golf überhaupt wel harder dan 180?
@burgerbak: de meeste instapmodellen komen al aardig in de buurt met genoeg overtoeren.
@burgerbak: grappig bedoeld neem ik aan? Is een R32 zelfs, rijdt de meeste autos hier eruit. Kenteken 73-LJ-VP…
Wel lekker veilig die Golfjes, met +200 achterop een auto klappen en er niets aan overhouden.
Ja hoor, er zijn voorbeelden genoeg.
Moet dat nou met die reclame van anderzorg? Valt over de halve pagina heen (mobiel), niet weg te drukken en ik kan niet neer bij de content.

Zo vragen jullie wel weer heel hard om adblock.
Een standaard kader met reclame (zonder geluid en uitrol) vind ik prima, net als de commentorials en af en toe zo’n gesponsord artikel. Maar dit is waanzin. Kan de site niet lezen door de reclame…
Ophangen aan de zelfde riem die zijn leven heeft gered, terwijl een ander het leven door hem is verloren..
Hm, Dit was ook een maniakale Golf-rijder… Óf het is enkel een pleonasme, óf er is een causaal verband tussen de VW Golf en maniakaal gedrag…
Ik zag de Golf op het nieuws, een R32?
@rufctr01: volgens mij ook. Type 4
@rufctr01: klopt. En die andere auto is een Citroen C8.
Waarom is het altijd een onschuldige die om het leven komt? Als er een dood had moeten zijn dan was het die malloot die zo reed. Erg triest dit. Zal er wel weer vanaf komen met een taakstraf.
‘De golf rijder’ cmon son!!!!

Heb alleen maar golfjes gehad.
Wil niks over iemand zeggen. (Los van het: ik kan geen Mercedes kopen)
Vooroordeel bevestigend.
Het was in elk geval een Golf 4 3.2 V6 als ik naar het kenteken kijk dus die haalt met gemak de 210 .
Oke ik snap dat deze bestuurder flink fout zat. Dat vind iedereen hier dat is duidelijk.

Maar ik wil er wel iets tegenover stellen. Dat is dat er gigantisch veel linksplakkers in Nederland rijden.

Natuurlijk, die Golf wilde te hard. Maar als iedereen nou eens gewoon rechts blijft rijden die geen haast heeft en niet elke keer om een paar km/h snelheidsverschil de drang heeft om in te halen dan zou dit ongeluk waarschijnlijk ook niet zijn gebeurt. Dan zou die golf vanzelf wel van de weg worden gehaald een keer door de politie.

Ik weet nog uit de tijd dat ik zelf jong en onbezonnen was en bepaalde frustraties niet goed in de hand had. Ik irriteerde me toen echt gigantisch aan alle geitewollen sokken linksplakkers, vaak ook in een Renault Megane. Met zo’n houding van ‘ik rij lekker links, als ik 110 rij en die voor me rijdt 108 dan ga ik lekker met 110 rustig inhalen, en als iemand er dan langs wil dan wacht ‘ie maar lekker! en als ie duidelijk haast heeft dan blijf ik lekker extra lang links na het inhalen’. Etc…

Ok, rechts inhalen moet worden bestraft daar ben ik het mee eens. Maar zelfs een politieagent heeft aan mij toegegeven dat rechts inhalers wel vaak boetes krijgen maar linksplakkers krijgen nóóóit een boete. Kortom als je eerlijk bent dan moet je 100% eerlijk zijn en daar ook boetes voor geven.

Maargoed iedereen is hier roomser dan de paus. Bedenk goed er zijn heel veel zogenaamd brave mensen die ook risico met mensenlevens nemen door te appen achter het stuur, de kinderen koest houden of met huisdieren bezig zijn etc etc.
@tstile: Je hebt volkomen gelijk over de risico’s die mensen nemen met het whatsappen achter het stuur en de frustraties die “langzaaminhalers” en linksplakkers opwekken, maar wat heeft dat er nou weer mee te maken dat de bestuurder van deze Golf die met idiote snelheden over de snelweg racet en daarbij o.a. rechts en over de vluchtstrook inhaalt? Je praat over linksplakkers alsof zij het schuld zijn dat deze man te hard reed. Linksplakkers zijn een bron van frustratie voor vele weggebruikers, maar rechtvaardigt dat een snelheid van volgens ooggetuigen meer dan 200km/u? Nee. Was het zonder linksplakkers wel veilig geweest om met 200 over de linkerbaan te vliegen? Nee. Deze man vertoonde gewoon gevaarlijk rijgedrag en heeft daarmee mensen het ziekenhuis en zelfs de dood in gejaagd. De enige persoon die je dit kunt aanrekenen is de bestuurder van de Golf.

