Max toont ballen, biedt excuses aan

Auteur: , 39 Reacties

Verstappen en Massa hadden een momentje tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein. Dat verleidde Max tot een pittige uitspraak over Brazilianen, waardoor de vlam in de pan sloeg.

Max toont ballen, biedt excuses aan

Gisteren nog schreven we over de opmerking die Max tegenover de internationale pers uitsprak na een momentje met Felipe Massa in de kwalificatie. De Nederlander kapte de discussie af met een ietwat onhandige “Well he’s a Brazilian – so there’s not much to discuss”.

Felipe Massa was het daar, evenals een hoop van z’n landgenoten, niet mee eens. De ervaren Williams-coureur waarschuwde Max. Later dit jaar staat immers de GP van Brazilië op het program en zoals je wellicht weet zijn fans in dat land nogal “gepassioneerd”. Zoek anders even op Youtube naar filmpjes waarin scheidsrechters bij voetbalwedstrijden worden gemolesteerd, en je snapt wat we bedoelen.

Een hoop fuzz, maar Verstappen is kennelijk tot inkeer gekomen. Op z’n Instagram liet hij de volgende boodschap achter:

I feel like I need to clarify my remarks that were made after this weekends qualifying session. Being a passionate racer, I was very disappointed with my last stint and gave an emotional reaction that was taken out of context. By no means did I mean to insult the Brazilian people who I greatly respect and are always very nice to me when I visit the country. One of the highlights of my career was last years Brazilian GP and it was extra special to do this in the country that brought us legendary drivers such as Senna, Fittipaldi and Piquet. I would like to apologize to any Brazilians that feel offended and look forward to racing in your country again.

Goed aangepakt Max!

Dank voor alle tips!39 reacties

Gewoon netjes.
@kennone: dat heeft ie niet van vader Jos geleerd denk ik zo 😁
Nette, volwassen reactie
Noem dan ook gewoon Massa in het rijtje coureurs.
@cjdg: En Ricardo Rosset!
@cjdg: bwoah, denk niet dat Massa in een rijtje met Senna, Piquet en Fittipaldi thuishoort.
@cjdg: Dat vond ik juist het mooiste aan zijn reactie! Fair naar de Brazilianen en nog even Massa dollen :D
Max toont ballen? Volgens mij is het eerder: “Max gaat met de billen bloot”…..
@jack_abarth: afhankelijk van de hoek toont ie dan ook zijn ballen ;-)
@jack_abarth: Nee, Max kreeg op z’n ballen van de Red-Bull PR afdeling en daarom excuses. Zelf staat hij gewoon nog steeds achter zijn grapje hoor!
@venividivici:

Volgens mij ontken ik dat ook nergens…..
Goed geschreven van de PR-dame…
@firebird: haha true!
Netjes, maar jammer dat het moet… Die Brazilianen zijn wel echte jankerds, als je al die reacties op alles wat ook maar enigszins Max gerelateerd was las op Facebook en IG…. En verder zorgt dit er natuurlijk voor dat er weer een coureur minder is die nog wel eens iets leuks of controversieels zegt in een interview.
@trustmeiamanengineer: Het leukste vind ik nog dat zowel het Braziliaanse volk als Massa ook niet echt de moeite deed om het ongelijk te bewijzen.
@trustmeiamanengineer: nederlanders zijn net zulke grote jankers, zo niet erger….
Ik vind idd wel dat als je je ballen zomaar laat zien je op zijn minst ff je excuses mag maken.
excuses aanbieden om een relletje te voorkomen is voor pussy’s
Het is toch eigenlijk absurd hoe snel de Sylvana Simons in de mens omhoog komt tegenwoordig. Bij het minste geringste grijpen hele volksstammen de kans om zich beledigd te voelen. Volgens mij kunnen ze zich in Brazilië beter druk maken om de vele geweldplegingen aldaar dan om een infantiele opmerking van ‘ons’ kaaskoppie.
@zwepp: en jij zit je nu druk te maken waar anderen zich druk over makken? Heb je niets beters doen?
Groot deel van de wereldbevolking zit onder de armoedegrens, poolkappen smelten, etc etc.
Inderdaad netjes maar ik vind het wel een arrogant jong
@730ld: je kent hem privé?
@730ld: Sorry, maar dan zou ik jou definitie van arrogant weleens willen weten…
Boeh! Wat een PR geneuzel! Wat was er nu mis met de opmerking van Verstappen? Hij zei dat Brazilianen emotioneel zijn en een kort lontje hebben. En hij moet zijn woorden terug nemen omdat Brazilianen, volgens Massa, emotioneel zijn en een kort lontje hebben? Wat hij zegt klopt dus gewoon volgens Massa?! Waarom dan je excuses aanbieden?

