Mannetje (11) rijdt 120 kilometer in de auto van pa

Auteur: , 30 Reacties

Dit baasje heeft in elk geval het autohart op de juiste plek zitten.

Mannetje (11) rijdt 120 kilometer in auto van z'n pa

Een elfjarige jongen kreeg het na een ruzie thuis op z’n heupen. De knul had er genoeg van en pakte uit nijd de auto van z’n vader. Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen weten we niet, maar de Duitse politie wist de kleine heethoofd pas 120 kilometer verderop bij de Duitse grens met Luxemburg te af te stoppen.

De politie spotte de jonge scheurneus achter het stuur en het viel op dat het mannetje de auto wel heel bedreven bestuurde. Het gegeven stopteken werd door de knul genegeerd, maar enige tijd later werd hij alsnog klemgereden en thuis afgezet door de politie.

Uiteraard willen we dergelijke acties niet vergoelijken of aanmoedigen, maar waren jullie op 11-jarige leeftijd in staat geweest om zonder brokken 120 kilometer met een auto te rijden? Ondergetekende in elk geval niet. Over 11-jarigen gesproken: onlangs schreven we over een Belgisch jochie van die leeftijd die door pa werd aangemoedigd om de familie-Cayenne eens flink de sporen te geven.30 reacties

120 kilometer en geen schade rijden dan zal z’n rijdbewijs ook wel niet zo moeilijk voor hem zijn
@martijn11: behalve theorie zal wel een probleem worden
@reobnednab: kan.. ik heb het gehaald zonder een boek open te slaan. En praktijk zakken omdat je dan te vlot rijdt.
@martijn11: misschien dat hij nu wel een paar jaar moet wachten voordat hij dat mag gaan halen
Ik ben als vierjarige ooit weggereden in de Ford Escort van m’n ouders. Dat kon dankzij de afwezigheid van een stuurslot, het parkeren in de versnelling en het feit dat er in 1973 verder nog nauwelijks geparkeerde auto’s in de straat stonden. Ik kwam echter niet verder dan het prikkeldraadhek aan het einde van de straat – een whopping 25 meter.
Ik had op m’n 12e m’n eigen auto. Daarmee reed ik met vriendjes door de bossen.
11 jaar en 120 km schadeloos rijden. Toch wel n held!
Toen ik 11 jaar was schopte ik een bal tegen muurtjes op. Met een beetje pech schoot ik de bal door een raampje heen. Die bal zag je nooit meer terug natuurlijk.
@viezefreddyw: of lekker hard terug in je gezicht!
Gewoon op Autopilot zetten.
Ik was 12 toen ik voor het eerst rijles kreeg van pa, uiteraard op een soort van afgesloten parkeerterrein. Mijn neefje daarentegen reed op zijn 10e al dagelijks in de ‘landauto’ van zijn pa. De oude volvo 340 diesel van opa die op hun boerderij dienst deed als werkvoertuig op eigen terrein en de weilanden achter de boerderij. Later kwam er een golfje 2 bij met een 1.6 turbodiesel. Daar heb ik een hoop lol mee gehad toen ik een jaar of 16 was.
op m’n 12e reed ik voor ’t eerst zelf. in een bos op de veluwe in een ’74 bmw. zelf choken bij ’t starten, zelf schakelen. zolang het mij lukte om die auto weg te rijden, mocht ik rijden. lukte ’t niet, dan pech gehad want pa hielp niet. ging me toch behoorlijk af. uiteindelijk een paar rondjes gereden, max 40-50 km/u, maar toch leuk in ’t bos.
Toen ik elf was hadden mijn ouders zo’n oud barrel van een auto dat een rit van 120 kilometer praktisch onmogelijk was zonder minimaal één keer de hulp van de wegenwacht of een vriendelijke mede-automobilist te krijgen… Als dat kreng al wou starten…

En dan zag dat ding er ook nog zo aftands uit dat je je als klein kind je kapot schaamde om in zo’n auto rondgereden te worden…

Dat ding zou wel het laatste zijn geweest zijn dat ik als elfjarige zou hebben gebruikt om van huis weg te vluchten, ik was nog net zo lief gaan lopen.
Ik reed toen samen met mijn oudere zussen stiekem rondjes over het erf met 1 van de bedrijfsbusjes van mijn vader.
Was maar van korte duur. Toen ik hem vol in 1 van de werkbanken parkeerde bij het terug zetten.