Kijk, ik ga echt niet schijnheilig doen en zeggen dat ik nooit te hard rijd en ook nog nooit zo’n slome linksplakker even rechts voorbij ben geschoten, maar als bestuurder moet je ook risico’s kunnen inschatten. Er is echter een groot verschil tussen de regels overtreden en een gevaar op de weg zijn. Laat in de avond wat harder rijden als het toch rustig is, een slome linksplakker rechts voorbij schieten als je rechts voldoende uitwijkruimte hebt, het mag officieel natuurlijk niet, maar je doet er niemand pijn mee (behalve je portemonnee dan als je een prent krijgt) en het is vrij risicoloos. Over een vluchtstrook rechts inhalen op een moment van de dag dat het toch enigszins druk is en dan ook nog met een snelheid van 200km/u is ronduit gevaarlijk. Als je ook maar een greintje verstand in je bovenkamer hebt dan snap je dat en gooi je hem niet met 200km/h over de vluchtstrook. Helaas voor de slachtoffers begreep de bestuurder van de Golf dat niet, met een dode en zeven gewonden als gevolg…
Nog meer nieuws?
@maurits123: ik zie net dat die auto een Citroen C8 is. Als je de auto er zo bij ziet liggen, dan is die klap echt gigantisch geweest
Ik reed er vandaag langs. Ik wist dat het ernstig was gezien de auto’s die op de kop lagen en de Golf van voren helemaal naar de kl*te was. Ik moest dus concluderen dat de Golf de boosdoener was door vol achterop een andere auto te zijn gereden. Gezien de schade wist ik ook dat de snelheid abnormaal hoog moest zijn. En tot slot, het feit dat het een Golf IV R32 maakte het plaatje compleet (Beetje kort door de bocht: snelle auto, flinke schade, dat zal het wel zijn). Helaas later moeten lezen dat het een onschuldig leven heeft gekost. Mijn ‘analyse’ bleek verder te kloppen.

Ik vind het ronduit afschuwelijk wat daar is gebeurd, als je die voertuigen zo verwrongen ziet staan vraag je je alleen maar af hoe het met de betrokkenen gaat. Om achteraf toch te lezen dat 1 persoon het niet heeft gehaald is erg naar. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden en betrokkenen

Wat betreft de bestuurder van de R32. Het is spijtig, maar die man zal max 4 jaar krijgen met een geldboete terwijl de overledene zijn plaats van bestemming niet heeft behaald en dat ook nooit zal doen. Niet te vergeten dat het vele malen erger had kunnen aflopen met 3 kinderen in 1 van de auto’s. Dit dient veel harder gestraft te worden.
golf R32, maarja als je daar mee zo idioot ga rijden heb je geen hart voor de auto waar je in rij.
wand>nu stuk. en al Helemaal niet voor je mede weg gebruiker. wand>nu slachtoffers en het zit je hele leven achter je aan. maar de gene die iemand verliest heeft een fck leven door hem
Ik vind het onzin dat opgejaagd. Als de politie vraagt of je wil stoppen dan doe je dat. Als je dat niet besluit te doen en schade berokkent dan ben je 100% daarvoor verantwoordelijk. 99% van de mensen stoppen gewoon. Die 1% kunnen we best zonder in Nederland.
Ik vind bewust er vandoor gaan als de politie zegt dat je moet stoppen al een paar jaar cel waard. En dan gaan we lekker tellen, 2 jaar cel voor doorrijden, dan werkstraf om alle schade tot de laatste cent te vergoeden plus rente. En dan nog celstraf voor de zware mishandeling plus doodslag. Maar ja, dader = slachtoffer en zielig.Zal wel meevallen dus.
tja, een golf 2.8 v6 blok van 400kg versus de achterzijde van een plastic Scenic
Het had nog veel erger gekund denk ik dan..
Meer dan de helft van de verkoop van golfen is van marrokaanse of turkse aankomst…
Van der L heeft net 8 jaar cel en 10 jaar rijverbod te horen gekregen in rechtzaak

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).