Verstappen maakte wat mij betreft een geintje. Best nog wel leuk trouwens. Massa laat zien dat hij ondanks zijn leeftijd nog steeds als een kleuter redeneert. Ik denk dat het overgrote deel van de Brazilianen er wel de humor van inzien. sterker nog, ik denk dat slechts een heel klein groepje Brazilianen dit nieuws überhaupt tot zich hebben genomen en dat alleen Massa zich op zijn pik getrapt voelde.

Graag een nieuwe verklaring van Verstappen waarin hij zijn excuses terug neemt.
@pomoek: Voor ons nuchtere Hollanders is dat inderdaad een geintje en wij zouden ons er niet zo veel van aan trekken. Echter, ik heb veel ervaring met onze nuchtere geintjes in het buitenland (Oostenrijk) en die komen bijna nooit goed aan.

Sarcasme wordt altijd letterlijk genomen, daarnaast moet je de uitspraken van de anderen als sarcasme zien ipv. letterlijk. Oh wacht, misschien treft dat meer op vrouwen in het algemeen..
Volgens mij wordt het steeds meer jos
@wildbeest: Ja, voor je het weet geeft hij Olav Mol een knal voor z’n harses i.p.v. een duwtje haha… NOT!
Daarnaast reed hij zondag gewoon te wild op koude banden. Remprobleem my aas
@wildbeest: Knap dat jij dat vanaf de bank beter weet dan Verstappen, Red Bull en praktisch iedereen in de F1 paddock. Die mensen zitten er toch net even wat dichter op, en geven aan dat het een de remdruk was. Of beter gezegd, het gebrek aan remdruk.
@wildbeest: Met koude banden had Max de RB13 in het uitloopvlak nog enigszins kunnen corrigeren en zou de auto veel harder vertragen dan hij nu deed.
@wildbeest: Ook dit jaar begonnen met het kijken naar de F1?
Excuus aanbieden is geen ballen tonen. Excuses aanbieden is gewoon fatsoen hebben.
Tja, vergeven de Brazilianen ook zo makkelijk?
Hoe dan ook zou hij het er na de eerste ronde (van 6 naar 4, wat was dat heerlijk om te zien) niet veel beter hebben uitgezien voor hem, laat staan wat betreft het raceresultaat.
Uithuilen en opnieuw beginnen. Er zijn nog tig races te gaan.
Moet elke scheet van Max een autoblog artikel krijgen?

Ik ben als Belg enorme fan van Max en hij is wat de sport nodig heeft… Chapeau dus, maar laten we hem niet elke minuut van elke dag onder een vergrootglas bekijken en rustig zijn prestaties opvolgen. Denk ik dan.

Hup Holland Hup
@woudloper: “Moet elke scheet van Max een autoblog artikel krijgen?”

U klikt. U klaagt.
Dit redbull op de vingers getikt
Ik spreek slechts uit eigen ervaring, maar die Brazilianen zijn verschrikkelijke jankerts en lijken mij niet erg intelligent.

Hoe ik dat weet? iRacing! Met talloze Britten, Assies of Yanks ‘geracet’…no problem. Aziaten zijn opvallend beleefd in de virtuele racerij en accepteren of geven verontschuldiging…

De grootste amokmakers? Juist…Brazilianen…Die lui denken dat ze de beste van de wereld zijn, want Aryton Senna was een Braziliaan.

Echt…als ik online ben mijd ik die groengele vlaggetjes. En Massa hadden ze lekker thuis kunnen laten zitten. Die gast heeft nooit zijn domme opmerkingen over de leeftijd van Max teruggenomen. Zelfs niet nadat Max zijn eerste voor Red Bull won en inmiddels een vaste waarde is geworden in de sport!

Zelfkritiek is blijkbaar niet de kracht van die lui…
McGregor waarschuwden ze ook steeds maar die riep gewoon in Brazilië dat hij in een andere tijd de favelas zou veroveren te paard. En iedereen aan het werk zou zetten. Zijn werkgever kreeg het benauwd. Conor niet. Het is maar wat je mentaliteit is als je erheen gaat. Laat je je bang maken of doe je je ding. Uit eindelijk respecteren ze he wel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).