Heb nooit meer zakgeld gehad. En was verplicht om elke zaterdag alle bussen te wassen. En andere klusjes die mijn vader kon bedenken.
Werkplaats opruimen, kleine verfklusjes uitvoeren. Soort mini-klusjesvrouw.

Ben nu wel super handig

@dymf: ah, dus zo laat je kinderen werken terwijl dat nog enigszins sociaal geaccepteerd is!
Als je de informatie uit de Nederlandse media gebruikt als basis voor je stukje, loop je het risico foutieve informatie te kopiëren…
De jongen komt uit Luxemburg en is door de politie bij Kaiserslautern aan de kant gezet (en dat ligt een eindje van de grens vandaan).
@ehnl: ik dacht al.. een duitser kan zonder rijbewijs nooit of niet rijden….past niet in zijn systeem
Haha ja dan heeft je vader je minstens 5x laten rijden en heb je zelf wat oefening genomen zonder toezicht.
Toen ik 13 was had ik als bijbaantje vrachtwagens wassen. Dus zodoende mocht en kon ik er ook al mee rijden parkeren etc.

Was soms behoorlijk krap met 5cm speling aan beide kanten
Wat leuk al die persoonlijke verhaaltjes
Als je zelf een leuk (autogerelateerd) verhaal hebt mag je ons altijd mailen!
@keesieboy2: nou, het pak op m’n broek dat ik van m’n vader kreeg staat me óók nog wel bij. Beduidend minder leuk.

Was toen trouwens een maatschappelijk geaccepteerde sanctie; tegenwoordig zou men gelijk de politie en/of jeugdzorg bellen…
Eerder respect voor alle weggebruikers die hem hebben weten te ontwijken
Totdat het fout was gegaan en er gewonden of doden waren gevallen. Actie valt absoluut niet goed te praten.
Neem aan dat het een automaat is geweest maar hoe heeft ie met 12 jaar de pedalen kunnen bereiken en over het stuur kunnen kijken?
@kevinova: Je hebt van die kinderen erbij die vrij vroeg al een groeispurt maken. Ik was rond mijn elfde ook al in de 1,60 ergens. Dan is het een kwestie van stoel naar voren schuiven en je bent er al.
Vanaf mijn veertiende heb ik een 2cv6 uit 1972 en heb die helemaal gerestaureerd. Vanaf mijn 9 jaar rij ik al met een auto in de tuin en met een Touareg V6 in de velden. Dit zullen mij altijd mooie herinneringen blijven!
Zat op m’n 4e al bij oom op schoot en mocht ik sturen. Als het personeel s’avonds naar huis ging op schoot en mocht ik de gang uitsturen.Op m’n 13e of 14e met VW busje rijden op zandweg richting Oldenzaal met broer naast me. Schakelen etc kon ik dus al lang voordat ik rijles kreeg.
Ik heb vorige week mijn 11-jarige zoontje zijn eerste rijles gegeven. Op een grote lege parkeerplaats. Tot mijn verbazing lukte het hem de eerste keer om zonder de motor af te laten slaan weg te rijden. In een 37-jarige carburateur-auto op LPG. Ook schakelen ging netjes.
Sturen viel niet mee, en hij liet hem een paar maal afslaan bij stoppen. Fijn – hoef ik niet bang te zijn ‘m 120 km verderop te hoeven ophalen.
Haha wat een baas

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).