En jawel, de fittie tussen Massa en Max laait weer op

Auteur: , 57 Reacties

In het debuutjaar van Max Verstappen stond Felipe Massa vooraan om kritiek te spuien. De gemoederen leken te bedaren, maar na de afgelopen race in Bahrein zijn de twee weer lekker bezig.

Felipe en Max

Massa zou Verstappen hebben gehinderd bij de voorbereiding op het laatste snelle rondje in Q3 van Max. Daardoor kwamen de banden van de Red Bull niet op temperatuur wat tijd en (mogelijk) enkele posities op de grid kostte.

Verstappen was na de kwalificatie niet mals voor collega Massa, het interview check je hier. Later heeft Max ook de internationale pers te woord gestaan, waarbij hij het waagde om het volgende te zeggen:

“Well he’s a Brazilian – so there’s not much to discuss”.

Misschien geen handige quote, maar het was wel duidelijk dat MV33 het allemaal niet zo serieus bedoelde. Toch schoot de opmerking bij Massa én bij half Brazilië in het verkeerde keelgat. De Williams-coureur meent dat Verstappen op z’n tellen moet passen:

“I told him earlier today, ‘Be careful with your words because you will have a Brazilian Grand Prix at the end of year and you will have to race there. So be careful what you say’. Without a doubt, it was not right to speak about Brazilians without even knowing what he was talking about.”

Verder is Felipe van mening dat hij niks verkeerd deed in Q3 en dat Verstappen hem alleen als zondebok gebruikt omdat teamgenoot Ricciardo net een tikkie sneller was. Hoe het ook zij: wij houden wel van een beetje reuring in de anders zo steriele F1-tent! (via: UOL Esporte)

Foto: Massa en Verstappen uit den ouden doosch57 reacties

Misschien moet onze Maxie zich meer focussen op het uitrijden van de kwalificatie en race zonder te verwachten dat de rest van het veld het hem daarbij zo makkelijk mogelijk maakt… Ipv de schuld altijd bij anderen te leggen.
@FelixF: wat een don gelul… als je opeens voor een langzame auto duikt om bij de voorlaatste bocht iemand anders z’n kwalificatie run te verneuken ben je gewoon een sneue lul.
@goodolddays: Dat zeg ik dus, geen hulp verwachten van de rest van het veld. Vind je dan dat Massa zijn out lap maar had moeten opgeven door hard in de ankers te gaan omdat Max zich in alle rust aan het voorbereiden was op z’n rondje? Als Verstappen zijn run beter getimed had hoefde hij niet langzaam te gaan rijden om een gat te creëren. Massa kan nu net ze goed stellen dat Verstappen hem hinderde.
Los daarvan, om het dan op de nationaliteit van de ander te gaan gooien is gewoon onder elk niveau.
@FelixF: Kijk je wel eens een F1 kwali? Je zit er compleet naast man. Als je eens de moeite neemt om een hele kwalificatie te kijken, dan valt je misschien op dat niet alleen Max, maar ook de HELE rest van het F1 veld de outlap erg langzaam rijdt. Dit om het optimale uit de band te halen gedurende die ene ronde dat het telt. Je moet echter wel zorgen dat vlak voor de laatste bocht je de remmen en banden wel goed op temperatuur hebt. Massa heeft zich daar in het eerste deel van zijn outlap in vergist, moest daardoor de laatste bochten teveel aanzetten waardoor hij te dicht achter Max kwam. Dus die dacht; beter Max z’n run naar de kloten dan die van mij, hup er voorbij. Als Massa dit soort gedrag denkt te moeten vertonen dan zal hij zeker het deksel op de neus krijgen.
@goodolddays: Massa ging gewoon een treuzelende Max voorbij, wilde temperatuur houden in z’n banden etc. Wijze les voor Max om niet zo langzaam de outlap meer te rijden want dan wordt je gewoon ingehaald.
@felixf: Maxi krijgt steeds meer diva gedrag.
@airc: mee eens
@airc: hij denkt zeker ook dat ze een rode loper uitrollen voor hem.
@felixf: Je vergeet dat het een groene baan is daar in Bahrein
Hier heeft massa gewoon gelijk in,
Max moet beter weten..
Ik vind Max echt een topsporter zoals het hoort en denk dat hij nog geweldige dingen zal doen. Los daarvan denk ik dat het niet slecht zou zijn om een beetje volwassener om te gaan met tegenslag. Maar misschien is dit wel te wijten aan de opvoeding, jarenlang leven voor het racen dankzij vader Jos maar zonder daarbij ook iets van waarden en normen mee te krijgen. Ik hoop dat het nog omslaat met ouder te worden maar het zou jammer zijn mocht hij worden zoals de media hem nu al negatief in het daglicht zet. Wordt alsjeblieft geen Jos 2.0 :(
@spast: bekende van de familie?
@kle500: Bekende zou ik niet zeggen maar ik ben thuisverpleger voor mensen na ongevallen. Ik heb opa Verstappen al enkele malen moeten helpen bij revalidaties (na agressie door onbekenden). Daar van je wel eens iets op hoor.
@spast: Opa Verstappen is in zijn leven wel vaker tegen een vuist opgelopen, hoe zou dat toch komen? Iets van: ” het is de toon die de muziek maakt “.
Nou, wat een onvolwassen reactie, even een hele natie beledigen… Had meer verwacht van dit kereltje. Hij wordt nogal arrogant me dunkt…?
@breakingpoint: kereltje? Alsof jij alles zo goed weet…
@goodolddays: Nee hoor, anders wist ik wel een antwoord op je kortzichtige repliek ;)
@goodolddays: hoe zou jij dan reageren als Vettel, of Hamilton hetzelfde gezegd had?
@breakingpoint:
Een hele natie beledigen?
‘ t gaat over Brazilië, over Massa en Verstappen, niet over Noord Korea, Trump en Kim Jong-un.
Hoort bij het leerproces
Max begint een beetje te veel te “janken”. Zo ook in de vorige grand prix met Grosjean die uiteindelijk sneller was ondanks bijna een ronde achter. Dit gaat tegen hem werken, dom, dom, dom.
Massa zat hem dwars maar de opmerking tegenover de internationale pers van Maxie was wel een hele domme.
Heeft iemand nog een visitekaartje van een spindoctor? Stop even in een envelop met genoeg frankering tot Moncao..
@jochempie: Typo.. Monaco
@jochempie: Monçao klopt hoor.
@spast: Ja maar daar woont ‘ie niet :)
In Brazilië mag je sowieso oppassen denk ik, ook al heb je ze niet beledigd. Maar dat is wat ik hoor, ben er zelf niet geweest.
Massa is net Nederland toen Maxima zei, “NL is één koekje bij de koffie”
Hij kan ook niks zeggen of die Massa gaat weer janken, dat is toch wat sarcastisch bedoeld.. en wat loopt die Massa te dreigen?? Gaan ze dan met stenen gooien ofzo in Brazil? Vorig jaar werd hij nog op handen gedragen. Die Massa zat gewoon in de weg maar is te trots om toe te geven. Die trots hebben ze allemaal , kijk maar naar Sainz die was zo fout maar toch Stroll de schuld geven. Ook Max heeft dat. Dus Max kon beter zeggen ” he’s an F1 driver ” daar valt idd niet mee te discussiëren..
Als ik het goed begrijp zegt Verstappen: Het heeft geen zin om met Massa te discussiëren want het is een Braziliaan en die zijn emotioneel en lichtgeraakt. De reactie van Massa is: Je moet uitkijken wat je zegt want Brazilianen zijn emotioneel en lichtgeraakt(?)…

Kom op. Verstappen maakte een geintje en Massa is blijkbaar een zuur mannetje dat niet tegen een grapje kan.
@pomoek: hahaha, sterke analyse. +1
@pomoek: beste analyse dit haha zo is het ook
@pomoek: ik denk serieus dat Max dit bedoelt inderdaad, vul in Italiaan en niemand die erover valt in Italië .. behalve als het een Duitser of Fransoos is die het zegt, wereld van verschil voor ze!
Ik weet er alles van, mijn vrouw heeft ook een Brazilian.
@rijnounsdoor: Arme stakker
@spast: Als ik het goed lees is meneer juist een bofkont…
@pomoek: Dat denk je dan maar. Haar verkleint de kans op SOA’s (wetenschappelijk bewezen). Dus wil je gezond door het leven, laat de grasmaaier dan maar in de schuur.
@spast: Niet buiten de deur neuken schijnt ook te helpen. Wellicht kun je dat even onderbouwen door te klussen in spss. Ga ik het gras waxen, okee?
@rijnounsdoor: Helaas is mijn licensie voor SPSS vervallen anders graag. Vergeet niet met de groeirichting mee te trekken he.
@spast: 👊
@rijnounsdoor: I see what you did there 😁
Wel een beetje rare opruiende reactie van Massa ook, zeker gezien hij zichzelf graag als de oude wijze man van het rijdersveld ziet.
Maar denk niet dat Max heel bang is voor Brazil 2017, zeker niet als het regent. Muurtje Massa daarentegen….
Wil wel eens beeld zien van de actie, dan kunnen we zelf beslissen ipv praatjes van beide heren.
Max is echt zo’n typisch verwend kind. Meteen janken als het een keer tegenzit.
@crackdavid: Vind ik ook. Dan heb ik meer respect voor een Hamilton of een Vettel. Deze jongens komen uit gewone families en hebben harder moeten werken om te staan waar ze nu staan. En ja ze zeuren ook wel eens maar aan het tempo dat Max dit doet lijkt hij al klaar voor het oude mannetjeshuis. Kan ie daar wat de brompot uithangen
@spast: vettel en hamilton janken idd niet nee …. die hamilton is tevens heeeel gewoon gebleven.
Fijn dat die gozer leven in de F1 brengt.
Ik denk dat dit fake news is.
Als je de interviews die je kan vinden erop nakijkt (Nederlands en Engels) hoor je het hem nergens zeggen. Op de site waar dit gisteren voor het eerst verscheen, motorsport.com ontstond een discussie of hij dat nu wel of niet gezegd heeft. https://www.motorsport.com/f1/news/verstappen-asking-for-respect-after-massa-ruined-my-lap-894353/
Hij relativeert het juist aan het eind van de interviews, iets van “that’s racing,” of woorden van gelijke strekking.

Kom eens met een link?
@Dino2400: het is een vrije vertaling, uit slechts een deel van een zin van het antwoord.
Is dat een dreigement van massa?
Trieste vent die max.. die arrogantie straalt van zijn kop af. Het zou mij niets verbazen als hij Jos nummer 2 wordt.
@audirijder: Laat ons hopen
@spast: Nee, Jos was slachtoffer van een pokerspel tussen teams en Jos werd gebruikt als bluf. Max is in F1 gekomen vanwege talent.
@bassx: de bekende slachtofferrol hou toch op
@bmwfreak038: Slachtofferrol? Citeer even Ross Brawn uit z’n boek waarin hij verteld over hoe Jos bij z’n team kwam en daar komt rijvaardigheid niet aan de orde.
Excuses zijn aangeboden door Max inmiddels
UPDATE: Max biedt excuses aan voor zijn “he’s Brazilian. So not much to discuss” opmerking.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1450988488275906&substory_index=0&id=192428230798611

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).